Log in

View Full Version : Najbolji izbor..

Inovative_kg
08-10-2007, 09:54 AM
Kanim se vec duze vremena da uzmem novu klavijaturu..Dao bih negde oko 1500 eura, pa zelim savete vas iskusnijih oko izbora...Zanima me samo da ima shto bolji piano zvuk..
Unapred hvala

silicon science
08-10-2007, 11:09 AM
Kanim se vec duze vremena da uzmem novu klavijaturu..Dao bih negde oko 1500 eura, pa zelim savete vas iskusnijih oko izbora...Zanima me samo da ima shto bolji piano zvuk..
Unapred hvala

Uzmi Kawai digital piano i to je to. Ako te samo piano zanima

Inovative_kg
08-10-2007, 11:21 AM
Uzmi Kawai digital piano i to je to. Ako te samo piano zanima

Gde to ima da se nadje kod nas, voleo bih da probam makinu?:) ...Mada, ja sam za neku malo mobilniju varijantu, keys + stand, ali cu ovo svakako uzeti u obzir..Hvala:mrgreen:

P.S.
Mozda sam ja pogresio, jesi li ti mislio na Kawai CE 200?

silicon science
08-10-2007, 11:24 AM
Gde to ima da se nadje kod nas, voleo bih da probam makinu?:) ...Mada, ja sam za neku malo mobilniju varijantu, keys + stand, ali cu ovo svakako uzeti u obzir..Hvala:mrgreen:

P.S.
Mozda sam ja pogresio, jesi li ti mislio na Kawai CE 200?

Moritz ce ti sve detaljnije reci, on ga ima(ne znam koji model). Pojavice se on uskoro... :)

fischek
08-10-2007, 11:50 AM
Unapred hvala

Mozda ne bi bilo lose da napises cemu ce da sluzi klavijatura (nosis, ne nosis, stoji kod kuce, ne stoji ko kuce, sviras tezge, treba ti aranzer, ne treba ti aranzer, sviras u rok bendu...).

Dakle, koja vrsta upotrebe i koja vrsta muzike - onda ce verovatno brze i lakse drugari da ti pomognu s izborom.

Inovative_kg
08-10-2007, 11:54 AM
Mozda ne bi bilo lose da napises cemu ce da sluzi klavijatura (nosis, ne nosis, stoji kod kuce, ne stoji ko kuce, sviras tezge, treba ti aranzer, ne treba ti aranzer, sviras u rok bendu...).

Dakle, koja vrsta upotrebe i koja vrsta muzike - onda ce verovatno brze i lakse drugari da ti pomognu s izborom.

U sustini bi stajala kuci, mada bih je ponekad nosio negde.Ne sviram tezge, ne treba mi aranzer. U sushtini, pravim pop muziku, a uzgred volim da sviram i dzez. Treba mi i MIDI opcija (mada je skoro sve imaju,mozda je ovo bilo i suvishno:D )..To je to ukratko...

fischek
08-10-2007, 12:25 PM
U sustini bi stajala kuci, mada bih je ponekad nosio negde.Ne sviram tezge, ne treba mi aranzer. U sushtini, pravim pop muziku, a uzgred volim da sviram i dzez. Treba mi i MIDI opcija (mada je skoro sve imaju,mozda je ovo bilo i suvishno:D )..To je to ukratko...

Ako ti je vazan klavir, onda se koncentrisi na digitalne klavire (ima relativno portabilnih - nisu svi glomazni toliko) sa nekim dodatnim patch-ovima koje mozes da koristis po potrebi (moz da pogledas sky music sajt za neke ideje).

Ili ako ti treba nesto veci izbor instrumenata, pogledaj Korg Triton Extreme (on je oko 1600 e). Onda pak, ako 'oces entry level u igri su i Korg TR i Roland Juno G za ispod 1000 e.

Ako ga uglavnom koristis kod kuce, mozes da sviras neki VST klavir, pa da ti to ne odredjuje izbor klavijature (?). Toliko bih ja umeo da ti kazem. I, da...procitaj ovo ;)

http://www.tweakheadz.com/tips_on_buying_a_keyboard.html

gricko
08-10-2007, 12:27 PM
Kurzweil PC3X :D Ali samo ako se mozes strpiti jos malo...

Inovative_kg
08-10-2007, 12:33 PM
Ako ti je vazan klavir, onda se koncentrisi na digitalne klavire (ima relativno portabilnih - nisu svi glomazni toliko) sa nekim dodatnim patch-ovima koje mozes da koristis po potrebi (moz da pogledas sky music sajt za neke ideje).

Ili ako ti treba nesto veci izbor instrumenata, pogledaj Korg Triton Extreme (on je oko 1600 e). Onda pak, ako 'oces entry level u igri su i Korg TR i Roland Juno G za ispod 1000 e.

Ako ga uglavnom koristis kod kuce, mozes da sviras neki VST klavir, pa da ti to ne odredjuje izbor klavijature (?). Toliko bih ja umeo da ti kazem. I, da...procitaj ovo ;)

http://www.tweakheadz.com/tips_on_buying_a_keyboard.html

Treba mi samo, i iskljucivo klavir,i to neka malo ozbiljnija spravica...Ovaj Kawai bi mi bio super, samo da nije onako glomazan..Mada ko zna,videcemo:) .Hvala puno,odoK sad da pogledam ovaj link:mrgreen:

Inovative_kg
08-10-2007, 12:36 PM
Kurzweil PC3X :D Ali samo ako se mozes strpiti jos malo...

Imam ja josh mesec dana, ako uspem da skrpim josh nesto bice super, mada opet ne znam..Videcemo..Mislim da za taj novac moze da se nadje i Roland RD 700SX, a njega sam probao i znam da je arlaudzica:D

Cekam Moritza da mi prenese utiske o Kawai-ju :-D

Moritz
08-10-2007, 12:41 PM
KAWAI MP8 je moj izbor, preporucujem ti da ga probas....ako nemas gde dodji do mene u NS. Cena je negde oko 1800. Prvo probaj, a onda ce ti biti sve drugo jasno ;)
http://www.kawai.de/mp8ii_en.htm da nisam trazio link da ga postujem ne bi ni znao da je izasao novi model MP-8II

Bitch
08-10-2007, 02:01 PM
KAWAI MP8 je moj izbor, preporucujem ti da ga probas....ako nemas gde dodji do mene u NS. Cena je negde oko 1800. Prvo probaj, a onda ce ti biti sve drugo jasno ;)
http://www.kawai.de/mp8ii_en.htm da nisam trazio link da ga postujem ne bi ni znao da je izasao novi model MP-8II

ili to ili RD700sx, ovaj drugi je my choice :) samo trenutno ce malo sacekati :(:D

Inovative_kg
08-10-2007, 03:09 PM
ili to ili RD700sx, ovaj drugi je my choice :) samo trenutno ce malo sacekati :(:D

Probao sam RD 700SX i bruka kako je dobar, mada prema specifikaciji i ovaj Kawai treba da bude show program...Ako pak ne budem uspeo da skrpim toliku lovu :-(, razmisljam o kupovini Yamaha-e P140

Inovative_kg
08-10-2007, 03:42 PM
Nego..Ima li ovaj Kawai built-in zvucnike ili moraju zasebno?To i nije neki problem,nego samo pitam posto ne mogu da nadjem informejshn :-P

slowstar
08-10-2007, 05:04 PM
Moj ti je savet u toj klasi DEFINITIVNO ROLAND RD 700SX, a jos ako skupis neku sitnu kintu za prosirenje (karticu) SRX 11 - zavrsio si posao, i ne moze te sto se svirljivosti tice stici niko, a blizu ti je samo MODART PIANOTEQ (virtual instrument)
Okreni 064 110 1296 (Misa Komnenic) zvanicni demonstrator za ROLAND
pa se sam natenane uveri...
Poz.

P.S. prvi sledeci je ZAISTA KAWAI MP8, ali koliko se secam tezak je da "lomi kicmu" - doduse nijedan koji valja nije lak

akordeonista
08-10-2007, 11:36 PM
Treba mi samo, i iskljucivo klavir,i to neka malo ozbiljnija spravica...Ovaj Kawai bi mi bio super, samo da nije onako glomazan..Mada ko zna,videcemo:) .

Ja imam Kawai MP4 i prezadovoljan sam njime. To je stage piano, dakle, prenosiv je.
Kao klavir jer super, ima dobre dirke sto je meni najbitnije a ima i dosta dobar zvuk klavira i jos nekih instrumenata. Tu su pored zvukova klavira u raznim varijantama el. klaviri i hemond orgulje, a poseduje i neke zvukove basova (akusticnih i gitarskih), stringsove, padove, brassove i jos kojesta (sve ukupno ima 64 zvuka).
Ono sto je meni veoma bitno (a verujem da ce i tebi to dosta igrati ulogu) je to da je odlican kao master klavijatura. Imas izdvojena 4 kanala koja mozes da kontrolises u realnom vremenu, mozes da ih splitujes kako zelis i na kom delu klavijature zelis ili mozes da pomesas sva 4 zvuka (layer) da sviraju unisono a ako i to nije dosta, mozes da pravis kombinaciju splitovanja i layerovanja. Naravno ima midi I/O i Thru uticnice ali je jos bolje sto ima USB prikljucak kojim mozes da saljes i primas midi poruke.
Nisam rekao da ima 256 mesta za User presete na kojima mozes da memorises svoje postavke u kojima pored internih mozes da kombinujes i externe zvukove i da te postavke memorises.
Sve u svemu, za nekih 1000e, za koliko sam ja kupio ovaj instrument, ne mozes da nadjes nista bolje u ponudi.

Pozdrav i srecno!

akordeonista
08-10-2007, 11:43 PM
E da, zaboravio sam da kazem da postoji i MP5 koji je otprilike MP8 spakovan u kuciste velicine MP4 (manji i puno laksi).

Inovative_kg
09-10-2007, 08:42 AM
E da, zaboravio sam da kazem da postoji i MP5 koji je otprilike MP8 spakovan u kuciste velicine MP4 (manji i puno laksi).

Video sam MP5, i jedina razlika koju sam ja uocio izmedju MP5 i MP8 je sto MP8 ima XLR i nekih 15kg viska:D ...A cena MP5 je dosta niza od cene MP8...Mislim da ce mi on biti prva opcija za kupovinu...

Moritz
09-10-2007, 09:21 AM
Video sam MP5, i jedina razlika koju sam ja uocio izmedju MP5 i MP8 je sto MP8 ima XLR i nekih 15kg viska:D ...A cena MP5 je dosta niza od cene MP8...Mislim da ce mi on biti prva opcija za kupovinu...

Ta razlika u kilazi je i razlika u dirkama. AKo si tanak sa parama onda MP5 (oko 1300 eura) ili kako su ti jos pomenuli RD700sx,. mada ni on nije jeftin.

RetroMan
09-10-2007, 12:20 PM
Ta razlika u kilazi je i razlika u dirkama.
Sto je (po meni) najbitnije. Moras probati kako ti klavijatura lezi pod rukom, a zvuk mozes vuci sa nekog modula, ili cak sa kompjutera (laptop). Mislim, ono sto se meni cini kao savrseno, mnogim (ozbiljnijim pijanistima) je previse mekano, tako da ti niko ne moze realno dati savet sta je najbolje za TEBE.

RM

akordeonista
09-10-2007, 12:29 PM
Ono sto je Moritz rekao u vezi dirki za MP8 je istina. MP8 ima drvene dirke, prave klavirske sto mislim da nijedan el. klavir (u stage varijanti) ne nudi. Mislim da je to najbolje resenje za kupovinu pod uslovom da imas para za to "planinarenje".:)
A ako ne, tu je MP5 koji bi, ako se ne varam, trebalo da ima sve sto i RD-700sx ali za manje para.;)

Inovative_kg
10-10-2007, 04:00 PM
Hvala svima na savetima..Javljam se za otprilike mesec dana,da vas obavestim shta sam uzeo :D

slowstar
10-10-2007, 11:02 PM
Usudjujem se da primetim, kao neko ko se bavi sviranjem klavira, klavijatura, i programiranjem, da je drvena full hammer action, kako je zovu klavijatura odlicna, ali SAMO ZA SVIRANJE KLAVIRA ili EL. KLAVIRA, za sve ostalo NIJE DOBRA, zato sto se teze "frazira" sa padovima, sint bassovima, gudacima, atmosferskim zvucima i tako dalje, dakle klavirske dirke, da, ali SAMO ZA KLAVIR. Na osnovu dugogodisnjeg iskustva, mislim da je najbolje imati dve klavijature, jednu iznad druge, a ta druga da bude "half weighted" ili prevedeno 'upola otezana', kao sto je na primer Fantom X7, Motif 7 ili jedna nova, jeftina ali po meni kvalitetna klavijatura: YAMAHA NP 30, koja samo sto nije dzaba, a jako dobro reaguje sa sintovima, mada nema ni mod, a ni bender wheel...

akordeonista
11-10-2007, 12:20 AM
U ovome se potpuno slazem sa tobom, treba imati dve razlicite klavijature. Upravo i jeste poenta da na klavirskim dirkama sviras klavir i el. klavir i dobijes sto prirodniji i verniji zvuk a na sintisajzerskim hemond orugulje, padove, stringsove, sintisajzerske boje itd. To upravo i cini jednog dobrog klavijaturistu po mom misljenju.
Nazalost i ja, kao i dosta drugih kolega, imam i workstation klavijaturu na kojoj cesto sviram, cak previse cesto, razne gitare, saxofone, brassove, violine i razne druge instrumente koji nisu ono sto treba da svira jedan klavijaturista vec drugi muzicari (gitaristi, saxofonisti itd.)!

Mozdra se neko nece sloziti sa mnom ali ako pogledate bilo koji koncert svetskih zvezda, videcete da klavijaturisti sviraju klavir, el. klavir, hemond orgulje, i padove.

Pozdrav!

Lordcuprija
11-10-2007, 06:58 PM
1.Kawai MP-8 II :da: (najbolji izbor,ali se ne uklapa? finansijski)
2.YAMAHA CP 300 ;) (ima? u "Mitros-u"",cena ???)
3.ROLAND RD-700 SX :rotfl: (kvalitet/cena - bez gre?ke)
4.Kurzweil SP88X 88 ili SP2 X ;)
(probaj ga,ima svoje čari - pogotovo zvuk Klavira - i jeftini su)
5.Casio Privia PX 200 ;) (Lyrastyle -probaj prvo pa onda ka?i igračka)

Opet, u zavisnosti ?ta tačno hoće? da radi? sa klavijaturom,izbor je tvoj.
Te?ina i hod dirke treba tebi da odgovaraju.

Ipak ... MP-8 II :da::hyper: :da: :hyper: :da:

RokStudio
11-10-2007, 07:14 PM
Obavezno pre kupovine, obavezno, isprobaj osećaj svake. Velike su razlike. Yamaha action i Roland action - potpuno različiti. Ja sam uzeo Yamahu i dok se nisam navikao - mrzeo sam tu tvrdoću, sad sam već zaboravio kako je Roland mekan :)

Inovative_kg
11-10-2007, 09:49 PM
1.Kawai MP-8 II :da: (najbolji izbor,ali se ne uklapa? finansijski)
2.YAMAHA CP 300 ;) (ima? u "Mitros-u"",cena ???)
3.ROLAND RD-700 SX :rotfl: (kvalitet/cena - bez gre?ke)
4.Kurzweil SP88X 88 ili SP2 X ;)
(probaj ga,ima svoje čari - pogotovo zvuk Klavira - i jeftini su)
5.Casio Privia PX 200 ;) (Lyrastyle -probaj prvo pa onda ka?i igračka)

Opet, u zavisnosti ?ta tačno hoće? da radi? sa klavijaturom,izbor je tvoj.
Te?ina i hod dirke treba tebi da odgovaraju.

Ipak ... MP-8 II :da::hyper: :da: :hyper: :da:

Znash kako kazu...Kad jedan klavijaturista hoce da uvredi drugog,kaze mu :"Klavijatura ti zvuci kao Casio:P"...
Salim se naravno, nisam probao, ali cu drage volje to uciniti..Hvala:)

Lordcuprija
12-10-2007, 10:41 AM
Znash kako kazu...Kad jedan klavijaturista hoce da uvredi drugog,kaze mu :"Klavijatura ti zvuci kao Casio:P"...
Salim se naravno, nisam probao, ali cu drage volje to uciniti..Hvala:)

he,he, ja znam to malo drugačije sa uvredama:"Ima? odličnu klavijaturu ...samo kad bi jo? ne?to naučio,mogao bi da svira? ". :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Veruj svojim u?ima i prstima:mrgreen:

p.s. kupi MP-8 II bez ikakve probe,garantujem bit će? zadovoljan, a ako se desi da nisi otkupiću ga od tebe - 50% od cene

Inovative_kg
13-10-2007, 01:06 PM
he,he, ja znam to malo drugačije sa uvredama:"Ima? odličnu klavijaturu ...samo kad bi jo? ne?to naučio,mogao bi da svira? ". :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Veruj svojim u?ima i prstima:mrgreen:

p.s. kupi MP-8 II bez ikakve probe,garantujem bit će? zadovoljan, a ako se desi da nisi otkupiću ga od tebe - 50% od cene

Haha..Ti bi bio bash dobar trgovac...Preporucicu te kod ovih iz privredne komore:D :D

slowstar
15-10-2007, 02:45 AM
Sto se Kurzweila tice, bio sam VEEELIKI njihov fan ranije, ali ako nesto ozbiljno ne preduzmu uskoro, lose im se pise - i sam se nadam da stavim "sape" na onu dugo cekanu "trojku" ali nesto nisam optimista. Veoma su dobri, zaista, ali vec duuugo nam prodaju istu koncepciju, i skoro potpuno isti ROM, tako da cekam nestrpljivo onaj PCX3, valjda se tako zove. Rece mi Igor iz "Artista" da samo sto nije stigao...

Lordcuprija
15-10-2007, 05:44 PM
:mrgreen: Zaboravio sam,
Kurzweil ima? u "Artist"-u,Casio u "Lyra-style".:)

Lordcuprija
15-10-2007, 07:25 PM
:mase: i najbitnije :
Ajde kad uzme? piano,po?alji poruku.
Ba? me zanima ?ta će na kraju da ispadne. :da: :)

Inovative_kg
20-10-2007, 05:28 PM
:mase: i najbitnije :
Ajde kad uzme? piano,po?alji poruku.
Ba? me zanima ?ta će na kraju da ispadne. :da: :)

Obavezno...:D :D