View Full Version : Kucni studio
Hayem
07-10-2007, 10:39 AM
Evo promenio sam pitanja naucio sam par stvari.Imam 600-700 eura i zelim kupiti interface, preamp sa tubom i condenser mic.
1. Gde u beogradu se moze naci akg c4000b ili rode nt 1000 i koliko kostaju posto cujem da su dobri?
2. Koji interface kupiti s obzirom da radim beatove (8 channel)
3. Koji preamp sa tubeom a da se slaze sa mic-ovima t.j. da ne kvari kvalitet zvuka a s druge strane ulepsava zvuk.
Hvala unapred
Arthur
07-10-2007, 02:33 PM
pozdrav. Dobrodosao na forum i savetujem ti da pre postavljanja pitanja prvo iscitas vec postove sa identicnom temom, a zaista ih ima dosta. Ukoliko ti je tesko da ih nadjes rucno, iskoristi funkciju Search (gore desno)
Poz!
Hayem
14-10-2007, 12:38 PM
Zato sto sam se posavetovao sa nekim ljudima dosao sam do zakljucka da kupim sledecu opremu:
- Behringer B-1 100 Eura (polovan)
- M-Audio DMP3
- Tapco Link.USB
ili
- Behringer B-1
- Wharfedale R2004
Koje je pametnije uzeti?
Taj koji te je savetovao, nije to uradio bas najbolje...
Objektivno, sve je to krs, a tube preamp za 100-200 evra... Mislim... Zasto?
Evo ti 2 predloga koji su za par klasa "jaci" od ovog tvog:
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_8.htm
+
http://www.thomann.de/gb/rode_nt2asm2.htm
A imas varijantu da za 150 evra vise uzmes
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_24d.htm
Vrti se oko tvog budzeta, sve je novo, a NT 2a je ipak drasticno bolji od B1
Plus sa ovim kartama dobijas korektan preamp (bolji od "tvog" tube preampa iz budzeta), 2 izlaza za slusalice, volume kontrolu...
Tribal_kg
14-10-2007, 12:57 PM
A i ta cena za B-1 koju si naveo ne valja. To neko hoce da te prevari. Nov ne kosta 100E.
Hayem
14-10-2007, 01:42 PM
S obzirom da sam slab na budzetu, a ovde Rode kosta od 400 eura pa navise ne bih mogao sebi da priustim rode.Znaci preprucujete mi mic i TC ELECTRONIC KONNEKT 24D i nista drugo jeli? Nisam naveo da ja cu ubrzo da neke komponente koje nisu dobre da promenim tako da ako uzmem sebi TC ELECTRONIC KONNEKT 8 ili TC ELECTRONIC KONNEKT 24D i Behringera, dali ce sve funkcionisati kako treba?Kasnije naravno razmisljam behringera da prodam i kupim sebi rode..
Aha i usput moze li se u srbiji naci TC ELECTRONIC KONNEKT 24D za 500 evra ili TC ELECTRONIC KONNEKT 8 za 350 ili prodaje li neko polovne?
Pa rekao si 700 evra?
To ti je konekt 8 + Rode nt2a
Varijanta sa Konekt 24 je 150 evra skuplja.
Kad me je moj dobar prijatelj pitao da li da kupi B1, ja sam mu rekao da uzme sm58 za 120 evra.
U fazi u kojoj si sada, ne bi napravio snimak kojim ces biti zadovoljan ni sa puno skupljom opremom (cim pricamo o svemu ovome, na ovom nivou...), pa zato tvoj ulog treba da bude pametan.
Sa sm 58 (ako zelis jeftiniju varijantu) mozes da radis, vezbas, a kada budes skupio lovu za neki bolji mic, i dalje ces imati sm 58 kao mikrofon o kojem ne treba posebno da se prica i koji ce ti uvek koristiti, a ako uzmes B1 imaces parce metala za koje ces tek tada ukapirati da ti ne treba.
Ako znas nekoga ko nabavlja Oktave, mozes da uzmes 319. Ako to nadjes uzmi i javi i meni, jer i ja bi je uzeo "onako". 140-150 evra, a odlican mic.
Hayem
14-10-2007, 03:33 PM
Pa rekao si 700 evra?
To ti je konekt 8 + Rode nt2a
Varijanta sa Konekt 24 je 150 evra skuplja.
Kad me je moj dobar prijatelj pitao da li da kupi B1, ja sam mu rekao da uzme sm58 za 120 evra.
U fazi u kojoj si sada, ne bi napravio snimak kojim ces biti zadovoljan ni sa puno skupljom opremom (cim pricamo o svemu ovome, na ovom nivou...), pa zato tvoj ulog treba da bude pametan.
Sa sm 58 (ako zelis jeftiniju varijantu) mozes da radis, vezbas, a kada budes skupio lovu za neki bolji mic, i dalje ces imati sm 58 kao mikrofon o kojem ne treba posebno da se prica i koji ce ti uvek koristiti, a ako uzmes B1 imaces parce metala za koje ces tek tada ukapirati da ti ne treba.
Ako znas nekoga ko nabavlja Oktave, mozes da uzmes 319. Ako to nadjes uzmi i javi i meni, jer i ja bi je uzeo "onako". 140-150 evra, a odlican mic.
Imam ja dinamicki.Meni treba studio koji moze da mi da sasvim solidan kvalitet pesama.Produkciju mogu dosta dobro da sredim na komp tako da dobijem nesto lepo...
Onda je B1 pravi mikrofon za tebe... ;)
Rode nt1000 je oko 250e u Artist-u:cool:
vanjus
15-10-2007, 11:08 AM
behringer b1 je sasvim ok. inace mislim da je cak i manje od 100 evra nov. pogledaj na njihovom sajtu www.behringer.de
ja radim sa njim vec godinama i nemam nekih preteranih zamerki. naravno uvek mozes kupiti mnogo bolji ali to i kosta..... zavisi sta uopce radis, da li ti je to neophodno. behringer nije bas neka vrhunska kvaliteta ali su sa cenama ubedljivo najpristupacniji
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.