View Full Version : STDM kabel za Creamware
Jel netko mozda zna koja je "receptura" za napraviti STDM kabel da se poveze dvije creamware kartice?
Bila je davno prica o tome da funkcionira obicni floppy kabel, pa me zanima jel to stvarno tako. I ako je, kako se tocno zove taj "floppy kabel" da znam pitati u ducanu? Da bas ne ispadnem kreten i pitam "imate li onaj za one flopije...ma ne znam koliko pinova...ne znam kako izgleda...ma znate onaj za ono".
:)
idekius
07-10-2007, 02:48 AM
Jel netko mozda zna koja je "receptura" za napraviti STDM kabel da se poveze dvije creamware kartice?
Bila je davno prica o tome da funkcionira obicni floppy kabel, pa me zanima jel to stvarno tako. I ako je, kako se tocno zove taj "floppy kabel" da znam pitati u ducanu? Da bas ne ispadnem kreten i pitam "imate li onaj za one flopije...ma ne znam koliko pinova...ne znam kako izgleda...ma znate onaj za ono".
A neeee prijatelju... nije obican... vec kabl za onaj matori, veliki floppy...
Nadji to, pa mi se obrati da ti kazem sta i kako trebas da prebudzish... ako ne nadjes originalni S\TDM.
E sad sam u totalnom tiltu!
Krenuo sam u nabavku dijelova za taj floppy kabel i vec u ducanu mi to nekako nije izgledalo u redu. Uzeo sam 20 pinske konektore za flat (ribbon) kabel. Ali to su konektori s kratkim pinovima i definitivno ne idu na pulsara! Cak niti improvizacijom.
Evo dole slika tih konektora. Prvo je ono sto sam ja nabavio (20 pinski konektor za floppy), a ispod je slika Pulsarovog muskog konektora na kartici.
Iz aviona se vidi da to ne ide jedno na drugo. To su razliciti konektori!
Sto da ja sad radim?
:banghead:
Ajde Deki pomozi! Jel mozes uslikati kako treba izgledati STDM kabel?
:confused:
idekius
23-10-2007, 02:10 AM
Pishem ja, ali neces da me slusas :banghead:
Uopste se ne radi o kablu za danasnji 3,5" flppy, vec za onaj stari... veliki floppy, iz vremena PC 286, 386... mislim da to bese 5,25", ili tako nekako....
Naterao si me da skinem svoj kabl i da ga uslikam... jasta, za ovo dugujes pivo ;) Dobro, posto su fotke slikane na brzaka mobilnim, pa je njihov kvalitet ochajan, onda pola piva... :)
Taj kabl za floppy tesko da danas mozes da kupis u prodavnici delova za racunare. To se vise ne koristi, ali dovoljno je da oshacujes neki stari PC 286 - 386 i capis mu kabl. Izbrojis pinove i odesces visak testericom... radi bez problema... On ima 4 konektora... jedan je zbog okretanja kablova neupotrebljiv, ali... i onako je valjda CW ogranicenje na tri karte... tacno toliko mozes i da vezes jednim Balkan\S\TDM kablom ;)
Ako se ne snadjes, javni, poslacu ti ja jedan kabl...
A to je to znaci...
U majku mu
Iskopao sam sad jedan thread na PlanetZ-u gdje isto spominju kako ga napraviti. Nakon cijelog jutra googlanja sad barem znam sto idem kupiti.
Ako uspijem pronaci, trebam uzeti EDGE konektor s 20 pinova (2x10).
Idem danas po ducanima elektronicke opreme pa mi se mozda posreci.
Ako ne uspijem onda cu te zicati da mi posaljes. Ovdje ce te cekati karton piva (pored jos jednog kartona koji si vec zaradio!!!)
idekius
23-10-2007, 09:21 AM
Pazi... u originalu ovi konektori imaju 17 pinova. Suvisni se odseku testericom, jer inace to ne bi moglo da udje na karticu. Ja nisam odrezao na 10, vec sam ostavio jedanaest (jedan ne sluzi nicemu) i to radi bez problema.
E ali to je onda zapravo rezanje obicnog AWG 28 34 flat kabla koji se koristi za spajanje 3.5 floppyja. I to mi je palo na pamet.
Sad mi je plan da kupim EDGE konektor i sam ga crimpam na kabel. To ce onda izgledati kao da je iz ducana. Nasao sam na netu gdje ima za kupiti taj konektor (ispalo je da mi je to u kvartu!). Sad samo treba vidjeti jel ga stvarno imaju jer to sto je na netu uglavnom ne znaci da je i u ducanu.
Verovantno niko nije predvideo da ce neko imati cak 2 CW kartice:p :da: :D ;) :) :p :p :p
idekius
23-10-2007, 04:43 PM
Verovantno niko nije predvideo da ce neko imati cak 2 CW kartice:p :da: :D ;) :) :p :p :p
Uci Off... trebace ti sve ovo kad sazrish :twisted::wave:
Klarinetista
25-10-2007, 01:31 PM
Uci Off... trebace ti sve ovo kad sazrish :twisted::wave:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
To majstore...
@off: sta bi, jel otisao ex5?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
To majstore...
@off: sta bi, jel otisao ex5?
U Bgu je od danas..... na probi na par dana. Ako se coveku ne svidi bice aktuelan. Malo mi bi krivo kad sam ga stavio na A/b sa Motifom - ne da se drzi, vec boje koje su im identicne za nijansu bolje izlaze sa ex5:banghead: :banghead:
Klarinetista
25-10-2007, 06:50 PM
Mo odlicna je to sprava, ok, ako bude bilo aktuelno javi se da se ciganisemo:o
Tiki the Boyler
26-10-2007, 02:22 PM
@Shot... Creamware original STDM kabl možeš dobiti besplatno u Artist i Audiopro shopovima... javi se u Osijek ili za koji dan u novotvoreni Audiopro u Zagrebu... ;)
www.audiopro-croatia.com
To te pitam Tiki!! Yesss!
Idem im pisat mail!
Ja sam u medjuvremenu uz pomoc pile za metal i starog 34 pinskog IDE kabela napravio improvizirani STDM. Ne bi vjerovao, al radi!
... ili za koji dan u novotvoreni Audiopro u Zagrebu... ;)
A jel to znaci da ces navratiti koji put u Zagreb na pivo?
Tiki the Boyler
27-10-2007, 12:16 PM
A jel to znaci da ces navratiti koji put u Zagreb na pivo?
Iskreno se nadam...
Uskoro!
Basis
18-12-2007, 05:44 AM
Ma pusti price ja imam 3 Lune vezane na kabl od 3,5'' Floppy koji sam sam pravio jeste da je konektor duzi ali se kontakti slazu i to radi bez problema.Ko ne veruje nek proba jer gde ces naci kabl od 5,25'' to je praistorija.
anap25
18-12-2007, 03:40 PM
@Shot... Creamware original STDM kabl mo?e? dobiti besplatno u Artist i Audiopro shopovima... javi se u Osijek ili za koji dan u novotvoreni Audiopro u Zagrebu... ;)
www.audiopro-croatia.com (http://www.audiopro-croatia.com)
Poslao mail i nikad dobio odgovor. To se zove ozbiljna firma ;)U medjuvremenu samsi doista sam napravio kabel i funkcionira.
Poslao mail i nikad dobio odgovor. To se zove ozbiljna firma ;)U medjuvremenu samsi doista sam napravio kabel i funkcionira.
Hehe! Meni su se javili da nema problema, i onda nista... nista... nista... i dalje je nista...
Nisu se bas iskazali...
Od te price s glupim kabelom meni je postalo nesto puno vece. Prije mjesec dana sam mjenjao glavne monitore u studiju. I dilema je bila izmedju Adama i PMCa. Na kraju sam uzeo PMC jer su mi garantirali svu tehnicku podrsku i servis, a ovi mi s druge strane nisu bas uljevali povjerenje da bi Adame od njih kupio. Kad nisu bili u stanju kabel jedan poslati (ili reci "sorry, nemamo ih sad na lageru, bit ce za 100 godina tek"), kako se pouzdati da ce odraditi servisnu podrsku za velike monitore.
Stigo kapitalizam!! Hehe!!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.