Log in

View Full Version : Brass

DEMONIO
06-10-2007, 04:17 PM
Kako smo krenuli da rasclanjujemo tvoju muziku tj. software i hardware koji koristish u stvaranju iste zivo me zanima shta koristish za brass sekcije?

Pogotovu za "pleh / trubachi" prizvuk? :)

Odakle svira ta flighorna? :)

Ogi
13-10-2007, 05:26 PM
Kako smo krenuli da rasclanjujemo tvoju muziku tj. software i hardware koji koristish u stvaranju iste zivo me zanima shta koristish za brass sekcije?

Pogotovu za "pleh / trubachi" prizvuk? :)

Odakle svira ta flighorna? :)

Za "brass sekcije" NIKADA ne koristim ni software ni hardware...
Kad god sam pokusao da simuliram bilo sta od duvackih instrumenata (trubu, trombon, saksofon) zvucalo mi je odvratno, bez obzira koji "sound library" stavim.
Uvek snimam zive duvace - bilo da je ciganerija, bilo da je "pop sound"...

DEMONIO
13-10-2007, 11:04 PM
Nekako sam ocekivao takav odgovor :)

Nema druge... :) Zovem cigane... to mi je sto mi je :)

Hvala ti...

Ogi
13-10-2007, 11:20 PM
Moja najtoplija preporuka - probaj da nadjes nekog ko nije ciganin, a ume da svira kao da jeste...cigani su ubitacni sviraci, ali se sa njima veoma tesko radi. Onog trenutka kad treba da odsviraju nesto sto si ti zamislio, da nauce novu melodiju, da stave slusalice na glavu i sviraju u mikrofon - krece neobjasnjiva pometnja i ne mogu da se sastave. Rezultat uvek vredi truda, ali ako nije nesto "za svetsku slavu" - probaj sto bezbolnije resenje...
Na srecu, meni su u Beogradu dostupni ovi "lazni" cigani - koji sviraju ili su svirali sa Goranom...sviraju odlicno, citaju isto tako.

DEMONIO
14-10-2007, 01:22 PM
Sa kakvima sam se susretao oko usnimavanja vokala (od repera do pevacha i pevachica) i sl. cigani i trube nece predstavljati nikakav problem veruj mi makar morao da pravim feshtu da bismo neshto usnimili :)

Hvala na savetu. Fora je u tome shto imam jednu opaku traku gde su semplovane trube za mixtape koji ce izaci neposredno posle novog albuma, a taman fali neki "solo ksse" koji bi izveli domaci crnci jer mi se mota po glavi kao najbolja opcija za singl za to izdanje.

Ali otom-potom, jedno po jedno, nego sam hteo da vidim da li da se zamlacujem i sam izvodim neke kerefeke sa raznim vsti-ma ili da se ni ne trudim :)

Cime najceshce usnimavash trubache? Kako izgleda lanac? :)

HeatMan
14-10-2007, 11:13 PM
cigani su problem jer su prave tezgare.. :) umeju samo jedni druge da prate.. a retko mogu da se sastave u nekom kompom definisanom taktu.. ovima sa kojima sam imao prilike da "radim", ni slushke ne odgovaraju.. jednostavno.. digni sistem i pusti ih da bace magiju.. probaj da to usnimish shto bolje, jer obichno prvi put zvuchi najbolje.. posle toga ih mrzi da sviraju isto.. shta reci.. cardio.. sve je do toga..

pozdrav

Danny Lou
14-10-2007, 11:20 PM
Za "brass sekcije" NIKADA ne koristim ni software ni hardware...
Kad god sam pokusao da simuliram bilo sta od duvackih instrumenata (trubu, trombon, saksofon) zvucalo mi je odvratno, bez obzira koji "sound library" stavim.
Uvek snimam zive duvace - bilo da je ciganerija, bilo da je "pop sound"...

to je to... ali kad nema ove opcije... snalazi se ko i kako moze

DEMONIO
15-10-2007, 12:21 AM
heat: sreca moja te imam jednog ujaka koji je skroz u toj prici, lekar je ali je totalno opicen, tako da je sticajem zivotnih okolnosti postao dobar prijatelj sa Featom Sejdicem i njegovom porodicom, tako da imam dobre trube na raspolaganju, nego samo josh treba da se ukombinujem sa njim a i gospodom ciganima.

Videcu, otom-potom, ko shto rekoh, najpre da Jan i ja zavrshimo konachno mix ovog novog albuma, lako cu te sitnice koje mi se vrzmaju po glavi a imaju veze sa mixtapeom :)

Sve jedno hvala na savetu :)

Lou: zavisno od vrste brassa koji se trazi mada... retko da se napravi neshto dosledno ideji tj. zamisljenom zvuku

ps. simpatican ti je onaj promo sa brassom u promociji, kao neki preview beat sa onih sample albuma... zanimnjivo :)

Danny Lou
15-10-2007, 12:26 AM
ma to je nekako zbudzeno nabrzaka