PDA

View Full Version : Poco - koliko VSS3, DVR-2 mogu da potegnem odjedared ?

clusterchord
02-10-2007, 01:38 AM
ok, recimo nabavim Poco, svejedno card ili FW, (ful dsp, ne ove modele s pola snage..) i jos nabacim VSS3, NonLin i DVR-2 algoritme..

volio bi par primjera koliko mogu instanci da dignem na jednom poco-u, odjednom.. npr. 2xVSS+1xDVR ili tako nesto.. :)

pogotovo me zanimaju i brojke kad odem na 88/96kHz, znaci dupli SR..

i dali ti reverbovi "trose" manje ako ih stavis kao mono insert? dosta bih trosio nonlin i vss3 room na mono. mnogo bre volem mono..:D

unaprijed zahvaljujem.

ps e da, koja je sad neka otprilike cijena poco+vs3+dvr+nonlin, u grubo barem ?

Moritz
02-10-2007, 08:31 AM
8 stereo instanci VSS3 reverba, ostalo ne znam jer nisam probao

Gianfranco
02-10-2007, 10:17 AM
http://i224.photobucket.com/albums/dd164/Gianfranco011/xyz/PowercoreDSPusage.jpg

OFF
02-10-2007, 10:25 AM
@Cluster, kad smo na ovoj temi.....

Sta je bolja kupovina, vss3 ili neki polovan pcm 70 (ili slicna makina)..... za ulogu 'glavnog' reverba (ma koliko glupo zvucalo, znas na sta mislim:) )

Max
02-10-2007, 11:55 AM
Mnogo zavisi od ukusa , jer se radi o potpunodrugacijim reverbima ....

Doduse VSS3 moze da prilagodi sirem spektru situacija .....

Pozdrav

Moritz
02-10-2007, 12:15 PM
Upredili smo PCm 90 sa VSS3 nema razlike u kvlitetu...cak nam se VSS vise dopao po boji

OFF
02-10-2007, 12:30 PM
Znaci.... to je ta klasa, otprilike?

spidermusic
02-10-2007, 04:34 PM
Imam PoCo PCI MK2 i zeleo bih da nadogradim svoju DSP kartu VSS3 algoritmima. Video sam na site TC electronic-a te plug ins-e pa me zanima da li neko zna kako ide procedura skidanja demo verzija i koliko ona traje.

Takodje me zanima, da li je neko kupovao plug ins-e sa njihovog site i koja je bila procedura.

Unapred sam zahvalan svima na pomoci!

clusterchord
02-10-2007, 06:26 PM
hvala Moritz i Gianfracno..

ok po toj listi vise manje se cini oko 8 mono/stereo na 44/48, i 4 mono/stereo komada na 88/96. to je vrlo, vrlo isplativo. jbmu kad bi izasao vss4, nebi vise uopce razmisljao.. prodao bi 4000, i razliku ulozio u Eve.

ok, laicko pitanje od nekog ko nije vican powered-plugin praksi - jel mogu, ako imam dovoljno i/o kanala na kartici, de facto koristiti jedan takav Poco kao "hardverski multi reverb" putem aux-ova, na analognom pultu, a da nema nekog vidnog kasnjenja..??

znacim spojim sendove i returne i na mixdownu imam npr.. 4 vss3 na 88 kila.. koji se ponasju kao da sam spojio 4 x M3000 ...?

i napokon dali je iko testirao imali razlike izmedju VSS3@M3000/R4000 i ovog u PoCo (pitanje od milion dolara) ? :mrgreen:

@Cluster, kad smo na ovoj temi.....
Sta je bolja kupovina, vss3 ili neki polovan pcm 70 (ili slicna makina)..... za ulogu 'glavnog' reverba (ma koliko glupo zvucalo, znas na sta mislim:) )

bolja kupovina ? tesko je reci. 3000 je raznovrsniji i realniji prostor (plus ima drugi engine za chorus/flange itd). ali kad zbrojim sve svoje mikseve sa oba (imam 3000 unutar 4000), za PCM-70 i njegov karakter uvijek imam posla. VSS3 algo najvise koristim na drum room, loopove, neke pratece i leadove. PCM70: vokali, lead gitare, bubanj, ritam gitare. mali sound napravi "većim".

lead vokal cesce 70 i 300, koji su manje realni, ali puno "zivlji" imaginarni reverbovi od TC-a, i legnu u miks. od svih kljave mi za sad najbolje zvuce na 300.. jedini me uspije uvjeriti da je strings zaista miljama daleko. algose od 4000/6000 kao reverb4 i vss4 koristim za akusticne instrumente, mega-piano a la Vangelis, komorni orkestar. a najvise za realne room-ove i ambience u audiopost-produkciji.

PCM70 plus M3000 odlicna kombinacija. ili PCM81 sa M3000. 81 je slican 70, samo malo cisci, i ima drugi engine sa fenomenalnim chorus/delay/flange itd.

neznam, u toj srednjoj klasi, kao samo jedan glavni reverb, makar ga nisam koristio, mozda bi ipak isao na PCM91. izbor ovisi dosta i o lovi za koju ih mozes nabaviti..

Moritz
02-10-2007, 11:26 PM
Mislim da je u pitanju 16 mono reverba na VSS3 ...jednako 8 stereo ;)

Shot
02-10-2007, 11:57 PM
ok, laicko pitanje od nekog ko nije vican powered-plugin praksi - jel mogu, ako imam dovoljno i/o kanala na kartici, de facto koristiti jedan takav Poco kao "hardverski multi reverb" putem aux-ova, na analognom pultu, a da nema nekog vidnog kasnjenja..??

Mislim da se ovo ne moze napraviti na UADu i Powercoreu. Ne znam najbolje jer nemam neki od tih DSPa, ali cini mi se da to ne ide bez latencije.
Ja tako imam spojeno na Luni, jer to tamo ide. Efekt se ne ucitava u DAW program nego direktno u softver od kartice. I s obzirom da je routing na CW potpuno otvoren, to se onda da spojiti. Ja imam tako spojene na pultu delayeve i jedan reverb (koji nije neki dobitak al dobro dodje). Stvar funkcionira jbno. Moze se uloziti love u neki jaci DSP reverb za CW (onda zaboravi CW Lunu jer je preslaba!) i to ce jako dobro funkcionirati.

Moritz
03-10-2007, 09:22 AM
Mislim da moze.
Probali smo RME Mutliface na latenciji 0.7ms sa Nuendom 3.
Ukupna latencija kroz ceo sistem na izlazu je bila 2.1 ms. 64 audio kanala .
Internim rutiranjem ( kroz Nuendo) ulaznih kanala na kartici mozes insertovati VSS3 pa potom ih poslati na D\A.....
Ne vidim razlog zbog cega ne bi radilo, mozda i gresim - ne znam, sve je prilicno jednostavno .

Max
03-10-2007, 09:27 AM
Poptuno se slazem , s' tim da cu da dodam da je u 90 % situacija sa reverbom , predelay vrlo pozeljan , tako da ako je latencija cak i 10 ms .... smanji predelay na 0 .... i imaces ga na 10 ms .... sasvim ok .....

Kompresori i eq su vec potpuno druga situacija , jer i najmanji latency hoce da npr obrne fazu ili sl ......

Pozdrav

RetroMan
03-10-2007, 10:54 PM
... smanji predelay na 0 .... i imaces ga na 10 ms .... sasvim ok ....
Nadam se da su ti ciste ruke, taman sam zinuo da kazem to za predelay, a ti mi uze rec iz usta. ;)

Inace VSS3 je sigurno isplatljivija kupovina (4/8 stereo reverba) od PCM70 - mono ulaz, a da li je bolja to zavisi od ukusa. U svakom slucaju to su bas totalno razlicite sprave, PCM70 prljav, gust, topao... VSS3 cist, prozracan, realan...

RM

Dexxy
03-10-2007, 11:18 PM
VSS3 cist, prozracan, realan...

RM

I u boji....;)

RetroMan
03-10-2007, 11:33 PM
I u boji....;)
Pa i PCM70 je u boji - zelenoj :p

RM

clusterchord
04-10-2007, 10:20 AM
Poptuno se slazem , s' tim da cu da dodam da je u 90 % situacija sa reverbom , predelay vrlo pozeljan , tako da ako je latencija cak i 10 ms .... smanji predelay na 0 .... i imaces ga na 10 ms .... sasvim ok .....

Kompresori i eq su vec potpuno druga situacija , jer i najmanji latency hoce da npr obrne fazu ili sl ......

Pozdrav
da , to uvijek stoji, tako sam i koristio native rev plugse par puta.. predelay iovako i ionako "trebas" u 98% reverb situacija.. pa latencija posluzi za to..

ali ipak zanimalo me dali si ovisan o Native latenciji od PC/Nuendo - daklem jesi.

za kompresore mi nije vazno. ionako soft compresore koristim iskljucivo zbog prakticnosti kad sam vec ITB. ako je signal vanjski audio, recimo u ovakvom scenariju sa analog mikserom, onda ionako radim sa hardverskim kompresorima, OTB mix..

ok, hvala ljudi na informacijama.