View Full Version : Mikrofoni T.Bone !?!
cucko
29-09-2007, 01:25 PM
Cao!
Odlucio sam da kupim mikrofon i za njega sam spreman da odvojim do 350-400 Evra.
Koja bi bila vasa preporuka ?
Kod Thomann-a sam video T-bone mikrofone za koje je Thomann jedini distributer.
Dali je neko do sada koristio neki od ovih mikrofona i kakvi su utisci?
Konkretno me interesuje misljenje o modelima
T.Bone SCT800 (http://www.thomann.de/de/the_tbone_sct800_tube_mic.htm)
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sct800_tube_mic.htm
T.Bone SCT2000
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sct2000.htm
Pozdrav, Cucko
cucko
02-10-2007, 01:21 AM
Po broju odgovora na postavljenu temu dalo bi se zakljuciti da niko do sada nije radio sa ovim mikrofonima.:confused:
HeatMan
02-10-2007, 10:57 AM
hmmm.. kolko se secam neko je vec bio preporuchio ove mikrofone.. gledaj one uporedne testove, tu cesh naci shto ti treba..
pozdrav
fipke
02-10-2007, 11:06 AM
Moritz?
iatros
03-10-2007, 12:53 AM
Preporucujem toplo t.bone sct2000, koji je inace kopija SE SZ5600, a kad se jos uzme razlika u cjeni ova dva mikrofona onda odluka postane jednostavna! Pozdrav!
Dule Tilco je narucio sct 2000 i nisam siguran da mu je radio duze od jednog dana, onda servisi, pa servisi, pa servisi...
A ako je kopija z5600, to je jedan od najgadnije zvucecih mikrofona ikada, pa jos njegova kopija... Bruka...
Za te pare kupis Nt 2a ili sm 57 ili EV RE20 ili bilo sta samo ne te kineske promasaje
Nesto nemam poverenja u t.bone, i ako se ne varam, to je samo proizvodjacki ogranak Thomann-a, obicne prodavnice muzicke opreme.
Uopste ne kontam sta i ko stoji iza ovog naziva.
U ostalom, ako je ozbiljna firma, gde ima je sajt?!
iatros
03-10-2007, 01:45 PM
Dule Tilco je narucio sct 2000 i nisam siguran da mu je radio duze od jednog dana, onda servisi, pa servisi, pa servisi...
A ako je kopija z5600, to je jedan od najgadnije zvucecih mikrofona ikada, pa jos njegova kopija... Bruka..
Za te pare kupis Nt 2a ili sm 57 ili EV RE20 ili bilo sta samo ne te kineske promasaje
Sto se tice narudzbe, to samo ide preko Thomann-a, koji nudi 3 godine garancije, te 30 dana testiranja gjde mozes da posaljes mikrofon nazad ako ti neodgovara. Da nebude zablude, kineski proizvod, koji se pravi u istoj fabrici kao i SE Z5600, po istim zahtjevima itd. To za SE Z5600 je stvar ukusa, al?pored toga stoji da se sa t.bone sct2000 za male pare (oko 300?) dobije PRILICNO (=za te pare)dobar cjevni mikrofon, koji kod SE-a kosta oko 600?! Thomann je online muzicka prodavnica, koja je otkupila kolicinu tih mikrofona, koje prodaje pod nazivom t.bone! A ja cu sad da se bacim na Oktavu...da vidimo valja li to!:)
www.thomann.de (http://www.thomann.de)
Sad ce ispasti da ih reklamiram!:banghead:
He,he..
Super je t.bone, a ja cu sad malo da se bacim na Oktavu...:)
@Cucko
Moj ti je savet da zaobidjes t.bone, za novac koji si pripremio mozes da uzmes mnogo bolju (sigurniju) varijantu.Pozz...
Cek, a za koje pare moze da se nadje RE20?
cucko
04-10-2007, 12:41 AM
Moj ti je savet da zaobidjes t.bone, za novac koji si pripremio mozes da uzmes mnogo bolju (sigurniju) varijantu.Pozz...
Pa koja bi bila bolja iliti sigurnija varijanta?
Ili da promenim pitanje i temu:
koji je mikrofon najbolji do 400 jura?
Za sta? :)
sm 57 (x 4)
sm 58 (x 3.5)
Oktava 319 (x 2)
NT 2a (1)
RE 20 (mozda malo preko 400)
Nesto skuplji, ali se isplati sacekati mesec ili dva i skupiti jos 200 evra
K2 (peporuka)
sm 7b (dinamicki, ali vrhunski, kao i RE 20)
Verovatno ima jos nesto, pa ce ljudi dopisati.
Samo ne T.Bone ili SE. Ovi prvi su fabricki skart koji Thomann ("T" od Bone) otkupljuje i valja pod svojim brendom, a SE su kao "firma", ali zvuce ultra lose. Ima cak ovde negde i test mikrofona na kome je bio i Z5600,, pa poslusaj i sam donesi zakljucak, ako vec nisi imao prilike uzivo da ga cujes.
Ja sa sm 57 u Ameka, kada je dobar pevac, dobijam duplo bolje rezultate nego sto taj Z5600 zvuci.
Dosta toga zavisi i od preampa, tj. od toga kako mikrofon i preamp rade u paru, pa mozda ne bi bilo lose i to da napises, u sta bi ga ukljucivao?
Pozdrav
cucko
04-10-2007, 02:41 PM
Pa iskreno da kazem, nemam mnogo iskustva sa mikrofonima.
Radim iz hobija elektronsku muziku, pa mi nesto narocito mikrofon i nije trebao.
Imam shure SM 57 i 58.
Medjutim, sad treba da uradim jedan rep "projekat", pa sam za tu priliku hteo da uzmem nesto bolje, znaci radi se o vokalu.
Snimam u Tascam 1804 kartu. Ona ima pretpojacala ali naravno nisu neko ludilo, pa sam mislio da kupim i SPL Goldmike 9844 koji kod Thomann-a kosta 400 Evra.
Sve u svemu, za ovu akciju bi odvojio 800 Evra, za mikrofon i pretpojacalo.
Pozdrav,Cucko
HeatMan
04-10-2007, 03:00 PM
snimash mushki ili zzenski vokal? ja imam akg c3000b vec 4 godine.. super me sluzzi uz dbx 376 strip.. a ovako.. mora malo da se skine visokih..
sledeci na listi je naravno gemini.. :)
Sve gore od goreg... :banghead:
:)
Ti jeftini SPL-ovi zvuce jako lose, barem meni
Uzmi K2 i ukljuci ga u Tascama, resto para zadrzi za nesto u buducnosti. Zvuk ce ti biti osetno bolji nego da uzmes T Bone i SPL ;)
rale_
04-10-2007, 03:08 PM
THE BLACK KNIGHT (http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=73)
Pozdrav:)
nenad
04-10-2007, 03:24 PM
ovu akciju bi odvojio 800 Evra, za mikrofon i pretpojacalo.
po mom viđenju, ukoliko se muzikom bavis iz hobija , tvoj budžet od 800e je i više nego dovoljan za pristojan mic i solidan preamp. Ja konkretno snimam samo iz hobija i imam najjjjjjjeftiniji mogući mic iz t.bone familije (t.bone sc 400) uparen sa isto tako najjjjjjjeftinijim preamp-om (art tube mp studio) i to je za moje kućno zezanje sasvim dovoljno. A to u kompletu košta 120e ;).
Nauči da iz jeftinog izvučeš maksimum, jer slušao sam snimke i sa mnogo skupljim micom pa sam se oduševio sa mojom "krdžom"......ponavljam, za 800e i uz malo "ne sujete" dobijaš pristojnu opremu za home recording !
obiđi malo thomann-a i pogledaj !
cucko
06-10-2007, 02:27 PM
Hvala Oggi na savetima,
izgleda da sam se odlucio za K2.
Idem za koji dan u Thomann pa cu tamo da se uverim na licu mesta.
Pozdrav, Cucko
Evo, upravo sam se danas video sa Duletom kojeg sam pomenuo u vezi T Bone mikrofona i kaze covek ovako: "Prvih godinu dana sam proveo popravljajuci ga. Sad kada radi, nije los zvuk, ali ga ne bih nikome preporucio".
Cujna razlika je mnogo veca izmedju mikrofona nego preampa, tako da je uglavnom pametnije da prvo resis problem mikrofona, a zatim preampa.
Pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.