Log in

View Full Version : Reason 4

Mika Technika
27-09-2007, 02:14 PM
Reason 4 is shipping now, and will be available on September 26 - exactly one week from today. That's reason enough to be psyched.

SumAnuT
28-09-2007, 10:32 AM
News Flash: Reason Version 4 is Here!!

* Reason Version 4 is available worldwide today!

djivan
28-09-2007, 06:24 PM
extra seq koristim demo

nESbo
01-10-2007, 08:19 AM
Da čujemo sad šta će Reason hejteri reći na zvuk! Jedva čekam da skupim 500 evra i da ga kupim hahah.

SHIVA
01-10-2007, 09:20 AM
Reason hejteri???

je to zanimanje, politichko opredjeljenje, religija ili fan club? :D

nESbo
01-10-2007, 09:49 AM
Anti-fan klub, ogroman! :)

silicon science
01-10-2007, 10:15 AM
Anti-fan klub, ogroman! :)

Ma super je Reason, samo to sabiranje da srede...

SumAnuT
01-10-2007, 10:50 AM
Ma nije niko Reason anti-fan, vec "pravi" fanovi Reasona nisu realni, pa im se reci ovih drugih cine kao napad na Reason, a oni samo govore istinu.

Meni je Reason posluzio da naucim sve osnove sekvencinga i sam sam napravio nekoliko pesama samo u njemu i dozivotno sam zahvalan ljudima koji su ga napravili, ali daleko od toga da bih dozvolio sebi da pricam stvari koje pricaju njegovi "fanovi".

tom
01-10-2007, 04:09 PM
Oni koji ga vole su uglavnom mnogo realniji od hejtera...:cool:

Toliko...

SumAnuT
01-10-2007, 04:39 PM

Toliko...

Objasnio si :cool:

:mrgreen:

silicon science
01-10-2007, 07:40 PM

Toliko...

Da, narocito je realno da ga vole kad trebaju importovati audio file... Pa otvaraj semplere i chuda i d*kaj se oko toga:banghead: Pa onda to njegovo sabiranje kanala koje je u najmanju ruku BULJA.

E TO JE REALNOST

I ja sam u njemu poceo i to je to.

Everbeatz
01-10-2007, 08:37 PM
Da, narocito je realno da ga vole kad trebaju importovati audio file... Pa otvaraj semplere i chuda i d*kaj se oko toga:banghead: Pa onda to njegovo sabiranje kanala koje je u najmanju ruku BULJA.

E TO JE REALNOST

I ja sam u njemu poceo i to je to.

Nemoj tako brate..:D

tom
02-10-2007, 09:15 AM
Da, narocito je realno da ga vole kad trebaju importovati audio file... Pa otvaraj semplere i chuda i d*kaj se oko toga Pa onda to njegovo sabiranje kanala koje je u najmanju ruku BULJA.

Za to se valjda koriste druge stvari.Ko jos koristi njegov sampler?!

Sabiranje da je bulja,bulja je!:(
To niko ne osporava.

Njegova upotrebljivost za mnoge druge stvari(ima ih milion) mu ipak daje vise prednosti nego mana.Svi smo valjda poceli u njemu ali on i dan-danas spasi stvar i uradi ono sto drugi ne mogu ili se moras do sutra d`kat da te iste stvari dobijes!

nESbo
02-10-2007, 09:44 AM
A kad kažeš ReWire onda kažu E ok, tako može! :) Samo niko i dalje neće da se potrudi..

silicon science
02-10-2007, 12:56 PM
Nemoj tako brate..:D

Ma volim ja Reason, ljudi, nije to frka. Samo, izbacili su do sada 4 verzije sa pregrsht podverzija i da nista nisu ucinili po pitanju sabiranja?:o :confused: :banghead:

nESbo
02-10-2007, 01:58 PM
Jel kad kažeš sabiranje misliš na mixovanje traka, export ili šta?

Pa dali su ti mogućnost da mixuješ u cubase-u. Ili nemaš dovoljno para da kupiš oba? :D

milos
02-10-2007, 02:12 PM
Ponavljam,sve je to 32-bit floating point:rolleyes: :)
E da se sumira u ovome.....
http://www.apiaudio.com/dsm.html

silicon science
02-10-2007, 02:30 PM
Jel kad kažeš sabiranje misliš na mixovanje traka, export ili šta?

Pa dali su ti mogućnost da mixuješ u cubase-u. Ili nemaš dovoljno para da kupiš oba? :D

Zasto bi radio rewire:confused:
Bolje cu onda odmah da radim u Cubase-u.

tom
02-10-2007, 02:58 PM
Bolje cu onda odmah da radim u Cubase-u.

Ipak je najbolje i u jednom i u drugom.:D

kad ti treba nesto brzo a u Nuendu/Cubaseu si on je k`o Swiss Army Knife...:da:

Lag
05-10-2007, 12:36 AM
Za to se valjda koriste druge stvari.Ko jos koristi njegov sampler?!

Sabiranje da je bulja,bulja je!:(
To niko ne osporava.

Njegova upotrebljivost za mnoge druge stvari(ima ih milion) mu ipak daje vise prednosti nego mana.Svi smo valjda poceli u njemu ali on i dan-danas spasi stvar i uradi ono sto drugi ne mogu ili se moras do sutra d`kat da te iste stvari dobijes!
shta fali njegovom sempleru?

a da je zvuk bulja - bulja je.
nedavno sam krenuo da rivajerujem na nuendo.

nego, thor je car. miki tehniki se (iz proverenih izvora sam chuo) svidja arpedjijator
ja josh imam da isprobam i uhodam se u sikvensing i da izdrkam onaj shafler, a osim toga vidim nekoliko malih unapredjenja koja imaju potencijal da olakshaju stvari..

no, shto neko reche, u krajnjoj liniji zvuk mu je bulja
a eq i kompresor kurcu ne sluzhe

Mika Technika
05-10-2007, 04:53 AM
da se nadovezem na mog drugara laga: usrali su automatiaciju(da ne objasnjavam sta tacno mislim, mrzi me) i skinuli neke bitne stvari, mene je razocarala je 4-ka, nisam ocekivao promene na losije vec na bolje... jako malo rechi hvale imam.

submaster
05-10-2007, 09:26 AM
nebitno je koji se sekvencer koristi vec sta se napravi.....i svako radi tamo gde mu je lepse i zabavnije.....danas je zvuk na svakom sekvenceru pristojan....ko tezi nekim vecim standardima...taj neka ulozi u outbord.....jer nije sad velika razlika izmedju sekvencera ponaosob..tek kad se mix prenese na desk sa kvalitetnim outbordom oseti se poboljsanje...ovo ostalo su takve nijanse, da nema potrebe polemisati...
cinjenica je da je u cubase-u dosta komfornije raditi sa audio fajlovima....i da vst nudi daleko sire mogucnosti....isto tako se zna da je logic zakon kada je midi u pitanju...i svi oni sa 256mb rama nemaju drugog izbora nego reason..
tako da je to stvar izbora nacina rada...

Nemania
09-10-2007, 04:42 PM
Gde mogu nabaviti (kod nas) novu verziju? Moze i na verbatim diskovima:D

lesha
09-10-2007, 04:58 PM
Gde mogu nabaviti (kod nas) novu verziju? Moze i na verbatim diskovima:D

piraterija na ovom forumu NIJE dozvoljena!

pravilnik o pirateriji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17274)

Nemania
09-10-2007, 05:24 PM
Sorry, na brzinu sam pisao, nije mi ni palo na pamet..

djivan
10-10-2007, 11:12 AM
znate da su su Prodigy i Chemical Brothers zavisni od Reason i Live-a?:) :) :)

silicon science
10-10-2007, 11:54 AM

Jesu, al pitaj ih kako miksaju. Sigurno nije: "Export song as audio file".:banghead:

InsaneEyes
10-10-2007, 12:07 PM
ALWAYS OUTNUMBERED, NEVER OUTGUNNED :rolleyes:

SHIVA
10-10-2007, 03:54 PM

pazi ja volim reason i rado ga upalim. neke stvari se tamo dobiju daleko lakshe nego bilo gdje drugdje. druge stvari se mogu iskljuchivo u reasonu i napraviti. svaki alat ima svoje prednosti i nedostatke, i vezati se uz jedan proglram je limitirati se limitima odabranog programa, a kombiniranjem alata se mozhe izvuchi najbolje od svakog alata uz najmanje limita.

however... prodigy je imao ugovor o promociji sa propellerhead-om i otkad je ugovor istekao prodigy vishe slabo spominje reason. Ne nasjedajte na marketinshe trikove. To shto Jordan nosi Air Nike ne znachi da su to najbolje tenisice... to samo znachi da mu je Nike platio 30 MILIONA dolara da godinu dana nosi Nike tenisice i hvali ih na sva usta. Jedno je cjeniti reason zbog kvaliteta koje definitivno ima, a drugo je biti naivan i koristiti reklamnu spiku kao argument u raspravi ;)