PDA

View Full Version : na uad sajtu novi pluginsi

liman021
25-09-2007, 08:28 AM
Precision Maximizer (http://www.uaudio.com/products/software/UAD/precision-max/index.html) & Precision De-Esser (http://www.uaudio.com/products/software/UAD/precision-de-s/index.html)

Max
25-09-2007, 09:06 AM
Kapiram da ovaj maximizer radi po istom principu kao inflator ( treba uporediti ) .....

De esser bi mogao bii zanimljiv :rolleyes:

Pozdrav

OFF
25-09-2007, 11:43 AM
De esser bi mogao bii zanimljiv :rolleyes:

Pozdrav

Kazu ljudi iz UAudia - napravali smo deesser zbog brojnih zahteva korisnika Rode mikrofona :p :D

Max
25-09-2007, 11:59 AM
Kazu ljudi iz UAudia - napravali smo deesser zbog brojnih zahteva korisnika Rode mikrofona :p :D

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ma breeee , ja ne znam sta je meni , imam 2 mikrofona , 3 dobra preampa , i stalno moram da posvetljavam vokale po 4 - 5 db u gornjem spektru ....

Nema sanse da dobijem vokal , koji je snimljen tako da u produkciji ne mora da se silji ....

Pozdrav

Mogli
25-09-2007, 01:44 PM

Dje me nadje!!!!!!:p

OFF
25-09-2007, 02:25 PM

Ma breeee , ja ne znam sta je meni , imam 2 mikrofona , 3 dobra preampa , i stalno moram da posvetljavam vokale po 4 - 5 db u gornjem spektru ....

Pozdrav

A jesi probao da ti pevaci pevaju u 'Front' stranu mikrofona?:rotfl: :rotfl:

e.....da je samo sa vokalima..... sve, uvek..... valjda ce malo trans mod da vadi stvar....

Max
25-09-2007, 04:29 PM
A jesi probao da ti pevaci pevaju u 'Front' stranu mikrofona?:rotfl: :rotfl:

eeeee .... da znas da mi se to jednom desilo :D

Bio sam jako umoran , i nikome nije bilo jasno zasto se jace cuje soba nego vokal !!!

Cudan neki mikrofon :rolleyes: :rotfl:

Pozdrav

Dexxy
25-09-2007, 04:38 PM
eeeee .... da znas da mi se to jednom desilo :D

Bio sam jako umoran , i nikome nije bilo jasno zasto se jace cuje soba nego vokal !!!

Cudan neki mikrofon :rolleyes: :rotfl:

Pozdrav

I meni se to desilo...ubio sam se trazeci zasto je snimak iz daleka...rekao sam pevacu da mora ponovo da peva, nije dobro otpevao....:banghead:

OFF
25-09-2007, 06:00 PM
Kako mene nerviraju u spotovima, kad svi pevaju u D12 naopako:mad: :mad:

Mislim da sam samo jedan spot video (mislim Massimo), da ga je okrenuo kako treba

BTW

pre neki dan, kod jednog cudnog trgovca gledam Bayerdnamic mikrofon (nalik na opus65) ali toliko ubiven, da mu se ne vidi model.... i pitam, koji ti je bre model ovo ....... a on kaze - Rear

Jan
26-09-2007, 10:33 AM

Nema sanse da dobijem vokal , koji je snimljen tako da u produkciji ne mora da se silji ....

Pozdrav

Pa isti fazon, al mislim da sa sidechain funkcijom na Sonnox Dynamics i SSL Channel Strip-u nema potrebe koristiti desser...

clusterchord
02-10-2007, 01:52 AM
i meni se jednom okrenuo NT1.. hahaha tamni, trodimenzionalni vintage "zvuk". ljudi placaju iljade dolare za to.. a mi ga imamo besplatno :mrgreen::mrgreen:

imam 2 mikrofona , 3 dobra preampa , i stalno moram da posvetljavam vokale po 4 - 5 db u gornjem spektru ....

uspio sam to nedavno sa Geffelom u Great River, i sa C12 u ISA110 (bez eq). Nista nisam morao da siljim u miksu. nista. malo HPF i skidanja low shelvinga da "sjedne" ali jedva i to.

nazalost nijedan mic nije moj.. vec niksin. moracu nesto nabavit jace od mog NT groblja.. al kad najvise kuci snimam voiceover a za to je dobar..

Jan
02-10-2007, 02:51 AM
Znaci, ja sam pre 20 dana kupio pop up filter (dotle je bio improzivan) i kad sam ga stavljao ne znam zasto slucajno sam okrenuo mikrofon...I 20 dana sam snimao vokale na okrenutom mikrofonu ali sam srecom greskom ga switchovao na omni, pa i moze nesto da se izmulja...I tripovao sam se isto "Zasto se ovako cuje" i kad sam uzeo da proverim da li je sve okej...Imam sta da vidim:)hahaha
A sto se dessera tice, digo sam na Waves SSL channel stripu 7 khz za ne znam koliko db i poslao ga u sidechain, i mogu da kazem da to radi lepse od bilo kog dessera kog sam probao, a strasno sam mucio muku sa sibilantima i deesserima, nikad mi to nije bilo to, a inace posedujem Rode NT2:D, i sad sam napokon zadovoljan...Deesseri svi u djubre:D

Max
02-10-2007, 12:08 PM
....uspio sam to nedavno sa Geffelom u Great River, i sa C12 u ISA110 (bez eq). Nista nisam morao da siljim u miksu. nista. malo HPF i skidanja low shelvinga da "sjedne" ali jedva i to.

..

Great river verovatno stize uskoro ...... ( Maaanleeeyyyyyy ... !!!! ) ALi i sa Avalonom 737 , Api 512 i A design silver .... sve je tamno .... i to sam korisito i Rode K2 ( za koju kazu da je svetla ) i Violet Black knight i AKG 414 ...... jbm li ga .... :rolleyes:

Pozdrav