PDA

View Full Version : Nuendo 4

milos
24-09-2007, 04:53 PM
http://www.steinberg.net/1409_1.html
http://www.steinberg.net/typo3temp/pics/1b9284a28b.jpg

Dexxy
24-09-2007, 04:59 PM
cool :cool:

Rhino
24-09-2007, 05:19 PM
Ajd sa srecom!:)

kejkz
24-09-2007, 07:14 PM
Lepo, sredili su skoro sve mane... dragndrop sidechain, automatizaciju... sehr gut :)

idekius
24-09-2007, 07:28 PM
Lepo... odlicno...
Ide se napred! Ali... ide se napred i u zahtevima, sto je ocekivano.
Znam da mnoge nerviram sa svojim izjavama tog tipa... ali, smem da se kladim da Nuendo 5 vec nece raditi na XP-u.

Nuendo 4
Windows Vista, Windows XP Home and Professional with SP 2
Intel / AMD Prozessor 2 GHz minimum
1 GB RAM
DVD drive required for installation
Windows DirectX compatible audio hardware; ASIO compatible audio hardware recommended for low latency performance
USB port required for Steinberg Key (copy protection device)
Internet connection required for license activationNuendo 3.2

• A 1.6 GHz Pentium or Athlon processor
• Windows XP Home or Windows XP Professional.
• 512 MB of RAM.
• Monitor and graphics card supporting 1024 x 768 resolution.
• A free USB drive for the copy protection key.
• A DVD ROM drive.

Moze da bude korisno i ovo... mozda nekoga interesuje... (odnosi se na SX 3.2):

http://www.steinberg.net/547+M52087573ab0.html

DADDY Z
24-09-2007, 07:42 PM
mislim sve je lepo osim cene...posle apple-ovog poteza sa Logicom,mogu samo da pitam:da li su ovi u Steinbergu normalni? 1800eu?

milos
24-09-2007, 07:45 PM
mislim sve je lepo osim cene...posle apple-ovog poteza sa Logicom,mogu samo da pitam:da li su ovi u Steinbergu normalni? 1800eu?

Upravo to - za te pare novi iMac 20"(mozda i 24") + Logic Studio :)

idekius
24-09-2007, 07:46 PM

Pa... ranije je kostao 2000$, ali verovatno je sada tesko drzati se za $, jer odnos $ - eu nikada nije bio gori po $. Nesto se cudno desava sa Americkim dolarom i ne bih bas isao u politiku, ali izgleda da skupo kosta taj Iraq...

Tomislav
24-09-2007, 07:59 PM
I još jedna važna stvar... http://www.steinberg.net/1442_1.html

Koliko sam shvatio bez ovoga NEK-a se neće moći koristiti drum editor i notacija te Nuendo 4 neće moći u potpunosti otvarati cubase projekte.

Moritz
24-09-2007, 11:29 PM
Sto se cene tice potuno je ocekivana i ne vidim zbog cega se toliko cudite.
Ponavljam da Logic i Cubase nisu u istom rangu sa Nuendom, potpuno im je drugacija namena u samom startu.

Ono sa cim se poredi je Pro Tools, PYRAMIX i slicno .

Samo se iskreno nadam da necu morati da cekam verziju 2 da bi sve radilo kako treba....
I poslednje je cena za registrovane korisnike N3, nadam se da je ostala kao i ranije.

zvincic
25-09-2007, 01:37 AM
Nesto se cudno desava sa Americkim dolarom

sad vrijedi kao kanadski :hyper:

oni ce garant optuzit kanadu za zavjeru jer hoce da kanadski dolar bude jaci!

BLAME CANADA!!!

nunuk_t2L
25-09-2007, 08:57 AM
Sto se cene tice potuno je ocekivana i ne vidim zbog cega se toliko cudite.
Ponavljam da Logic i Cubase nisu u istom rangu sa Nuendom, potpuno im je drugacija namena u samom startu.

Ono sa cim se poredi je Pro Tools, PYRAMIX i slicno .

Samo se iskreno nadam da necu morati da cekam verziju 2 da bi sve radilo kako treba....
I poslednje je cena za registrovane korisnike N3, nadam se da je ostala kao i ranije.

heh
ok, ni usporedba logic cubase nije naklonjena cubaseu...
logic dodje 500 dolara a cubase 880 eura...
i ja se nadam da ce nuendo izac bez nekih jacih glitcheva kako to inace biva..

zmaj
25-09-2007, 02:47 PM
E stvarno su budale...Sa tim packom za notaciju i drum programing!!! izaci ce na 2000 evra...

milos
25-09-2007, 02:56 PM
Zmaju jel si vec poceo da sastavljas OSX86 masinu za Logic?:D :D :mrgreen:

R2k
25-09-2007, 05:11 PM
btw meni radi 7 bez problema ...

mislim ne znam stvarno ko ce da da 1800 jevreja za dvd ....
sto je mnogo - mnogo je.

~R

idekius
25-09-2007, 05:14 PM
Nije li malo realnije poredjenje Cubase-a 4 sa Logic-om? Cubase 4 inace kosta 879 Eu...

Max
25-09-2007, 05:46 PM
@ Moritz i Idekius

Iako i sam koristim Nuendo , zasto se ne mogu porediti Nuendo i Logis ... vec Cubas i Logic ????

Nikako mi ovo nije jasno ....

Pozdrav

MUzzY
25-09-2007, 07:44 PM
I logic ima podrsku za visekanalne sisteme i video... tako da ne kontam zasto se logic ne moze porediti sa Nuendom?

SumAnuT
25-09-2007, 08:05 PM
Mreza?

Mogli
25-09-2007, 09:27 PM
Valjda ce za tih 2000 da srede da midi ucitava brzo i bez problema kao Sonar...

dexyco
25-09-2007, 10:51 PM
Ja se kladim da su oni vise para pukli na zastitu sistema od pirata nego na sam program...

OFF
25-09-2007, 11:09 PM
Daaaa, ali kazu da Nuendo ima bolju sabirnicu od Logic 8:rolleyes: :rotfl:

sasa.ivkovic
25-09-2007, 11:14 PM
I posle im Kinezi krivi za izradu piratskog softvera i za "drpanje" intelektualne svojine preko neta! Ti Kinezi i jos "neki" narodi nekako kontaju da i siromasni imaju pravo da stvaraju muziku ...Mislim da je tom blesavom cenom samo data injekcija pirateriji. Bice bagova i krekova na tone...

zmaj
25-09-2007, 11:31 PM
Zmaju jel si vec poceo da sastavljas OSX86 masinu za Logic?:D :D :mrgreen:
Pocecu kada zavrsim ovo na cemu sada radim...ne smem sada nista da diram da ne napravim cirkus:) Mada uveliko razmisljam sta i kako...

zmaj
25-09-2007, 11:33 PM
Daaaa, ali kazu da Nuendo ima bolju sabirnicu od Logic 8:rolleyes: :rotfl:Ja sam cuo i da ne radi bas najbolje na CW...kazu to sabiranje dolazi do izrazaja tek na EMU1820...ne znam:rolleyes: :D

i dodao bih da je PoCo bolji od UADa,a PT od Nuenda (opet zbog sabirnice)...

kejkz
25-09-2007, 11:34 PM
Ja se kladim da su oni vise para pukli na zastitu sistema od pirata nego na sam program...

ne bas, ali skoro... skuplji sistemi zastite kao dongle kostaju i do cetvrtine cene proizvoda...

Moritz
26-09-2007, 08:23 AM
I posle im Kinezi krivi za izradu piratskog softvera i za "drpanje" intelektualne svojine preko neta! Ti Kinezi i jos "neki" narodi nekako kontaju da i siromasni imaju pravo da stvaraju muziku ...Mislim da je tom blesavom cenom samo data injekcija pirateriji. Bice bagova i krekova na tone...

Ljudi ajde da vise ne pricamo o pirateriji i zasto je to dobro i kako sada siromasni imaju pravo ...itd.

1800 eura je vise nego ok cena za jedan vrhunski pro soft.
Niko nam nije kriv sto se mi mishevi palimo na toys for the big boys , a uglavnom nemamo para ni racune da platimo a kamoli ozbiljan piece opreme.

Nuendo je postao ime za sebe, i to ponajvise za Post (i nesto manje za muziku svidjalo se to nama ili ne ).

Mislim da vise nema konkurenciju buduci da mu je najslabija strana ( fleksibilnost rutiranja) sada dovedena na nivo koji dolikuje (po meni bolje nego na PT).
Broj i kvalitet plugova ( to ce mo jos videti ali verujem da jesu) je komparativan Logicu , kao i programibilnost u okviru MIDI kontrole.

To sto su NEK stavili kao opciono je po meni sasvim OK, zasto bi neko davao novac za nesto sto mu ne treba ( Post prod. ).
400 eura za update sa N3 na N4 je ekstra cena, a ako neko ne zeli NEK onda je jos manje - citavih 250 eura!!!

Ako su vam te cene velike onda stvarno ne znam sta ocekujete vise...da vam neko pokloni pa da opet pljujete kako nesto ne valja :confused:

P.S. oko sistema zastite sa donglom se slazem sa vama ali ne zbog kostanja nego zbog velikog rizika gubitka ( citaj kradje ili samospaljivanja od strane compa), i kasnije ne mogucnosti povratka licence bez da sve kupis ponovo!!!!...bezobrazluk.

milos
26-09-2007, 12:23 PM
Ableton Live ima strava routing:) :cool:

Cadaverous
26-09-2007, 01:13 PM
Niko nam nije kriv sto se mi mishevi palimo na toys for the big boys , a uglavnom nemamo para ni racune da platimo a kamoli ozbiljan piece opreme.

Bravo Moritz.
Ja volim Logic i ti to znas - a iz odredjenih razloga radim na NUENDU. Pa sta !!!
Moral bi mi pao na dno dna kad bih izjavio da nisam zadovoljan !!!

Ma rade svi programi dobro (sa izvesnim odstupanjima) - samo je pitanje ko ih i za cega koristi.

Ajd pozdrav

idekius
26-09-2007, 01:46 PM
Ja radim u Nuendu... iz moze mi se razloga :) , ali... prilikom normalne kupovine... hm, hm, hmmmm... Ljudi, sta ce nama Nuendo??? Rekao bih da je duplo jeftiniji Cubase SX (sada verzija 4) i vise nego dovoljan za rad sa muzikom, izuzev ako neko od nas ne radi redovno 10.2 mixeve, snima na 192 kHz i sl.
Razlika u ceni je X2!!!

"What's the difference between Cubase SX and Nuendo?

Both programs use the same audio engine and are identical in almost every way (the GUI is essentially the same, but Cubase SX and Nuendo have slightly different "looks"). Nuendo does deliver added functionality for audio as it applies to film and television productions; it's ideally suited to those involved in post production and surround-sound projects.

Nuendo offers support for multiple workstations over local area networks, and it comes complete with software to manage network access for large-scale productions. Nuendo supports a host of multimedia file formats for workstations from SADie and Fairlight as well as audio-to-picture functions, hardware support and track sheets. It can act as a Sony 9-Pin Master enables it to control 9-pin devices, including analog and digital video decks, multitrack recorders and more.

Nuendo also offers a fourth mixer instance (Cubase SX has three) as well as a suite of diagnostic tools for surround-sound setups, including spectrum analysis, phase metering, test tone generators and more. Nuendo delivers a record sampling frequency of up to 192 kHz, and an advanced Cross Fade editor for applying special cross fade effects. It supports many surround formats (from 6.0 through 10.2) plus encoding functions for DTS, Dolby Digital and more."

kejkz
26-09-2007, 03:02 PM
Ljudi, sta ce nama Nuendo??? Rekao bih da je duplo jeftiniji Cubase SX (sada verzija 4) i vise nego dovoljan za rad sa muzikom, izuzev ako neko od nas ne radi redovno 10.2 mixeve, snima na 192 kHz i sl.
Razlika u ceni je X2!!!

Slazem se, ni ja ne vidim preteranu primenu nuenda u svom nacinu rada. Drago mi je sto postoje nove opcije u Nuendu, ali ce se one sigurno uskoro pojaviti i u Cubase-u 4.

Moritz
26-09-2007, 07:08 PM
Mozda u Cubase 5 ali u ovom nece sigurno jer nema logike, a na kraju nema ni potrebe.

kejkz
26-09-2007, 07:28 PM
Mozda u Cubase 5 ali u ovom nece sigurno jer nema logike, a na kraju nema ni potrebe.

Moguce, ko zna, Steinberg je uvek imao pomalo konfuznu politiku. Mene ne bi cudilo da vidimo i verzuju 4.1 :) A potreba za boljim uvek postoji! Jos ako ne mora da se plati...

Danny Lou
26-09-2007, 10:25 PM
pa u steinbergu kazu da je nuendo za audio-video rad a cubase vise za audio... tako da ako mi nekad dodje da iskomponujem nesto za home private video moracu da kupim nuendo jer je on bolji za rad sa videom...:rolleyes::)

tom
26-09-2007, 10:39 PM
pa u steinbergu kazu da je nuendo za audio-video rad a cubase vise za audio... tako da ako mi nekad dodje da iskomponujem nesto za home private video moracu da kupim nuendo jer je on bolji za rad sa videom...:rolleyes::)

Ti kad ga odvalis - odvalio si...:ike:

tom
26-09-2007, 10:40 PM
...bas!

Danny Lou
26-09-2007, 10:49 PM
:blabla::blabla:

LACKY
27-09-2007, 01:00 AM
Ja sam ga porucio. Fora je u tome sto sam pre cetiri godine kupio Nuendo 2, pa pre 2 dao 400 E za 3 i sad za 4 treba da dam 250. Ustvari, kada kupis jednom posle ti za manje pare daju nove verzije, a ti kao ajde da pratis liniju i oda svake 2 godine po par stotina. Prvi put sam dao 800 pa za 3 400 pa sada 250, sto znaci u kupno 1450!

Rhino
27-09-2007, 01:04 AM
Na steinbergovom sajtu pise da nuendo 4 ima crystal clear audio engine, a da cubase 4 ima pristine audio engine!

Jel to znaci da vise audio engine nije isti?!

tom
27-09-2007, 01:55 AM
Jel to znaci da vise audio engine nije isti?!

A kad je bio?:)

Rhino
27-09-2007, 03:27 AM
sx3 i n3!

idekius
27-09-2007, 12:05 PM
A kad je bio?:)

Oduvek... narocito su mi zanimljivi likovi po net-u koji cuju razliku i tvrde da se Nuendo bolje chuje, a ima i radikalnija varijanta -Cubase ne valja, a Nuendo je super. :)

RetroMan
27-09-2007, 02:00 PM
... tvrde da se Nuendo bolje chuje
Pa i meni, nekako bolje zvuci kad neko kaze: "Radim u Nuendu", nego da kaze: "Koristim Cubase". :rolleyes:

RM

RetroMan
27-09-2007, 02:06 PM
Mada, kad se pogleda ovaj Steinbergov citat:

"The Nuendo Expansion Kit integrates music tools from Cubase 4 seamlessly into the Nuendo 4 application. This makes Nuendo 4 completely compatible with Cubase 4 projetcs.."

ispada da moras da doplatis da bi Nuendo dosao na nivo Cubase-a. :rolleyes:

RM

S-S-R
28-09-2007, 02:40 PM
Hehe, kako je krenulo, pojesce Steinberg ProToolse i to sa gacama i carapama i sa Digidesignom. Pogotovo otkako vec 3 godine saradjuju sa Euphonixom, a oni su izbacili nedavno System 5-MC, jedan od najboljih digitalnih mixera ikada napravljenih. On osim Nuenda podrzava ProToolse, Piramyx itd. Nije samo lijep nego je i mocan.
By, by ProTools and Digi...

Dexxy
28-09-2007, 02:57 PM
Hehe, kako je krenulo, pojesce Steinberg ProToolse i to sa gacama i carapama i sa Digidesignom. Pogotovo otkako vec 3 godine saradjuju sa Euphonixom, a oni su izbacili nedavno System 5-MC, jedan od najboljih digitalnih mixera ikada napravljenih. On osim Nuenda podrzava ProToolse, Piramyx itd. Nije samo lijep nego je i mocan.

Po meni vec ga je*e :D

zmaj
28-09-2007, 06:40 PM
Ne budi tako siguran...Najbitnija je navika,a ceo zapad vec godinama pravi pare na PTu...To ti je standard i od toga ce se tesko pobeci...

Moritz
29-09-2007, 10:10 AM
Ne budi tako siguran...Najbitnija je navika,a ceo zapad vec godinama pravi pare na PTu...To ti je standard i od toga ce se tesko pobeci...

Boldovao sam bitnu recenicu iz razloga sto upravo to odlucuje na zapadu sta je isplativo a sta ne.

Idi na http://www.nuendo-post.com/ i videces koliko je ljudi preslo na Nuendo sa PT samo zbog novca - koliko daju novca da bi dobili to sto im treba, i koliko brzo mogu da rade a bez da doplacuju kojekakve opcije (DSP, ADA...itd) koje su kod Digi0ja obavezne.

Sa Nuendom mogu da rade i na starom P2 laptopu sa integrisanom karticom ( govorim o montazi zvuka i bazicnim miks funkcijama) sto se za PT ne moze reci.

Licno, Nuendo je odavno sjbo PT bas iz tih razloga.

I jos jedan argument, bazicni System 5MC sa 16 fadera kosta duplo manje od Icona...a pride mozes da koristis i PT i Pyramix i Logic i Final Cut i naravno Nuendo...

OFF
29-09-2007, 11:25 AM

Ooooo, sta sve covek procitati nece
u forumske rane ove sate
skupilo se drustvo neznalica
savrseni pro tools da mi blate

E, da vas nisam cuo, vise
:D