View Full Version : Line 6 tones/programs/patches razmjena
Mnogi od nas na forumu koriste neku od Line 6 sprava za simulaciju gitarskog zvuka, Pod, Toneport, Guitarport i dr. Ideja je da svako podijeli sa ostalima svoje omiljene tonove (farbe) u smislu da okači fajl (*.l6t) ili da opiše riječima amp/effect/settings koji najčešće koristi.
Bilo bi dobro, ako postoji mogućnost, da se ostavi i link ka nekoj pjesmi (myspace i sl.) gdje je korišten odgovarajući ton pa da se posluša konkretno kako to zvuči.
Mislim da bi ovakva tema sigurno bila od koristi svima nama. Šta kažete?
LAMPASH
25-09-2007, 01:34 PM
Ja kazem genijalno!
blags
25-09-2007, 02:46 PM
Svaka cast,svaka ti je ko iz vijenca.Kacim svoje presete prvom prilikom.Bilo bi dobro naglasiti i koja je gitara koriscena na doticnom presetu a sto se tice pjesama i koliko gitara tj.prolaza je snimljeno.
LAMPASH
03-10-2007, 03:52 PM
Evo dve farbe koje koristim za lead sa mojim Ibanezom Rg550 sa Dimarzio Norton u bridge i Ibanezovim V1 u neck poziciji;)
Oba preseta su zasnovana na Soldano SLO100 glavama,koje su po mom subjektivnom misljenju neprejebive za mastan lead od svih ostalih iz osnovnog paketa!
Okacio bih i neki clean ali nikako nisam uspeo da napravim zadovoljavajucu farbu i nekako mi se cini da je tu Line6 slabasan.Zato za cleanove koristim Amlitube2 i Revalver2.Cleanovi iz Line6 simulacija su mi nekako nedinamicni i
pomalo sinteticki,bar meni.
Javite sta mislite:)
Pozdrav!
Evo i mojih farbi koje najče?će koristim. Za ritam mi najbolje le?i simulacija Dual Rectifiera a za solo Line 6 Insane s tim da obavezno na početak lanca provučem prvo kroz Tube Screamer ili Classic Distortion sa vrlo malo drajva.
Na jednoj boji ima malo vi?e chorusa (po potrebi).
LAMPASH
10-10-2007, 01:48 PM
Bota,reci mi samo koju gitaru imas ili jos bolje,koje drvo i magnete?
Pozdrav!
Evo jedan solidan paket preseta s jednog foruma, ukljucuje i metal shop i ostale pakete itd.
Bota,reci mi samo koju gitaru imas ili jos bolje,koje drvo i magnete?
Pozdrav!
Gitara je Peavey EVH Wolfgang Special EXP, tijelo od basswood-a, vrat i fretboard je maple, magneti EVH custom.
blags
23-10-2007, 08:48 AM
Ljudi da li neko posjeduje metal shop paket,isplati li se i koja je procedura za nabavku istog posto mi ovi na line6 site-u nisu bili bas najjasniji?Iskreno govoreci ono sto mi ide na zivce kod Toneporta i njegovih hi gain simulacija jeste e sad ne znam kako vi to zovete ja to zovem riza ili zrno u zvuku pogotovo kad malo vise otpanjim gain(a mozda je to do moje lopate od gitare) :guitar: :banghead:
LAMPASH
23-10-2007, 03:27 PM
A koja je to "lopata":)?
blags
25-10-2007, 08:41 PM
Lopata je Musima model Lead Star.E sad gitara i nije bila losa kad sam je kupio(polovna 150 evra)ruku na srce u to doba(`97,`98)to je bila gitara i po ali kako je vrijeme odmicalo pocele su pristizati malo bolje gitare a i Artist se otvori tako da sam postao svjestan istinske vrijednosti doticne.Sad je malo i zahrdjala posto i ne sviram cesto.Elem dakle metal shop pack i te stvari?
blags
25-10-2007, 08:52 PM
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/brand/Musima (http://http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/brand/Musima)
blags
01-11-2007, 02:01 PM
Ovo su preseti koje trenutno koristim.
LAMPASH
02-11-2007, 03:41 PM
blags,na osnovu tvojih preseta ubedjen sam da si okoreli fan Iron Maiden-a:)
blags
02-11-2007, 08:48 PM
Nemam pojma o cemu pricas he,he,he:):mase:Vjerovatno si primjetio malu kolicinu gaina na presetima,ako gain pojacam malo preko polovine dobijam kao sto rekoh rizu pogotovo na palm mutingu zvuk vise nema definiciju rasipa se tako da je ovo trenutno zadovoljavajuce resenje.Da li je neko probao da dzidzne gitaru u neki pre amp(Focusrite npr.) pa onda u toneport ?Elem metal shop pack da li ga neko ima,da li se isplati i koja je procedura za nabavku istog?:bend:
LAMPASH
02-11-2007, 11:59 PM
Pa i ne tebas da odrvces gain na ampu preko pola,uvek u lancu stavi Ibanezov "SCREAMER" ili onaj ProCo Rat"Classic Distortion" i na njima "doziraj" gain koliko ti treba.Video sam da si na presetu"DualRecMendel" odvrnuo gain na Mesi do daske sto je jako pogresno.Zato ce ti farba zvucati uvek poput neke zujalice.
li je neko probao da dzidzne gitaru u neki pre amp(Focusrite npr.) pa onda u toneport ?Elem metal shop pack da li ga neko ima,da li se isplati i koja je procedura za nabavku istog?:bend:
Ja sam probao laptop i toneport line out, direkt u laney gh100l.
I to zvuci dobro.
:D :D :D
A što se tiče preampa pa onda u gearbox, to mi je bezveze ideja.
Bolje iz preampa ako ima dobar di direkt u komp, pa onda gearbox plug in.
:)
pa onda u toneport ?Elem metal shop pack da li ga neko ima,da li se isplati i koja je procedura za nabavku istog?:bend:
Isplati se, mada to nije drasticna razlika od ovih modela sto dobijes.
:)
LAMPASH
03-11-2007, 07:19 PM
Pa za 40 jevreja koliko kosta metal pack ne mozes da ocekujes cudo.
buzUki
25-11-2007, 12:11 PM
Imam pod 2.0 kod kuce,mada za snimanja sa DZ DZ stvarima sam vishe upotrebljavao sim analog i amplitube 1 sa presetima koje sam nabavio,a sa simanalogom sam upotrebljavao najcheshce SIR sa nekim impulsom,po volji :)
Ali ipak nekad se pod pokaze mnogo bolji,elem ovako...
Ibanez prestige 1570 DiMarzio Breed bridge,neck (nazalost jos uvek) V7
Ritam:
Modern hi-gain
Drive oko 11 h
Bass na pola
Mid na oko 11h
Treble na oko 3 h
Mesam 2x12 i 4x12 kabinete,ponekad stavim i 1x12
Solo:
Upalim simulaciju distorzione pedale
Modern hi-gain ili line 6 insane
Drive na 4 h
Bass malo preko pola
Mid na 2 h
Treble 11h
4x12
Comp i delay ne upotrebljavam na ulazu,ali kada bih to radio,recimo da bih stavio
Comp i delay na 9 h
Dakle ko ima poditja neka proba,sve ovo sto sam pisao 3 h,4 h,zamislite potenciometre kao sat i onda je sve jasno
pozz
LAMPASH
14-01-2008, 09:04 PM
Pa jel' ima jos neko ovde nesto od LINE6?Nemojte da se stidite:)
Dajte presete.Ima li neko dobar clean?Ja nisam uspeo da napravim zadovoljavajuci clean,svi mi zvuce nekako ravno i sinteticki.
buzUki
25-01-2008, 07:18 AM
ma ja clean-ove teram uglavnom iz Amplitube-a ili nekog guitar riga...podovi clean-ovi su nekada dobri za neshto,ali takodje su prilikom snimanja cesto se bar meni pokazali kao neupotrebljivi...
LAMPASH
02-02-2008, 01:42 AM
Buzuki,mozda nije problem u Line6-u vec u nasim gitarama:)
Mitjovan
02-02-2008, 03:47 PM
U nama definitivno! :D
Mene uvek smrači kad čujem nekoga, sa stranih foruma uglavnom, ?ta je napravio sa Line 6 i DFH Superior-om (istu postavku i ja koristim ?to se tiče gitare i bubnja).
I onda kad mi ne?to ?to sam uradio dobro zazvuči, ili kad hoću da kukam zbog lo?e opreme, samo se pokrijem u?ima! :D
blags
08-07-2008, 11:50 PM
Elem dakle mali radojica dobio internet i te stvari:)
Evo pa probajte vidite sta vam odgovara posto je u pitanju bruka preseta.
i jos.
jos malo.
mmmm da.
Eto to je to.Ovo nisu moji preseti vec preseti koje sam skinuo sa neta.Ima ih zaista puno,za neke presete su potrebni add-on model packovi koje ja naravno nemam ali cu ih imati valjda u dogledno vreme.Eto toliko od mene.
LAMPASH
09-07-2008, 06:06 PM
Hvala ti na ovolikoj zbirci preseta:) ali uvek ima to "ALI".Naime,veliki broj preseta gearbox nece da mi loaduje:confused: u cemu moze biti problem?Da nije to sto i dalje koristim gearbox v2.0 a ne verziju 3?Pomagajte:banghead:
Evo i slicice:
blags
09-07-2008, 07:34 PM
Znao sam da sam nesto zaboravio,al` oprostite mi kada sam upload-ovo presete bilo je gluvo doba noci a ja sam malko bio "precizan".Sad kad sam dosao sebi vidim da uopste nisam napomenuo da je potrebno skinuti noviju verziju Gearboxa sa line6 sajta.:banghead:Ja koristim verziju 3.64 i nemam vise problema sa load-om preseta,a imao sam ih indeticne kao i ti Kirk.Sorry jos jednom.:)Nadam se da cete svi uspjeti naci nesto za sebe u ovoj gomili.
LAMPASH
09-07-2008, 09:03 PM
Ma nema potrebe da se izvinjavas,nisi ti kriv sto mene mrzi da downlaoadujem noviju verziju GEARBOX-a.Dobro je sto je problem samo u tome,prvo sam mislio da mi nesto skripi oko kompa.
Pozz!
Hvala puno!
Ja sam imao verziju 3.01 i nije glavio, ali neke nije hteo da ucita, jednostavno ih ne vidi. Sad je sve ok :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.