PDA

View Full Version : Zvucna + Mic + Preamp

ninjah
22-09-2007, 02:25 PM
Dakle koju kombinaciju napraviti za snimanje vokala u kucnoj varijanti..

Snimak ne mora (a i ne moze) biti ekstra kvaliteta ali neka bude nesto
sasvim pristojno..bez preteranog shuma i izoblicenja samog vokala..

Budzet neka bude nekih 500e.

Ja sam za sada mislio nesto ovako, tjst u uzem izboru su:

Zvucna : M-audio 2496, M-audio 192, emu0202USB, M-audio fastTrackUSB M-audio MobilPre USB interface, Tascom US_122L
Mic : RodeNT1, ShureSM58, AKG C 3000 B
Preamp(ako vec nije integrisan sa zvucnom): AudioBuddy, ili neki Behringerov

Od gore navedenog meni je C 3000 B (319e) + Tascom US_122L (205e) najbolja kombinacija.

Rhino
22-09-2007, 03:18 PM
Uvjek bih isao na kondezatorski mic! Pa ti vidi. Neki jeftini rode ili sE. SE2200 recimo..
Sto se tice karte, neki jeftini emu.
Preamp..... Ne znam.... Mini dbx recimo!

To bi trebalo da sve stane u 500!:)

Max
22-09-2007, 07:18 PM
Emu 1212 , Ultragain , Rode NT2a ...... imaces odlicne usnimke ....

dosta bolja kombinacija od tvoje najbolje ..... ;)

Pozdrav

Tribal_kg
22-09-2007, 07:40 PM
Jos jedan glas za EMU 1212M.

Vojvodinac
30-10-2007, 04:05 AM
sta se tice mikrofona sa ShureSM58, AKG C 3000 B imam dobra iskustva nemoj slucajno da se osudis da kupis usrani behringer!

Ja sam sebi skoro uzeo Shure Sm7 za 600 evra bas super radi!

RetroMan
30-10-2007, 09:07 AM
AKG C 3000 B imam dobra iskustva nemoj slucajno da se osudis da kupis usrani behringer!
AKG C 3000 je los mikrofon, i nimalo nije bolji od Behringera. Dobio sam u nekoj trampi B2 Pro i iznenadio sam se zvukom, mnogo bolje nego sto sam ocekivao, a kosta manje nego neki ozbiljan shock mount. B2 Pro u kombinaciji sa Digidesign Mbox 2 bi te izaslo tacno 500 eura, a mogao bi da koristis i Pro Tools kao software (kao i svaki drugi software).

RM

Vojvodinac
30-10-2007, 05:22 PM
RetroMan (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=2520)

Pa nebi coveku reko da nije tako steta pre neki dan sam formatiro pc pokazo bi ti razliku behringer je tesko sranje radio sam dugo vreme sa njim kada sam poceo ali pazi nema sta behringer jesu najeftinije stvari skoro ali za te paare su i najbolje ali opet ja bi pre nekome preporucijo AKG neko Behringer jel Behringa mi previse susti mislim to se ne cuje skoro ali ako bi uzeo da napravis analysu video bi!

Tomislav
30-10-2007, 07:04 PM
Uh, teško čitljivo bez . , itd.

Meni je B2 bio ok za ono što sam radio...

RetroMan
30-10-2007, 08:03 PM
ja bi pre nekome preporucijo AKG neko Behringer
Danas je doslo vreme da ne moze da se generalizuje, nazalost ne moze se reci da je nesto dobro samo zato sto ga je napravila poznata firma. Ja licno imam 4 AKGa, ali C3000 ima veoma neprirodne visoke i to je uglavnom poznato, pa ga niko ne svrstava u ozbiljne mikrofone, iako ga je napravila ozbiljna firma. Mnogima (ukljucujuci i mene) Neumann TLM 103, koji je znatno skuplji od C3000, je neupotrebljiv (za vokal), iako ima izuzetno jak signal i malo suma, ali zvuci kao da je snimano u kartonskoj kutiji. Ja sam kao i vecina zazirao od firme Behringer, do te mere da se jos uvek premisljam da li da kupim njigova svetla za rek (dobro bi mi doslo) samo zato sto na ploci krupnim slovima pise "Behringer". Ipak, moram da priznam da mi B2 Pro na vokalu prijatnije zvuci od TLM 103, sto ne znaci da je to kvalitetniji (po izradi, specifikacijama...) mikrofon od Neumanna, ali ako bih morao da biram samo izmedju ta dva, za snimaje vokala (mekanog, toplog) izabrao bih B2 Pro (o C3000 nebih ni razmisljao).

RM

Oggy
30-10-2007, 10:03 PM
Sve AKG serije od 1000 do 4000 su blagi uzas i licno sam imao prilike da sve isprobam, ali bih se tesko odlucio sta mi najgore zvuci od njih. Mrtva je trka. B2 je za 3 svetlosne godine ispred njih po kvalitetu zvuka.
Takodje sam sa Behringer Ultragainom 2200 i Rode NT 1000 uradio barem 30 pesama (komercijalno, znaci, za pare, gde se vrlo slusa sta se placa) i niko se nije zalio.
Takodje imam i Emu 1212m koji uopste ne menjam vec godinama iako mi se moze jer sam opet zadovoljan njegovim ucinkom.

Decku ce 1212m - Ultragain i Nt 2a itekako raditi posao. Takodje i B2-m box, mada je nt 2a bolji od B2, realno.

Jan
31-10-2007, 12:26 PM
Da B2 nije uopste los mikrofon...A C3000 stvarno do sad sto sam miksovao najgori snimci su mi stizali sa njega...Imam utisak kao da je testera bila povezana na preamp a ne mikrofon kad treba da radim nesto sto je snimlljeno na C 3000...

Vojvodinac
31-10-2007, 02:36 PM

znas to je zajebana tema ja sam samo napiso moje iskustvo a na kraju ipak vazi kakav je ceo sklop i kako zvuci jel ja imam jednoga rapera u ekipu koj zvuci na akg Perception 200 bolje nego na Shure SM7 a Shure Sm7 skoro 5 puta skuplji od Akg Perception 200 uvek je pitanje koju vrstu muzike neko radi dali je zensko dali je musko kakav mu je glas zato ja u studio imam razne mikrofone jel ne postoji tako reci univerzalni mikrofon.Naprimer Shure SM7 koriste razne radio stanice zato jel pricaju a ne pevaju sada neznam kako se kaze na nasem ali na nemacki se kaze(Sprachgesang) a sada brutalno da prevedem (Govorno-Pevanje) to znaci da rap nije pevanje nego eto kako da nazivam nemam pojma ali verovatno znas sta mislim tako da mi svako preporucijo da uzmem Shure SM7 mada se i sa tim snima Bass itd

RetroMan
31-10-2007, 02:57 PM
ne postoji tako reci univerzalni mikrofon.
Apsolutno si u pravu, ja samo pokusavam da kazem da je danas doslo takvo vreme da je sve moguce, odnosno da i "lose" firme mogu da (na opste zadovoljstvo) naprave sasvim solidnu spravu za mala pare, ali i da "velike" firme umeju (nazalost) da izbace na trziste sprave koje nisu dostojne da na njih stave svoje ime.

svako preporucijo da uzmem Shure SM7
Evo i ja preporucujem, uzeo sam ga pre vise od 20 godina, i to mi je tada bio glavni mikrofon za vokal, kasnije sam nabavio jos podosta mikrofona (C414, U87, U47...), ali SM7 nisam prodao (U87 jesam), niti imam nameru da ga prodajem.

RM

Vojvodinac
31-10-2007, 03:07 PM

ma slazem se 100% isto nego sta se tice eto B2 i AKg 3000 imam drugo iskustvo ali opet kazem zavisi od glasa tako da je to zajebana tema najbolje da covek ako moze neznam kako je to dole ali ovde mozes da iznajmis i da probas i da vidi gde mu je glas bolji.

I neka uzmem zato bas i nevolim da dam neki savet jel kod svakoga je drugaci.

RetroMan
31-10-2007, 03:32 PM
zavisi od glasa
Opet si u pravu, ali izgleda da je ljudima u vecini slucajeva bolje radio B2.

neznam kako je to dole ali ovde mozes da iznajmis i da probas
Ovde mozes da probas da iznajmis :p pa na kraju ipak moras da pitas na Rumskom za savet.

RM

Brane
23-08-2009, 12:36 PM
Sve AKG serije od 1000 do 4000 su blagi uzas i licno sam imao prilike da sve isprobam, ali bih se tesko odlucio sta mi najgore zvuci od njih. Mrtva je trka. B2 je za 3 svetlosne godine ispred njih po kvalitetu zvuka.

Ma jel se to salis il mislis ozbiljno?
Ja osobno imam AKG c4000b i preamp/compr. Focusrite Voicemaster Pro kao i navedenog B2 koji je za 3 svjetlosne godine ZAOSTAJE za AKG-om, kad ga spojis na srednju klasu preampa razlika se itekako primjeti.
Nisam radio c3000 tako da za njega ne mogu nisa reci, ali c4000 je zakon kako za vokal tako i za instrumente.

Bockie
23-08-2009, 01:42 PM
manje ~ vise su ljudi u pravu. Ni meni se ne dopadaju te serije akg~a.

M~box je dosta dobar izbor! Sve i da se ne koristi PT koji dodje uz njega,opet odlicno radi... Lako se koristi,svi programi ga lepo vide,laka instalacija...
U tih 500e sem m~box mini ,recimo,moze da dodje rode NT1000! Moze se svasta snimati sa njim,vokali,gitare,klavir,i sam proizvodjac tvrdi da je "most versatile",ima HF~2 kapsulu iz vec proslavljenog lampasa NTK i odlicno radi za nekih manje od 20 hiljada din... Dakle m~box mini + nt1000.
Pozdrav!

Bitch
23-08-2009, 01:55 PM
Ja osobno imam AKG c4000b i preamp/compr. Focusrite Voicemaster Pro kao i navedenog B2 koji je za 3 svjetlosne godine ZAOSTAJE za AKG-om, kad ga spojis na srednju klasu preampa razlika se itekako primjeti.
Nisam radio c3000 tako da za njega ne mogu nisa reci, ali c4000 je zakon kako za vokal tako i za instrumente.

nista posebno 1000-4000. kad budes cuo bolje mikrofone, shvatices i sam. Daleko da je neupotrebljivo, ali nije to sad wow.

nadji brutalan micpre, dobar monitoring, i probaj npr akustaru ili overhead sa C4000, i sa recimo C414 ili npr KSM32 , da budemo blizu cene, pa ces skontati. Za skuplje modele da ne pricamo.

pozZ

Oggy
23-08-2009, 02:24 PM

Vrlo ozbiljno. Kad budes probao vise toga, kad budes u prilici da radis sa boljom opremom, pa onda uporedis svoja iskustva, mozda i sam to primetis.
c4000 je najvece razocaranje u seriji jer za duplo vise love zvuci jednako lose kao c 3000.
c1000 jos nekako moze da prodje za live kao over mic, ali studio, no,no...

HeatMan
23-08-2009, 03:24 PM
ja sam zadrzao svoj c3000 jer mi zvuchi super na zenskim bekovima i na klasichnoj gitari..

Brane
23-08-2009, 04:46 PM
Vrlo ozbiljno. Kad budes probao vise toga, kad budes u prilici da radis sa boljom opremom, pa onda uporedis svoja iskustva, mozda i sam to primetis.
c4000 je najvece razocaranje u seriji jer za duplo vise love zvuci jednako lose kao c 3000.
c1000 jos nekako moze da prodje za live kao over mic, ali studio, no,no...

ovdje ne govorimo o boljoj opremi nego o B2 i C4000B... i mislim da uopce nisi u pravu da je B2 bolji 3 svjelosne godine nikako a to će svi povrditi siguran sam.

A sto se tice upita za kupnju slazem se sa gore postom
Mbox2 + rode= super za tu lovu

STUDIOTON
23-08-2009, 04:58 PM
losi su to micovi matori

Oggy
23-08-2009, 07:40 PM
ovdje ne govorimo o boljoj opremi nego o B2 i C4000B... i mislim da uopce nisi u pravu da je B2 bolji 3 svjelosne godine nikako a to će svi povrditi siguran sam.
"Misliti" i "znati" nije isto...
kako god, sa c4000 nisam nikad dobio nista cime sam bio zadovoljan, a sa B2 (pa cak i sa B1) jesam i to tako da se ne primecuje razlika izmedju mog, mnogo skupljeg lanca i onoga sto sam dobio sa B2.
Ne kazem da je zvuk idealan, ali se moze dobiti zadovoljavajuc rezultat, ako znas sta radis.

alen
24-08-2009, 02:51 PM
Radio sam sa c4000b dosta dugo.Poprilicno kosta kako zvuci.Nista bolji od B2

mozart554
31-08-2009, 10:34 AM
BEHRINGER B2 PRO ? ? ? ?
to je g***o kako vec njegovo ime kaze od 145.-evra netreba nikako raditi ako nije Mic od MIN 1000.-evra BRAUNER ..C 414 ..Neumann ..itd..

sve ostalo su samo MUKE ZIVE Hoces nesto a nemozes Nema Zanata BEZ ALATA
bilo i ostalo .....znam iz iskustva....

voomighty
31-08-2009, 06:37 PM
lepo decko rekao:
Budzet neka bude nekih 500e.

a ne 50.000e... znaju ljudi sta je dobro.. uglavnom ono sto je skupo, ali nisu ovde sve profesionalci, ima zaljubljenika u muziku, onih koji ne vracaju novac ulaganjem u opremu nego se muzikom bave zarad nekih "visih ciljeva", pa pokusavaju da za minimalne novce kupe optimalnu spravu ili ti sto bi po novinama rekali BEST BUY.

pozdrav

mozart554
31-08-2009, 09:07 PM
da 100% si u pravu..
ali kazem samo mislio sam da sa nekom jeftinom orpemom moze dobiti dobar rezultat. (moze solidan demo snimak recimu)

al nesto nije moglo ;-)

Pozz

Inovative_kg
01-09-2009, 01:11 AM
Ne slazem se da B2 bas nista ne valja.. Ja ga koristim i bas sam zadovoljan.. Probao sam Perception 200 i odgovorno tvrdim da pored B2 mozete da ga bacite u kantu ( ili ja nisam dovoljno strucan da radim s njim )... Sad treba da stigne Amethyst, pa ce verovatno on imati primat..Elem, mislim da nema svrhe uzimati vrhunski mic bez vrhunskog preampa i jos nekih preduslova cak i bitnijih od preampa, kao sto su gluva soba i dobro odradjena akustika kontrolne sobe. Na B2 dobro zvuce muski vokali, saxofon i opasno zvuce violine.. Toliko o onome sto ja mogu da kazem :)

Inovative_kg
01-09-2009, 01:28 AM
E,da, ja inace imam M-audio Fast Track Ultra , tako da i nju toplo preporucujem, mada zna ponekad da me iznervira jer se karta sama ugasi na par sekundi ( ali to se jaaaako retko desava ).. :)

Inovative_kg
01-09-2009, 06:33 PM
BEHRINGER B2 PRO ? ? ? ?
to je g***o kako vec njegovo ime kaze od 145.-evra netreba nikako raditi ako nije Mic od MIN 1000.-evra BRAUNER ..C 414 ..Neumann ..itd..

sve ostalo su samo MUKE ZIVE Hoces nesto a nemozes Nema Zanata BEZ ALATA
bilo i ostalo .....znam iz iskustva....

Nemoj me shvatiti pogresno, no hard feelings, ali se apsolutno ne slazem sa ovim.. Ja mislim da su ushi glavni alat, kao znanje koje se stice iskustvom.. I ja bih voleo da imam U87, Brauner Pantheru i ostala ludila. Narucio sam Amethyst jer sam koliko-toliko sredio prostor za snimanje inace mislim da je sve van toga bacanje para u vetar.. Nadam se da cu dogurati jednoga dana do kolekcije mikrofona od ~7-8 K eura i outboarda koji vredi bar isto toliko, a dotle cu uciti postepeno na manje skupim igrackicama :)

Tribal_kg
01-09-2009, 08:08 PM
Izbaci neku slicicu da vidimo kako napredujes sa sredjivanjem i opremanjem. :)

Inovative_kg
01-09-2009, 08:46 PM
Svrati brate sledece nedelje kad god stignes, samo mi pusti poruku na FB :).. Mogao bi da poneses i ono tvoje novo cudo od AKG pa da uporedimo razne stvari :)... Uploadovacu slike svakako, al' kad stignem da napravim neke dobre i kada uzmem stalak za klavijaturu, da se ne vidi da mi sad stoji na krevetu :D :D