PDA

View Full Version : Ma moze mjuza i sa 70 baksa...

Don Solaris
22-09-2007, 01:53 PM
CZ-1 Phase Distortion Synth

Hehehe... ubo sam Casio CZ-1 za neku sitnu lovu ($70). Uzo tjedan dana da isprogramiram soundove i složio stvar:

Demo (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/CZ-1_demo.mp3) [02.47]

Sve dolazi iz CZ-1, uključujući i perkusije, sve naravno "custom" soundovi. Overdub 8 x.

Zanimljivo je kako vani gledaju s podsmjehom na ovaj synth - valjda zbog njegove cijene. Meni se Bass apsolutio sviđa. Unutra je i odličan chorus - skroz analogno zvuči. Inače to je krme od dobrih 15 kg. Ne znam šta je unutra tako teško. Mislio sam da je to obična digitalija....

Ja skroz zadovoljan. :da:

EDIT:
Razmišljao sam da otovrim thread pod nazivom: Koliko biste novaca dali za ovaj zvuk? Bez da kažem o kojem uređaju se radi. Hehehe....

slowstar
22-09-2007, 09:03 PM
BRAVO COVECE BRAVO!!!
Ali ne hvalim spravu, nego tebe, koji si joj svojom strpljivoscu oko "customizacije soundova" i trudom podigao cenu 10X!!!
U pitanju je tvoja suptilna muzikalnost, i verovatno ozbiljnost kojom si pristupio spravi, a ne sama sprava...Secam se kako sam svasta uspevao da napravim od JUNA 60, a sada, kada imam gomilu modernih sintova i hard i soft, to me mrzi...Teska je stvar kada zbog sibanja "zivotnih" vetrova izgubis onaj rani jaki entuzijazam, zar ne?

Bravo jos jednom, ali za tebe!!!

Don Solaris
22-09-2007, 10:32 PM
Thanks!

Teska je stvar kada zbog sibanja "zivotnih" vetrova izgubis onaj rani jaki entuzijazam, zar ne?

To je najgora stvar koja se događa. Vjerovatno svima. Ali da se to sredit. Fino kupiš neku jeftinu spravu i zadaš si da ćeš sve napravit na njoj. Sjedneš i odradiš poso.

DEMONIO
22-09-2007, 11:05 PM
"Ala ga je opravio - svaka mu cast!" :)

Ko bi rekao :)

fischek
23-09-2007, 09:32 AM
odlicno zvuci - bas mi se najvise svidja, mada dobar je i misticni pad, a boga mi perkusije ;) :)

Lordcuprija
24-09-2007, 05:28 PM
CZ-1 Phase Distortion Synth

Hehehe... ubo sam Casio CZ-1 za neku sitnu lovu ($70). Uzo tjedan dana da isprogramiram soundove i slo?io demo:

Demo (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/CZ-1_demo.mp3) [02.47]

Sve dolazi iz CZ-1, uključujući i perkusije, sve naravno "custom" soundovi. Overdub 8 x.

Zanimljivo je kako vani gledaju s podsmjehom na ovaj synth - valjda zbog njegove cijene. Meni se Bass apsolutio sviđa. Unutra je i odličan chorus - skroz analogno zvuči. Inače to je krme od dobrih 15 kg. Ne znam ?ta je unutra tako te?ko. Mislio sam da je to obična digitalija....

Ja skroz zadovoljan. :da:

EDIT:
Razmi?ljao sam da otovrim thread pod nazivom: Koliko biste novaca dali za ovaj zvuk? Bez da ka?em o kojem uređaju se radi. Hehehe....

...radim u prodavnici audio-video tehnike.Dođe lik i uzme "bufalo"( u prev. subwoofer)
i onaj ?to je najte?i,njega kupi -znači ,sve ?to je te?ko ,to je dobro :D

Demo zvuči fino - pogotovo pad
Imao sam CZ-1 i VZ-1 pre nekih 20-ak godina.Onda su to bile izuzetne sprave.
Skoro sam kupio MZ-2000.Sprava je luda.Za moje potrebe isuvi?e(sada je prodajem).
Ima izuzetan synth - ali me mrrrrrrrzi da radim na njemu.:banghead:
Al mo?e da mi po?alje? dve,tri boje; čisto da ćujem kako to zvući kad ih profi pravi?
Nisam siguran po pitanju ekstenzije,al mislim da mogu da ih ubacim.

Normalno,cena po dogovoru:rolleyes:

Don Solaris
24-09-2007, 08:54 PM
Al mo?e da mi po?alje? dve,tri boje;
Ma mogu, ali koj synth na kraju ima? ? :mrgreen:

Lordcuprija
25-09-2007, 02:04 PM
Casio - MZ 2000 - (1500cm?,133 kw,vodeno hlađenje,turbocompresor..) :da:

Kad duva povoljan vetar ide 285 km :mrgreen:

silicon science
26-09-2007, 01:22 PM
Hej Don, sjajno uradjeno. Odmah me podsetilo na Carpentera i njegovu muziku za filmove. Pesma ima isti duh kao i njegova muzika 80-ih za filmove. Jos jednom, SUPER.

Don Solaris
26-09-2007, 01:36 PM
Hej Don, sjajno uradjeno. Odmah me podsetilo na Carpentera i njegovu muziku za filmove. Pesma ima isti duh kao i njegova muzika 80-ih za filmove. Jos jednom, SUPER.
Treba da bude mračno. Jednostavno, takav je zvuk toga syntha. Idealno za one "mračne" padove. Phase Distortion sinteza me oduševila. U početku sam bio malo ljut što nema rezonantnog filtera, ali ... treba znat radit, pa se dobije i "rezonancija". CZ definitivno razbija bassove. Tko ne vjeruje, mogu poslat par basseva, da bude jasno o čemu pričam.

Phase distortion synthesis is a synthesis method introduced in 1984 by Casio in its CZ range of synths, and similar to Frequency modulation synthesis in the sense that they are both built on phase modulation. Basically a sine wave is played, but by modifying the phase angle, the sine wave is bent out of shape.

Don Solaris
30-09-2007, 10:44 AM
Nisam siguran po pitanju ekstenzije,al mislim da mogu da ih ubacim.
Normalno,cena po dogovoru:rolleyes:
Ma brate, evo ti soundovi za d?abe:

http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/cz1_demo.zip

I to je ba? iz ovog demoa koji si čuo.

TAKO TREBA!

Don Solaris
30-09-2007, 11:08 AM
Elem, baš gledam na glavnoj stranici, vidim preko 270 viewa ima ovaj thread. A samo 5 ljudi se odlučilo da posluša demo. Zanimljivo je to... kad neki synth ne košta niti 100$, niko neće ni poslušati.... jer eto, to je jeftin sint, pa mora da je smeće...

Dam si odrezat jaja da sam kupio Jupiter 8 za 3000 $ i stisnuo 50 random nota (doslovno!) i to stavio kao "demo", bilo bi do sada barem 60 replya natrpanih komentara tipa: "wow, kako dobro", "wow kako dobar synth", "wow prejebeno zvuči". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/CZ1.jpg <---- pila do yaya
:bounce2:

lesha
30-09-2007, 11:16 AM
kao jedan od tih 5 da se javim :)
za te pare odlicno zvuci.

roginator
30-09-2007, 11:53 AM
pila do yaya :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

onda mora da si nizak rastom!!!!!!!!!

silicon science
30-09-2007, 11:53 AM
It's like i said, fuckin' great machine:) And it's cheep

Don Solaris
30-09-2007, 02:49 PM
pila do yaya :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

onda mora da si nizak rastom!!!!!!!!!
Ovisi pod kojim kutom je pila....

:mrgreen:

slowstar
01-10-2007, 12:48 AM
Ja vec rekoh da sam odusevljen, odma' po pojavi sam preslusao i odusevio se, sto sam i napisao. Sto je najgore, kod Olivera Jovanovica u studiju je GODINAMA skupljao prasinu jedan od tih "phase distortion" CASIO sintova, i niko nije hteo da ga uzme ni za kakvu lovu, ljudi cak nisu hteli ni da ga probaju, a bio ispravan, kako bar Oliver tvrdi...
Medju tim kretenima sam bio nazalost i ja, koji bar nemam predrasude u odnosu na cenu sinta i njegov zvuk,jer sam imao obe kombinacije (skup, a ne valja - Yamaha DX7 II FD a i jeftin a odlican, sto je bio cesci slucaj)

Don Solaris
01-10-2007, 09:38 AM
kod Olivera Jovanovica u studiju je GODINAMA skupljao prasinu jedan od tih "phase distortion" CASIO sintova, i niko nije hteo da ga uzme ni za kakvu lovu, ljudi cak nisu hteli ni da ga probaju, a bio ispravan, kako bar Oliver tvrdi...
I ?ta bi na kraju? Ko ga uzo?