View Full Version : sonnox native vs sony powercore
liman021
22-09-2007, 10:04 AM
pozdrav da li ima neke zvucne razlike izmedju native i dsp verzije
pozdrav da li ima neke zvucne razlike izmedju native i dsp verzije
Jesi probao native verziju?
Ako jesi, daj i meni da uporedim sa DSP Sony pluginsima;)
lesha
22-09-2007, 12:30 PM
ne bi trebalo da ima razlike, sve je to dsp, samo sto ih pogoni razliciti hardver..
jedino ako ovi iz sonnoxa nisu namerno nesto promenili..
DADDY Z
22-09-2007, 07:16 PM
a šta mislite kakav će biti razvoj situacije obzirom da su pirati uspeli krekovati i sonnox plugove za POCO ?
Pa nisu ..... krekovali su eq i inflator ..... i to samo za verziju 1.61 ....
Vec kasnije ti pluggovi ne mogu da se koriste , a kompresor , limiter i ostalo , nikad nije kreknuto .....
Pozdrav
DADDY Z
22-09-2007, 07:23 PM
Pa nisu ..... krekovali su eq i inflator ..... i to samo za verziju 1.61 ....
Vec kasnije ti pluggovi ne mogu da se koriste , a kompresor , limiter i ostalo , nikad nije kreknuto .....
Pozdrav
bogami,izgleda da jesu...ne bih da promovišem pirateriju ali juče su se pojavili svi sonnox plugovi..
Eeee .... pa ondak , ziveli !!!!
Ja imam originale vec duze vreme .... i moram vam reci da cete se nauzivati ;)
Pozdrav
DADDY Z
22-09-2007, 07:41 PM
mislim da će da svane svim POCO korisnicima koji nisu imali kinte za ove odlične plugove..ovo će sigurno uticati na prodaju POCO-a...kako-videćemo
oliver10
23-09-2007, 01:13 AM
Ljudi ne znam sta da vam kazem ali izgleda da je i nativ vec krekovan!
Greota ljudi koji su bacili hiljade eura za originalnu verziju.
mislim da će da svane svim POCO korisnicima koji nisu imali kinte za ove odlične plugove..ovo će sigurno uticati na prodaju POCO-a...kako-videćemo
Pa na bolje..... ja sad konacno mogu da se skinem sa 1.6.1 PoCo i kupim Vss3:da:
Meni Waves SSL channel strip i EQ bolje zvuce od Sonnox Dynamics-a i EQ-a, ocekivao sam malo vise s' te strane, limiter mi nekako guta signal, pojma nemam, iste setinge stavim ko na L3, i L3 mi bolje zvuci...Ali mi se jako dopada Transient modulator, za time sam drugo tragao, i Inflator je lepa stvar, samo sto ne bih silovao posto poto njegovo koriscenje...Reverb mi se cini ok...Malo sam otisao offtopic, ali danas na prvu loptu sam bio odusevljen, kasnije kad sam ga sporedio sa Waves SSL-ovima malo je opalo odusevljenje pa sam morao to da podelim sa nekim:D
Meni Waves SSL channel strip i EQ bolje zvuce od Sonnox Dynamics-a i EQ-a, ocekivao sam malo vise s' te strane, limiter mi nekako guta signal, pojma nemam, iste setinge stavim ko na L3, i L3 mi bolje zvuci...Ali mi se jako dopada Transient modulator, za time sam drugo tragao, i Inflator je lepa stvar, samo sto ne bih silovao posto poto njegovo koriscenje...Reverb mi se cini ok...Malo sam otisao offtopic, ali danas na prvu loptu sam bio odusevljen, kasnije kad sam ga sporedio sa Waves SSL-ovima malo je opalo odusevljenje pa sam morao to da podelim sa nekim:D
Sacekaj da prodje vreme ..... Sony dinamics je jedan od najboljih kompresora ( modernih ) kao software ..... poradi na njemu ....
Inflator i Tranmod su cudo !!!
Pozdrav
idekius
23-09-2007, 11:21 AM
TEHNIKA NARODU :da: :rotfl:
DADDY Z
23-09-2007, 12:40 PM
Sacekaj da prodje vreme .....
sla?em se :mrgreen:
Rhino
23-09-2007, 10:18 PM
Ljudi, pa ovo radi super!:hyper:
Ajde neko ko ima powercore da napravi paralelu pliz...
Dexxy
23-09-2007, 10:54 PM
bogami,izgleda da jesu...ne bih da promovišem pirateriju ali juče su se pojavili svi sonnox plugovi..
Pre 5 dana mi je istekao demo....:D:D:D:D:D.......jos samo MD3.....
Gianfranco
23-09-2007, 11:22 PM
Ljudi, pa ovo radi super!:hyper:
Ajde neko ko ima powercore da napravi paralelu pliz...
Evo na brzaka testirao...
EQ Native i Powercore rade potpuno identicno!
Compressor Native i Powercore ne rade identicno,ali je razlika zanemarljivo mala! Toliko mala,da se opet moze reci da rade identicno ;)
Zato uzivajte i srecan rad!
Rhino
23-09-2007, 11:32 PM
Heh... I nadao sam se slicnom odgovoru jer stvarno dobro rade.:) Thanks...
Nadjoh sada i ovo:
http://www.soundonsound.com/sos/mar05/articles/sonyoxford.htm
I ovo
http://mixonline.com/mag/audio_sony_oxford_reverb/
Tribal_kg
24-09-2007, 01:31 AM
Reverb VRH!
I ja sam to rekao na glas. Na trenutak sam pomislio da dobro pevam kad sam isprobavao reverb. :)
Ostalo nisam nesto posebno cackao.
STUDIOTON
24-09-2007, 08:41 AM
Reverb VRH!
Jeste, bas sam cini mi se maxu rekao da je posle vss3 ovaj reverb broj 1
dugo sam uporedjivao i trudio se .. bez dileme broj1 od softwer reverba ubedljivo vss3,sto kaze dexxy, valjda ce da i te plugove snadje ista sudbina .. daj boze
Moritz
24-09-2007, 09:16 AM
Da potvrdim vec primeceno.
EQ nema nikakve razlike - u kontra fazi apsolutna tisina.
Dynamics jako male razlike - u kontra fazi prolazi samo gornji spektar ( vokal je bio test traka).
Reverb odlican , odmah iza VSS3...sta reci - DIVNO :D
i ja sam se prvo za reverb zalepio - hrabro ga uporedih sa p140, i mislim da je za vecinu stvari bolji i upotrebljiviji (kao plate samo, a da ne pricam o drugim algoritmima)
u manualu pise, da su PoCo i Vst verzije IDENTICNE!
SHIVA
24-09-2007, 11:53 AM
Heh... I nadao sam se slicnom odgovoru jer stvarno dobro rade.:) Thanks...
A ako ti rade dobro za koji klinac je bitno jel ovaj isti kao i neki kojeg nemash? :rolleyes:
on topic: reverb je A1... ostatak takodjer dobar ali ne kao revreb.
i ja sam se prvo za reverb zalepio - hrabro ga uporedih sa p140, i mislim da je za vecinu stvari bolji i upotrebljiviji (kao plate samo, a da ne pricam o drugim algoritmima)
u manualu pise, da su PoCo i Vst verzije IDENTICNE!
hmmmmm .... izgleda da jedini ja nisam odusevljen sa njime .... meni zvuci nekako 2d .... ono , nije lose .....
..... hajde da ne brzam , javljam misljenje za par dana .....
Javni se za sve sto te interesuje u vezi Sony oxforda ( osim reverba i limitera , jer to imam od kada i vi )
Pozdrav
Rhino
24-09-2007, 04:48 PM
A ako ti rade dobro za koji klinac je bitno jel ovaj isti kao i neki kojeg nemash? :rolleyes:
on topic: reverb je A1... ostatak takodjer dobar ali ne kao revreb.
Pa i nije sad da mi je toliko "bitno". Svejedno su mi se svidjeli i radio bih s njima!
Ali sam htio znat' ima li razlike i ako ima kakva je....;)
Rhino
24-09-2007, 04:52 PM
Eee, da... Nalazim Inflator za korisnu spravicu!:)
Mika Technika
24-09-2007, 09:53 PM
sonnox vrh!!!
jos kad bi se uradila native verzija "cabridge eq-a" i milina bozija!
alavuk
27-09-2007, 12:01 PM
pa i nije toliko potrebna native verzija cambridge-a , waves ssl i sonnox i ne treba ti nista vise tj da lutas sa eq compresorima i sl. mada mozda digi-ev transient designer bi dobro dosao mada transmod super radi
@jan
druze poblesavio si :) , sve radi u fullu , da ne kazem identicno kao i dsp ...
idekius
27-09-2007, 12:29 PM
pa i nije toliko potrebna native verzija cambridge-a , waves ssl i sonnox i ne treba ti nista vise tj da lutas sa eq compresorima i sl. mada mozda digi-ev transient designer bi dobro dosao mada transmod super radi
@jan
Vidis, native verzija Sonnox-a nije napravljena zato da bi se crackovala, a uveren sam da pri dizajniranju plug-ova niko ne uzima u obzir "sta je neophodno ljudima koji koriste ISKLJUCIVO piratski softvare", vec neke druge parametre.
Kada niko ne bi kupio plug-ove, ne bi se ni pravili.
Dakle ako podjemo od gotovo neverovatne, drske i nadasve bezobrazne pretpostavke :) da Sonnox ipak misli pre svega na svoje legalne korisnike, reklo bi se da su uradili pravu stvar i olaksanje ljudima koji koriste PowerCore:
"Clicking on this icon brings up a new menu, one that allows you to set which mode you want the plugin to run in, your desired mode of operation: either “Use PowerCore hardware if it is available”, or “Use Native DSP”. If you select Native mode, this instance of this plugin will run in Native mode from this moment forward. If you select Powercore mode, this instance of this plugin will use powercore hardware if it is available, or it will automatically switch to native mode if there is no Powercore hardware available, or if there is a problem while loading onto Powercore (such as there are no more hardware resources left, or there is a problem with the fire-wire connection)."
Svaka cast i kamo srece da i UAD uradi tako nesto i to ne samo za ovde pomenuti Cambridge, vec za sve pluggove. Lepo bi bilo da ima sama karta sluzi za delimicno rasterecenje CPU-a, a da plug-ovima dozvole da koriste CPU, kada je DSP preopterecen... kao sto je to Sonnox uradio... automatsko prebacivanje na native.
@jan
Ma kapiram ja da sve radi u full-u, nego sam se navikao na Waves SSL EQ, SSL Channel strip, GCO, i L3 i sad sve sto drugacije zvuci me buni:(...Trebace mi vremena da se naviknem na Sonnox...
Mogli
27-09-2007, 12:48 PM
Svaka cast i kamo srece da i UAD uradi tako nesto i to ne samo za ovde pomenuti Cambridge, vec za sve pluggove. Lepo bi bilo da ima sama karta sluzi za delimicno rasterecenje CPU-a, a da plug-ovima dozvole da koriste CPU, kada je DSP preopterecen... kao sto je to Sonnox uradio... automatsko prebacivanje na native.
Ne verujem da ce to oni uraditi. Pre bih rekao da su bas oni provalili zastitu da skenjaju PoCo! Nikad se ne zna ko su pravi kriminalci!:p :) :D
idekius
27-09-2007, 01:11 PM
Ne verujem da ce to oni uraditi. Pre bih rekao da su bas oni provalili zastitu da skenjaju PoCo! Nikad se ne zna ko su pravi kriminalci!:p :) :D
Ne verujem da bi Universal Audio bavio crackovima... a to da nece ovako odraditi, u to sam i ja siguran iz jednog prostog razloga... mnogo se vise misli na uzimanje para i sto manja ulaganja, nego na potrebe korisnika. Ovo zahteva ozbiljan rad i programersku adaptaciju svih plugova, a to zahteva rad i ulaganja i to je ono sto im se ne svidja u toj prichi.
Znachi brate, mislim brate znachi... chkepi :)
DADDY Z
27-09-2007, 01:24 PM
mislim da će POCO iz cele priče imati korist..čisto sumnjam da će ih ovo nešto oštetiti..
alavuk
27-09-2007, 06:44 PM
Vidis, native verzija Sonnox-a nije napravljena zato da bi se crackovala, a uveren sam da pri dizajniranju plug-ova niko ne uzima u obzir "sta je neophodno ljudima koji koriste ISKLJUCIVO piratski softvare", vec neke druge parametre.
Kada niko ne bi kupio plug-ove, ne bi se ni pravili.
Dakle ako podjemo od gotovo neverovatne, drske i nadasve bezobrazne pretpostavke :) da Sonnox ipak misli pre svega na svoje legalne korisnike, reklo bi se da su uradili pravu stvar i olaksanje ljudima koji koriste PowerCore:
"Clicking on this icon brings up a new menu, one that allows you to set which mode you want the plugin to run in, your desired mode of operation: either ?Use PowerCore hardware if it is available?, or ?Use Native DSP?. If you select Native mode, this instance of this plugin will run in Native mode from this moment forward. If you select Powercore mode, this instance of this plugin will use powercore hardware if it is available, or it will automatically switch to native mode if there is no Powercore hardware available, or if there is a problem while loading onto Powercore (such as there are no more hardware resources left, or there is a problem with the fire-wire connection)."
ok deki sta cemo sa vecinom korisnika krekovanog/legalnog softvera koji znaju mogucnosti ovih paketa a nemaju novaca za powercore/uad ??? ovo je samo "mamac" za prelazak na dsp karte , sto se mene tice ovim paketom sam "zavrsio potragu " za nekim "kopijama" inlatora i sl.
neve i slicne emulacije nisam toliko isprobao da bi sad dao neki sud o njima , vss3 je itekako potreban sony-ev reverb je korak iznad cuvenog r1 tj nesto izmedju njega i altiverba , kao sto rekox ovo je samo mamac da se kupe dsp karte o kojima posle kupovine monitora mogu da razmisljam
Hmmm...
Drugari, jeste li sigurni da "native" i "powercore" verzije zvuce isto (mislim na EQ)?:confused:
Na dva kanala sam stavio isti audio fajl (vokal).
Na jednom kanalu "native" Oxford EQ, na drugom "powercore" Oxford EQ i onda A/B...
Sa identicnim settingom (HF shelf, 8 kHz, 5 dB boost) nisu mi zvucali isto...
Isto su zvucali tek kad sam na "native" verziji ukljucio i HMF i na njemu secnuo otprilike pola decibela, veoma usko, nesto blizu 6 kHz (malcice nize)...
Kao da imaju drugaciji "slope"?:confused: Ili sam "zreo za penziju"?:p
sms_boy
28-09-2007, 06:37 AM
Nije mi jasno dali sonnox plug-inovi mogu raditi bez dsp karte ili su napravljeni tako kad je dsp u potpunosti iskori?ten prelazi na procesor kompjutera ?
Gianfranco
28-09-2007, 07:24 AM
Nije mi jasno dali sonnox plug-inovi mogu raditi bez dsp karte
Da i to samo native verzije.
...ili su napravljeni tako kad je dsp u potpunosti iskori?ten prelazi na procesor kompjutera ?
Nema prelaska...
Moritz
28-09-2007, 09:54 AM
Hmmm...
Drugari, jeste li sigurni da "native" i "powercore" verzije zvuce isto (mislim na EQ)?:confused:
Na dva kanala sam stavio isti audio fajl (vokal).
Na jednom kanalu "native" Oxford EQ, na drugom "powercore" Oxford EQ i onda A/B...
Sa identicnim settingom (HF shelf, 8 kHz, 5 dB boost) nisu mi zvucali isto...
Isto su zvucali tek kad sam na "native" verziji ukljucio i HMF i na njemu secnuo otprilike pola decibela, veoma usko, nesto blizu 6 kHz (malcice nize)...
Kao da imaju drugaciji "slope"?:confused: Ili sam "zreo za penziju"?:p
Sigurni , posto smo uradili istu stvar kao i ti samo sa drugacijim parametrima i obrnuli fazu jednom od kanala, rezultat - apsolutna tisina ( skoro da boli), jedino u dynamics pluginu ima razlike, ali i te razlike su jako male.
google
28-09-2007, 03:54 PM
hmmmmm .... izgleda da jedini ja nisam odusevljen sa njime .... meni zvuci nekako 2d .... ono , nije lose .....
..... hajde da ne brzam , javljam misljenje za par dana .....
Javni se za sve sto te interesuje u vezi Sony oxforda ( osim reverba i limitera , jer to imam od kada i vi )
Pozdrav
Cujes li neku razliku izmedju native i dsp?
Sigurni , posto smo uradili istu stvar kao i ti samo sa drugacijim parametrima i obrnuli fazu jednom od kanala, rezultat - apsolutna tisina ( skoro da boli), jedino u dynamics pluginu ima razlike, ali i te razlike su jako male.
Na cemu ste slusali?
idekius
28-09-2007, 07:09 PM
A sto bi uopste slusali kad se okrene faza, ukoliko je doslo do apsolutnog potiranja?
Citate li vi uputstva samog Sonnoxa?
Dushan_S
29-09-2007, 05:27 AM
Na cemu ste slusali?Na čemu su slu?ali apsolutnu ti?inu? :mrgreen: :D :mrgreen:
?ta reći a ostati dosledan....
Moritz
29-09-2007, 09:42 AM
A sto bi uopste slusali kad se okrene faza, ukoliko je doslo do apsolutnog potiranja?
Citate li vi uputstva samog Sonnoxa?
Do potiranja nece ni doci ako ne okrenes fazu!?...znas to i sam
Nije mi jasno pitanje?....
To sto pise mi nije merodavno, i na tarabi pise svasta...., iz razloga sto ce firme napisati sve sto kupci hoce da cuju samo da bi prodali robu.
Dakle, usi su jedino merodavne...barem meni.
idekius
29-09-2007, 10:32 AM
Do potiranja nece ni doci ako ne okrenes fazu!?...znas to i sam
Nije mi jasno pitanje?....
To sto pise mi nije merodavno, i na tarabi pise svasta...., iz razloga sto ce firme napisati sve sto kupci hoce da cuju samo da bi prodali robu.
Dakle, usi su jedino merodavne...barem meni.
Heh... pa ako mi level metar pokaze da nema nicega, onda nema nicega... Za mene se tu prica zavrsava i nije bitno "na cemu slusamo", jer nema sta da se cuje.
http://img165.imageshack.us/img165/6936/39671329vw0.jpg (http://imageshack.us)
Ako neko cuje nesto kad indikatori pokazuju da ne postoji nista sto bi se moglo cuti, onda je to vec nesto drugo... nije iz domena produkcije i testiranja pluggova, vec iz domena... uhhh... Boze me sacuvaj... ulazimo u natprirodne pojave i dela necastivog (ne onog necastivog sto nece da casti u kafani, vec nesto mnogo strashnije :o )
Zato sam pitao Google-a zasto je bitno na cemu se slusa u tom slucaju.
Sonnox sam lepo kaze kod kojih plugova postoji razlika Native-DSP, a kod kojih ne... kaze i kolika je je ta razlika, a je ipak pre verujem proizvodjacu (jer nesmeju da lazu) nego necemu sto moze da bude trip, ili zabluda.
Mogli
29-09-2007, 10:36 AM
Da ne otvaram novi thread, interesuje me da li je pogresno na buss stavljati i Sony Inflator zajedno sa buss compressorom??
google
30-09-2007, 10:28 AM
Da ne otvaram novi thread, interesuje me da li je pogresno na buss stavljati i Sony Inflator zajedno sa buss compressorom??
Nije mi bas jasno pitanje. Recimo, ako dobro zvuci, onda je ispravno.
Dexxy
22-12-2007, 10:35 PM
Instalirao sam Sonnox na drugom kompu gde mi je PoCo Element. U Sound Gorfge 9.0c vidi sve plugove a u Nuendu mi ne vidi Limiter i Inflator :confused:
Ima li neko ideju sta je?
komp je AMD Athlon 64 3200+
Asus A8N-e...
STUDIOTON
23-12-2007, 09:16 AM
idi na plugin information u devices .. sigurno ih ne vidi .. cekiraj .. pa na update plugins .. restartuj .. i trebalo bi da ih vidi
Dexxy
23-12-2007, 11:17 AM
Ne vidi ih tu. A folderu gde su vst ima ih. Zato radi u Sound Fogrge-u.:confused:
Rhino
23-12-2007, 01:08 PM
Probaj isto tamo u plugin manageru da 'rucno' add-ujesh folder sonnoxa ako vec nisi. Mozda pomogne..:)
Dexxy
23-12-2007, 08:36 PM
Prebacio sam rucno, vidi samo Native.
Rhino
24-12-2007, 05:10 PM
E, ne znam......
A da probash da ih deinstaliras, ocistis POTPUNO iz registry-a, pa opet instaliras?
Uvjek po neki cudni gremlin kod cika Gatesa.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.