View Full Version : Avantone MixCubes misljenje...
Da li neko ima ili je slusao kako rade oni Avantone MixCubes i sta misle o tome sto su culi?
Naci dobre Auratone je postalo verovatno vec nemoguce:( ,pa se razmisljam da pazarim ove...
Pozdrav
Bitch
21-09-2007, 03:47 PM
pazari VIFE :)
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19337
Gianfranco
21-09-2007, 03:52 PM
Da li neko ima ili je slusao kako rade oni Avantone MixCubes i sta misle o tome sto su culi?
Naci dobre Auratone je postalo verovatno vec nemoguce:( ,pa se razmisljam da pazarim ove...
Pozdrav
Uzeo ih moj prijatelj skoro i zadovoljan je sa njima.Bio sam kod njega pre 10 dana,ali smo imali neka druga posla,pa ih na zalost nisam poslusao...
U svakom slucaju tnx na ogovorima,ali ako neko ima vise iskustva sa njima pitanje i dalje vazi...
Pozz
Moritz
22-09-2007, 05:00 PM
Koliko kostaju?
U medjuvremenu pogledaj , ako nisi do sada, thread o VIFAMA Pico Lino...mislim da je mnogo bolje i verujem jeftinije :)
Na njihovom sajtu pise da je par 199 dolara...kod nas bi trebali da budu (odokativno)
oko 250 e par...
Ako dobro sljakaju,to nije mnogo.
Da li sam dobro shvatio da su monitori koje si preporucio neka samogradnja ili ne(pogledao sam forum o njima i deluje zanimljivo al mi to nije ostalo u secanju)?
Koliko kostaju VIFA?
Pozz
Moritz
23-09-2007, 12:17 AM
Pa da si "pogledao" malko pazljivije tada bi video i cenu ;).
Preporucujem ti da procitas sve sto tamo pise, jer ces tu saznati sve sto te zanima povodom Pico Lino zvucnika...a i vise od toga :D
:cool: Pogled'o...
verovatno bi najbolje bilo cuti i jedno i drugo pa odluciti...
Tnx
Pa da si "pogledao" malko pazljivije tada bi video i cenu ;).
Preporucujem ti da procitas sve sto tamo pise, jer ces tu saznati sve sto te zanima povodom Pico Lino zvucnika...a i vise od toga :D
A kakve veze Picolino ima sa auratonima / avantonima ?
Zar to nije sonicno superiorniji zvucnik i samim tim za potpuno drugaciju upotrebu od avantona ????
Pozdrav
lesha
23-09-2007, 11:04 PM
picolino poseduje kao i auratone, avantone i sl. full range driver, sto znaci da je u pitanju samo jedan zvucnik koji pokriva ceo spektar frekvencija.
"A kakve veze Picolino ima sa auratonima / avantonima ?
Zar to nije sonicno superiorniji zvucnik i samim tim za potpuno drugaciju upotrebu od avantona ????"
Vrlo moguce da si u pravu,al re'ko ajd'se ne zalecem dok ne cujem negde i uporedim.
Imam dva sistema slusanja u studiju(adame p22 i ns 10) tako da je potpuno jasno zasto trazim nesto bas poput auratona ni vise ni manje(posebno ne vise)od toga...
Pozz
gregor z
27-09-2007, 01:55 PM
...probao sve standardne "mini" monitore (osim avantonea) , na kraju kupio fostex 6301BX.....ZAKON!!!!
http://www.fostexinternational.com/docs/pro_products/6301b.shtml
Moritz
27-09-2007, 04:39 PM
@ Gregor Z
Kad budes cuo Pico LIno zaboravices na fostex-e veruj mi .
Ok je Fostex za kontrolu tipa kako bi zvucalo u najgoroj varijanti, ali sve preko toga ne radi posao. Osim ako ti ne trazis samo takav zvuk od malih monitora, u tom slucaju sasvim zadovoljavaju.
@ Gregor Z
Ok je Fostex za kontrolu tipa kako bi zvucalo u najgoroj varijanti, ali sve preko toga ne radi posao. Osim ako ti ne trazis samo takav zvuk od malih monitora, u tom slucaju sasvim zadovoljavaju.
To je to gde se nismo razumeli...
Auratoni su i postali jedan od monitorskih standarda jer su sluzili isljkucivo za kriticni monitoring( lo fi ) tj kako ce ono sto radis zvucati na najgorem mogucem sistemu ,i to su radili i rade(ono malo zivih i zdravih) najbolje...tako da posto Avantone reklamiraju kao njihove naslednike i od njih se ocekuje isljucivo ista uloga u studijskom monitoringu...
Pozz
...probao sve standardne "mini" monitore (osim avantonea) , na kraju kupio fostex 6301BX.....ZAKON!!!!
Gregore,hvala na preporuci poslusacu i njih negde...
Pozz
Moritz
27-09-2007, 05:26 PM
Ni od Fostexa neces dobiti ono sto zelis, a zelis Auratone.
A drugo, mislim da je vreme da se manemo starih navika od pre 15-20 godina jer niko vise u kuci nema mali krdzavi tranzistor, pa da nam to bude referenca da ako tu dobro zvuci onda ce svuda.
Danas kada imas za 50 eura ceo DVD 5.1 sistem koji svira od MP3 do wav-a mislim da je suludo vise o tome diskutovati.
Stalno smo kontradiktorni - hocemo HiEnd Audio a sa druge strane MP3 i krdzavi mali zvucnici...jednostavno ne ide.
I na kraju svega, zbog cega bi davao par stotina eura da bi imao lo fi zvuk kada to isto mozes dobiti od cige na najlon pijaci za 200 dinara ?...ako je samo zbog imena i shminke onda ok, ince ne vidim drugu svrhu.
gregor z
27-09-2007, 06:07 PM
@ Gregor Z
Po mom iskustvu Fostexi nisu misljeni da bi zvucali kao najgori GhettoBlaster , nego su to veoma kvalitetni, mali, broadcast standard monitori (slusao sam ih u mnogih post-production and broadcast studijima - tako sam se i odlucio za njih ).
Meni Fostexi zvuche veoma precizno, nekad zaboravim da slusam na njih jer cujem sve detajle na njima.....totalno drugcije od Auratona, Yamaha MS101, Optimusa XTS 40, Teac etc, koje sam imao i prodao.....(osim Optimusa)
Dogodi se da klienti kod nizke glasnosti ne znaju da li slusamo na ATC ili na Fostex...:rotfl:
Vjerujem da taj Pico Lino zvuci cool, ali ja mislim da sam nasao svoj mini monitor i ne mislim ga mjenjati......uz to aktivni su, mali i imam torbu za nosit....
Pozdrav,
Gregor Z
A drugo, mislim da je vreme da se manemo starih navika od pre 15-20 godina jer niko vise u kuci nema mali krdzavi tranzistor, pa da nam to bude referenca da ako tu dobro zvuci onda ce svuda.
Danas kada imas za 50 eura ceo DVD 5.1 sistem koji svira od MP3 do wav-a mislim da je suludo vise o tome diskutovati.
Stalno smo kontradiktorni - hocemo HiEnd Audio a sa druge strane MP3 i krdzavi mali zvucnici...jednostavno ne ide.
I na kraju svega, zbog cega bi davao par stotina eura da bi imao lo fi zvuk kada to isto mozes dobiti od cige na najlon pijaci za 200 dinara ?...ako je samo zbog imena i shminke onda ok, ince ne vidim drugu svrhu.
Pa ja sam u svom prvom postu lepo rekao da naravno zelim Auratone ali ih je skoro nemoguce naci u dobrom stanju.
Nije problem u starim navikama...
Dobre stvari radjene pre 15 ,20,ili vise godina na tim i slicnim imitacijama krdzavih tranzistora i dan danas zvuce dobro na tim istim hi end 5.1 itd sistemima kao to su zvucale dobro i onda na mnoogo manje naprednim tehnologijama i nije slucajno sto i danas u najskupljim studijima imas obavezno par zvucnika poput matorih Auratona.
Takodje, radio sam na njima i znam sta dobijam iz njih kao sto kad bi neko danas izbacio bolje zvucnike koji rade isti posao kao moji NS10,ja bih i dalje ganjao svoje ne zato sto ne pratim trendove ili zato sto mislim da je staro bolje,vec zato sto poznajem svoj monitoring.
Dvd 5.1 i sl sisteme necu ni komentarisati.Licno mislim da je zvuk krdzavih tranzistira od pre 15,20 godina mnogo manje nakazan od njihovog,sto mi ponovo dokazuje da je lo fi sistem i te kako neophodan ako si ozbiljan u nameri da uradis dobar mix.
Prenecu cigama sa najlon pijace tvoj predlog,al se bojim da kad shvate da su referentni,da ce da podignu cene:) ...
Pozz
Moritz
27-09-2007, 10:55 PM
Prenecu cigama sa najlon pijace tvoj predlog,al se bojim da kad shvate da su referentni,da ce da podignu cene:) ...
Pozz
Cigani su zajebani igraci, prate trziste - ponude i potraznje...svasta se moze naci kod njih...mozda ti "nabave" i Auratone..samo ako dobro platis...barem 500 dinara :) .
Najbitnije je da se mi razumemo, sve je stvar navike ;)
Slusao sam ih na nekoliko mesta - u dva studija cak uporedo sa Auratonima...
Na oba mesta nisam uspeo da cujem razliku (i ne samo ja), a slusali smo veoooma pazljivo. Sto se pojacala tice, mislim da je bila ona neka Yamaha (A 100, ili tako nekako...ona sto fenomenalno radi sa NS10?), neki Hafler, jedan custom i jedan AKTIVNI par...
Meni se veoma dopada kako te aktivne sviraju - zbog toga sam i odlucio da ih kupim.
Nemam pojma da li ih iko u Srbiji zvanicno prodaje, meni ove stizu iz Amerike (mnoooogo su bolje cene, pogotovu od kako se dolar srozao), a cene su 350$ (aktivne, 40W) i 200$ pasivne...
Ako jos nekog zanima,evo jednog konkretnog misljenja.Ja odlucio,kupujem aktivne,pa javljam utiske kad mi stignu.
Pozz
Ajde ako narucujes , pusti pm ..... mozda da e udruzimo pa da podelimo shipping i sl....
Pozdrav
Ajde ako narucujes , pusti pm ..... mozda da e udruzimo pa da podelimo shipping i sl....
Pozdrav
Vazi,prvo cu da vidim da li neko ovde ima u prodaji,pa svakako javljam ...
Pozdrav.
clusterchord
29-09-2007, 12:50 AM
sine, naručio sam ih bas prije par dana ;). mislim da će odlično funkcionirati uz P22A.. dugo sam cekao aktivne Avantone, kojih jos nema u realnosti ni na jednom stocku, svi ih cekaju - pricao sam s glavnim dealerom. druga stvar, od vise usera, stekao sam dojam da je fostex malo "siri" i puno precizniji auratone, a d avntone da je bas "karton" kao sto je bio i auratone. miksao sam 90tih na auratone i super mi je to bilo, ali sad mi ova druga varijanta ipak vise odgovara. vidicemo..
pored argumenta "kako ce to zvucat kod kamionzdije", htio sam naglasiti jos jedan aspekt "auraton" tipa slusanja - svi 2-sistemski zvucnici, a to je vecina ovih nasih nearfielda sto imamo po studijima, ima malu nelinearnost ili rupu na krosoveru. to se najcesce nalazi na najbitnijem dijelu midla, tamo gdje odredujes level npr. vokala u odnosu na pozadinu, solo gitara itd itd.. e ovi malci su tocno centrirani na to, i tu su prilicno tocni. ima nesto i u tome da se lakse koncentrirati na level middle-insturmenata ako necujes sve ono okolo iznad i ispod..
pogotov nije lose na tako malo govance provjeriti i sliku i u mono.. ako se tu sve cuje i razumije.. onda je miks vec na dobrom putu.. ako otkrije greske, onda nikako nije dobro, bez obzira sto covjek namjestio na svojim skupim pmc-ima, adamima itd..
sine, naručio sam ih bas prije par dana ;). mislim da će odlično funkcionirati uz P22A.. dugo sam cekao aktivne Avantone, kojih jos nema u realnosti ni na jednom stocku, svi ih cekaju - pricao sam s glavnim dealerom. druga stvar, od vise usera, stekao sam dojam da je fostex malo "siri" i puno precizniji auratone, a d avntone da je bas "karton" kao sto je bio i auratone. miksao sam 90tih na auratone i super mi je to bilo, ali sad mi ova druga varijanta ipak vise odgovara. vidicemo..
pored argumenta "kako ce to zvucat kod kamionzdije", htio sam naglasiti jos jedan aspekt "auraton" tipa slusanja - svi 2-sistemski zvucnici, a to je vecina ovih nasih nearfielda sto imamo po studijima, ima malu nelinearnost ili rupu na krosoveru. to se najcesce nalazi na najbitnijem dijelu midla, tamo gdje odredujes level npr. vokala u odnosu na pozadinu, solo gitara itd itd.. e ovi malci su tocno centrirani na to, i tu su prilicno tocni. ima nesto i u tome da se lakse koncentrirati na level middle-insturmenata ako necujes sve ono okolo iznad i ispod..
pogotov nije lose na tako malo govance provjeriti i sliku i u mono.. ako se tu sve cuje i razumije.. onda je miks vec na dobrom putu.. ako otkrije greske, onda nikako nije dobro, bez obzira sto covjek namjestio na svojim skupim pmc-ima, adamima itd..
Tata:D u pravu si,mada ja bas hocu to Avantonovo auratonasto kartonche,jer mi upravo treba za one odnose o kojima si i ti pisao.Takodje imam i P22a tako da se uz NS10 dobija kompletna kombinacija.
Potpuno su savrseni za mono cheking kad je u pitanju tv audio i sl.
Ja se raspitujem za Aventone,ima jos jedan interesent sa foruma,pa cim naletim na nekog ko ih valja,javljam pa ko je zanteresovan moze se prikljuciti!
Pozdrav
Moritz
29-09-2007, 09:33 AM
Pico Lino je bolji :p
Pico Lino je bolji :p
Au ljudi,pa vi ste sekta!:p
Imam Active verziju. Vrhunske sprave!
Ufff,topik ko stvoren za mene. :D
Jurim da uzmem neke male monitore i upravo je pala dilema između
Mixcubes-a i Fostexa.
Naravno, po?to nema gde da se u radnji uporede oba (bo?e sačuvaj ?ta pitam),
verovatno ću se uzdati u sve va?e komentare. Pa posle da vagam.
Enivej, pitanje je: da li da uzimam par ili ne, po?to bih ih (ga) koristio najvi?e
za mono proveru miksa. Kapiram da je bolje jedan i na njemu mono.
Korekt mi if ajm vrong.
Nazdravlje!
Moritz
08-02-2014, 12:29 AM
Ako vec kupujes onda uzmi par, ne znas nikad kad ce ti zatrebati stereo provera a uz to miksati na njima je izazov koji vredi probati....mislim na oba i avantone i fostex.
Dugo godina radim sa Fostexima i imam samo reci hvale, najtoplija preporuka. Avantone sam cuo ali nisam radio na njima tako da nisam merodavan, ali ono sto mogu da kazem da drugacije zvuce nego Fostex...ipak je u pitanju papirni drajver koji ima specificnu farbu.
Rhino
08-02-2014, 03:38 AM
Potpuno isto kao Moritz..
Fostexe posjedujem, mixcube cuo ali ne i mixao na njima. Nije mi zao sto imam fostexe u toj komparaciji jer stvarno rade to sto se trazi od njih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala ljudi na smernicama, za sada Fostexi vode 2:0. :grin:
@Moritz a mi se vidimo uskoro u Ns-u nadam se. :)
Moritz
08-02-2014, 11:57 PM
Javi se obavezno, taman da cujes Fostexa na delu :)
Bockie
09-02-2014, 12:00 AM
Fostex.
Bitch
09-02-2014, 07:06 PM
i ja glasam za Fostex :)
Bitch
09-02-2014, 07:06 PM
...jos samo da nam se za Fostex oglasi clan Fosnex :D
awacs
09-02-2014, 08:55 PM
I na kraju da se javi neko ko će da napi?e: ?Ovo sam miksao na Fostexu/Avantonu.?
Pozdrav,
Vasa
Bockie
09-02-2014, 11:51 PM
Taj Fostex je u proizvodnji preko dvadeset i više godina...
Za to vreme se promenilo standarda i muzika i shvatanja muzika - milion...
I još se pravi, u svom ovom sranju i krizama izmišljenim i tako dalje... Kao NS10...ako ne i bolje...
Koliko proizvoda ima tu reputaciju danas?
A i ako prestanu da ga prave, cena može samo da raste!
Dok god se pravi - jeftin je...! :wink:
A gde završi sva mjuza...?
Na prdavcima! Telefoni i tableti i sluške koje dođu uz isti...kao izvinjenje za cenu ...
Dakle na najgorim go...khm...smeću od emitera zvuka! Nikad se manje pažnje nije tome posvećivalo!
Muzika je danas "gedžet", nije više stvar prestiža za veeeliku većinu, to je okruženje, bitna je prisutnost a ne kvalitet, i takva je u smislu izvedbe...konzumentna, trenutna...bez pretenzije da vredi...već da zaokupi pažnju potošača dok je spreman da je plati...a šta će posle sa njom...koga je briga...
...u jbt...odo' ja u dubine...:D
Rhino
10-02-2014, 01:44 AM
I na kraju da se javi neko ko će da napi?e: ?Ovo sam miksao na Fostexu/Avantonu.?
Pozdrav,
Vasa
Nikad nisam smixao nesto samo i SAMO na fostexima, istina.
Jednostavno nisam imao potrebu pored ostalih pomagala.
Ali da volim, volim da radim na fostexima neke esencijalne stvari. Jos kad prebacim na velike zvucnike s njih ponekad se upiskim u gace od srece, heh
Javi se obavezno, taman da cujes Fostexa na delu :)
Deal! :)
Hvala ljudi,mislim da je odluka pala. :)
Bitch
11-02-2014, 10:41 AM
Fodluka? :D
Ja bas ne bi rekao da ovi avantoni zvuce kao "losi zvucnici" ili kako ce se nesto cuti na "losim zvucnicima"... imaju jako cist srednji opseg, dosta su glasni i ja mislim da su super za gitarsku glazbu. Recimo puno lakse je srediti ili cuti sto su dobre metal gitare na njima nego ovim raznim "hi-fi" monitorima... S druge strane, dosta su i kriticni. Kad pretjeras s midrangeom jasno se cuje, kad ga fali opet se cuje...
Nakon dosta slusanja na njima prebacim na Adam ili Dynaudio (doduse A7 i bm6a a ne neke jace modele) i ovi drugi zvucnici mi zvuce kao da imaju madrac preko sebe te mi se cini da se ne moze miksati na njima, potpuno sto bi se reklo scooped. A recimo kad prebacim na Genelec 1031a i ne skuzim toliko drasticnu razliku u tom midrangeu samo osjecaj da sam prebacio na vece zvucnike. Cini mi se da u tom midrangeu na njima nista ne fali i da to sto reproduciraju rade dobro za razliku od jeftinijih monitora...
Meni osobno jednostavno odgovara takav tip zvuka, mozda je samo stvar mog ukusa...
S druge strane, mislim i da su korisni bas za mix jer iako ograniceni u frekvencijama, opet vrhunske produkcije na njima zvuce kompaktno i vrhunski. Ne fali nista, sve je prisutno i zvuci kako treba. Ponajvise korisno za bas gitaru ili kick... a i za neke opce levele, jasnije se osjete temeljne frekvencije dobosa, vokala itd... stereo slika je fantasticna isto tako...
Uglavnom, nije mi jasno zasto ljudi ovo smatraju monitorima koji zvuce "uzasno".
radijator1
24-02-2014, 02:23 PM
xxx
Bitch
24-02-2014, 03:20 PM
Mislim da nisi upravu i da pogresno savjetujes covjeka.Avantone su odlicni zvucnici i postali su nekakav standard.
Kakav standard?
Na njima se cuje upravo ono sto nemozes cuti sa nekim drugim izvorom.
Kao na primer sta?
DzoniPFC
24-02-2014, 03:34 PM
Sto se tice Avantone kutijica, zanimljiv tekst sa soundonsound foruma. (uglavnom svima poznata stvar ali ok)
MixCubes were designed from the ground up to be deadly accurate TOOLS FOR PROFESSIONALS. We spent over 3 years before we found the right combination of speakers/and fiber cone material alone (which comes from New Zealand). We roll-off our MixCubes at 90 Hz for a reason, and we are almost perfectly linear throughout the remainder of the 90 Hz to 17k frequency response.
I hope you don't mind, but let me explain how MixCubes are supposed to be used and why they work correctly. Please don't think that I'm "preaching at you". I know that many of you are professionals and I respect everyone here on the forum... OK, here goes
MixCubes have a frequency response of 90 Hz to 17 kHz (that's not much bass end is it!), but here's the deal.
Everybody who is mixing music now-a-days, all have killer speakers to mix on. That's all well and good, but it doesn't give the engineer any idea as to what their mix is going to sound like when listened to through IPOD stations, portable music players, computer speakers, (like when you run into someone at an airport and it happens to be a producer, so he opts to listen right then and there on his computer speakers cheap earphones,Television sets, and any other number of media that are being used today. ANYBODY WHO IS MIXING ON BIG MONITORS AND NOT CHECKING HOW THEIR MUSIC IS GOING TO SOUND FOR ALL THESE OTHER TYPES OF MEDIA ARE NOT BEING VERY SMART! The reason is because it will almost always sound horrible and he/she will come off as amateurs.
Here's why: The great bass thump and the super sparkling hi-end that your killer speakers can reproduce just can't be heard on or as you expect them to on these other playback systems. For example, a 60 Hz kick drum sound coming through an IPOD docking station will either be a splat or it just won't be reproduced because the tiny diaphragm can't produce it. Coming through computer speakers? FORGET IT! It's just not there... Like-wise, the same for super hi-end sounds. Mid-range sound that often sounds great on big speakers CAN be heard just fine on most of the various media speakers, but guess what happens when the bass and super hi-end sounds aren't there? All of a sudden, the music sound completely "mid rangey" and completely out of balance. This is because the mid-range reproduces just fine but when the bass and hi-end didn't translate to the speakers, it sounded like a terrible recording. ENTER THE MIXCUBES.
Today's Studio Monitors are almost always 2-way, 3-way, or even 4 way systems. That means that they use crossovers to send specific audio frequencies to specific amps and then on to specific drivers. That's all well and good. But don't let anyone tell you that during this process, that a certain amount of cancellation of frequencies occurs, because it does! Let me repeat that. When crossovers are involved, there is ALWAYS going to be some cancellation, smearing and other possible anomilies inherent with the audio that is output. THIS IS VERY IMPORTANT TO REMEMBER BECAUSE WE WILL RETURN TO THIS IN A FEW MINUTES...
So What Do The MixCubes Do and What Makes Them a Professional Tool Vs. Other Powered Mini-Monitors? If you have followed along so far, then this will make total sense to you... The engineer has a great mix on his main monitors and then he switches to his MixCubes. Immediately he wonders where his bass is! Well, he is actually getting an accurate listen to what it would sound like in a docking station, computer speakers, etc. All sound is based on what is known as the Harmonic Series. For those that familiar with this, just a quick lesson:
1. All sounds are made of multiple frequencies, this is called the Harmonic Series.
2. The main sound that you hear when you pluck a guitar string, for example is the Fundamental Frequency
3. But, the real sound is made up of a series of other sounds that are progressively lower and lower in volume.
4. Lots of guitarists actually tune their guitars all the time by using the Harmonic Series by reproducing the 1st Harmonic which is always the same for ALL Sounds and it is located exactly 1 Octave higher Sound familiar GREAT!
So This Is What The MixCubes Do: The engineer has a great mix on his big monitors and then he switches to the MixCubes and immediately he wonders where his bass is. Well, he is getting an accurate listen to what it would sound like in a docking station, a pair of computer speakers, etc. We know that the fundamental bass frequency IS NOT REPRODUCED in most of the speakers that are used such as computer speakers, etc. So, we purposely, rolled off the fundamental bass frequency, and you are basically going to be reinforcing the bass frequency exactly one octave above (a secret known by only a few of the best producers) READ ON!
Now, what he wants to do is EQ the sound so he can hear the kick, bass, maybe back out a bit of the mid-range and add just a touch of sparkle. The cool thing is that he won?t be doing an additive thing at the same frequencies because the frequencies that he?ll be boosting for bass will be in the 100-250 Hz range, so it most likely will not influence his mix at all. Here?s an almost step by step procedure:
1. Get a great mix happening on your preferred monitors then switch over to the MixCubes
2. You?ll immediately miss the bottom end? but instead of trying to add low-end at 60-100 Hz, (since MixCubes don?t reproduce those frequencies); to bring in the kick, and bass, you will have to start by adding a dB or two in the 100-250 Hz area, just until you can hear your kick, bass, etc. Once you hear it like it is supposed to sound in your mix, STOP! What you have actually done is reinforce the FUNDAMENTAL BASS FREQUENCY 1 OCTAVE HIGHER! (AND NOT EATING UP LOTS OF ENERGY IN THE PROCESS EITHER)!
3. Now, make any slight adjustments in the mid-range and high end as necessary. You might notice that the background vocals are a little louder than you thought they were, or the acoustic guitar is ?sticking out? a bit. Remember me talking about the crossover points in multi-way monitors? That?s because of cancellation in possible critical ranges. Because MixCubes are virtually flat from 90 Hz to 17 kHz, you can make multiple adjustments as you see fit. (Just exactly where a speaker might have its crossover point(s) will vary from monitor to monitor, but now you've compensated for it! Just a dB or two back and you?re right in the groove.
4. Now switch back to you main monitors.
5. You?ll be amazed to find that unless you?ve got super incredible ears that these extra ?db?s or two? doesn?t seem to affect your mix hardly at all...
Why? Well, think about it for a moment:
1a. You reinforced the Octave ABOVE the fundamental in the bass which only reinforces the bass.
2a. All of the places that you rolled-back most likely were at crossover points. When you switch back to your main monitors the crossover points once again mask what you've done there!
Way Cool!!!
6.NOW, you?ll have a mix that is going to sound great on all of those IPOD docking stations, car radios, computers, and all the other alternate playback systems that is prevalent in today?s music world.
How Do You Figure Glen?
That?s because when a producer grabs your MixCube adjusted Mix and decides to listen on his cheap computer speakers, you already know that you have:
1. Added Bass in the important octave above the fundamental (so you know that the bass section will be heard)and that the fundamental on his computer speakers won't reproduce.
2. Checked and rolled back on any crossover points so there isn?t going to be any super-bright, annoying out of perspective mid-range/hi-end levels. (Again, you rolled back on any ?too loud? sections called by crossover cancellations. Even if his speakers are not flat at least you're not adding additional mid-range and hi-end to certain frequencies inherent in his system!
Instead, you have a perfectly balanced mix and (here's the best part), when he plays that same disk on a pro system, everything still sounds amazing because the bass below the fundamental wasn't taken out of your mix. We never touched it! And the crossover points which we backed out if they were a bit too loud, won't hurt anything because he probably has a multi-way system also and if it doesn't crossover at the same places, then you gain by the improvements that you made on the MixCubes.
Granata
24-02-2014, 10:59 PM
Najgluplji moguci razlog za kupovinu ovih mixcubesa ili fostexa je da bi se chulo kako mix zvuchi na loshim zvuchnicima.
Prednost ovih monitora je iskljuchivo u kvalitetu i dizajnu (kompresiona single driver kutija) koji omogucava realan prikaz srednjeg opsega (koji je kritichan za dobar mix) i tranzienata koji su chesto pogreshno reprodukovani usled faznih neslaganja i rezonanci u basu kod vishesistemskih zvuchnika sa portovima.
Bockie
25-02-2014, 12:30 AM
Najgluplji moguci razlog za kupovinu ovih mixcubesa ili fostexa je da bi se chulo kako mix zvuchi na loshim zvuchnicima.
Prednost ovih monitora je iskljuchivo u kvalitetu i dizajnu (kompresiona single driver kutija) koji omogucava realan prikaz srednjeg opsega (koji je kritichan za dobar mix) i tranzienata koji su chesto pogreshno reprodukovani usled faznih neslaganja i rezonanci u basu kod vishesistemskih zvuchnika sa portovima.
"Realan prikaz", "tranzijenti", "fazna neslaganja"...
Kupiš govnjivu kutiju "zbog dizajna"...
A stvarno svašta trpi tastatura...
Ne, nego ih kupuju da im stane pored mikrotalsne, uz sudoperu...i tako 30 godina...
...i te izvikane "fazne razlike"...višesistemskih monitora...koji je to čuven primer toga? Koji monitor..?
Kome je to bitno? Koji rad vam je propao zbog "faznih razlika" neke kutije!?
Robuje se floskulama, neznanjem, ne mislim sad na ovaj reply, ali uopšteno...
Evo ja u NS, skoro pola miliona ljudi, ovde nema na prste ruke da izbrojiš ljude koji stvarno znaju da proizvedu neki rezultat. Ali 250 'iljada zna da snima i miksa i zna o "faznim razlikama"...!
Da ne ispadnem nadobudan, ne smatram da znam išta, 16-17 godina se zanimam i nešto tu radim, i krećem na najboljim mestima koje ovaj prostor i vreme ima da ponudi, pa još mislim da ne znam ni blizu dovoljno...!
Više se veruje GS-u nego sopstevenim ušima!
Naprodavao sam se i jednih i drugih, ima toga, idite i slušajte, pa sami zaključite šta VAMA bolje radi, i nije to za svaku muziku.
Zašto bi nekog tuc-brain-damage-majmuna zanimalo kao svira mega-sub-bass-rmx na iPhone...jebe mu se...radio je rmx za disko klub...main stage itd...
Da sva ta g...zvuče dobro na telefonu, ne bi Exit prodao ni 3 karte...slušali bi svi kući telefon.
Ako nešto odgovara vašoj potrebi, i pruža rezultate, onda je opravdano!
radijator1
25-02-2014, 02:24 AM
kakav standard?
Kao na primer sta?
Sent from my iphone using tapatalk
xxx
Moritz
25-02-2014, 07:30 AM
Mislim da nisi upravu i da pogresno savjetujes covjeka.Avantone su odlicni zvucnici i postali su nekakav standard.Na njima se cuje upravo ono sto nemozes cuti sa nekim drugim izvorom.
Potpuno si promasio temu pismenog zadatka ;) ....
Kada bi stvarno znao svrhu malih kutija, koje god marke one bile, tada bi razumeo svrhu mog posta...a ovako slobodno robuj "standardima" i ostalim "cujenjima koje ne mozes nigde drugo cuti" .
A to o faznim razlikama kod vise-sistemskih kutija....da, manje vise postoje kod svake kutije barem u nekoj meri, ali cu se tu sloziti sa Bockiem...koga su ti fazni problemi sprecili da uradi dobar mix ili napise hit pesmu?.... Gearslutz je postao, cast izuzecima, teska zuta stampa....zagrejte stolicu jedno 10-12 sati na dan svaki dan i tako nekoliko godina i sve ce vam se samo reci :)...iskustvo i upornost resavaju sve misterije ovog posla
Bitch
25-02-2014, 09:46 AM
???????.....bez nervoze.....
ili pak procitaj post od "DzoniPFC" i sve ce ti biti jasno
Nema nikakve nervoze, ne brini.
Procitao sam odavno te tekstove, ali se ne slazem sa svim tim... I odavno mi je sto kazes "sve jasno".
Kao sto mi je jasno sta znaci rec "marketing" i "kupite nase kutije".
Uzasno je prosto - svako ima pravo da kupi sta hoce.
Neka svako sebi kupi ono sto misli da mu radi posao jer je tako procitao (ili ono sto zna da mu radi posao jer je uradio vec neki posao).
radijator1
25-02-2014, 12:11 PM
Nema nikakve nervoze, ne brini.
Procitao sam odavno te tekstove, ali se ne slazem sa svim tim... I odavno mi je sto kazes "sve jasno".
Kao sto mi je jasno sta znaci rec "marketing" i "kupite nase kutije".
Uzasno je prosto - svako ima pravo da kupi sta hoce.
Neka svako sebi kupi ono sto misli da mu radi posao jer je tako procitao (ili ono sto zna da mu radi posao jer je uradio vec neki posao).
xxx
Granata
25-02-2014, 11:13 PM
"Realan prikaz", "tranzijenti", "fazna neslaganja"...
Kupi? govnjivu kutiju "zbog dizajna"...
A stvarno sva?ta trpi tastatura...
Ne, nego ih kupuju da im stane pored mikrotalsne, uz sudoperu...i tako 30 godina...
...i te izvikane "fazne razlike"...
...
Slazem se, jes shteta shto postovi ne mogu da se pojedu i shto ne moze njima da se brishe dupe...
Ovo nisu govnjive vec dobre kutije (moje lichno mishljenje), ne kupujesh ih zbog dizajna vec zbog onoga shto taj dizajn pruza - donosicesh bolje odluke u mixu.
Ima ljudi kojima je to bitno, i koji ne zele da im tranzienti zvuche preoshtro ili premekano, da im je vokal preglasan ili zatrpan i td...
Kome je bitno kako ce mu pesma zvuchati na sranje kutijama ili ochekuje da ce praviti bolju muziku ne treba da baca pare na njih.
I da ne svodimo temu sad na to kako je lepota u uhu slushaoca, i da je najbolje bataliti muziku.
radijator1
26-02-2014, 10:46 AM
Potpuno si promasio temu pismenog zadatka ;) ....
Kada bi stvarno znao svrhu malih kutija, koje god marke one bile, tada bi razumeo svrhu mog posta...a ovako slobodno robuj "standardima" i ostalim "cujenjima koje ne mozes nigde drugo cuti" .
A to o faznim razlikama kod vise-sistemskih kutija....da, manje vise postoje kod svake kutije barem u nekoj meri, ali cu se tu sloziti sa Bockiem...koga su ti fazni problemi sprecili da uradi dobar mix ili napise hit pesmu?.... Gearslutz je postao, cast izuzecima, teska zuta stampa....zagrejte stolicu jedno 10-12 sati na dan svaki dan i tako nekoliko godina i sve ce vam se samo reci :)...iskustvo i upornost resavaju sve misterije ovog posla
xxx
Moritz
26-02-2014, 05:46 PM
Ne robujem standardima,recimo imam yamaha ns10m od 1994,navikao sam na njih.Skoro svaki studio u svijetu ima jedan par takvih zvucnika. Ne smatram da su oni standard nego potreba.Ukupno imam 3 para razlicitih monitora.Ono sto mi treba u miksu na kraju dobijem.Osim toga ima pojedinaca na ovom forumu koji djele savjete drugima o tome sta kupiti a sta ne iako nikad nisu stvar nikad ni vidjeli a kamoli radili sa tim.Sve sto sam napisao ne mora znaciti da je tako.Govorim samo o onome sto imam ili sam vec imao u svome reku sto znaci licna iskustva.Zato ovaj forum i postoji.
To sto NS10 ima skoro svaki studio na svetu meni licno ne znaci nista, niti menja moj stav po pitanju monitora....svacije usi su drugacije a samim tim i ono sto mu se svidja..shodno tome nebitno koje monitore koristis ako znas na njima da radis i uradis dobar posao...da se vratim na temu...avantone ili fostex ili nesto trece, peto.... ako ti prija da radis na njima onda ih kupi i radi i mani se price sta koji studio ima ;)
radijator1
26-02-2014, 06:19 PM
To sto NS10 ima skoro svaki studio na svetu meni licno ne znaci nista, niti menja moj stav po pitanju monitora....svacije usi su drugacije a samim tim i ono sto mu se svidja..shodno tome nebitno koje monitore koristis ako znas na njima da radis i uradis dobar posao...da se vratim na temu...avantone ili fostex ili nesto trece, peto.... ako ti prija da radis na njima onda ih kupi i radi i mani se price sta koji studio ima ;)
xxx
Moritz
26-02-2014, 11:45 PM
Sta treba da pricam?Ono sto se tebi svidja?Tvoje misljenje o NS10m meni takodje nista ne znaci.Covjek je lijepo pitao za Avantone i ja sam mu odgovorio ,odnosno iznio svoje misljenje.Valjda ovaj forum zato i postoji.Licne frustracije sacuvaj za neko drugo mjesto.
Pozzzzz iz "MEGATONA"
Au...bice da ti imas neki drugi problem a ne NS 10 i avantone?!... Zanimljivo je to kako prozoves nekoga prilicno nadobudnim stavom i onda kad dobijes odgovor koji ti se svidi udri na sav glas o frustriranosti :D LOL ...elem, cini mi se kao da citas tudje postove a ne moje, pa bih te molio da jos jednom procitas moje odgovore od momenta kad si me prozvao pa da onda lepo razmislis o svemu i spustis loptu ;) ......l pozzzz iz "MEGAFONA"
radijator1
27-02-2014, 12:14 AM
Au...bice da ti imas neki drugi problem a ne NS 10 i avantone?!... Zanimljivo je to kako prozoves nekoga prilicno nadobudnim stavom i onda kad dobijes odgovor koji ti se svidi udri na sav glas o frustriranosti :D LOL ...elem, cini mi se kao da citas tudje postove a ne moje, pa bih te molio da jos jednom procitas moje odgovore od momenta kad si me prozvao pa da onda lepo razmislis o svemu i spustis loptu ;) ......l pozzzz iz "MEGAFONA"
xxx
Rhino
27-02-2014, 12:16 AM
Ja imam i ns 10 i fostexe i hr624 i mijenjao bih ih za neke ali bas vrhunske Atc plus K+H i avantone plus 160.000 kuvajtskih dinara ako je neko vec dovoljno glup za tu razmjenu.. Koji vam je k?
Zasto se sve cesce na ovom forumu, ovaj pardon mislim ULTRA zabrinjavajuce cesto pojavljuju ljudi koji pocinju prepucavanja na ovom nivou i zavrsavaju stvari ovako? Ako bi se u search ukucalo frustriran/frustirani/frustriranost/frustracija mislim da bi izbacilo iha-ha topica. Uzas!
Odo' u 'ladovinu malo..
radijator1
27-02-2014, 12:23 AM
Ja imam i ns 10 i fostexe i hr624 i mijenjao bih ih za neke ali bas vrhunske Atc plus K+H i avantone plus 160.000 kuvajtskih dinara ako je neko vec dovoljno glup za tu razmjenu.. Koji vam je k?
Zasto se sve cesce na ovom forumu, ovaj pardon mislim ULTRA zabrinjavajuce cesto pojavljuju ljudi koji pocinju prepucavanja na ovom nivou i zavrsavaju stvari ovako? Ako bi se u search ukucalo frustriran/frustirani/frustriranost/frustracija mislim da bi izbacilo iha-ha topica. Uzas!
Odo' u 'ladovinu malo..
xxx
Bockie
27-02-2014, 12:29 AM
Hajde neka si me malo i nasmijao.U tvojim postovima vjeruj mi nema neke pretjerane inteligencije.Sklon si svadjama i prepirkama a to nije moj stil.Na skali od 1 do 10 zauzimas negdje pred poslednje mjesto.Laku noc........
Ma kako se to ponašaš?!
Ko si ti da preispituješ nečiju inteligenciju?
Sram da te bude! Vređaš, a jedini argument su ti standardi i neke paušalne tvrdnje o nekim postavljenim standardima koji su čisto subjektivni!
Stani druže, pa ne možeš tako nepristojno! Pa to o tebi govori!
Nisu ovde početnici, svi sa kojima pričaš na ovom threadu imaju nekakav portfolio, radimo svi neke decenije u nekim studijima, nemoj tako, drugar...!
Pričaš o standardima koje niko ne poznaje! Koji standardi?? Kakav Avantone? Firma koja ne sme da napiše godište u "about us"...!
Pogrešno je protumačena moja izjava o "govnjivim" monitorima, ne pičam o tim monitorima, pričao sam uopšteno - zbog priče o dizajnu, ali ne možeš biti toliko nepristojan!
Ajde zakoči, niko ne meri ovde "dužinu"...!
Izneo si sve što mogu da pročitam u katalogu i ni jednom rečju me nisi ubedio u to što kažeš, a svi ovde koji pričaju , bar što ja znam su "sa'ranili po koji par" svih pomenutih kutija, daj neku priču, daj ubedi mene i ostale koji znamo o kojoj materiji je reč, zašto nešto pričaš, ali ne budi nepristojan!
Kako tako da kažeš čoveku šta ima ili nema u njegovim postovima? Jel to lepo?!
Jel misliš da je to inteligentno?
Još reklamiraš svoju firmu...aj svi pišemo reklame...bzvz...
A ni to nije lepo...
radijator1
27-02-2014, 12:31 AM
Ma kako se to pona?a??!
Ko si ti da preispituje? ne?iju inteligenciju?
Sram da te bude! Vre?a?, a jedini argument su ti standardi i neke pau?alne tvrdnje o nekim postavljenim standardima koji su ?isto subjektivni!
Stani dru?e, pa ne mo?e? tako nepristojno! Pa to o tebi govori!
Nisu ovde po?etnici, svi sa kojima pri?a? na ovom threadu imaju nekakav portfolio, radimo svi neke decenije u nekim studijima, nemoj tako, drugar...!
Pri?a? o standardima koje niko ne poznaje! Koji standardi?? Kakav Avantone? Firma koja ne sme da napi?e godi?te u "about us"...!
Pogre?no je protuma?ena moja izjava o "govnjivim" monitorima, ne pi?am o tim monitorima, pri?ao sam uop?teno - zbog pri?e o dizajnu, ali ne mo?e? biti toliko nepristojan!
Ajde zako?i, niko ne meri ovde "du?inu"...!
Izneo si sve ?to mogu da pro?itam u katalogu i ni jednom re?ju me nisi ubedio u to ?to ka?e?, a svi ovde koji pri?aju , bar ?to ja znam su "sa'ranili po koji par" svih pomenutih kutija, daj neku pri?u, daj ubedi mene i ostale koji znamo o kojoj materiji je re?, za?to ne?to pri?a?, ali ne budi nepristojan!
Kako tako da ka?e? ?oveku ?ta ima ili nema u njegovim postovima? Jel to lepo?!
Jel misli? da je to inteligentno?
Jo? reklamira? svoju firmu...aj svi pi?emo reklame...bzvz...
A ni to nije lepo...
xxxxx
Bockie
27-02-2014, 12:38 AM
Zašto?!
Daj reci čoveče šta imaš, ali bez reklame i vređanja!
Rhino
27-02-2014, 12:43 AM
@radijator1
To je najmanje bitno. Slusao sam i fostexe i avantone prije nego sto sam se odlucio za fostexe.. I?
Mozda sam se i zajebo?! Mozda bi mi avantone vise prijali posle odredjenog vremena ko zna?! Stvarno mozda?
Mozda bi bilo bolje isto tako da sam ostao u vezi sa nekom ribom iz srednje skole, ili da sam kupio toyotu umjesto auta koje vozim? Cini li me to glupim?
Ne moram Moritzu da cuvam ledja, veliki je momak 100% to zna sam da ucini. I ne radi se licno ni o njemu ni o tebi vec o nervozi koja zivi u ovim prostorijama vec duze vrijeme..
Chill the fuck out!
Bockie
27-02-2014, 12:54 AM
Ma ja se X puta ne slošim sa Moritzom, ali brate, čovek SVAKI dan radi sa tim kutijama, ne čuvam leđa, i radi gde radi, nego pokušavam da ne primenim pravilnik, pa baš nije fer da se tako ophodi, a nijedan ubedljiv argument...!
Pa među prvima sam čuo Avantone, pre nego što se znalo za firmu, prodavao ih...
I Firma je ok, čak su i zvučnici veoma korektno urađeni, imaju i sjajne mikrofone (ta firma, a-la - kopije) , nego čeovek poče' o nekim "standardima"...veze s mozgom...al' ajd...ali mani se inteligencije jbg... Da smo inteligentni svi , valjali bi tunjevunu i mađarske paštete na pijaci i zaradili realno više...:D
Moritz
27-02-2014, 09:47 AM
Hajde neka si me malo i nasmijao.U tvojim postovima vjeruj mi nema neke pretjerane inteligencije.Sklon si svadjama i prepirkama a to nije moj stil.Na skali od 1 do 10 zauzimas negdje pred poslednje mjesto.Laku noc........
Na zalost sasvim ocekivan odgovor... Nemam sta vise da kazem na zadatu temu a posebno ne na ovakav prostacki nacin.
Pogresno protumacis svaki post onda krenes sa prozivkama..,to je izgleda postao nacin komunikacije na forumu :/ ....
Kako god...zasrasmo temu pa bi jedan preventivni lock bio zdravo resenje da ne krene voz niz brdo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.