PDA

View Full Version : Rumski Interview

OFF
19-09-2007, 11:34 PM
Mislim da imamo vec dovoljno clanova 'iz posla' koji bi mogli da odrade neko mini-gostovanje. Razumem da vecina potencijalnih profesionalaca, odbija poziv za goste foruma uglavnom zbog zauzetosti, ali ne verujem da bi se iko libio da ne odgovori ili na klasican interview sa nekim od moderatora, npr, ili da svi diskutujemo sa njim par dana o konkretnom projektu u nekom threadu.....

Mislim da nam trenutno na forumu najvise fali konkretnih primera, situacija iz prakse, naravno, potkrepljenih audio primerima koji su svima dostupni.

Nesto slicno je Bitch vec uradio vezano za album Sh. Bajramovica, a bilo bi zaista lepo cuti konkretne setupe, nacine snimanja i mixa, za mnoga druga izdanja sa nasih prostora......

lesha
19-09-2007, 11:37 PM
odlican predlog :)

Oggy
20-09-2007, 12:53 AM
To sto je Buzge uradio ti nece uraditi verovatno niko vise iz najmanje 2 razloga:
1. Ne sme
2. Nece

Ja prvi podjem od sebe. Ako nije moja pesma, ja ne smem da postavim ni jedan njen deo bez odobrenja autora/izvodjaca. Kada ih pitam za dozvolu, savest mi nalaze da im predocim sta sve moze da se desi pod uslovom da se tako nesto uradi. 95% njih ne pristane, moje je da to ispostujem.
Ako jeste moja pesma, opet moram da pitam izvodjaca za koga sam je uradio i opet ponavljam proceduru iz pocetka. Retko ko pristane.
Pogotovo ne bi pristao na varijantu da se kace neki dry kanali ili da ta pesma sluzi da bi se sa njom experimentisalo.
Ljudi su skloni zloupotrebi tudjeg rada i niko ko zivi i zaradjuje od ovoga se nece sa time igrati.

Buzge je uradio malo drugaciju stvar i verovatno uz neciju saglasnost.

Ima jos jedna stvar... Sujeta. Niko od "velikih" nece pristati da ih ljudi gledaju u bilo kom svetlu osim onoga iza koga oni mogu da stanu 100%, a to je gotov materijal. Cak sad razmisljam da ovo mozda i nije sujeta, ali ajde...

Ovo sve govorim ne zato sto sam protivan ideji, vec ukazujem na njene slabe tacke, kako bi ih zaobisli i napravili nesto nalik onome sto OFF predlaze, samo se poziv na interwiev mora formulisati tako da ljudi na njega i pristanu inace nista od zabave ;)

OFF
20-09-2007, 01:17 AM
Pazi, uopste nisam mislio na 'kacenje' neke, pesme ili dela..... to je naravno problematicno. Zasto ne bi pricali o nekoj pesmi, albumu..... pod pretpostavkom da je svi imamo (ili bar oni koje to interesuje)..... Sa Vladom G. smo nedavno pricali o njegovom singlu, ne ulazeci u to kako je ko dosao do njega:( .....

A sujeta..... to je vecita bolest, koja se granici sa gluposcu. Ako neko misli da ga ja mogu u poslu ugroziti tako sto ce mi reci kojim mikrofonom je kroz koji preamp proterao neki vokal, ili kakav je set mikrofona bio na bubnju, onda njegovo prisustvo na forumu nije iz onih razloga zbog kojih ovo mesto i postoji.....naravno, male tajne velikih majstora treba da ostanu tajne.... ali neke stvari nikoga ne mogu ugroziti......

Ipak, slazem se da ideju treba uobliciti, razraditi....... jer forum postaje suvoparan, bar dok se ne pojave oni testovi ili jos bolje, prica uz muziku:)

Danny Lou
20-09-2007, 05:57 PM
Ako neko misli da ga ja mogu u poslu ugroziti tako sto ce mi reci kojim mikrofonom je kroz koji preamp proterao neki vokal, ili kakav je set mikrofona bio na bubnju, onda njegovo prisustvo na forumu nije iz onih razloga zbog kojih ovo mesto i postoji.....

mislim da je ovaj broj veci nego sto mislis... stvarno su dosla neka pokvarena vremena... nema vise zdrave konkurencije...

Oggy
20-09-2007, 06:05 PM
Ma toga je uvek bilo, pa cak i vise.

Evo, meni se po glavi vrzma ideja (mixam pa smisljam razlog da pravim pauzu... :D ).

Mogli bi da napravimo intervju sa 50 tipskih "pitanja" i da svi odgovaraju na ista pitanja, pa da postavimo odgovore uporedo da ljudi imaju uvid kako ko razmislja.
Na primer...

Moritz
20-09-2007, 06:14 PM

Evo, meni se po glavi vrzma ideja (mixam pa smisljam razlog da pravim pauzu... :D ).

Mogli bi da napravimo intervju sa 50 tipskih "pitanja" i da svi odgovaraju na ista pitanja, pa da postavimo odgovore uporedo da ljudi imaju uvid kako ko razmislja.
Na primer...

Dobar predlog, mislim da ce tako mnogi "iz senke" dobiti sansu da kazu sta imaju i da ne ostanu zapostavljeni ( okidac sujete), naravno samo ako odgovori imaju smisla i nisu prica zarad price.

OFF
20-09-2007, 06:34 PM

Na primer...

I to je Ok varijanta:)

ANITA
20-09-2007, 08:54 PM
Zanimljiva ideja... i OFF-ova i Oggy-jeva....

Često čujem da je problem u "učiteljima" i da ih nedostaje... a ja ustvari mislim da na ovom forumu nedostaje pravih učenika i da je zato forum "suhoparan"... vrtimo isto i ne idemo nigdje, a ni ne zabavljamo se posebno jer smo pretjerano opsjednuti ostavljanjem dojmova.... svi žele biti nešto... a ja - bez obzira na priču - procjenim sve u jednoj nečijoj pjesmi....