Log in

View Full Version : avc group

grada27
19-09-2007, 11:34 PM
http://www.sydec.be/Products/Daw/
Da li je mozda, neko radio sa ovako necim i vredi li to tih para?

Pozdrav!

perun
20-09-2007, 12:00 AM
SYDEC = SOUNDSCAPE = SSL ALPHA LINK

Bilo je reci o ovim proizvodima, potrazi u searchu kao soundscape! Tako smo ih zvali ovde...

P.S. A sto AVC Group??? Kakve veze oni imaju sa Sydecom, tj. SSL-om? koliko ja znam, a znam, nikakve!:confused:

Oggy
20-09-2007, 12:57 AM
Koliko ja znam svakakve.

AVC je zvvanicni uvoznik/zastupnik (nikad ne znam ko je ko...) SSL-a.

KAd je bio onaj sajam u NS-u (Taktons), bio sam na njihovom standu i pricao sa njima u vezi SSL kanala koji su bili izlozeni, ali koliko sam ja razumeo, oni ne rade maloprodaju, vec uvoze i distribuiraju firmama koje to rade. Neko mi je cak objasnio da, oni bas i ne rade to, ali je prica malo komplikovanija. Sve u svemu, odes na njihov sajt i vidis i logo SSL-a.

perun
20-09-2007, 08:29 AM
Koliko ja znam svakakve.

AVC je zvvanicni uvoznik/zastupnik (nikad ne znam ko je ko...) SSL-a.

KAd je bio onaj sajam u NS-u (Taktons), bio sam na njihovom standu i pricao sa njima u vezi SSL kanala koji su bili izlozeni, ali koliko sam ja razumeo, oni ne rade maloprodaju, vec uvoze i distribuiraju firmama koje to rade. Neko mi je cak objasnio da, oni bas i ne rade to, ali je prica malo komplikovanija. Sve u svemu, odes na njihov sajt i vidis i logo SSL-a.

Greska!!! AVC Group zastupa Euphonix, a ne SSL-a. Dobio sam od V. Maletica (sales manager) SSL olovku za rodjendan, za koju mu je direktor AVC-a u shali rekao da bolje da je skloni, jer ne sme da reklamira "KONKURENTSKU FIRMU"!!!

Dakle, AVC group ne zastupa SSL-a! A ni SYDEC. SYDEC zastupa HARMONIJA DOO u Brankovoj ulici.

Ok, da ne rastezemo besmislenu diskusiju...

perun
20-09-2007, 08:42 AM
Evo sad sam zvao Maletica. Soundscape zastupaju u AVC-u. SSL ne zastupaju u AVC-u!

Misterija resena...

U svakom slucaju... SYDEC nudi odlicne proizvode, pogotovo pri predjenju cena/kvalitet. Tretiraj to kao PC Protools, obzirom da je sistem/konfigurisanje slicno, a postoje cak i duze od digidesigna. Za te pare se neces preci!

Secam se da smo imali ponudu, dok smo trazili konvertore, za 24 AD, DA, AES i MADI, sa tom mixpander karticom za 3500 evra, ako ne i manje. Cena - nemoguca obzirom sta je sve (gorenavedeno) sadrzao jedan interfejs. Postoje i 8kanalni Apogee series konvertori, oni su bili zanimljivi takodje.

Pozdrav!

Oggy
20-09-2007, 11:16 AM
Poceo si da pricas sam sa sobom? :D

Eto, misterija je razresena, mada sam ja sedeo kod njih i pregovarao za SSL kanal, ali stvarno, jedino da su tada to radili (pre 3 godine), a sada ne rade ili nisu tada bili "zvanicni" dileri... :confused: Cak bih i pazario u tom momentu da su znali da mi kazu cenu, ali nisu, pa sam odustao od njih kao "neozbiljnih" :)

grada27
20-09-2007, 07:15 PM
Avc group samo zato sto sam ovo provalio na njihovom sajtu:confused:,ucinilo mi se jako interesantno pa cisto da pitam, dali je neko radio i cuo kako to zvuci,na searchu sam nasao nesto malo informacija,konkretno me interesuje koliko je sistem kompatibilan,tj koji softver koristi,pluginove i za koje(najvaznije)pare sve to moze da se kupi,ajde za pocetak 8 out i in-a

Pozdrav!

zmaj
20-09-2007, 10:34 PM
SSL-ov zastupnik je Vlada Negovanovic,a koliko znam on radi i Soundscape zato sto je to fakticki ista firma...

perun
20-09-2007, 10:56 PM
SSL-ov zastupnik je Vlada Negovanovic,a koliko znam on radi i Soundscape zato sto je to fakticki ista firma...

Nemoj molim te da lupetas! Ali, molim te... SSL-ov zastupnik za ovaj "deo" J.I. Evrope je Damir Begovic (i to je pitanje, da li je jos uvek ili nije), a ostali ga s vremena na vreme smuvaju da uzmu neku spravu povoljnije, preprodaju je, pa vidis, postanu lako i zastupnici! Sjajno...

Gde je SSL-ovo predstavnistvo? U Vladinoj klonji ili...?:wc::rolleyes:

zmaj
20-09-2007, 11:31 PM
Alo,Perune...sto se zestis covece,pa nisam te opsovao?!?;)
Jbga...ja koliko znam jeste,tako mi je receno...Cak su koliko se secam i nekakvi tehnicari iz SSL-a dolazili i vrsili nekakvu prezentaciju i ne znam sta sve ne...a u svakom slucaju znam da se SSL moze nabaviti od njega...a za njihove interne dogovore i sheme stvarno ne znam...

perun
20-09-2007, 11:39 PM
Jbga...ja koliko znam jeste,tako mi je receno...Cak su koliko se secam i nekakvi tehnicari iz SSL-a dolazili i vrsili nekakvu prezentaciju i ne znam sta sve ne...a u svakom slucaju znam da se SSL moze nabaviti od njega...

Ma daaaj. Nebitno, preterah i ja sa reakcijom. Neka bude zastupnik, ako moze... Vlada je prodao par Duende procesora i to je to. mogao si i ti da budes zastupnik na taj nacin! Al za velike akcije (zastupnistvo, pa cak i dealership) sa takvim firmama potrebna je tona kapitala. AVC nikada ne bi dobio zastupnistva Euphonixa, nekada Ameka i mnogih drugih da nije deo AVC Groupe, koja je Evropska firma, a ovo predstavnistvo u Beogradu (koje uzgred nije malo) je mesovito drustvo registrovano vecinskim kapitalom samog AVC-a i jednog anonimnog (meni bar) gospodina odavde! Sa SSL-om moras da imas lager od bar stotinak hiljada evra, sto kad prevedes u sprave i nije mnogo komada, a ako prevedes u miksere, eto jedva napajanja velikih modela. Dobro, serem, nisu stolovi vise skupi kao nekad.

Pozdrav! Kad dobijemo SSL-ovog zastupnika, znace se za to, ne brini. Al niko nije lud da ulece u tako krupnu pricu sa tako sitnim dobitkom od par prodatih sprava godisnje.

grada27
20-09-2007, 11:42 PM
Ajde ovako, nije bitno ko je zastupnik, vec da li treba uzimati ozbiljno u obzir sta sve sprava nudi, po kojoj ceni i koji kvalitet u odnosu na slicnu ponudu u rangu cena.Ako neko zna nesto vise o tome bio bih mu stvarno zahvalan na informacijama.Kakva su iskustva u radu?Trazio sam na search i nisam naisao na takve odgovore.Konkretno me interesuje koliko je sistem kompatibilan,tj koji softver koristi,pluginove i za koje(najvaznije)pare sve to moze da se kupi,ajde za pocetak 8 out i in-a.Bilo bi super da nepricam sam sa sobom;)Sto vise informacija od ljudi koji su koristili ove karte svima bi znacilo,predpostavljam da su sam vrh u ponudi,a mozda i gresim u razmisljanju zato i postavljam pitanje.

Pozdrav!

perun
20-09-2007, 11:49 PM
Ajde ovako, nije bitno ko je zastupnik, vec da li treba uzimati ozbiljno u obzir sta sve sprava nudi, po kojoj ceni i koji kvalitet u odnosu na slicnu ponudu u rangu cena.Ako neko zna nesto vise o tome bio bih mu stvarno zahvalan na informacijama.Kakva su iskustva u radu?Trazio sam na search i nisam naisao na takve odgovore.Konkretno me interesuje koliko je sistem kompatibilan,tj koji softver koristi,pluginove i za koje(najvaznije)pare sve to moze da se kupi,ajde za pocetak 8 out i in-a.Bilo bi super da nepricam sam sa sobom;)Sto vise informacija od ljudi koji su koristili ove karte svima bi znacilo,predpostavljam da su sam vrh u ponudi,a mozda i gresim u razmisljanju zato i postavljam pitanje.

Pozdrav!

Ja ti rekoh da kontaktiras HARMONIJA DOO u Brankovij ulici, imas njihov sajt na netu, nadam se da imaju neki demo unit, kao sto uglavnom niko nema, pa se dogovori da isprobas to lepo. Opet, vidim da AVC zaista zastupa Soundscape, sto me cudi jer je Harmonija imala direktan deal sa fabrikom. Opet, znam da AVC nema to na lageru... Tamo (kod jednih ili drugih) ces dobiti sve informacije o kvalitetu, kompatibilnosti itd. Imas tonu opcija uz SYDEC, tonu plaginova, tretiraj njihove sisteme kao PC PROTOOLS. Vec sam to napisao, a imas i na sajtu. Kvalitet konvertora je odlican, pogotovo za te pare, a SSL je navodno poboljsao analognu sekciju samih interfejsa! Eto, dok ne probas ne mozes da budes siguran, zato kontaktiraj predstavnike pa proveri!

P.S. Da nismo kupili Euphonix konvertore, soundscape bi sigurno stajao u racku! Bar bi prosli 5 puta povoljnije...:cool: Na tvom mestu bih samo video kako da konfigurisem sistem i ako vec imas pare, slobodno poruci Soundscape!

Pozdrav.

perun
20-09-2007, 11:59 PM
1. Harmonija AD Brankova 23 /I 11000 Beograd Serbia ph +381 11 634-985 www.harmonija-ad.co.yu harmonija@eunet.yu

Trazi Branislava... mada, nisam siguran da se tako zove, proveri ko se bavi Soundscape-om tamo.

2. AVC Group d.o.o., Takovska 45a, tel. (011) 3292-043, 2080-106

Trazi Vladimira Maletica, on je Sales Manager i jako dobro se razume u sisteme.

Pozdrav1

grada27
21-09-2007, 12:03 AM
OK,Hvala na informacijama,hteo sam samo da cujem iz prve ruke od nekog ko je radio sa SYDEC-om, ima li nekih nedostataka, kakav je zvuk,softver,stabilnost itd,ali izgleda da niko nije radio..Jos jednom hvala!

Pozdrav!

zmaj
21-09-2007, 01:20 AM
@Perun
Apsolutno si u pravu...kada bolje razmislim i nema nikakvog smisla bez velikog kapitala koji stoji iza svega...nije to mala stvar.Ko zna koja je to shema...Pozdrav!