PDA

View Full Version : Pozdrav svim ljubiteljima analogije !

Don Solaris
13-09-2007, 07:56 PM
Dugo nam živele analogne sprave!!!

http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/wave.gif

Eto, samo sam to htio da kažem.

Sada mi je lakše.

Raf_the_evil
13-09-2007, 08:14 PM
?ivio govornik.... :D

clusterchord
13-09-2007, 09:19 PM
daj i meni dodaj koje pivce .. :mrgreen:;)

Don Solaris
13-09-2007, 09:55 PM
Može i gajba!!!

Eto ga. Radi se Monopoly polagano. Idu kondovi. Našao kvalitetne elektronite (ELNA) za voice bordove. Obećao sam siliconu da ću tek zamjesec dana počet radit, ali ne može da se izdrži. Sutra je gotov i trafo.

Teško je za izdržat. Preko vikenda vjerovatno ide i kalibracija. I onda sviranje.
:rotfl:

@roginator: thanks za info o kontakt spreju Teslanol Ozcilin. Isprobao danas. Vidjet ćemo rezultate.

Zapravo najbolje da ostavim Monopoly kod clustera ne nako vrijeme. Ovdje je gužva. Stigo Pulse, namjesito CV da tjera CS-15. Radi!!! I stigla jedna digitalija. Budem sutra otvorio thread + demo. Odoh sada gledat očne kapke, s unutarnje strane.

Long live analog!!!

fischek
13-09-2007, 10:02 PM
evo jos jednog ljubitelja i entuzijaste :) http://www.youtube.com/AutomaticGainsay

Don Solaris
13-09-2007, 11:19 PM
evo jos jednog ljubitelja i entuzijaste :) http://www.youtube.com/AutomaticGainsay
Taj lik je super.

Upravo zbog njega sam uzo Monopoly kada sam vidio ?ta sve mo?e da se radi.

lesha
13-09-2007, 11:22 PM
ja sam ljubitelj analogije mada nemam nijednu analognu spravu sto ce se, nadam se, ubrzo promeniti.. :D

silicon science
14-09-2007, 09:22 AM
ja sam ljubitelj analogije mada nemam nijednu analognu spravu sto ce se, nadam se, ubrzo promeniti.. :D

Pozdravljam teznju. Ja se lagano "punim":hyper: :hyper: :hyper:
Kao sto je i bilo reci, cena analogije skace rapidno... A dobra strana je da se lako rekapiraju i dovode u red sprave, potreban ti je samo dobar elektronicar:) Kad sredis spravu moze jos 20 godina da te sluzi.

silicon science
14-09-2007, 09:25 AM
Taj lik je super.

Upravo zbog njega sam uzo Monopoly kada sam vidio šta sve može da se radi.

Da, super je predstavio Mono/Poly-a. I kod mene isto, kada sam video video nalozio sam se k'o mlad majmun:p :o :D :)

DADDY Z
14-09-2007, 11:29 AM
evo i od mene jedan analogni HIP HIP HOOORAY !!!

relis
14-09-2007, 12:14 PM
Pozdrav svim ljubiteljima analognog zvuka!

roginator
14-09-2007, 04:07 PM
Kaj Se Ja Trebam Predstavljat U Analognoj Domeni ;)

Neka Neka Analogije ..super Je To :)

Analogija Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Don Solaris
14-09-2007, 08:28 PM
Kaj Se Ja Trebam Predstavljat U Analognoj Domeni ;)

Neka Neka Analogije ..super Je To :)

Analogija Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Nešto mnogo "zzzz" imaš. Jel ti se spava od puno (previše) šljake? :mrgreen:

BTW ne treba mi onaj podatak za sekundar trafa od Monopoly-a. Poslužio sam se starom metodom - bilježnica, olovka, kalkulator i par jednadžbi. Valjda će radit. :mrgreen:

roginator
14-09-2007, 08:46 PM
strgan sam od nespavanj,,, ali jos samo malo i ja rulam;)

mirzaa
18-09-2007, 09:34 PM
Dugo nam ?ivele analogne sprave!!!

Eto, samo sam to htio da ka?em.

Sada mi je lak?e.
Pozdrav!!
Je lak?e je :)

silicon science
20-09-2007, 06:48 PM

Sada mi je lak?e.

DON SOLARIS ZA PREDSEDNIKA

Don Solaris
20-09-2007, 08:20 PM
Jaoooo... ne znaš kako sam patio zadnjih par dana....

Stigo monopoly, ja ga rekapiram komplet, stavim trafo za 220V, upalim ga.

Nema zvuka....

Htio sam se ubit. Tim više što ga budala nisam isprobao prije rekapiranja (otvaranja). Mogao sam ljepo uzet napajanje od Polysix (isto je) i isprobat. Tada bi barem znao.... ok... ja sam kriv, zeznuo sam nesto.

I tako ja krenem sa osciloskopom i nadjem tranzistor gdje se gubi signal. Kupim tranzistor, zamjenim ga, opet ništa. Zamjenim sva operaciona pojačala na VCA boardu opet ništa....

Poludio... ta tri dana.

Rekoh.... čekaj malo. Ima tu neki switch odozada. Bezveze mi dođe ideja da ga pomaknem. Prebacim ga iz +15V na GND i potom nazad.

I istoga trenutka synth proradi!!!!

Nemam pojma u čemu je kvaka. Možda je prekdač bio zaglavljen u međupoložaju. Ovakvo nešto još nisam imao.

Budem ga išao skoro kalibrirati, pa da napokon i zasviram taj Monopoly.

fischek
21-09-2007, 01:21 PM
Evo malo Jarre-ovih analognih sprava:
http://www.partyforum.be/viewtopic.php?t=54214#Scene_1

(na prvoj fotografiji, na eminentu ja mislim, se vidi nesto sto mnogo podseca na smallstone phaser kakav mi je skoro stigao sa e-baya ;))

milos
21-09-2007, 04:37 PM
Auh,vraca se Jarre analogiji :hyper: :hyper: :mrgreen:

clusterchord
21-09-2007, 09:47 PM
ma ne zna on vise ni dje je od silnih para sto je zaradio i koke sto je usmrko tokom godina..:o :rotfl:

Milose, jesam ti pricao da sma upoznao njegovog roadie-a koji je (zajedno sa svojim ocem) radio za Jarre svuda po svijetu jos od ranih 80tih. .. kaze slijedece: vrlo jednostavno, jos od nakon koncerata u Kini..ovaj ni tona nije odsvirao vise.. sve ostalo je PLAYBACK!! (zna se i inace da laser harp nije okidao synthex itd) ali izmedju ostalog sto sam i sam vidio na nekoliko koncerata kao sto su Aero i sl.. on svira nord lead ili onu kruznu klavijaturu,, a izlaze original linije sa 2600 i VCS3, umiksane , identicne sa ploce, a prstici mu stalno kasne, pa kasne .. ma kazem ti ja da je urokan.. hehehe

fischek
21-09-2007, 10:04 PM
...on svira nord lead a izlaze original linije sa 2600 i VCS3, umiksane , identicne sa ploce, a prstici mu stalno kasne, pa kasne .. ma kazem ti ja da je urokan.. hehehe

Za to foliranje uzivo ga prozivaju i najveci fanovi po celom internetu :) Ima video na You Tube-u (http://video.google.com/videoplay?docid=-6285874244817473889) gde originalni programer Elke Synthex kaze da je Laser Harp bio previse nepouzdan da bi bio koriscen kao kontroler uzivo, tako da je i to bio deo cirkusa za publiku.

Besomucno sam gledao kao klinac koncerte u Hjustonu, Londonu, Lionu i tada mi se polako dezintegrisala iluzija o tome da on bilo sta svira, posto je u delicima sekunde menjao ideju o tome sta hoce da svira (solo, pratnju, akorde, sekvencu, efekte, bubanj, sve odjednom) - prosto ne mogu da zamislim u kom bi se paklu nasao neki tehnicar u pokusavajuci da isprati koje zvukove u kojoj sekundi treba da posalje na klavijaturu koju trenutno svira, kao ni u kojoj bi se logistickoj nocnoj mori nasao ostatak muzicara na bini :D .

Svodi se na to da je Oxy i Eq vrhunac karijere (na pocetku) i da su koncerti u Kini najbolji (isto pocetak karijere), a da je sve posle toga postepeni pad u kvalitetu - ali i o tome smo vec pricali :)

Don Solaris
21-09-2007, 10:22 PM
Svodi se na to da je Oxy i Eq vrhunac karijere (na pocetku) i da su koncerti u Kini najbolji (isto pocetak karijere), a da je sve posle toga postepeni pad u kvalitetu -
Ma on se sjebo tamo kasnih 80-tih početak 90-tih kad je htio od sebe napraviti nekog Techno kralja, iako mu je taj njegov "techno" bio za k.... Kasnije se je malo pribrao i vratio na "staru traku" sa Oxygene 7-13, ali onda opet se opet vraća na taj glupi techno / trance. Gledao sam jednu snimku od prije 2-3 godine kada on tamo kao ne?to u?ivo kao svira... a ono... muzika DOSLOVNO tipa Rober Miles.... 909 činela sa bassom na osminki, a za lead ona kuruza sa JP-8000 (supersaw) i tako valjda pola sata... Ja sam izdr?ao 2 minute i nakon toga ugasio tv.

Čujem starce iz druge sobe kako se dive "o da... pa on je profesor glazbe... kako je to divna muzika". A ja za to vrijeme povračam. Jer to ?to je on tamo svirao taj Robert Miles stil sa JP-8000 sawom napravi svaki amater u 2 minute. Katastrofa!!!

Fakat mi nije jasan taj lik.

Umjesto da radi ono u čemu je najbolji, on zadnjih 20 godina poku?ava biti ne?to ?to nije.

SASHA_STUKELJA
22-09-2007, 12:18 AM

Sada mi je lak?e.
POZDRAV ANALOGNI BRATE ! JA SAM U OZBILJNOJ VEZI SA MOJOM OPREMOM,OPET SE VRACAM NA ANALOGIJU I NAPOKON SAM PONOVO POCEO DA UZIVAM U MUZICI.DOSTA VISE SVE U KOMPU,NEMA TU UZIVANJA ( MAKAR ZA MENE )

Don Solaris
22-09-2007, 06:56 AM
Pozdrav Zemunu!

Sa?a jel pozna? Gruju (Grujića) ima studio u Zemunu.

cucko
22-09-2007, 05:23 PM
Znam ja Marka Grujica, vlasnika Cameleon studija u Zemunu...
Inace i on je ovde clan (doduse ne tako aktivan), pod nick-om
gruki

btw, zivela analogija!!!!

Don Solaris
22-09-2007, 10:11 PM
Ajde molim te kada ga vidi?, reci da ga pozdravlja Tomislav iz zagreba, drugar od Kopije. On će da zna o kome se radi. :mrgreen:

I mogo bi koji put doći na forum !!! :mrgreen:

alavuk
26-09-2007, 09:41 AM
Ajde molim te kada ga vidi?, reci da ga pozdravlja Tomislav iz zagreba, drugar od Kopije. On će da zna o kome se radi. :mrgreen:

I mogo bi koji put doći na forum !!! :mrgreen:

sad mi je jasno o kom coveku si me pitao ... znam coveka , drugar snima vokale kod njega ...

clusterchord
06-10-2007, 02:40 AM
http://www.movieactors.com/photos-2003/eastwood-dirtyharry.jpeg

"Just give me ANALOG, and no one gets hurt !!"

Don Solaris
06-10-2007, 07:33 AM
http://img204.imageshack.us/img204/2154/synthdrawingog5.gif

milos
09-10-2007, 08:29 AM
ma ne zna on vise ni dje je od silnih para sto je zaradio i koke sto je usmrko tokom godina..:o :rotfl:

Milose, jesam ti pricao da sma upoznao njegovog roadie-a koji je (zajedno sa svojim ocem) radio za Jarre svuda po svijetu jos od ranih 80tih. .. kaze slijedece: vrlo jednostavno, jos od nakon koncerata u Kini..ovaj ni tona nije odsvirao vise.. sve ostalo je PLAYBACK!! (zna se i inace da laser harp nije okidao synthex itd) ali izmedju ostalog sto sam i sam vidio na nekoliko koncerata kao sto su Aero i sl.. on svira nord lead ili onu kruznu klavijaturu,, a izlaze original linije sa 2600 i VCS3, umiksane , identicne sa ploce, a prstici mu stalno kasne, pa kasne .. ma kazem ti ja da je urokan.. hehehe

Jel si ga video kako se ludacki kezi na koncertu u Barseloni- garant zube ne oseca od koke:banghead: :D :rotfl: :rotfl:
Nisi mi pricao ovo za njegovog roadija ali sam i ja to pretpostavio-jos na China Concerts vidis kako vrti joysticke na EMS-ovima i vidi se da zaista svira Fairlight CMI i rekao bih da nije foliranje a kasnije totalna katastrofa....
A tek onaj prvi njegov koncert La Concorde je teski playback,samo drnda covek mixer.....