View Full Version : Video karta ili adapter?
alhoholicar
13-09-2007, 01:27 PM
Imam plocu http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-K8NSC-939 (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1881&ProductName=GA-K8NSC-939), a kupih 2 LG LCD 19'' monitora. Kako da ih povezem a da mogu sliku da protegnem na oba. Treba li mi neka karta ili adapter...Sto je najbolje da kupim(proizvodjac i to...) Inace, ploca ima PCI slotove od kojih mi je mozda 1 slobodan jer imam firewire,2 UAD-a i zvucnu.
Hvala i pozdrav...:)
peruzza
13-09-2007, 05:54 PM
Koju graficku kartu imash?
Tiki the Boyler
13-09-2007, 06:15 PM
Podešavanje slike na dva monitora je uglavnom u meniju same grafičke karte.
Podrazumjeva se da koristiš neku grafičku kartu sa dva izlaza.
alhoholicar
14-09-2007, 09:09 PM
Grafika je AGP integrisana, zato pominjem plocu...Koju kartu da uzmem!
RokStudio
14-09-2007, 10:06 PM
Pode?avanje prikaza na dva monitora je u Control Panel/Display/Settings, dakle u Windowsu a ne u programu za karticu. Mo?e? koristiti za prikaz na 2 monitora bilo koju karticu koja ima 2 izlaza, obično novije imaju bar jedan digitalni i jedan analogni. Naravno, tebi treba da bude sa AGP slotom a ne PCI-E, jer takav slot ima? za grafičku (idi na www.pcberza.co.yu (http://www.pcberza.co.yu) i uradi search za AGP). Obrati pa?nju i da bude pasivno hlađenje, da ti komp bude ti?i. Da li će? uzeti karticu s digitalnim ili analognim izlazima zavisi od toga kakve ti ulaze imaju monitori, ali nisi naveo njihov model. Velika je razlika u kvalitetu slike, ako imaju oba idi na karticu s digitalnim.
alhoholicar
15-09-2007, 04:00 PM
kakve ti ulaze imaju monitori, ali nisi naveo njihov model. Velika je razlika u kvalitetu slike, ako imaju oba idi na karticu s digitalnim.
Model je lg 19" lcd flatron l1919s-sf i ima 15 pinski VGA konektor...Zapravo stoji D-SUB. Sto da uzmem?
RokStudio
15-09-2007, 06:15 PM
Znači oba izlaza na kartici moraju da podr?avaju analogni signal, a digitalni kako već upadne. Dakle, zove? nekog većeg prodavca i ka?e?: treba mi najbolja AGP grafička koju imate a da nema ventilator i da ima dva izlaza na koja mogu da priključim monitore sa D-SUB ulazom. Po?to je jedan od izlaza na kartici uvek DVI, pazi da uz grafičku dobije? i DVI/D-SUB konverter ili takav kabl. Ima mnogo modela u svim cenovnim opsezima, pa ne bih davao preporuke. ?to vi?e para - to bolja kartica :)
peruzza
15-09-2007, 06:55 PM
Ima mnogo modela u svim cenovnim opsezima, pa ne bih davao preporuke. ?to vi?e para - to bolja kartica :)
Ali ako je mashina namenjena za audio produkciju nije potrebno da bacas pare na skupe graficke, nego uzmi nesto u rangu 50 - 100 eura!
Ja bi tako!;)
alhoholicar
15-09-2007, 08:37 PM
Posto je masina samo za muziku,poslusacu savjet...Hvala do novog dopisivanja...
diviner
15-09-2007, 08:55 PM
Uzmi bilo koju jeftiniju graficku, po moguctvu nvidia (sve sada imaju jedan DVI i jedan D-SUB prikljucak...samo nesto skuplje imaju 2 DVI prikljucka), koja u paketu ima i DVI->DSUB adapter, jer ce ti trebati kako bi iskoristio upravo taj DVI izlaz... Ili uzmi taj adapter posebno negdje gdje ga imaju u ponudi.
alhoholicar
15-09-2007, 09:07 PM
Ok,hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.