PDA

View Full Version : Apple Logic Studio

kejkz
12-09-2007, 03:09 PM
Novi set softvera za profesionalnu obradu zvuka od Apple-a:

http://www.apple.com/logicstudio/

Uzivajte :)

Tribal_kg
12-09-2007, 03:34 PM
Auu.. Shto je lep ovaj Logic. :( Ja sam odavno probao neku bas matoru verziju i nije mi se svidelo na prvi pogled. Ovo je fantasticno!

gregor z
12-09-2007, 04:18 PM
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase: :mase::bend: :bend: :bend: :bend: :bend: :bend:

sadux
12-09-2007, 05:12 PM
O covece ovo je cudo!

Hollywood
12-09-2007, 05:13 PM
LOGIC PRO8 !!!!!?????

:o :o :o :o :o :o

tom
12-09-2007, 05:20 PM
Sad mi je lose...:(

Ode prodat auto....

milos
12-09-2007, 05:36 PM
Ne moras prodavat auto,cena ce biti 500$ a izgleda da su napustili XSKey i treba samo serial :D ;)
Lici na Tracktion 3:banghead: Jedina revolucionarna stvar je cena za paket koji dobijas i cudi me da su na ovome radili godinama ......

lesha
12-09-2007, 05:58 PM
u pravu si milose, preslikani tracktion.. :rolleyes:
sta ces, svi od svih kradu.

milos
12-09-2007, 05:59 PM
Zanimljiv onaj mali Apogee firewire audio interface :)
http://www.apple.com/logicstudio/apogee/

Vezano za novi Logic ,da citiram jednog lika sa KVR foruma:

"Finally, while I'm absolutely positive that the new version will improve large parts of my working style (especially the new comping thing should be a godsend for me), I miss almost anything "revolutionary" or even bringing up Logic on par with the other big boys.
To me, it looks as if Apple wants to get more people into buying Macs by offering what is an incredibly affordable software package (and well, it really is - you won't find a remotely similar package deal for 500). Heck, even the Apple Loops DVDs they're throwing in have been worth around 400 until recently.

Removing the dongle might just be another indicator for that. LogicPro has never been cracked, so apparently the dongle has been working quite well. Express, on the other hand, has been cracked. So I'm sure Logic 8 will be as well.
It all smells like "We don't care much about getting a proper revenue out of our software as long as people are buying Macs". It might work well for them.
But in the meantime, old Logic users may suffer. Not sure whether that'll work too well for them in the long run. The focus doesn't seem to be on developing a high quality program anymore but on spreading things over an (admittedly attractive) bundle.
Not sure I like it that way. Most likely I don't."

tom
12-09-2007, 06:20 PM
Ako sam dobro razumio: LogicPro 8 + sav taj bundle = 500 US?:o

Nije Express ili nesto slicno kao glavni softver?

puRe
12-09-2007, 10:14 PM
jeeee :)

kejkz
12-09-2007, 11:13 PM
Ako sam dobro razumio: LogicPro 8 + sav taj bundle = 500 US?:o

Nije Express ili nesto slicno kao glavni softver?

Da, dobro si razumeo.... nema vise express verzije, otisla je u istoriju ;)

roginator
13-09-2007, 12:55 AM
JUHU s mrkvom

super

to volim ..jos QUAD eight core i RULAMO

kejkz
13-09-2007, 12:13 PM
Da, dobro si razumeo.... nema vise express verzije, otisla je u istoriju ;)

Ups, pogresio sam, i dalje postoji logic express 8

http://www.apple.com/logicexpress/

DaBear
13-09-2007, 12:28 PM
Zanimljiv onaj mali Apogee firewire audio interface :)
http://www.apple.com/logicstudio/apogee/

Vezano za novi Logic ,da citiram jednog lika sa KVR foruma:

"Finally, while I'm absolutely positive that the new version will improve large parts of my working style (especially the new comping thing should be a godsend for me), I miss almost anything "revolutionary" or even bringing up Logic on par with the other big boys.
To me, it looks as if Apple wants to get more people into buying Macs by offering what is an incredibly affordable software package (and well, it really is - you won't find a remotely similar package deal for 500). Heck, even the Apple Loops DVDs they're throwing in have been worth around 400 until recently.

Removing the dongle might just be another indicator for that. LogicPro has never been cracked, so apparently the dongle has been working quite well. Express, on the other hand, has been cracked. So I'm sure Logic 8 will be as well.
It all smells like "We don't care much about getting a proper revenue out of our software as long as people are buying Macs". It might work well for them.
But in the meantime, old Logic users may suffer. Not sure whether that'll work too well for them in the long run. The focus doesn't seem to be on developing a high quality program anymore but on spreading things over an (admittedly attractive) bundle.
Not sure I like it that way. Most likely I don't."

Pa naravno...Apple kupuje software kompanije da bi njihov software mogao da daje uz kompjutere! I samim tim povecava broj prodatih kompjutera...

sve samo da navuku jos vise kupaca!

By the way, za 64 dana su vec prodali 1 milion iPhone-a, i vec su izbacili novi model!!!!

sadux
13-09-2007, 07:03 PM
Koji novi model iPhona? Jesi siguran? :)

slowstar
13-09-2007, 07:36 PM
jeeee :)

Ovo pisem kao korisnik (LEGALAN!!!!) Logic-a jos od verzije 1.xx (Atari)

Valjda je spisak osobina (Features) ovog novog ultrapovoljnog bundle-a od firme APPLE (mislim na LOGIC STUDIO)
SASVIM dovoljan, da bar u dogledno vreme prestanu 2 vrste diskusija:
1. Koja je platforma bolja za muziku - stvar je definitivno resena

2. Koji je DAW software najbolji - to je JOS I VISE RESENO, Zar ne?

Verujem da su i u novoj verziji ostavili MIDI editing koji nema ni blisku konkurenciju, kao i ubitacni tajming, koji takodje nema ni blisku konkurenciju,
izuzev naravno hardware sequencera kao sto je MPC serija (AKAI) mada se i tu veoma uspesno nosi (korisnici P.C. racunara, zaboravite na znacenje reci "timing")

Tresem se ko mlada pred vencanje cekajuci DHL posiljku iz L.A. u kojoj se nalazi moj novi update 7.xx na 8...Ako me ne budete izbacili od smaranja, postovacu svoje utiske, a nadam se i utiscima mojih kolega istomisljenika...

POZ!!!

slowstar
13-09-2007, 07:46 PM
P.S. lik sa KVR foruma ili nikada nije probao ni stari, a kamoli novi LOGIC, ili je totalni moron, ili koristi krekovani cubase ili nuendo (kako mali djokica zamislja "ozbiljan" soft) sto je najverovatnije...prosto je neverovatna ta navika da je sav soft "dzaba" a jedino treba skupiti lovu za "sastavljeni" racunar...NEVEROVATNO!
Valjda ce ova izuzetno povoljna cena da nekog prevaspita i vrati ga medju castan i posten svet...

slowstar
13-09-2007, 07:49 PM
JUHU s mrkvom

super

to volim ..jos QUAD eight core i RULAMO

Tako je Rogi!! samo ne znam koga da "presvucem" za lovu za eight core???

Izgleda da cu se jos druziti sa mojim voljenim G5 dual 2ghz....(ali sa terabajtom i po hardova, sto spolja, sto iznutra)

DaBear
13-09-2007, 08:05 PM
Koji novi model iPhona? Jesi siguran? :)

Pogresio, novi iPod - koji izgleda isto kao iPhone, touch screen itd!! sorry..:(

slowstar
13-09-2007, 08:11 PM
Pogresio, novi iPod - koji izgleda isto kao iPhone, touch screen itd!! sorry..:(

Jesi li ga porucio? (mislim na iPOD touch 16giga)

Ja moram da ga kupim, iako nisam siguran da mi je mnogo potreban...

nenad
13-09-2007, 09:59 PM
Ovo pisem kao korisnik (LEGALAN!!!!) Logic-a jos od verzije 1.xx (Atari)

Valjda je spisak osobina (Features) ovog novog ultrapovoljnog bundle-a od firme APPLE (mislim na LOGIC STUDIO)
SASVIM dovoljan, da bar u dogledno vreme prestanu 2 vrste diskusija:
1. Koja je platforma bolja za muziku - stvar je definitivno resena

2. Koji je DAW software najbolji - to je JOS I VISE RESENO, Zar ne?

Verujem da su i u novoj verziji ostavili MIDI editing koji nema ni blisku konkurenciju, kao i ubitacni tajming, koji takodje nema ni blisku konkurenciju,
izuzev naravno hardware sequencera kao sto je MPC serija (AKAI) mada se i tu veoma uspesno nosi (korisnici P.C. racunara, zaboravite na znacenje reci "timing")

Tresem se ko mlada pred vencanje cekajuci DHL posiljku iz L.A. u kojoj se nalazi moj novi update 7.xx na 8...Ako me ne budete izbacili od smaranja, postovacu svoje utiske, a nadam se i utiscima mojih kolega istomisljenika...

POZ!!!

Uz svo dužno poštovanje, baš me interesuje obrazloženje tačke 1. i 2. kroz RAD.
Dakle......... uz sve navedene osobine ovog ili onog software-a, ajde ti nama baci neki tvoj skori MP3 radjen u tvom omiljenom software-u dok cekas update FROM L.A. !!!

Moritz
14-09-2007, 12:09 AM
Slowstar dokle ces vise da naturas svoje misljenje kao jedino validno pri cemu su svi ostali koji ne misle tako, nedao im Bog da jos pride imaju i PC, apsolutni moroni!!!!:confused: ...dokle vise?

Ok svi smo shvatili da volis Apple i jos vise Logic ali ajde nas sad malo pusti na miru.

Unapred zahvalan.

silicon science
14-09-2007, 12:26 AM
Valjda ce ova izuzetno povoljna cena da nekog prevaspita i vrati ga medju castan i posten svet...

Castan i posten svet? Imas legalan soft i onda si castan i posten? Hmmmm!
Zanimljiv ugao posmatranja stvari.

paki
14-09-2007, 02:37 AM
...

slowstar
14-09-2007, 02:51 AM
Ja po ko zna koji put ponavljam da je moj post - izraz mog misljenja, sto ce reci - koga interesuje, neka procita, a koga ne, nek me zanemari, k'o sto mnogi vec rade sa mnogima...Valjda sam zasluzio svojim minulim radom, a pomalo i sadasnjim da imam svoje misljenje bazirano ne na tome sto sam posisao svu mudrost sveta, nego sto imam dosta, zaista dosta iskustva, a i svasta sam probao, pa valjda mogu nesto i da tvrdim, postujuci pri tome SVACIJE misljenje, cak i ako licno mislim da je idiotsko ili pogresno. Sto se umiranja tice, obzirom na svoje godine (50+) nisam tako daleko, pa makar to bilo i od leukemije, a u poslednje vreme sam to nekoliko puta i pozeleo, neka mi onaj gore (ako ga ima) oprosti...
Ajd' stvarno da ne preterujem sa smaranjem.

paki
14-09-2007, 03:07 AM
.....

Max
14-09-2007, 04:49 AM
Ja po ko zna koji put ponavljam da je moj post - izraz mog misljenja, sto ce reci - koga interesuje, neka procita, a koga ne, nek me zanemari, k'o sto mnogi vec rade sa mnogima...Valjda sam zasluzio svojim minulim radom, a pomalo i sadasnjim da imam svoje misljenje bazirano ne na tome sto sam posisao svu mudrost sveta, nego sto imam dosta, zaista dosta iskustva, a i svasta sam probao, pa valjda mogu nesto i da tvrdim, postujuci pri tome SVACIJE misljenje, cak i ako licno mislim da je idiotsko ili pogresno. Sto se umiranja tice, obzirom na svoje godine (50+) nisam tako daleko, pa makar to bilo i od leukemije, a u poslednje vreme sam to nekoliko puta i pozeleo, neka mi onaj gore (ako ga ima) oprosti...

Naravno da imas pravo da volis sta hoces , samo nemoj da smaras druge sa time i da zakljucujes za sve ostale ;)

To mu dodje slicno kao kad neko prdne u prostoriji , pa kaze .... ko nece da dise , ne mora !!!

Sa druge strane , vec smo svi naucili napamet sta volis , tako da sam SIGURAN , da ne treba to da ponavljas :)

U stvari , lakse je da ispod u " potpisu " napises nesto tipa " Logic do smrti " ili tako nesto ..... i onda nece biti potrebe da to pominjes u svakom postu :)

Pozdrav

milos
14-09-2007, 08:25 AM
Mislim da je ovo totalno pomutilo planove Steinbergu za Nuendo 4(a i ostalim sekvencerima) sto se tice cene ....
Posto Logic Studio ne koristi XSkey kao zastitu vec obican serial,imam osecaj da ce biti razbucan za par nedelja i da ce se opusteno terati na OSx86 :o :rolleyes:
A naravno uvek se moze skoknuti do Madjarske i uzeti novi iMac 24" C2D 2.4 Ghz za 1600 EUR:da: :)
Slowstar je samo malo ushicen ,takav cu i ja biti kada izadje Ableton Live 7:D :da: :mrgreen:
Evo first look od Computer Musica:
http://www.computermusic.co.uk/page/computermusic?entry=logic_pro_8_first_look

DaBear
14-09-2007, 09:24 AM
Naravno da imas pravo da volis sta hoces , samo nemoj da smaras druge sa time i da zakljucujes za sve ostale ;)

To mu dodje slicno kao kad neko prdne u prostoriji , pa kaze .... ko nece da dise , ne mora !!!

Sa druge strane , vec smo svi naucili napamet sta volis , tako da sam SIGURAN , da ne treba to da ponavljas :)

U stvari , lakse je da ispod u " potpisu " napises nesto tipa " Logic do smrti " ili tako nesto ..... i onda nece biti potrebe da to pominjes u svakom postu :)

Pozdrav

Malo pirkanja nikad nije na odmet ! he,he,he...zezam se!
Pa zar ovo nije forum za lozace? Svi se loze na nesto i stavljaju drugima do znanja!!
koliko ih ima koji otkidaju na stare analogne sintije (iako soft sintovi sve to mogu isto i bolje;) ), pa im niko ne zabranjuje da o tome pisu..

Koliko njih se lozi na lemilicu ili akustiku ili sta vec??

A sta smo tek skrivili da budemo bombardovani nebulozama od demo snimaka i "produkcija"...ko hoce nek skida i nek slusa!

Ko nece nek preskoci, da li je to post, mp3, slika itd....

E kad bi sad ja poceo da komentarisem sve sto me iritira oko mene i na forumu i u studiju itd..gde bi mi bio kraj??

Svako ima pravo da se lozi! neko sto ce sa novom spravom da odradi posao bolje i brze, neko sto ce samo da je stavi na stalak i gleda je ili sto ce da instalira novi software (pored ostalih 300 !) tek da bi rekao "e sad imam sve!!"

Znam bar 10 ljudi koji neumorno nabavljaju krakirane software, sampling CDs, kupuju sprave itd a nikada nisu napravili nista vredno sa tim...

sto kazu: "zivot je kratak...da bi se uzbudjivali zbog malih stvari" !

peace

silicon science
14-09-2007, 09:47 AM
Malo pirkanja nikad nije na odmet ! he,he,he...zezam se!
Pa zar ovo nije forum za lozace? Svi se loze na nesto i stavljaju drugima do znanja!!
koliko ih ima koji otkidaju na stare analogne sintije (iako soft sintovi sve to mogu isto i bolje;) ), pa im niko ne zabranjuje da o tome pisu..

Koliko njih se lozi na lemilicu ili akustiku ili sta vec??

A sta smo tek skrivili da budemo bombardovani nebulozama od demo snimaka i "produkcija"...ko hoce nek skida i nek slusa!

Ko nece nek preskoci, da li je to post, mp3, slika itd....

E kad bi sad ja poceo da komentarisem sve sto me iritira oko mene i na forumu i u studiju itd..gde bi mi bio kraj??

Svako ima pravo da se lozi! neko sto ce sa novom spravom da odradi posao bolje i brze, neko sto ce samo da je stavi na stalak i gleda je ili sto ce da instalira novi software (pored ostalih 300 !) tek da bi rekao "e sad imam sve!!"

Znam bar 10 ljudi koji neumorno nabavljaju krakirane software, sampling CDs, kupuju sprave itd a nikada nisu napravili nista vredno sa tim...

sto kazu: "zivot je kratak...da bi se uzbudjivali zbog malih stvari" !

peace

Ne osecam se prozvano zato sto iza sebe imam oficijelno izdatih izdanja i to na cd-u kao i neke vece nastupe u zemlji i inostranstvu, ali moram nesto reci:
Jos nisam video da je neko postovao demo i rekao: ovo je najbolje na svetu, nema nista dalje od ovoga i bla bla bla. Tako da komparacija sa naturanjem misljenja o neprikosnovenosti Logica je totalno pogresna(mada i sam koristim i Logic i Cubase-imam i Mac i PC). Sto se tice price o soft sintijima i hard analognim-pokusaj shvatiti da ljudi VOLE ANALOGIJU, vole da otvaraju i sredjuju sintove, da od starog "sranja" naprave potpuno funkcionalnu spravu(barem neki, mada vecina koji pisu o tome u sekciji o klavijaturama imaju iste i nisu "paljevine"). Znaci, nije poenta sta moze da zameni ovo drugo i bla bla bla. Soft i hard se razlikuju i jedan drugi NE ISKLJUCUJU, svaki ima svoj karakter i to je super(nema harda kao sto je NI Reaktor niti softa koji ti moze dati zvuk Jupitera). Pa i sam imas SH 101 i imao si skoro sve sprave o kojima se ovde prica(na sintove mislim) i vrlo dobro znas o cemu je rec. Nema potrebe za odbacivanjem opcija tipa soft je super hard je prevazidjen i obrnuto.
A ja odo na more i pozdrav svima:hyper: :hyper: :hyper:

DaBear
14-09-2007, 09:49 AM
Pa jesam stavio ;) ? To znaci da sve uzimam sa dozom zezanja...da?

Blago tebi ides na more....ja nisam bio vec godinama! Nema se...

alavuk
14-09-2007, 11:47 AM
aj otvoricemo thread da doniramo kintu , znaci akcija da bear na more ... ziro racun postuj pa da uplacujemo simbolicne sume ... vidi sa kajli da donira takodje nesto :]

on topic , tek pocinje trka sa sekvencerima
;p

Rhino
14-09-2007, 11:53 AM
A kad ce vise nuendo 4?:D

kejkz
14-09-2007, 12:22 PM
Mislim da ce pre izaci 64bit verzija Cubase-a nego Nuendo 4, ali opet, ko zna!

Evo direktnijih informacija o samom programu sa sajta CM magazina:

http://www.computermusic.co.uk/page/computermusic?entry=logic_pro_8_first_look

djivan
14-09-2007, 05:06 PM
extra Logic :) :) :)

Moritz
14-09-2007, 06:43 PM

Ova tema me interesuje tako da nemam nameru da je preskacem zbog odredjenih clanova koji ne znaju sta je dosta.

Ako neko sa 50+ godina ne zna kada je dosadio sa svojim kuknjavama i popovanjem sta je prava stvar, kao da on jedini zna sta valja, onda je to po prilicno zalosno.

Uvek se branis da ti iznosis samo svoje misljenje a pri tome ismejes sve ostale koji ne misle tako na vrlo fin i tebi svojstven nacin.

Svako treba da da se potrudi da ga drugi ljudi cene i poshtuju, ako mu je do toga uopste i stalo na prvom mestu, a ne da se konstantno samosazaljeva i smatra sam za sebe kako je on nesto zasluzio i pri tome se stalno izvinjava kako nece da smara. :banghead: ...

I poslednje, nisi jedini koji ima ORIGINAL software na ovom forumu.
Dosta ljudi ima mnogo skuplje programe od tebe pa ne zvone na sva zvona i ne prozivaju ostale koji to nemaju.
Licno imam original Nuendo 3, i koga zabole za to na kraju? Nikoga ;)...moj izbor.

Ajmo o temi ali bez polivacina tipa Logic je najbolji na svetu ostalo je shit, to neka svako sam za sebe proceni.

Logic nece ugroziti Nuendo 4 ( koji ce se pojaviti sledeceg meseca) jer nisu u istom rangu i razlicite ciljne grupe poslova.
Ugrozice, kao sto odavno jeste - sto nije nista novo, Cubase 4, i licno mislim da je u sekvencerskoj ponudi Logic bio i ostao ispred CSX3 i C4.

Ovim potezom Apple je uspeo da zainteresuje mnoge iskljucive zagrizenike Steinberga ( Cubase user base), buduci da je cena/kvalitet apsolutno ne pobediva.

I sam razmisljam o kupovini istog, stoga me ova tema interesuje da cujem sta imaju (pametno da kazu bez mudroserije) Logic korisnici.

paki
14-09-2007, 07:51 PM
....

roginator
14-09-2007, 08:45 PM
ja sam prije 2 godine s nuenda i cubasea presao na logic..(radim flowless na 6.4.3 vec 2 godine)....nakon 10 godina rada na cubase i 2 na nuendu ..mislim da znam dovoljno da se ne vracam na STEIBERG platforme ( MOZDA na atari cubase v3.01) ;)

any way

odlucio sam ici na logic 8 100%..a cijena je nenad hebiva..

i mislim da je to dobar udarac na ostale konkurente....

milos
14-09-2007, 08:48 PM
Rogina,moraces da kupis bolji Mac:)

gregor z
14-09-2007, 09:15 PM
evo i mene.....posle 12 godina na Cubase (od Atari 1.0 do SX 2 na macu-imao i godinu dana Pro Tools TDM:o ), promjenio za Logic Pro 6 (sada 7.2) i nikad nisam ni malo po?alio, samo sam si celo vrijeme govorio ?ta sam toliko dugo cekao.....LOGIC RULES!
A isto sam u poslednje vreme puno radio u Nuendu sa audiom i veoma mi je cool, ali ako zbrojim sve mane i prednosti Logic mi je je jo? uvijek bolji.
Ima Nuendo neke super fore koje Logic nema ali ima Logic mnogo vi?e stvari koje trebam svaki dan koje ima Nuendo idiotski rije?ene.....

I LOVE LOGIC!!!!:D

roginator
14-09-2007, 09:35 PM
pa da uzecu i novi MAC!!!

bole
14-09-2007, 09:51 PM
Ova tema me interesuje tako da nemam nameru da je preskacem zbog odredjenih clanova koji ne znaju sta je dosta.

Ako neko sa 50+ godina ne zna kada je dosadio sa svojim kuknjavama i popovanjem sta je prava stvar, kao da on jedini zna sta valja, onda je to po prilicno zalosno.

Uvek se branis da ti iznosis samo svoje misljenje a pri tome ismejes sve ostale koji ne misle tako na vrlo fin i tebi svojstven nacin.

Svako treba da da se potrudi da ga drugi ljudi cene i poshtuju, ako mu je do toga uopste i stalo na prvom mestu, a ne da se konstantno samosazaljeva i smatra sam za sebe kako je on nesto zasluzio i pri tome se stalno izvinjava kako nece da smara. :banghead: ...

I poslednje, nisi jedini koji ima ORIGINAL software na ovom forumu.
Dosta ljudi ima mnogo skuplje programe od tebe pa ne zvone na sva zvona i ne prozivaju ostale koji to nemaju.
Licno imam original Nuendo 3, i koga zabole za to na kraju? Nikoga ;)...moj izbor.

Ajmo o temi ali bez polivacina tipa Logic je najbolji na svetu ostalo je shit, to neka svako sam za sebe proceni.

Logic nece ugroziti Nuendo 4 ( koji ce se pojaviti sledeceg meseca) jer nisu u istom rangu i razlicite ciljne grupe poslova.
Ugrozice, kao sto odavno jeste - sto nije nista novo, Cubase 4, i licno mislim da je u sekvencerskoj ponudi Logic bio i ostao ispred CSX3 i C4.

Ovim potezom Apple je uspeo da zainteresuje mnoge iskljucive zagrizenike Steinberga ( Cubase user base), buduci da je cena/kvalitet apsolutno ne pobediva.

I sam razmisljam o kupovini istog, stoga me ova tema interesuje da cujem sta imaju (pametno da kazu bez mudroserije) Logic korisnici.

ovo je toliko ne potreban komentar....

meni licno je vaznije misljenje slowstara nego moritza samo i iskljucivo zbog uspijeha u poslu... a do uspijeha se dolazi nacinom razmisljanja...

ja necu sam da procijenim sta je bolje je moze da bude skupo...

ne razumijem moritz zasto razmisljas o kupovini logica ako mozes da zavrsis posao sa nuendom ili cubaseom

Oggy
14-09-2007, 11:13 PM
Ja bih voleo da saznam sta to u Logicu moze, a u Nuendu ne ili sta je to bolje kod Logica u odnosu na Nuendo?
Moj prvi susret sa Logicom je bio sa verzijom Platinum, a poslednji pokusaj da Logicu dam sansu je taj neki "poslednji za PC, 5.5.1 napr... I tada je to bilo "zbog drugih", ali me je uzasno odbijao sam interface koji je uzasno neintuitivan i licno meni, nekako gadnjikav.

Ja svakodnevno, godinama radim i do sada nisam imao primedbi na Nuendo. Na sebe da, na ljude da, na razne stvari, ali ne i na softver. On radi tacno to sto treba (barem po mojim utiscima), ima mnogo korisnih funkcija za korigovanje sviraca- amatera, tj "sviraca (pevaca) u pokusaju" koji su najcesci. Ne rusi se, ne zakida od plate... :)

Zaista, sta ima Logic sto nema Nuendo (molim samo da se ovo ne pretvara u svadju jer me zaista zanima konkretan odgovor)

sRce
14-09-2007, 11:42 PM
Ja bih voleo da saznam sta to u Logicu moze, a u Nuendu ne ili sta je to bolje kod Logica u odnosu na Nuendo?
On radi tacno to sto treba (barem po mojim utiscima)...

Prijatelju i ako si im rek'o... :mrgreen:

Oggy
14-09-2007, 11:46 PM
Ma nisam im "rekao", vec sam zaista pitao.

Moguce je da nesto previdjam, pa ako je tako, voleo bih to da znam. Nisu nedostizne pare da se predje sa jednog sistema na drugi, ako za to zaista postoje pravi razlozi.

Max
14-09-2007, 11:51 PM
J
Zaista, sta ima Logic sto nema Nuendo (molim samo da se ovo ne pretvara u svadju jer me zaista zanima konkretan odgovor)

1. Daleko bolji i cvrsci midi tajming ( ali posto nemas neke specijalne midi akcije , onda to i ne osecas )

2. Milion puta bolju groove kvantizaciju ....

Za sve ozbiljnije matrice , programing bubnjeva radimo na logicu ( i ako ja sma ne volim mnogo taj program )

3. Kvalitet efekata koje dobijas sa programom je mnooogo bolji od Nuendovih ( ovo takodje na nas nema uticaj , jer te efekte ni ne koristimo )

Eto za pocetak ..... verovatno ce ti logic useri reci jos nekolik stvari

Pozdrav

roginator
15-09-2007, 12:05 AM
nema milion losih plugova ko nuendo
sound je bolji..( bar za moj ukus)
nema natezanja sa 100 prozora
LOGICAN je
JEDE 30% MANJE CPU poWera nego nuendo s istim Plugovima

a sada i kosta 25% od cijene Nuenda

e da MAX..JEBENI MIDI TIMING!!!!!!!

2 godine sam radio u nuendu i nisam bio zadovoljan..LOGIC mi je bio jako nerazumljiv..morao sam ga naucit kada sam remixirao DINU koji pobjedio na 1 djecjem eurosongu...OD TADA nakon 10 dana muke ...NEDAM VISE LOGIC....jebeni software!!!!

Max
15-09-2007, 12:26 AM
Moram da te ispravim

nema milion losih plugova ko nuendo

Slazem se mada je irelevantno ko ima lose plugove iz dva razlloga

1. Mnogo je bitnije da ima DOBRE plugove , mada ovo u nasoj zemlji nije neka prednost , zbog piratizovanog software a

sound je bolji..( bar za moj ukus)

Sound je isti , kontrafazirane matrice se u potpunosti potiru , tako da to nema veze sa ukusima ......

JEDE 30% MANJE CPU poWera nego nuendo s istim Plugovima

Logic 5.51 , koji je zadnji za PC trosi zapravo za komicu vise CPU sa istim plugovima , da ne pominjemo da vidi samo 1 GB ram a

a sada i kosta 25% od cijene Nuenda

e da MAX..JEBENI MIDI TIMING!!!!!!!

Sa ovim se slazem

Pozdrav

roginator
15-09-2007, 12:31 AM
moje iskustvo je takvo ..ono sto sam napisao stojim iza toga!!!

ej Max kava u BG oko 20tog??????? jel moze

Oggy
15-09-2007, 12:58 AM
Konacno konstruktivna rasprava....

E sada, meni neko mora da objasni sta je to zapravo midi tajming i sta je to bolje kod Logic-ovog midi tajminga?
Meni svi midiji sviraju i na Nuendu, tacno onako kako su odsvirani (ili sam ja gluv).
Da li kada kazete "midi tajming" mislite na sam midi unutar kompjutera ili mislite na sinhronizaciju sa externim spravama.
Ako smo "u kompjuteru", zanima me sta je "bolje" od "tacno onako kako je odsvirano"?

roginator
15-09-2007, 01:07 AM
mislimo na externe sprave!!!

Oggy
15-09-2007, 01:29 AM
Znaci, dok ne ide napolje, ponasa se identicno?
A kako se ponasa externo? Mislim, znam i vidjao sam dosta da se sprave tipa magnetofoni i kompjuteri sinhronizuju, ali da li to znaci da ako ga sinhronizujes u Nuendu gubi neke frejmove ili ispada iz synca ili sta vec?
Ne budite skrti na recima, ovo je vrlo bitno da se raspravi.

Moja pitanja se uglavnom odnose na verzije od 6 pa navise u koje nemam uvid.

Sto se zvuka tice, apsolutno se slazem sa Max-om, barem zakljucno sa poslednjom PC verzijom. Nema nikakve razlike ili sam stvarno gluv. Oko resursa ne raspravljam uopste jer tu stvarno nisam imao nikakvih problema do sada, ali me zanima da li postoji nesto od naprednih funkcija za editing kao sto je time warp u Nuendu koji je uzasno koristan, da li se sa istom lakocom rade utisavanja i fade in/out-i na partovima... Nesto tog tipa?

Na starim verzijama je bio neki problem oko delay kompenzacije, ako se ne varam...?

Moritz
15-09-2007, 09:32 AM
ovo je toliko ne potreban komentar....

meni licno je vaznije misljenje slowstara nego moritza samo i iskljucivo zbog uspijeha u poslu... a do uspijeha se dolazi nacinom razmisljanja...

ja necu sam da procijenim sta je bolje je moze da bude skupo...

ne razumijem moritz zasto razmisljas o kupovini logica ako mozes da zavrsis posao sa nuendom ili cubaseom

Razmisljam iz prostog razloga sto sam u fazi nabavke novog racunara ( Mac - lap top), buduci da N4 jos nije gotov a ne zelim da kupujem Cubase 4 jer je to bacanje para ako uporedim sa Logic 8 paketom .

Logic ce raditi ono sto radi najbolje MIDI hardvare i komponovanje muzike, dok Nuendo ostaje sve ostalo da radi jer tu Logic nema mesta.

Sto se ostalog tice imas PM ;)

roginator
15-09-2007, 09:37 AM
Pa sto se tice MIDIJA...genenralno u svemu je tocniji...Externi Syncovi, MIDI komunikacija s SINTEVIMA I samplerima, SMPTE, MTC i MMC.....

ja imam i jedan super dodatak u MACU STEALTH PORT kojise kaci na modem i umjesto da mi unitori rade preko USBa...rade mi preko starog 422 modem porta...
TIMING ...znatno bolji......(jer USB ni na macu nje neko zlato makar je tocniji i stabilniji od PCa)

prije kad sam radio s nuendom (v3) znao mi je pojest note midija koje sam tjerao s externih midi aparata..cim je quantizacija bila preko 16 vec je bio gladan a ako je bilo vise od 20 kanala externogmidija...to je bilo grdao..to je bio jedan od razloga zasto sam poceo ucit logic.

na logicu s time nisam nikad imao nikakvih problema!!!!

sto se tice plugin delay kompenzacije...koliko ja znam tu steka...sve na kanalima i insetima s pugin delay kompenzacijom radi , ali zaboravi SENDoves HARDVAREOM kao UAD, TC......tu jos steka..i neznam dali su to rijesili u osmici...s ostalim plugovima sendovi isto rade super...

da 6 ima bolji sound!!!!!!!!;)

Oggy
15-09-2007, 09:42 AM
ali zaboravi SENDoves HARDVAREOM kao UAD, TC......tu jos steka..i neznam dali su to rijesili u osmici...s ostalim plugovima sendovi isto rade super...

:o:o:o

:D

Moritz
15-09-2007, 09:49 AM
prije kad sam radio s nuendom (v3) znao mi je pojest note midija koje sam tjerao s externih midi aparata..cim je quantizacija bila preko 16 vec je bio gladan a ako je bilo vise od 20 kanala externogmidija...to je bilo grdao..to je bio jedan od razloga zasto sam poceo ucit logic.....

Imam MIDEX 3 ( steinber midi box) i nikada nisam imao te probleme o kojima govoris (cak ni sa crackom). Moguce je da Nuendo ne voli druge MIDI box-ove sem svojih. Sve sam to kombinovao sa VSTi i nisam imao takvih problema...iskren da budem nisam terao vise od 15 MIDI kanala
Jedino sto mi je smetalo jeste sto nije tight i sto mi nekako ljulja groove sam od sebe.
Iskreno mislim da je to vise do Win.-a i MIDI-ja .
Ne vezano za to mislim da je Logic efektivniji za midi programiranje i komponovanje....o ceni necu ni da diskutujem :)

Zvuk?? hm, hm....tu se necu sloziti, kao sto je Oggy i jos neko pomenuo stvarno nisam cuo nikakvu razliku...mozda gresim, ali stvarno nisam koliko god sam se trudio.

Oggy
15-09-2007, 10:08 AM
mislim da je Logic efektivniji za midi programiranje i komponovanje.

Idemo dalje... :)

Zasto konkretno?

milos
15-09-2007, 10:57 AM
J
Moj prvi susret sa Logicom je bio sa verzijom Platinum, a poslednji pokusaj da Logicu dam sansu je taj neki "poslednji za PC, 5.5.1 napr... I tada je to bilo "zbog drugih", ali me je uzasno odbijao sam interface koji je uzasno neintuitivan i licno meni, nekako gadnjikav.

Meni i nije toliko gadan:D
http://img250.imageshack.us/img250/17/logic551colossussetupyy7.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/3889/logic551recordingoffxy8.jpg
Ko radi puno sa eksternom midi opremom neka uzme jednu posebnu PC masinu i Logic 5 Platinum za midi + Unitor i neka syncuje to sa drugom masinom gde je Nuendo ili sta vec i tamo neka usnimava wav......

Max
15-09-2007, 02:24 PM
moje iskustvo je takvo ..ono sto sam napisao stojim iza toga!!!

ej Max kava u BG oko 20tog??????? jel moze

Naravno da moze .... :)

Ponesi neke Paris adat kartice :rotfl: :rolleyes:

Pozdrav

Max
15-09-2007, 02:30 PM
Imam MIDEX 3 ( steinber midi box) i nikada nisam imao te probleme o kojima govoris (cak ni sa crackom). Moguce je da Nuendo ne voli druge MIDI box-ove sem svojih. Sve sam to kombinovao sa VSTi i nisam imao takvih problema...iskren da budem nisam terao vise od 15 MIDI kanala.

Ako tih 15 kanala znacci 15 externih sprava ..... onda svaka cast ako se nije raspao ..... vec kod 5 - 6 sprava sve pocinje da se raspada

Jedino sto mi je smetalo jeste sto nije tight i sto mi nekako ljulja groove sam od sebe. Iskreno mislim da je to vise do Win.-a i MIDI-ja . .

To sam i ja primetio potpuno si u pravu ..... da ne pominjem mnogo bitniju opciju u Logicu GROOVE KVATNIZACIJA ili svingovanje , koje je super . Shuffle u Nuendu ..... no thanks :)

Zvuk?? hm, hm....tu se necu sloziti, kao sto je Oggy i jos neko pomenuo stvarno nisam cuo nikakvu razliku...mozda gresim, ali stvarno nisam koliko god sam se trudio.

Antovic je izvozio sabrane kanale bez efekata i kontrafazirao ..... potpuna tisina .....

Pozdrav

Bitch
15-09-2007, 02:38 PM
Meni i nije toliko gadan:D
http://img250.imageshack.us/img250/17/logic551colossussetupyy7.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/3889/logic551recordingoffxy8.jpg
Ko radi puno sa eksternom midi opremom neka uzme jednu posebnu PC masinu i Logic 5 Platinum za midi + Unitor i neka syncuje to sa drugom masinom gde je Nuendo ili sta vec i tamo neka usnimava wav......

evo i mene.kad smo vec kod ovog posta, gde da kupi novi unitor i novi logic platinum 5? zasto dva racunara?

...ljudi zasto mislite da Logic 8 lici na Tracktion ??? !!! :banghead: Zato sto je prvi screenshot sa zumiranim trackovima koji su obojeni slicno kao na Tracktion flajeru??!!! Aman! Pre bih rekao da su Mackie-vci poskidali fore od Abletona, pa su napravili tracktion... a pogledajte malo i ostale aplikacije (Final Cut, Garage Band...) koje su se pojavile pre Tracktiona, pa onda govorite o kradji designa...

...zasto Logic 8? Potpuno su ludi ovi u Apple-u... mada ja kontam da mozda i nisu jer sve ovo indicira na kupovinu novih Mac-ova, pa je samim tim i opravdano! Verovatno je zbog toga i ukinut XS KEY.

...oko tajminga prica stoji - definitivno "cvrsci" tajming sa eksternim spravama, mislim da je fora u algoritmu koji slaze midi stream. mislim da i cubase i logic imaju istu rezoluciju u ppq ali logic opet to malo tacnije odradi.Pitajte malo i starije Atari i notator creator (emagic) user-e pa ce vam reci istu pricu za te verzije i midi tajming.

E sad - zasto sam ja presao na Logic? Relativno dugo sam sa softverima (ne jako mnogo kao neke starije kolege, ali oko 12 godina cackam i Cakewalk, Atari cubase, SX, Nuendo , ProTools Le i Hd, Logic express i Pro, slabo nesto i Ableton) ali evo od svega toga sam gledao sledece - sta sve moze, koliko je stabilno, i koliko para das da dobijes sto vise. Posto krecem da radim neke sapunice za preko, traze mi original soft, pa sam resio da to bude Logic (tada jos verzija 7) iz prostog razloga sta sve dobijes za pare koje das! Vrhunski scoring za stampu (nema potrebe za Sibelius-om i Finale - quantize friendly - nije kao cubase koji da kobasice ludog midija! u logicovoj regiji moze da ostane nekvantizovani midi zbog live feel-a, a opet kad stampas on to fino kvantizuje zbog printa)
...kvalitet efekata, instrumenata.... sve sve je maxi, jedino sto mi nedostaje u Logicu sto ima Nuendo je Clip Based Gain, mada i to moze da se resi preko HyperDrawa, i brzina editinga audio regija (mada je sve stvar navike - ja sad brze radim na ProTOols HD nego na Nuendu koji ima mnoogo bolje alate za audio editing. Stvar navike - sa PTHD sam svaki dan pa se covek navikne.

Eto zasto Logic! i to je jos bila sedmica! a ovo sa osmicom ... stvarno nisu normalni! Dobijes dzabe JamPackove, Mainstage i svasta jos nesto... i sve to za 500 dolara !!:o

...velika je to firma. Kupuju npr ko ludi kuce koje su radile 3d i compositing, pa je Shake koji je bio nenormalno skup kostao 4000, pa 1000, da bi sad bio 400 dolara!!! Na kraju ce biti discontinued, jer dolazi nesto novo :)

eto.nadam se da je bilo useful ;) pozzzzz:)

Moritz
15-09-2007, 02:47 PM
Idemo dalje... :)

Zasto konkretno?

Vec navedeni MIDI, druga stvar je modularnost samog Logica ( ne samo mikseta nego sve komplet) sto je prilicna prednost jer mozes da ga udesis do najmanjih detalja da bi ti olaksao brzinu rada....prilicno bitno kada ti ideja sine u glavu, i trece je da prilozeni instrumenti i plagovi su mnogo bolje kvaliteta nego u Cubase-u i Nuendo-u...mada iskren da budem treba sacekati N4 da vidim sta ce na tom planu da se desi....i poslednje - cena celog paketa je potpuno smesna :)

I meni je malo problem da se priviknem na Logic, ali cu se naterati :) zarad programiranja, ostalo , kao sto rekoh, ostaje u domenu vernog Nuenda :D

Moritz
15-09-2007, 02:54 PM
Ako tih 15 kanala znacci 15 externih sprava ..... onda svaka cast ako se nije raspao ..... vec kod 5 - 6 sprava sve pocinje da se raspada

Zaboravih da napomenem da je jako bitno da svaka sprava ima svoj MIDI port inace ako se sve vezuje u Daisy Chain (OUT u IN pa u THRU pa u IN...itd.) onda tu ne pomaze ni sveta vodica akamoli Logic, jer je MIDI sam po sebi latentan pa ako jos tome dodamo OS pa USB i svako sa svojim gremlinima ode stvar u tri lepe.

lesha
15-09-2007, 03:48 PM
...ljudi zasto mislite da Logic 8 lici na Tracktion ??? !!! :banghead: Zato sto je prvi screenshot sa zumiranim trackovima koji su obojeni slicno kao na Tracktion flajeru??!!! Aman! Pre bih rekao da su Mackie-vci poskidali fore od Abletona, pa su napravili tracktion... a pogledajte malo i ostale aplikacije (Final Cut, Garage Band...) koje su se pojavile pre Tracktiona, pa onda govorite o kradji designa...

zato sto tracktion od prve verzije sve drzi na jednom ekranu.
ableton ima session i arrangement view odvojene.

google
15-09-2007, 04:11 PM
Slowstar dokle ces vise da naturas svoje misljenje kao jedino validno pri cemu su svi ostali koji ne misle tako, nedao im Bog da jos pride imaju i PC, apsolutni moroni!!!!:confused: ...dokle vise?

Nisam stekao takav utisak.

Eto, bio je test sabiranja pa je Logic 7 zvucao najgore. Tako da mi je to sve pomalo postalo smesno.

google
15-09-2007, 04:16 PM
Sto se tice price o soft sintijima i hard analognim-pokusaj shvatiti da ljudi VOLE ANALOGIJU,

Kada je bio test sabiranja, jedan ljubitelj analogije (ako sam ga dobro razumeo) nije uspeo da prepozna zvuk koji mu se toliko svidja. :)

Moritz
15-09-2007, 04:19 PM
Za prvu recenicu pogledaj sam po forumu pa ces shvatiti, a za drugu moram da priznam da mi nije jasno sta si hteo da kazes?

Moritz
15-09-2007, 04:20 PM
Kada je bio test sabiranja, jedan ljubitelj analogije (ako sam ga dobro razumeo) nije uspeo da prepozna zvuk koji mu se toliko svidja. :)

Bez off-topica :)

Moritz
15-09-2007, 04:24 PM
Inace, moram da primetim da je Media Browser maznut od Steinberga ;)

Oggy
15-09-2007, 10:55 PM
Prica o "cvrstom" groove- u, a zatim o shaffle - u je prilicno kontradiktorna, jer shuffle bas i sluzi da "razbije" cvrstinu kvantizovanog midija.

Istina je da kod Nuenda shuffle iliti plug "quantizer" ne moze da se najlepse primeni na komplet traku bubnja, ali ako se trake razdvoje, pa na Hi hat, ride, tomove i cinele stavis vise, na dobos manje, a na nogu najmanje i jos ako pri tom odredis pravu minimalnu ritmicku vrednost , onda vec radi...

Ali ajde to na stranu, posto se moze podvoditi i pod ukus...

Nego, vrlo bitno pitanje:

Da li Logic trazi "Mac" ili "Mac OS", posto je moguce emulirati Mac OS na PC-u?

Max
16-09-2007, 04:06 PM
Prica o "cvrstom" groove- u, a zatim o shaffle - u je prilicno kontradiktorna, jer shuffle bas i sluzi da "razbije" cvrstinu kvantizovanog midija.

Nema to veze jedno sa drugim

Istina je da kod Nuenda shuffle iliti plug "quantizer" ne moze da se najlepse primeni na komplet traku bubnja, ali ako se trake razdvoje, pa na Hi hat, ride, tomove i cinele stavis vise, na dobos manje, a na nogu najmanje i jos ako pri tom odredis pravu minimalnu ritmicku vrednost , onda vec radi....

I dalje nema veze jedno sa drugim , mesas babe ....

Instaliraj Logic , probaj 40 ak verzija shuffle ova , pa postavi ponovo pitanje :)

Ali ajde to na stranu, posto se moze podvoditi i pod ukus.......

Nema veze sa ukusom , nego ima vrlo bitnu vezu sa groove om , sto se naravno ne racuna kad radis 16 sku podelu

Nego, vrlo bitno pitanje:

Ako simuliras OS , mozes da dignes Logic

Pozdrav

Max
16-09-2007, 04:08 PM
jer shuffle bas i sluzi da "razbije" cvrstinu kvantizovanog midija.

Shuffle = swing = triolska podela groove a

Verovatno si zato pomesao ;)

Pozdrav

Oggy
16-09-2007, 04:26 PM
Nemoj takve price samnom.
Znam (vrlo dobro) i sta je triola i sta je shufle i sta je groove. I kada nesto kazem, znam na sta tacno mislim. Ovo niti je bila tema rasprave, niti prilika da mi delis lekcije, vec samo pokusaj da razjasnimo neke nejasnoce oko same razlike medju programima. Rekao si za shufle u Logicu, ja sam spomenuo slicnu stvar u Nuendu i nema razloga da vodis pricu dalje "poslusaj, pa ponovo postavi pitanje...", kad i sam znas da sve to znam i da smo jos davno pricali o svemu tome. Nekako mi nije lep nacin kako si nastupio. Zaista nije...

Otisli bi predaleko kada bi smo se ovde upustili u to. Mozemo da otvorimo novi thread oko programinga bubnja, pa da tu bistrimo do prekosutra.
Ovime prilicno narusavamo vrlo bitnu temu i odlazimo u OT

Max
16-09-2007, 04:38 PM
Nemoj takve price samnom.
Znam (vrlo dobro) i sta je triola i sta je shufle i sta je groove. I kada nesto kazem, znam na sta tacno mislim.

Kakve to onda veze ima sa razbijanjem groove a ?

Ovo niti je bila tema rasprave, niti prilika da mi delis lekcije, vec samo pokusaj da razjasnimo neke nejasnoce oko same razlike medju programima. Rekao si za shufle u Logicu, ja sam spomenuo slicnu stvar u Nuendu i nema razloga da vodis pricu dalje "poslusaj, pa ponovo postavi pitanje...", kad i sam znas da sve to znam i da smo jos davno pricali o svemu tome. Nekako mi nije lep nacin kako si nastupio. Zaista nije...

Pogresno cenis moj pristup ..... postavio si pitanje , dao sam ti najkraci moguci odgovor .... :)

Otisli bi predaleko kada bi smo se ovde upustili u to. Mozemo da otvorimo novi thread oko programinga bubnja, pa da tu bistrimo do prekosutra.
Ovime prilicno narusavamo vrlo bitnu temu i odlazimo u OT

Nema potrebe ..... mislim da nema t vise sta da se prica . Jednostavno Logic ima daleko bolju kontrolu kvantizacije groova gde imas razne i mnogobrojne vrste swinga . To u nuendu nema . Nema sirenja tema o programingu bubnjeva .

sasaristic
16-09-2007, 05:01 PM
Kakve to onda veze ima sa razbijanjem groove a ?

Pogresno cenis moj pristup ..... postavio si pitanje , dao sam ti najkraci moguci odgovor .... :)

Nema potrebe ..... mislim da nema t vise sta da se prica . Jednostavno Logic ima daleko bolju kontrolu kvantizacije groova gde imas razne i mnogobrojne vrste swinga . To u nuendu nema . Nema sirenja tema o programingu bubnjeva .

Groove kvantizacija uglavnom podrazumeva "skeniranje" zivo odsviranog takta (ili vise) sa svim svojim sitnim (namernim) nepravilnostima za koje ne postoji unapred definisana "matrica" (kao npr za swing..) .
Ova opcija koliko ja znam postoji oduvek u Nuendu...create groove quantize from hitpoints

Max
16-09-2007, 05:07 PM
Groove kvantizacija uglavnom podrazumeva "skeniranje" zivo odsviranog takta (ili vise) sa svim svojim sitnim (namernim) nepravilnostima za koje ne postoji unapred definisana "matrica" (kao npr za swing..) .
Ova opcija koliko ja znam postoji oduvek u Nuendu...create groove quantize from hitpoints

MIslim na bas suprotno , kad imas str8 isprogramiran ritam .... i onda radis groove kvantizaciju .... pravis drugi groove ..... u logicu imas 20 ak ili 30 ak vrsta groove ova , tj nacina kako i koliko da uterujes u sving . Potpuno nopotrebno kod house muzike ili sl .... znaci nisu sitni pomeraju " kecheva " nego upravo pomeranja nota koje prave groove , i one su uvek iste ...... ne pricamo o humanize varijanti , gde se note pomeraju malo levo malo desno ..... vec o kvantizaciji gruva .

Nuendo ima samo jedan slider , gde navlaci polako u swing , a u logicu ima mnogo raznih i razlicitih gruvova , koji su meni nezamenjivi u radu .

Jos jednom da napomenem , skoro da i ne znam da radim u Logicu i Nuendo mi je prirodno okruzenje ..... ali bih voleo da ovu i ovakvu funkciju imam u nuendu ....

Pozdrav

sasaristic
16-09-2007, 05:15 PM
MIslim na bas suprotno , kad imas str8 isprogramiran ritam .... i onda radis groove kvantizaciju .... pravis drugi groove ..... u logicu imas 20 ak ili 30 ak vrsta groove ova , tj nacina kako i koliko da uterujes u sving . Potpuno nopotrebno kod house muzike ili sl .... znaci nisu sitni pomeraju " kecheva " nego upravo pomeranja nota koje prave groove , i one su uvek iste ...... ne pricamo o humanize varijanti , gde se note pomeraju malo levo malo desno ..... vec o kvantizaciji gruva .

Nuendo ima samo jedan slider , gde navlaci polako u swing , a u logicu ima mnogo raznih i razlicitih gruvova , koji su meni nezamenjivi u radu .

Jos jednom da napomenem , skoro da i ne znam da radim u Logicu i Nuendo mi je prirodno okruzenje ..... ali bih voleo da ovu i ovakvu funkciju imam u nuendu ....

Pozdrav

Kontam sad....ti ustvari mislis na swing varijacije.
Inace... groove kvantizacija preslikava sviranje bubnjara (koliko je to moguce iz stereo trake)...tako da pomeraji mogu da` budu i extremni...... u zavisnosti od svirke.

Max
16-09-2007, 05:19 PM
Kontam sad....ti ustvari mislis na swing varijacije.
Inace... groove kvantizacija preslikava sviranje bubnjara (koliko je to moguce iz stereo trake)...tako da pomeraji mogu da` budu i extremni...... u zavisnosti od svirke.

Pretpostavio sam da je nesporazum .... samo sto ja sve vreme pricam o shuffle = swing u .... koji jako cesto koristim svuda ....... a to jednostavno ne radi tako u Nuendu .... a voleo bih :)

Pozdrav

silicon science
16-09-2007, 07:40 PM
Pa jesam stavio ;) ? To znaci da sve uzimam sa dozom zezanja...da?

Blago tebi ides na more....ja nisam bio vec godinama! Nema se...

E bre ako ti nemas onda ko ima jebga... Nemas mozda vremena, al kesh;)
To pricaj tamo onima u Londzi:):rotfl::rotfl::rotfl::D:)

U grckoj je mega, sta reci...
Ajd...

kejkz
17-09-2007, 12:13 AM

Trazi Os X... ne mora preko emulacije, mada je i to moguce, sistem radi na gotovo svakom x86 pc-u danasnjice... jedino sto je preko potrebno je sse2 set instrukcija na procesoru, sto imaju svi kompjuteri vec 3 godine unazad.

Oggy
17-09-2007, 12:21 AM
A da li znas kako rade drajveri od zvucne karte po OsX-om? Mislim, ako imaju inace drajvere za Mac, oni se uredno instaliraju bez problema na emuliranom OsX-u?

kejkz
17-09-2007, 01:03 AM
zavisi koja je vrsta zvucne, odnosno od firme: npr. cela rme hdsp i fireface serija radi, sve novije motu karte, PT hardver, cak i pci acell karte rade, po nekim izvestajima, ali to ne znam iz prve ruke. Svaka novija USB ili Firewire karta radi gotovo sigurno, cak je podrzana direktno sa sistemskim drajverima (testirane su M-audio, Lexicon, Behringer...)

Ne rade EMU karte, sem novijih usb koje imaju beta drajvere, sve starije PCI karte...

Ako postoje unibin drajveri za bilo koju kartu, ili je podrzana direktno od coreaudio-a, radice sigurno!

Oggy
17-09-2007, 02:04 AM
Ne rade EMU karte, sem novijih usb koje imaju beta drajvere, sve starije PCI karte...

:banghead::banghead::banghead:

:rolleyes:

A ja taman 'teo da instaliram Logic, pa da zaslajfujem (zashafflujem... 'bem li ga kako se kaze...) triolski groove sa cvrstim midijem, a sad vidim da moram i novu zvucnu da kupim... :banghead: :D

E, ozbiljno... :)
jel me lozis za Emu ili stvarno samo Emu ne radi? :confused:

boggy
17-09-2007, 03:49 AM

:banghead::banghead::banghead:

:rolleyes:

A ja taman 'teo da instaliram Logic, pa da zaslajfujem (zashafflujem... 'bem li ga kako se kaze...) triolski groove sa cvrstim midijem, a sad vidim da moram i novu zvucnu da kupim... :banghead: :D

E, ozbiljno... :)
jel me lozis za Emu ili stvarno samo Emu ne radi? :confused:

Ako te to moze uteshiti.... ne radi ni Lynx L22 na OSx za PC jos uvek... (na MAC radi odavno) :(

Milslim da ce se ti drajveri pojaviti ... samo treba neko vreme...

pozdrav

bogi

lesha
17-09-2007, 08:01 AM

steta, moracu da probam sa integrisanom.. :banghead:

Oggy
17-09-2007, 11:24 AM
Meni sad nije jasno sledece...

Da li se to instaliraju drajveri za Mac ili postoje posebni drajveri za OS na PC-u?
Sto ce reci, da li ako postoje drajveri za Mac, radi na PC-u pod OsX-om?

Arthur
17-09-2007, 12:29 PM
kolko sam ja shvatio celu pricu, najnormalnije bootujes OSX na PCu i od te tacke se ponasas kao da je to MAC.. tako da koristis macove drajvere...

kejkz
17-09-2007, 12:36 PM
Da li se to instaliraju drajveri za Mac ili postoje posebni drajveri za OS na PC-u?
Sto ce reci, da li ako postoje drajveri za Mac, radi na PC-u pod OsX-om?
Zavisi od karte do karte, neke su podrzane direktno, a za neke se instaliraju posebni drajveri, koji se dobijaju od strane proizvodjaca.

Rme, Motu i slicne multikanalne karte imaju svoje posebne drajvere, a npr. manji uredjaji kao maudio fasttreck serija, razni ediroli itd. rade direktno, bez instalacije posebnih drajvera.

Nije sala, emu pci serija ne radi, nikada nisu postojali drajveri za os x

kolko sam ja shvatio celu pricu, najnormalnije bootujes OSX na PCu i od te tacke se ponasas kao da je to MAC.. tako da koristis macove drajvere...

Upravo tako!

milos
17-09-2007, 06:07 PM
Logic Studio video:
http://www.musotalk.de/

Goran
17-09-2007, 11:48 PM
...ali mi je trenutno, posto koristim PC vrlo zanimljivo sto Mac OS moze da radi i na njemu, ako nista, a ono da se malo igram.

Da li neko ima informaciju (ili pretpostavku) da li bi PCI zvucna karta (kao Delta 1010) radila u OSX-u na PC-u, jer, koliko sam shvatio, Na IntelMac-ovima koriste PCI-Express kartice. Ne znam da li bi OSX (recimo 10.4.8.) i driver za Deltu radili ispravno ako je u pitanju obicna PCI kartica na PC-u.
Ovo navodim jer je za Logic 8 potreban najmanje OSX 10.4.8. Jedan lik je na ****** prijavio da mu je L 8 proradio na 10.4.8., iako na apple site-u navode da je potreban 10.4.9.

"Logiche, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez teebee..." :banghead:

zmaj
18-09-2007, 12:18 AM
Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!!:banghead: Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom:rotfl:

A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba:
-Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba...

-Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu.

Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu:confused: Tu Logic razbija...
Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam...

Arthur
18-09-2007, 01:06 AM
hmm nisam siguran za ovo.. znam barem jednog ozbiljnog kompozitora filmske i primenjene muzike koji takodje zivo svira u nuendu, i veoma mu dobro ide..
anyway, drzmo se teme..

zmaj
18-09-2007, 02:10 AM
Probajte,mozda i nisam u pravu...;)

Oggy
18-09-2007, 09:02 AM
Nisi u pravu ;)

mandrak
18-09-2007, 10:49 AM
Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!!:banghead: Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom:rotfl:

A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba:
-Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba...

-Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu.

Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu:confused: Tu Logic razbija...
Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam...

Nisam nikad probao (ne ka?em da necu) svirati dionice bilo klavira ili nekog drugog midi instrumenta u logicu, po?to uglavnom sviram sve dionice u arr. bez crtanja i nikad ali apsolutno nikad mi se nije desilo da ne?to ?to je odsvirano u pravom tajmu i groove-u u nuendu ne bude snimljeno kako je odsvirano.
Druga je stvar ako dionica bilo spora ili br?a nije dobro zami?ljena i odsvirana e..... tu mislim da ni svi logici ovog svijeta nemogu puno pomoći... tako da mislim da nisi u pravu osim ako nisi mislio na ne?to drugo??

kejkz
18-09-2007, 04:36 PM
Da li neko ima informaciju (ili pretpostavku) da li bi PCI zvucna karta (kao Delta 1010) radila u OSX-u na PC-u

Ne radi, zato sto su drajveri za 1010 PPC.

Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe...

zmaj
18-09-2007, 05:34 PM
Ne znam,mozda je do mog sistema...:confused: ali u svakom slucaju lakse i lepse mi je odraditi midi u logic-u...

milos
18-09-2007, 05:40 PM
Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac"):) ;)
Cisto "try before buy":D :da:

kejkz
18-09-2007, 06:54 PM
Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac"):) ;)
Cisto "try before buy":D :da:

Obavezno!

milos
18-09-2007, 07:09 PM
Vidim da si u materiji Kejkz pa da pitam:
Vidim po netu da 7300GT kartice rade skoro svima pa mozda moj x1300 zamenim za to...
A sada pitanje oko ploce i cipseta :
Hoce li raditi neka novija P35 ploca ili ipak da ostanem na P965 i da li je recimo na Asusovim Wifi-AP Deluxe varijantama radi i wireless?

Goran
18-09-2007, 10:19 PM
Ne radi, zato sto su drajveri za 1010 PPC.

Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe...

A sto mislis da li bi CoreAudio tu nesto bio od pomoci? Ne znam, nemam blage o tome...

kejkz
18-09-2007, 11:10 PM
A sto mislis da li bi CoreAudio tu nesto bio od pomoci?

ne, nema podrzanih pci uredjaja u coreaudio, samo firewire i usb...

Razlog je jednostavan... noviji mekovi imaju podrsku samo za pcie karte. Ako M-audio pocne da pravi pci-e verzije svojih karti, mogu se ocekivati unibin drajveri...

Goran
18-09-2007, 11:46 PM
F**K!!!

Hvala puno! ;)

Goran
19-09-2007, 11:53 AM
A zna li se moze li RME HDSP 9632 da radi na OSX na PC-u?

MUzzY
20-09-2007, 07:25 PM
Neki moji prvi utisci druzenja sa Logic 8 su otprilike ovakvi: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako je dobar! :D
he he :)
Al, ozbiljno, jako mi se svidja i prosto mi je neverovatno sta je sve pokriveno. Interfejs je dosta poboljsan, sve kontrole i opcije su bolje postavljene i nije potrebno vise trckati po menijima, jedino mi smeta sam izgled. Previse me potseca na GarageBand. Ono u Logic-u 7 mi je vise izgledalo "pro" :D
Delay designer je jako interesantan i mozse svasta da se napravi; EQ-u su dodali analajzer kao i match opciju(!!!!!jeeee!!!!); ima novi limiter kao i multiband limiter; novi reverb koji koristi IR-e; guitar pro simulator (pa pa amplitube, stvarno); score je malo preglediji; iskopirali su neka ponasanja samog track editora iz Cubase-a cinimi se; promenili su neke nazive ocigledno da bi nekom ko "prelece" bilo lakse, meni samo smeta :D... i tako.
Sve u svemu za 500e nema konkurenciju.
Evo, uradio sam ponovo miks pesme koju sam radio za panmusic samo ovog puta iskljucivo sa logicovim pluginovima (umesto Realvera i amplituba koristio sam logicov guitar sim. i svi kompresori, limiteri, reverbi i delayevi su Logic8).
http://www.sendspace.com/file/ugcjro 2mb. ako vas ne mrzi :)

RetroMan
20-09-2007, 07:50 PM
Neki moji prvi utisci druzenja sa Logic 8
Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama :truba:
Jel' to istina?

RM

kejkz
20-09-2007, 08:08 PM
Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama
Jel' to istina?

Po grupama izgleda radi... nemam nikakve eksterne sprave, te sa njima ne mogu probati...

Oggy
20-09-2007, 08:10 PM
Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama :truba:
Jel' to istina?

RM

Ja ne mogu da verujem da sve vreme nisu uspeli da to rese! Prosto mi je nelogicno...

Oggy
20-09-2007, 08:11 PM
Po grupama izgleda radi... nemam nikakve eksterne sprave, te sa njima ne mogu probati...

E, a da nemas mozda UAD neki, pa da isprobas to?
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju zbog cega ih je nemoguce imati na usnimavanju, a da ti ne smeta, pa ako negde zaskripi, to ce biti tu.

kejkz
20-09-2007, 08:17 PM
E, a da nemas mozda UAD neki, pa da isprobas to?
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju zbog cega ih je nemoguce imati na usnimavanju, a da ti ne smeta, pa ako negde zaskripi, to ce biti tu.

Nemam nikakav dsp u blizini...

Mada mislim da ce kasnjenje opet postojati pri real time sviranju, jer je to problem same arhitekture UAD-a i slicnih DSP karti, kao i PCI bus-a...