View Full Version : Set-up
DaBear
10-09-2007, 01:51 PM
Ogim koji ti je setup na kome radis? Hardware - software itd?
Hmmm...
Studio sam napravio prvenstveno za mastering, ali se nisam odrekao uslova za snimanje i mix...
Imam 3 kompjutera (Mac G5 i dva PC-a) koji su u mrezi. Mac mi je "master" , u njega snimam (FireFace 800) i na njemu mi je veci deo sequencing-a (Logic 7.2.3). On preko MTC-a goni jedan PC, na kome (Multiface i Logic 5.5.1) je ostatak sequencing-a...Drugi PC (Multiface) sluzi za Giga Studio i FX Teleport, a vezan je na Mac-a midi interface-om...
Patch je "Switchcraft" (2x96 points) i ceo je "half-normalled" - to sam napravio da ne bih bio limitiran "hard-wired" vezama, a opet da ne moram da zabadam gomilu kablova da bih cuo bilo kakav zvuk...
Sve ide u 3 sabirnice - Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala), Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp) i Neve 8816 (transformer,16 kanala)...
Adat out-i iz sva tri interface-a idu na Alesis "HD24 hard disk recorder"...
Raspored "hard-wired" out-a je sledeci : prvih 16 sa HD24 (FireFace Adat out i PC1 Adat out) ide u Tubetech, 17-24 sa HD24 (PC2 Adat out) ide u Neve 1-8...
U Equinox idu svi analogni izlazi iz kompjutera...
Po "default"-u je Neve poslednji u lancu (Tubetech->9&10, Equinox ->11&12), ali zbog onog "half-normalled" patch-a, ta kombinacija nije obavezna...
Kao glavni konvertor, za mix i snimanje (reeetko kad imam potrebu za vise od dva kanala), koristim Cranesong HEDD192, a "master recorder" mi je Alesis MasterLink.
Od outboard-a imam Massenburg EQ (8200 Stereo Parametric), Prism Sound Maselec EQ (MEA 2, mastering eq), Tubetech Multiband Compressor (SMC 2BM, mastering version), Shadow Hills Mastering Compressor (S.N. 19 - custom made for Ogi:rolleyes: ) i Manley Vari Mu kompresor. Hardware reverb jos uvek nemam ( potpuno mi je dovoljan Altiverb), ali planiram da uskoro "uvedem" TC 6000 - "full-blown"...
Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u...
Slusam na Adam S3A monitorima... imam i Genelec-e 1031, ali ih reeeetko koristim. Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...
Od mikrofona imam - moj omiljeni - Telefunken U47 (S.N. 4634, po Neumann-ovim podacima je napravljen izmedju 1959. i 1961. godine:D ), Neumann M 149, nekoliko AKG-a 414 i nekoliko Shure-a...
Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci":bounce2: ...
Na kraju - sve je to vezano na "Control room" Milana Kovinica...
Ovako napisano, deluje malkice komplikovano za rad - ali u praksi je veoma zgodno i jednostavno...
Potrudicu se da sutra "okacim" i neke slidze - samo ako mi neko objasni kako:)
analog
12-09-2007, 01:43 AM
Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u...
Da li možeš nešto da kažeš o DSP karticama, s obzirom da imaš tri različite na jednom mestu. Kako ih porediš? Posebno me zanima Liquid Mix
Kada pišeš reply, klikneš na spajalicu pa u novom prozoru koji ti se otvori, ideš na browse file from computer. Možda ti pravi problem ako je fotografija veća od 600x600 i 195.3KB. Nisam probao da uploadujem preko tog limita, ne znam šta se tada dešava.
pozdrav
Arthur
12-09-2007, 01:50 AM
ae baci neke slicke i tako to
kako ti se cini hd24 spram firefacea i multifacea? meni se multiface generalno svidja, nisam radio sa ff800.. ali nije mi ni hd24 za bacanje, pa me zivo zanima tvoj odnos ka ovim konverterima..
sadux
12-09-2007, 01:53 AM
Jos kad bi bila i neka slika.. :)
Moritz
12-09-2007, 10:00 AM
TI znas sta valja :) , vidim da imas Crane song converter pa me zanima kako ti se pokazao u praksi tj. da li je stvarno toliko dobro koliko kazu?
Sto se auratona tice pogledaj ovaj thread http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19337 mozda te bude dovoljno zainteresovalo pa da dodjes da cujes.:)
DADDY Z
12-09-2007, 10:41 AM
odličan setup...vrh...
fipke
12-09-2007, 11:06 AM
8200 :o:o... tooo
Hmmm...
Sve ide u 3 sabirnice - Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala), Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp) i Neve 8816 (transformer,16 kanala)...
Raspored "hard-wired" out-a je sledeci : prvih 16 sa HD24 (FireFace Adat out i PC1 Adat out) ide u Tubetech, 17-24 sa HD24 (PC2 Adat out) ide u Neve 1-8...
...... Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci":bounce2: ...
Ni jedan kabl ?!?!?! :o
..... ovog puta je Rajko prevazisao sam sebe :)
Pozdrav
Steka
12-09-2007, 05:20 PM
Hmmm...
Studio sam napravio prvenstveno za mastering, ali se nisam odrekao uslova za snimanje i mix...
Imam 3 kompjutera (Mac G5 i dva PC-a) koji su u mrezi. Mac mi je "master" , u njega snimam (FireFace 800) i na njemu mi je veci deo sequencing-a (Logic 7.2.3). On preko MTC-a goni jedan PC, na kome (Multiface i Logic 5.5.1) je ostatak sequencing-a...Drugi PC (Multiface) sluzi za Giga Studio i FX Teleport, a vezan je na Mac-a midi interface-om...
Patch je "Switchcraft" (2x96 points) i ceo je "half-normalled" - to sam napravio da ne bih bio limitiran "hard-wired" vezama, a opet da ne moram da zabadam gomilu kablova da bih cuo bilo kakav zvuk...
U Equinox idu svi analogni izlazi iz kompjutera...
Po "default"-u je Neve poslednji u lancu (Tubetech->9&10, Equinox ->11&12), ali zbog onog "half-normalled" patch-a, ta kombinacija nije obavezna...
Kao glavni konvertor, za mix i snimanje (reeetko kad imam potrebu za vise od dva kanala), koristim Cranesong HEDD192, a "master recorder" mi je Alesis MasterLink.
Od outboard-a imam Massenburg EQ (8200 Stereo Parametric), Prism Sound Maselec EQ (MEA 2, mastering eq), Tubetech Multiband Compressor (SMC 2BM, mastering version), Shadow Hills Mastering Compressor (S.N. 19 - custom made for Ogi:rolleyes: ) i Manley Vari Mu kompresor. Hardware reverb jos uvek nemam ( potpuno mi je dovoljan Altiverb), ali planiram da uskoro "uvedem" TC 6000 - "full-blown"...
Slusam na Adam S3A monitorima... imam i Genelec-e 1031, ali ih reeeetko koristim. Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...
Od mikrofona imam - moj omiljeni - Telefunken U47 (S.N. 4634, po Neumann-ovim podacima je napravljen izmedju 1959. i 1961. godine:D ), Neumann M 149, nekoliko AKG-a 414 i nekoliko Shure-a...
Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci":bounce2: ...
Na kraju - sve je to vezano na "Control room" Milana Kovinica...
Ovako napisano, deluje malkice komplikovano za rad - ali u praksi je veoma zgodno i jednostavno...
Jel mozes da objasnis malo zasto koristis outboard sprave za summing i koje su prednosti ??
Hvala ti.;):D
DaBear
12-09-2007, 07:47 PM
super setup ....posebno outboard!
pozdrav
google
15-09-2007, 10:50 AM
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix
I mene zanima ukratko o tome. Kako ti se cini onaj novi eq iz Uad, mislim da se zove Helios eq? :)
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix
Prvo, nisam za uporedjivanje "koji je DSP bolji"-svaki je koristan na drugu foru...
Cesta greska koju pravimo je sto svaki DSP ocenjujemo po "vernosti" emulacija u odnosu na hardware koji emulira (da li "Neve 33609" na UAD-u radi "isto" kao "hardware processor", da li "Sonnox EQ" zvuci "kao pravi R3", koliko je "Copy Cat" sa "liquid Mix"-a slican "EL 8 Distressor"-u...).
Moje misljenje je da NE MOZE da radi ISTO, pa ga i ne tretiram tako. Na TC-u cu uvek pre da izaberem "Oxford EQ" nego "Cambridge" na UAD-u, ali ne zato sto ce procesirani kanal da "zvuci kao da je prosao kroz Sonny R3", nego zato sto cu da dobijem precizniji rezultat...kad mi treba EQ sa karakterom, prvo mi padne na pamet "Neve 1081" sa UAD-a - opet, ne zbog "Neve sound-a", nego zbog krajnjeg rezultata...
Liquid Mix volim zato sto je 90% njegovih algoritama veoma upotrebljivo - za skoro svaku situaciju, a ne moram da razmisljam o "DSP opterecenju" kao sa UAD-om i TC-jem...
Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...
Dragi kolega ja otvorio i thread na temu Avantona,a tek sad videh da si ih ti narucio!!
Znacila bi mi informacija(ukoliko su ti stigli)kakvi su ti utisci,ili ako si ih vec negde pre narucivanja cuo(sto verovatno jesi) uz koje pojacalce si ih slusao?
Takodje me zanima ko ih ovde prodaje i za koje novce?
Pozdrav!
Dragi kolega ja otvorio i thread na temu Avantona,a tek sad videh da si ih ti narucio!!
Znacila bi mi informacija(ukoliko su ti stigli)kakvi su ti utisci,ili ako si ih vec negde pre narucivanja cuo(sto verovatno jesi) uz koje pojacalce si ih slusao?
Takodje me zanima ko ih ovde prodaje i za koje novce?
Nazalost - jos uvek ih cekam, pa ne mogu da ti prenesem utiske iz mog prostora i posle nekog duzeg rada na njima...
Slusao sam ih na nekoliko mesta - u dva studija cak uporedo sa Auratonima...
Na oba mesta nisam uspeo da cujem razliku (i ne samo ja), a slusali smo veoooma pazljivo. Sto se pojacala tice, mislim da je bila ona neka Yamaha (A 100, ili tako nekako...ona sto fenomenalno radi sa NS10?), neki Hafler, jedan custom i jedan AKTIVNI par...
Meni se veoma dopada kako te aktivne sviraju - zbog toga sam i odlucio da ih kupim.
Nemam pojma da li ih iko u Srbiji zvanicno prodaje, meni ove stizu iz Amerike (mnoooogo su bolje cene, pogotovu od kako se dolar srozao), a cene su 350$ (aktivne, 40W) i 200$ pasivne...
Ma ja sam u stvari vec presek'o da ih pazarim al si me ti sad definitivno ubedio da mi je ideja bila dobra...
Mislim, posle tvog pazljivog slusanja i njh i Auratona i tvog zakljucka sta dalje filozofirati?
Mislim da cu se opredeliti takodje za aktivnu varijantu...
Hvala na brzom i konkretnom odgovoru,pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.