PDA

View Full Version : Ljudi pomagajte

silicon science
05-09-2007, 09:44 PM
Nesto mi se desava sa JUNO 60

Iz cista mira je poceo da pravi ove "varijacije". Sta je ovo

Roginator, Cluster, Don? Bilo ko?

http://rapidshare.com/files/53652204/Sound.wav

roginator
05-09-2007, 10:14 PM
hmmmm

moze biti svasta ... s obzirom da se radi o DCO koji je vrlo stabilan, a ovo mi tako ne zvuci...problemi mogu biti

a: pitch bender ili mod switch
b: mozda ti je otisao fader na modu za VCo///...to su male varijacije ali to nije isljuceno
c: probaj recaprat cijeli PSU...nakon 30 godina nista me ne bi iznenadilo mada je to DCO sint

i zadnje sto ti ostaje je provjerit tocnost napona s PSUa na voice board

to je onako napamet....

znam bi i capsi na Bender boardu mogli biti problem...no za to trebam shemu, a nemam je :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

ajde valjda ce ovo malo pomoc

silicon science
05-09-2007, 11:18 PM
Uh. Sad za vikend vraca se sa zapada drugar elektronicar pa cu odneti kod njega da ga pogleda. Hvala na pomoci. Bas sam se rastuzio:(

silicon science
05-09-2007, 11:23 PM
Uh. Sad za vikend vraca se sa zapada drugar elektronicar pa cu odneti kod njega da ga pogleda. Hvala na pomoci. Bas sam se rastuzio:(

Rogina, reci to su sve "izlechivi" problemi?

roginator
06-09-2007, 07:50 AM
ma sve je izljecivo...osim smrti

DaBear
06-09-2007, 09:22 AM
Nesto mi se desava sa JUNO 60

Iz cista mira je poceo da pravi ove "varijacije". Sta je ovo

Roginator, Cluster, Don? Bilo ko?

http://rapidshare.com/files/53652204/Sound.wav

to ide sa svim starim spravama..kad tad pocnu da zezaju. Na svu srecu, nisi usred neke velike produkcije i velikog posla, pa nije toliko bitno.

silicon science
06-09-2007, 11:17 AM
to ide sa svim starim spravama..kad tad pocnu da zezaju. Na svu srecu, nisi usred neke velike produkcije i velikog posla, pa nije toliko bitno.

Znam. Ma nije frka sredice se to. Stabilan je on skroz. Ja mislim da mene jebe struja, i da je to dovelo do ovoga. Mislim, sint je odjednom odlepio:o
Nema druge nego APC ups i to najveci

silicon science
06-09-2007, 12:48 PM
ROGINATOR ti si car:) :) :)

Tacno to sto si rekao- slajder za DCO kod modulation bendera je sjeban. Spustio ga na nulu i nema problema. Uf, sad mi je lakse. Sta tu treba da se zameni? I da li se kod nas moze naci taj deo?

roginator
06-09-2007, 04:27 PM
piaj ATILU u DEPOU -Roland service centar kod Budimpeste...mislim da oni imaju dijelove....

A UPS nikako ...NIKAKO ....NIKAKO ne koristi za analogiju!"!!!!

roginator
06-09-2007, 04:28 PM
ili probaj nekim sprejicem koji cisti i lubricira

goasia
06-09-2007, 05:00 PM
Neso!! nemogu da skinem audio fajl , ako srlja onako bezveze kao da mu oscilator svira random , onda znam taj problem...
nista strasno...
kad sam dobio CHD interfejs ukljucim ga u a Juno srlja bezveze , i slucajno stisnem kabel koji iz konvertera ide u Juno na mestu gde se spaja na petopolni konektor, patim se sat dva , kad pritiskam radi , kad ne srlja bez veze , verovatno je popustio lem izmedju kabla i konektora koji je uboden u CHD interfejs ... razvadi konektor i vidi srednji kabel mozda je popustio , znaci ne onaj dcb konektor sto ulazi u Juno nego onaj iz interfejsa, jebiga ja sam ga vec jednom zalemio , cesi poslali ovako nedoradjenog ... bas sam onda bio popizdeo , nije Juno u pitanju :)

silicon science
06-09-2007, 07:13 PM
Sad je sve u redu. HVALA LJUDI NA SAVETIMA