Log in

View Full Version : eventides

roginator
01-09-2007, 09:34 AM
kakva su vasa iskustva s eventide efektima

zanimaju me i stari novi....interesiram se za H3000 SE i neki novi kao 7000 ili orville ili 8000

ajde malo o tome s obzirom da spremam cash za eventide!!!!

Moritz
01-09-2007, 02:06 PM
Kao da pitas Sumahera kakvo je iskustvo voziti Formulu 1 :) .
Dok ne probas neces znati, a kad budes probao!!!! :mase::bend::dj::bounce2::bounce2::bounce2: ...ne brini nego kupuj bez pitanja, jos ako mozes da kupis i H3000 i H 8000 u kompletu!!!.

Manley
01-09-2007, 02:24 PM
high end.....preferiram eventide pre lexicona i tc-a u svakom slucaju

Gulanfer
03-09-2007, 09:24 AM
Eh kad ih vec pomenuste, kako se kotira dole linkovani model i da li je cena koja se trazi na tom linku OK ? Navodno pet puta brzi i 1U size od H3000 ali kakav je po kvalitetu ako se poredi sa H3000 ili orville ili ... ?

http://cgi.ebay.es/EVENTIDE-ECLIPSE-v3-1-EFFECTS-PROCESSOR-NEW-DEALER_W0QQitemZ220143863580QQihZ012QQcategoryZ237 90QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

DaBear
03-09-2007, 09:37 AM
Imam H3000 S/X sa S/E software-om vec 10 godina...i uvek kazem sebi da bi ga trebao koristiti vise.
Uglavnom koristim 2 (modifikovana) preseta (od 1000)..sramota, znam!!
Ali oni rade KOMA!!
Za podebljavanje vokala, harmonije, choruse...super! Phaser je odlican a i reverb je dobar! Ima i puno ludih efekata, ali korisnih...

Jednom mi je bio drug, cuo 10 preseta i odmah kupio jedan...
Samo , umeju da suste stariji modeli..kako koji! Od starosti...

Eclipse je odlican, super izgleda, ima sve isto i vise, i ima digital I/O...moj bivsi komsija iz studija, MJ Cole ga ima i digitalno mu je vezan na PTools..

Ta cena ($2000) je super..u UK je skoro $4ooo!!

H3000 ima da se nadju od ?600 pa na gore...

Gulanfer
03-09-2007, 10:49 AM
Hvala DaBear,

Zato me je i zainteresovao jer ima digitalne I/O a i hteo bih jedan reverb ( pretpostavljam da ima bar par vrlo dobrih ) klase "A" . A i cena mi se ucinila dobrom. Hmmm, sad cu morati jos malo informacija da skupim u vezi njega...
Zna li jos neko nesto bitno ( dobro ili lose ) u vezi Eclipse ?

Moritz
03-09-2007, 05:33 PM
Koliko mi je poznato Eclipse je vise namenjen muzicarima ( tj. gitaristima itd. ) nego studiju, sto naravno ne znaci da ga ne mozes koristi gde i kako hoces posto je svestrana sprava.
Za nesto malo vise para mozes da pogledas H7600 stereo verziju H8000 a razlika je drasticna u odnosu na Eclipse.
Mada nista od Eventide nije jeftino ali je zato provereno i kako Manley kaze High End.

gregor z
03-09-2007, 05:58 PM
eventide rules....:bend:

radio sa 3000 se, 3500ds(?) i maj fejvorit 4000....

ostale nisam probao, ali demo od 8500 mi zvuci fenomenalno....

Moritz
03-09-2007, 06:11 PM
H 8500? jel to nesto novo ili je samo greska?

Gulanfer
04-09-2007, 12:39 PM
Koliko mi je poznato Eclipse je vise namenjen muzicarima ( tj. gitaristima itd. ) nego studiju, sto naravno ne znaci da ga ne mozes koristi gde i kako hoces posto je svestrana sprava.
Za nesto malo vise para mozes da pogledas H7600 stereo verziju H8000 a razlika je drasticna u odnosu na Eclipse.
Mada nista od Eventide nije jeftino ali je zato provereno i kako Manley kaze High End.

"malo vise para" je H7600 za 3000 € + shipping + carina a H8000 je 4000 € + ... tako da mi bas nesto nije u budzetu. Naravno da bih voleo ali...

Sto kaze gregor Z , model 4000 je takodje interesantan ali ne vidim SPDiF, bar ne na modelima koje sam nasao na Ebay-u. Razmisljam i dalje....

Hvala na odgovorima i idejama svima...

Moritz
04-09-2007, 06:44 PM
Ne , ne H8000 nije 4000 e, nego nesto preko 5000, ta cena koju vidis na forumu je mega tako da je to prilika sada i ko zna kada.
A sto se tice H 7600 raspitaj se kod doticnog gospodina sto prodaje velikog brata za koje pare biti ti nabavio H 7600 mozda se iznenadis ;)

Max
04-09-2007, 07:42 PM
http://www.gearslutz.com/board/gearslutz-secondhand-gear-classifieds/55116-fs-eventide-dsp-7000-a.html

evo ga za 2500 $ :)

Pozdrav

DaBear
04-09-2007, 07:48 PM
http://www.gearslutz.com/board/gearslutz-secondhand-gear-classifieds/55116-fs-eventide-dsp-7000-a.html

evo ga za 2500 $ :)

Pozdrav

opet ovaj....alooo! to je oglas iz Marta 2006 !!!

PS ZABORAVLJATE CARINU I TRANSPORT IZ AMERIKE ! PA TRANSPORT MOZE DA ODERE PUNO (SA OSIGURANJEM, AKO SE NESTO DESI U TRANSPORTU..)

Max
04-09-2007, 08:28 PM
opet ovaj....alooo! to je oglas iz Marta 2006 !!!

PS ZABORAVLJATE CARINU I TRANSPORT IZ AMERIKE ! PA TRANSPORT MOZE DA ODERE PUNO (SA OSIGURANJEM, AKO SE NESTO DESI U TRANSPORTU..)

cooliraj Da Bear ;) .... neko mora , a neko ne mora ...... nije sve kao u UK

A sa " alo " se obracaj svojoj porodici ;) :)

Pozdrav

slowstar
04-09-2007, 10:15 PM
Kada je rec o "clockwork" proizvodima, imao sam prilike da radim sa originalnim
H 1000 a posle i H 2000 (Oliver Mandic - u to vreme se jos zvao "harmonizer")
a mnogo kasnije sam u mixovima, u studiju Olivera Jovanovica koristio i njegov H 4000 (mislim da je 4k, kupio je u L.A. kada je isao da mixa Generaciju 5)
Sve u svemu, veoma interesantna sprava, najkorisnija kada se trazi nesto "otkaceno", mada danas nista nije vise otkaceno, ali cinjenica je da sprava ima neki svoj specifican "skup" zvuk, i da se veoma cuje, ma kako je tretirao u mixu, kao pitch shifter, kao kompleksni delay, kao neki cudan chorus sa rezonancama i tako dalje. Licno, veoma mi se dopada (H 4000) mada sa reverbima nesto nisam najsrecniji, mislim da tu jos uvek, mozda jos zadugo vlada LEX, od koga bolje nisam cuo, mozda mu je blizu TC 6000 ali 960 RULES!!!
Sto se cene tice, mislim da treba "preturati" po USA sajtovima, a ne samo E-BAY, koji se bave prodajom profi audio opreme, narocito kada se neki studio "gasi" i rasprodaje sve zivo - cudo jedno sta moze da se nadje za kikiriki lovu...
Srecan Lov!!!

roginator
04-09-2007, 11:05 PM
shiping za pilu cca 2he iz usa je 85 $ s osiguranje...

upravo mi je stigao paket tih dimenzija... a to je cca 55 eura....sica

a da se da naci cuda za malo para evo

http://www.gearslutz.com/board/gearslutz-secondhand-gear-classifieds/116578-fs-eventide-orville-europe-belgium.html

cijena je stvarno niska..ja bih ga uzeo...ali necu savinuti orville...znam :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ali .........

Gulanfer
27-09-2007, 11:58 AM
Eh , posto mi kasne sa uplatom a usput se desili nepredvidjeni troskovi , Eventide ( ovaj ili onaj ) ce malo da saceka...
Ali, nadjoh lexicon PCM 80 za nekih 550 €. Posto nemam priliku da ga probam a morao bih da reagujem brzo ( danas , sutra najkasnije ) treba mi vase misljenje. Uglavnom hocu reverb ( za vokal ) koji ce da bolje zvuci od bilo kog native plug-ina, e sad sto PCM 80 jos ima i pride efekata, njih bi shvatio kao plus koji moze biti koristan a ne mora. Pitanje je :

Da li vredi da uletim ili bolje da sacekam i skrpim za polovni evntide ( preko 1500€ za bilo koji eventide ne bih isao - ipak se ja ovim bavim samo iz hobija :) ) ?

hvala unapred svima !

clusterchord
29-09-2007, 01:09 AM
ako hoces kolorirani plate 80tka ima algoritam iz 70tke, odn iz 224.. mogao bi da radi za dosta vokala, solo git, perkusije.. ako oces "skupi" high densitiy reverb, onda ti reba nesto sa algoritmom iz 480 odn 300, a to je PCM90 i 91. nijedana opcija nije bas za sve vokale.. kao i uvijek..

ako uzmes 80tku, svakako nabavi karticu Dual FX. dobijes routing npr. reverb u delay i ostale varijante. ludilo na gitarama i sintevima.

dugo vec planiram neki Eventide. od svih varijanti, na kraju sam odlucio strpiti se da mogu nesto visekanalno, jer je puno isplativije. najvjerojatnije Orville. ako kapne jedna filmski job koji mi je obecan, onda bi mogo i 8000, ali to mi je previse. idealno Orville, i jedan 3000SE..(taj sound me pali vec 17 godina mamu mu)

kod Orvill-ea (i 7xxx/8xx serije), pored nevjerojatnih efekata, i mega-velikih diffused reverbova.. svidja mi se sto, za audio-post (koji mi je trecina poslova), ima tonu gotovih preseta koje su radili profiji it holivudskog fx/audioposta .. stavljanje dijaloga i source.a u sve moguce i nemoguce ambijente.. avion/podmornica . to je takav time-saver. s time da to nije samo reverb ko kad namjestis tc/lex, vec su rabili sve pitch/filtering/eq/kompresiju itd.. vrlo kompleksni multialgoritmi da bi postigli te ambijente.

Ne , ne H8000 nije 4000 e, nego nesto preko 5000, ta cena koju vidis na forumu je mega tako da je to prilika sada i ko zna kada.
ma bit ce, bit ce. slucajno znam odkud to dolazi to, pa sam se raspitao. cijene su tu, mogu eventualno ic dole za koju godinu, ne gore.

Moritz
29-09-2007, 09:58 AM
ma bit ce, bit ce. slucajno znam odkud to dolazi to, pa sam se raspitao. cijene su tu, mogu eventualno ic dole za koju godinu, ne gore.

I ja kazem...koliko god treba ali cu ga cekati mamicu mu.

silicon science
29-09-2007, 08:56 PM
I ja kazem...koliko god treba ali cu ga cekati mamicu mu.

Kad si uspeo uspeo da sacekas "ovo" sto ti uskoro stize onda ti nista nece tesko pasti. :p :p :p

Moritz
30-09-2007, 09:16 AM
Vala bash :da:

Gulanfer
01-10-2007, 10:49 AM
AAAAAAARRRRGGGGHHHHHHH !

Popu..o sam PCM 80 ! uzeo mi ga neko ispred nosa , dok sam vodio klinca da mu usiju posekotinu na bradi...
trazimo dalje polako...
Eto , samo da podelim tugu sa vama...

:(

ne ide mi bas nista od ruke ovaj mesec...

clusterchord
29-12-2007, 03:50 AM
pa drugovi funkcioneri .. cepno sam za bozicni poklon sam sebi.. kad mi vec niko drugi nista nije poklonio.. :D danas sam uplatio ovo čudo, treba mi covjek iz studija Ivancica dostaviti odmah iza nove godine:

http://www.soundhouse.co.jp/shop/prod_img/orville.jpg

silicon science
29-12-2007, 09:04 PM
pa drugovi funkcioneri .. cepno sam za bozicni poklon sam sebi.. kad mi vec niko drugi nista nije poklonio.. :D danas sam uplatio ovo čudo, treba mi covjek iz studija Ivancica dostaviti odmah iza nove godine:

Svaka chast i mast, stari:wink:

Bitch
30-12-2007, 01:21 PM

tooo matora :) ludilo sprava! svaka cast ! :bounce2: :bounce2: :dance:

clusterchord
30-12-2007, 01:34 PM
hehe jedva cekam da dodje :bounce2::bounce2: sanj'o sam tu spravu 4 duge godine..

Moritz
31-12-2007, 02:38 PM
E pa uzivao u njemu :) . Sjajno, cestitke.

clusterchord
08-01-2008, 12:52 AM
evo stigla je sprava danas.. jos se ne snalazim potpuno sa routingom, ali uspio sam pokrenuti par ubitacnih reverbova i pitch delayova.. andromeda zvuci ko gotov soundtrack na tome. bice valjda i neki mp3, da nastavimo tradiciju demosa efekata zapocetu na DSP forumu, na PCM91 vs. VSS3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20706) topicu..

Gianfranco
08-01-2008, 08:15 AM
Alal vera!!! Sjajan pocetak godine! :grin: