PDA

View Full Version : izdavanje?

Eyes
30-08-2007, 03:58 PM
interesuje me kako bih ljudima kojima radim albume,najisplativije mogao da izdam albume.koliko bi to kostalo,ili ako ima neki vlasnik neke izdavacke kuce,jos bolje.ne mora da bude poznata,ono sto je bitno je da ima dobru distribuciju.rec je o hip hop muzici....hvala

alavuk
30-08-2007, 04:14 PM
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=133932&postcount=5

eto vam najboljeg resenja

Eyes
30-08-2007, 04:17 PM
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=133932&postcount=5

eto vam najboljeg resenja

hvala

Eyes
30-08-2007, 09:55 PM
znachi i njima da predlozim da sve to lepo odstampaju,kupe diskove u zavisnosti od tiraza,i da krenu da traze izdavaca?ne znam koliko ce biti funkcionalno....

silicon science
30-08-2007, 11:39 PM
znachi i njima da predlozim da sve to lepo odstampaju,kupe diskove u zavisnosti od tiraza,i da krenu da traze izdavaca?ne znam koliko ce biti funkcionalno....

Ma najbolje ti je k'o sto Alavuk rece. Sam odradis distribuciju. Udjes u dogovor sa I.P.S.-om i pokrio si celu Srbiju. I to je to. E sad ako je na Engleskom jeziku taj hip-hop, mozes da gledas i neku distribuciju napolju. I za tu varijantu moras ozbiljno odraditi dizajn diska i pocimati se malo vise da nadjes zainteresovane. Trziste je prepuno ponude, cak i vise nego sto treba:(

Tribal_kg
30-08-2007, 11:46 PM
Nema nista gore od srbina koji repuje na Engleskom. Doduse, ako je rec o stranim izvodjacima onda ok, moze da prodje ta prica o inostranstvu.

silicon science
01-09-2007, 07:16 PM
Nema nista gore od srbina koji repuje na Engleskom. Doduse, ako je rec o stranim izvodjacima onda ok, moze da prodje ta prica o inostranstvu.

To kazu oni koji ne znaju Engleski

LACKY
02-09-2007, 03:03 AM
Zaboravio si i Srbina koji pokusava da udje u NFL!

Tribal_kg
02-09-2007, 02:53 PM
Navedi mi jednog nasheg repera koji dobro radi rep na Engleskom.

Jedino je Trial nesto znao ali i to je bilo daleko od njihovog "standarda".
Jel bi ti pre slushao nasheg pevaca ili nekog kineza koji ne moze da izgovori jednu rech kako treba? (beshe onaj u granduu?:) )

@lacky : Ajde da si rekao za NCAA ali NFL... Niko i ne pomislja da zaigra tamo. :) Inace, dosta nashih igraca je otislo da igra college football.

cAAc
02-09-2007, 03:42 PM
http://www.myspace.com/supremeindividuals

silicon science
02-09-2007, 03:53 PM
Navedi mi jednog nasheg repera koji dobro radi rep na Engleskom.

Trance Balkan Desorganisation. Imas ih na My spaceu. Poslusaj kako Srbin na Engleskom "baca rime"

Evo link:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=85488781

Tribal_kg
02-09-2007, 08:53 PM
http://www.myspace.com/supremeindividuals

Iskreno, meni se ovo ne svidja. Smem da tvrdim da prosecan americki demo reper moze da radi dosta bolje od ovoga.

@silicon science : Shpiri svaka cast. Hain Teny sam dosta slusao i rade dobar rep i to na svoj nacin sto je veliki plus.

Ono sto ja hocu vama ljudi da kazem je sledece. Zasto bi neko iz inostranstva kupio prosecan rep na engleskom kad moze da slusa i kupi mnogo bolje od toga? Ja iskreno ne bih ovo slushao kad mogu da slusam daleko bolje izvodjace. Imamo lep jezik i nikada nisam gotivio koriscenje stranog jezika u domacoj muzici. Cenim svaciji trud da izgura svoju pricu ali moj licni stav je da od toga nema neke koristi.

Pozdrav

DaBear
02-09-2007, 09:06 PM
Iskreno, meni se ovo ne svidja. Smem da tvrdim da prosecan americki demo reper moze da radi dosta bolje od ovoga.

@silicon science : Shpiri svaka cast. Hain Teny sam dosta slusao i rade dobar rep i to na svoj nacin sto je veliki plus.

Ono sto ja hocu vama ljudi da kazem je sledece. Zasto bi neko iz inostranstva kupio prosecan rep na engleskom kad moze da slusa i kupi mnogo bolje od toga? Ja iskreno ne bih ovo slushao kad mogu da slusam daleko bolje izvodjace. Imamo lep jezik i nikada nisam gotivio koriscenje stranog jezika u domacoj muzici. Cenim svaciji trud da izgura svoju pricu ali moj licni stav je da od toga nema neke koristi.

Pozdrav

ovi nashi vise zvuce pre kao Red Hot Chilly Pepers nego kao rapperi! Izmedju pevanja i rapa...i ovakvo, ladno prolazi (steta sto pesme nisu neke!)
A ako pricamo o pravom hip hop rapu, KOD NAS NIKO NE MOZE DA NAPISE TAKVE RIME I TEKSTOVE NA ENGLESKOM! pa tek posle engleski, akcenat itd...

Mislim slusao sam tonu nasih rapera, i ne mogu da sastave ni lyrics dobro , da sve lepo pase, ritmicki, da IZGOVORE u ritmu, da su im inteligenni tekstovi, da imaju foru..ima jos mnogo da se uche oko toga!

PS...Bad Copy Zoor, je vrlo blizu...ima fazon i Beogradski sindikat - alal vera..super koncept, ludilo video!!

Jan
02-09-2007, 09:12 PM
Ima dobrih MC-ijeva po Srbiji...Da se ne lazemo, ali na engleskom ne znam...Jos nisam cuo nista impresivno na engleskom iz Srbije...

Max
02-09-2007, 09:55 PM
da su im inteligenni tekstovi, da imaju foru..ima jos mnogo da se uche oko toga!

!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ne dao ti bog da prevodis strane textove :D

Sky wikluh ......... moze na srpskom da zvuci kao da repuje na engleskom .....poslusajte zadnji singl " idemo odma' "

Pozdrav

LACKY
02-09-2007, 10:24 PM
Iskren da budem nemoze ni jedan camuga isto tako da stane na crtu Sabanu kada su krmecaci u pitanju pa sta sad!
Ocu da kazem da ima dosta domacih rappera koji su radili interesantne stvari ( na nasem naravno) i to me zanima , koga boli dz... za one koji pokusavaju na engleskom. Te na engleskom slusam, one prave.

silicon science
02-09-2007, 11:11 PM
Mislim slusao sam tonu nasih rapera, i ne mogu da sastave ni lyrics dobro , da sve lepo pase, ritmicki, da IZGOVORE u ritmu, da su im inteligenni tekstovi, da imaju foru..ima jos mnogo da se uche oko toga!

PS...Bad Copy Zoor, je vrlo blizu...ima fazon i Beogradski sindikat - alal vera..super koncept, ludilo video!!

Glavni problem je nepoznavanje Engleskog. Zato i ne mogu da napisu text da ritmicki bude u redu itd. To si u pravu. A inteligencija textova, hm... Kad prevedes i te njiove skontas da su SRANJE!!! Nista bolji od nasih ovde. Fakat. A meni licno su Trance Balkan D. pesme FENOMENALNE. Hitovi ladno. Inace, pored Shpire koji je pokretac benda, bass svira Bebec, poznat kao clan u grupi "BOJE"...
@Tribal-radio sam sa Hain Teny 2 godine. Malo remixi, vecinu svirki kao tonac i Fx inzinjer(dileji na vokalima itd.). Inace, Shpira je izasao i H.T. i posvetio se Trance B.D...

silicon science
02-09-2007, 11:11 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ne dao ti bog da prevodis strane textove :D

Sky wikluh ......... moze na srpskom da zvuci kao da repuje na engleskom .....poslusajte zadnji singl " idemo odma' "

Pozdrav

Video spot. Super je:)

Rocket Roll
02-09-2007, 11:13 PM
Iskren da budem nemoze ni jedan camuga isto tako da stane na crtu Sabanu kada su krmecaci u pitanju pa sta sad!

Ne može ni jedna čamuga, ali može bilo ko iz Nusrat Fateh Ali Khanove škole - znači, pola Pakistana sa daljom okolinom, ako ne računamo mujezine širom sveta.

Čuo sam da B92 hoće da objavljuje sve vezano za rap, a onda je tu i PopBoks što se informacija tiče.

silicon science
02-09-2007, 11:16 PM
Ne može ni jedna čamuga, ali može bilo ko iz Nusrat Fateh Ali Khanove škole - znači, pola Pakistana sa daljom okolinom, ako ne računamo mujezine širom sveta.

Čuo sam da B92 hoće da objavljuje sve vezano za rap, a onda je tu i PopBoks što se informacija tiče.

Nusrat Fateh-najveci ikada. Obozavam ga... "Masta masta"

Tribal_kg
03-09-2007, 12:09 AM
@Tribal-radio sam sa Hain Teny 2 godine. Malo remixi, vecinu svirki kao tonac i Fx inzinjer(dileji na vokalima itd.). Inace, Shpira je izasao i H.T. i posvetio se Trance B.D...

Mozda si bio i u Kg-u kad su gostovali pre jedno tri godine. Veoma zanimljiv nastup. Dj, perkusionisti...

silicon science
03-09-2007, 12:14 AM
Mozda si bio i u Kg-u kad su gostovali pre jedno tri godine. Veoma zanimljiv nastup. Dj, perkusionisti...

Bio naravno:) . Super svirka