View Full Version : Koja je ovo sprava?
fischek
29-08-2007, 02:09 PM
Ne razumem se preterano (svakoga dana u svakom pogledu...), ali mi se cini da je u "Take my breath away - Berlin" upotrebljena neka analogna basčina, pa me interesovalo da li imate ideju koji bi to sint mogao da bude
http://www.youtube.com/watch?v=aHIxhLzeFg4
Hvala! :)
roginator
29-08-2007, 02:19 PM
neznam:o :o :o
DaBear
29-08-2007, 03:28 PM
Ne razumem se preterano (svakoga dana u svakom pogledu...), ali mi se cini da je u "Take my breath away - Berlin" upotrebljena neka analogna bas?ina, pa me interesovalo da li imate ideju koji bi to sint mogao da bude
http://www.youtube.com/watch?v=aHIxhLzeFg4
Hvala! :)
tu je Moroder umeshao prste, tako da moze da bude neki od onih velikih Moog-ova,...precesljaj sve intervjue sa njim na webu..?
tu je Moroder umeshao prste, tako da moze da bude neki od onih velikih Moog-ova,...precesljaj sve intervjue sa njim na webu..?
Kraj sedemdestih/pocetak osamdesetih Moroder je upotrebljivao Roland System 700 i MC8 odnosno MC4 (sve na albumu e=mc2 je system 700 (ima i video na YouTube), stvari prije toga albuma radene su sa Moog modularima), u tom vremenu je radio sa Moogima samo na onim stvarima koje je radio U L.A.-ju u studiu od Dana Wymana. Za solo soundove je upotrebljivao "preset" "solo" synthe (ala yamaha sy 1/2, sh200 etc.).
mirzaa
29-08-2007, 07:06 PM
aaaaaa zakon stvar. jao baš ti hvala šta si ovo izvuko iz ormara. woohooo!!
nego kad ste kod morodera, jel ito slušo Sparks? album, no.1 song in heaven, bio producent istog.. meni to zakon!
fischek
29-08-2007, 08:11 PM
Ok, hvala - vise me je interesovao neki educated guess - na primer da je to mogao da bude Moog - sa kojim efektom na primer? hvala jos jednom.
nego kad ste kod morodera, jel ito slu?o Sparks? album, no.1 song in heaven, bio producent istog.. meni to zakon!
me likes, me likes a lot!
Ok, hvala - vise me je interesovao neki educated guess - na primer da je to mogao da bude Moog - sa kojim efektom na primer? hvala jos jednom.
ok, educated guess: (ako nisi procitao 3 posta iznad ovog) roland system 700 bez efekta !! :D
fischek
29-08-2007, 10:40 PM
ok, educated guess: (ako nisi procitao 3 posta iznad ovog) roland system 700 bez efekta !! :D
procitao sam, hvala ti - to je bio odgovor Da Bear-u
procitao sam, hvala ti - to je bio odgovor Da Bear-u
aaa, ok...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.