View Full Version : Molim za savjet!
playboy
29-08-2007, 12:24 PM
Pozdrav svima.
Imam "malo veci problem " u izboru opreme koju trebam kupiti,pa bih vas zamolio da mi pomognete.
Trenutno radim samo aranzmane za kompozicije (samo VSTI i ponekada hard synth),pa iste saljem u drugi studio na snimanje vokala (mix,master).
E sada,,, hocu da zbavim sebi opremu da bih mogao kod sebe kuci da snimam vokal i live instrumente.
Posto su mi sve kolege nahvalile RME Fireface 800,interesuje me kvaliteta njihovih preampa i konverzije A/D-tj. imam li potrebu za kupovinom dodatnog preampa za vokal (nesto iz asortimana SPL ili nesto drugo) ili se to sve moze kvalitetno izvuci iz Fireface 800?
Ili je mozda bolja varijanta uzeti Saffire Pro i dodatni Preamp?
Unaprijed zahvalan svimaa!!!
grada27
29-08-2007, 08:06 PM
Imao sam slican problem,zavisi samo od toga sta ti treba od ulaza,izlaza ako ti treba vise ulaza napr. hoces da snimas ziv bubanj,ceo bend odjednom onda RME FF,ako ti pak netreba toliko ulaza izlaza onda mozes za iste pare da imas kvalitetna dva ulaza izlaza.Sve zavisi sta planiras da radis.
Pozdrav!
Gde si Playboy, odavno se nismo videli! :)
Sa RME-om neces pogresiti ni u kom slucaju.
A visak kanala nikako ne moze da ti smeta.
Sto se tice preampa, moj ti je savet da ne zuris, uhodaj se prvo
sa karticom koju budes uzeo, pa ces i sam da vidis ima li potrebe da
dodatno trosis pare i za koji uredjaj.
Generalno, preamp jeste jako bitna stavka ,ali ako se uslovi u kojima radis nisu promenili od onda kad smo pricali, mislim da ti u ovoj fazi nije neophodan.
Pozdravi Bozu! ;)
playboy
30-08-2007, 12:03 AM
Gdje si AVAX,ratni druze??!!:D
Slu$a li te Djole???:rotfl:
Matori,glava mi puca od razmisljanja sta da uzmem!?!?!?!?!?!
Danas mi prodavac napu$i Saffire Pro - lo$ kontrolni interface,itd...
Pa mi podje hvaliti FIRESTUDIO,kako je to super sprava-kako cu u$tedjeti 700 fr u odnosu na Fireface;a necu ni$ta specijalno dobiti(vjerovatno dobija pinku,heee).
U su$tini meni trenutno trebaju max 2 kvalitetna preampa,a kasnije ko zna...
Daj ti kao iskusan poznavalac studijske tehnologije kazi, da li je uzalud baciti taj resto od 700 fr u korist Fireface 800 ili je i taj FIRESTUDIO dobra "ma$inica",koja dobro "izlazi"?!!
Pa da ja uz Firestudio pazarim i neki od UAD paketa i gledam makar vece brojno stanje za otprilike iste pare.
Pozdrav iz hladne SWISS!!!
grada27
30-08-2007, 02:03 AM
U tom slucaju moja preporuka je FF400 koji ima 2 pre ampa,a kasnije dokupis ako ti bas zafale ulazi neki AD/DA konverter i nakacis preko optike gde dobijes jos 8 in auta.Proverena kombinacija,ili umesto FF400 uzmi 1212m i AD/DA i vozi nesto ces ustedeti.
pozdrav!
idekius
30-08-2007, 02:27 AM
...ili umesto FF400 uzmi 1212m i AD/DA i vozi nesto ces ustedeti.
Ako kupi lep AD\DA + Preamp (jer AD\DA najcesce nema preamp, phantom itd...) nece da ustedi, ali ce dobiti jaaaako lepu kombinaciju.
Stvar izbora, ubedjenja i nekih vise religioznih shvatanja ;):)
FF400, 800... Presonus varijante jesu zaista plafon za te pare. K'o sto rece AvaX... varijante sa odvojenim konvertorima, preampima itd. jesu lepse resenje, ali i skuplje (izuzev u nekim varijantama koje nisu bolje nego sama karta).
Sto se tice pomenutog UAD-a "za ostaka novca"... koliko kapiram eventualni ostatak nije veliki, a project pack nije bas neko resenje... bolje lepo daj jos neku kintu i sa jos jednim covekom uzmite minimum ultra pack i podelite nalog. Pogledaj po forumu (search)... pisalo se o tome...
@AvaX - :rotfl::rotfl::rotfl: Tek sada sam zapazio tvoj potpis :)
LACKY
30-08-2007, 06:44 PM
Najbitnije nam nisi rekao, budzet. Od toga zavise i preporuke.
Manley
31-08-2007, 11:06 AM
Verovatno si zvao Music Produktiv pa ti je Giani to rekao. Ne slusaj prodavce nikada, pogotovu ne ovde u svajcarskoj.
Pozdrav
Gdje si AVAX,ratni druze??!!:D
Slu$a li te Djole???:rotfl:
Matori,glava mi puca od razmisljanja sta da uzmem!?!?!?!?!?!
Danas mi prodavac napu$i Saffire Pro - lo$ kontrolni interface,itd...
Pa mi podje hvaliti FIRESTUDIO,kako je to super sprava-kako cu u$tedjeti 700 fr u odnosu na Fireface;a necu ni$ta specijalno dobiti(vjerovatno dobija pinku,heee).
Daj ti kao iskusan poznavalac studijske tehnologije kazi, da li je uzalud baciti taj resto od 700 fr u korist Fireface 800 ili je i taj FIRESTUDIO dobra "ma$inica",koja dobro "izlazi"?!!
Pa da ja uz Firestudio pazarim i neki od UAD paketa i gledam makar vece brojno stanje za otprilike iste pare.
Pozdrav iz hladne SWISS!!!
slowstar
01-09-2007, 12:49 AM
Glasam iz sve snage za FF 800, koji i sam posedujem, a vezao sam ga kablom (Hvala Djoletu i njegovoj majci) specijalno za Fire Wire 800 (Mac, izvinjavam se sto pominjem) i to radi BEZ GRESKE - "set & forget" za sva ulazno izlazna pitanja, ukljucujuci i te preampe kojih uzgred i nema bas mnogo, samo 4 komada, ostalo su linije, kojih ima koliko 'oces...
Dobra stvar je takodje da moze da se poveze dva, ili cak vise komada FF 800 u "daisy chain" vezu, i pri tome ce svaki da zna koji je, i tako ce se i pokazati u control softwareu. Ponavljam, radi BESPREKORNO, kvalitet i/o ja barem ne mogu da razlikujem od Digidesigna 192 i/o. Jedina mana je malcice "oskuplja: cena, mada ga danas ima i ispod 1000 evrica, doduse ne mnogo ispod...
Pozdrav, srecan lov, i cuvaj se jeftinih resenja iz "Creative" kuhinje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.