View Full Version : midi to cv converter
goasia
23-08-2007, 06:10 PM
dosta ih slabo ima , pa ovde ima dosta poznavalaca ove tematike ...
potreban midi cv konverter za vise sintova nesto kao Doepfer cv24...
???????
clusterchord
23-08-2007, 06:27 PM
encore expressionist. ako ga nadjes.
frostwave isto radi mislim 4 kanala - taj isto ima dobar renome.
to ili daj nekom da ti zalemi jedan PolyDac. 4 kanala. kupis PCB na netu i dijelove.. bagatela. mos odmah napraviti dva.
goasia
23-08-2007, 06:29 PM
tesko da ga mogu sam napraviti :(
roginator
23-08-2007, 07:06 PM
pa nije problem napravit...treba imat volje , zelje 2 ruke i lemilicu....
ako se gleda iz kuta" pa nemogu "onda je to SKUP SPORT!!!
Don Solaris
23-08-2007, 07:55 PM
Pantelija Topalović će da kupi MIDI/konverter pa će svi CV synthovi da praše punom PAROM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111 (A za 2 meseca dolaze dva JEBENA sinta)
Leleeeeeeeeeeeeeee.....................
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
???????????????????????????????
Don Solaris
23-08-2007, 08:02 PM
EJ LJUDI STIGLO MI ORIGINAL IZ ČEŠKE - Pilsner
RADO BIH VAS PONUDIO ALI OSTALO MI SAMO JEDNO
Pa ću to onda ja da popijem !!!!!!!
:rotfl::rotfl::rotfl:
:beer:
Sine, kako to tuče!!!!
Ko noga od 909 !!!!!!!!!!!!!!
A sljedeće iz Češke dolazi MIDI konverter za PolySix. Lik mi ga dao za bagatelu.
EDIT: Izvinjavam se ali samo sam malo sretan šta sam kupio MonoPoly i MS-20.
Don Solaris
23-08-2007, 08:14 PM
Dugo živjeli analogni synthovi i svima laku noć!
gregor z
23-08-2007, 08:36 PM
hey.....
imam ja stari doepfer mcv 8 koji mi ne treba.....
prodam povoljno......
ali moram proverit dal jo? radi....
nisam ga palio godinama....:D
roginator
23-08-2007, 08:59 PM
@ Don
sve je to lijepo ..... ali analogija nije zivot...to je still... zivi se za druge stvari
recimo dijeca, Komadi ( pitaj tomu jel bi dao Analogiju za ono sto smo vidli u Staroj savi jucer na pivi :D :D :D :D :D :D )
mislim da bi ga malo morao nagovarat....
osobno mislim da te ulovila grozna bolest FETISIZMA ANALOGIJE
FALA BOGU JA IZLJECEN :D :D :D :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) :banghead: :banghead: :rolleyes: :rolleyes:
@ Tomo ...jel da je bila aero-kusticno-dinamicna i imala odlicne KNOBOVE:smile2: :smile2:
Don Solaris
24-08-2007, 07:35 AM
@ Don
sve je to lijepo ..... ali analogija nije zivot...to je still... zivi se za druge stvari
Ma rekao sam "Živjeli analogni sintovi".
Kao nekad što je bilo "Živio Drug TITO". :mrgreen:
goasia
24-08-2007, 08:04 AM
:banghead: .... midi to cv conversion !!!
aaa , Don bogme neko se redovno napalio na analogiju
boggy
24-08-2007, 08:09 AM
Ahm, ja, glupan, ni ne znam sta je "midi to cv", o'li to neko objasniti ili da "konsltujem" wikipediju? :(
Unapred zahvalan! :)
pozdrav
bogi
p.s. Izvin'te na smetnji :mrgreen:
goasia
24-08-2007, 08:29 AM
pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off....
ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo :rotfl:
boggy
24-08-2007, 08:32 AM
pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off....
ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo :rotfl:
sta god... pricalo se o nekom pravljenju.... necega :mrgreen:
ok... predpostavljam da tu onda treba UART i DAC, i nesto izmedju sto se moze isprogramirati...
(sad ce neko da pita sta je to UART (http://en.wikipedia.org/wiki/Uart) i DAC (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital-to-analog_converter)... :rotfl: :rolleyes: )
pozdrav i hvala na razjasnjenju :)
pozdrav
bogi
Don Solaris
24-08-2007, 08:33 AM
Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.
Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške.
Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam roginatoru da vam ju detaljno objasni.
boggy
24-08-2007, 08:36 AM
Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.
kapiram, 'fala :)
Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške.
Zar ne moze da se uradi (de)kodiranje?
Mislim "shifra" note => tacan napon za TU notu
Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam ju roginatoru da vam ju oda.
ok.... che(t)kamo roginatora... :mrgreen: :cool:
pozdrav
bogi
roginator
24-08-2007, 09:33 AM
roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik pa cemo onda o cv i hertz ima
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
boggy
24-08-2007, 10:16 AM
ok... strpljiv... :)
pozdrav
bogi
boggy
01-09-2007, 09:40 AM
roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik ......
.....
Kako napreduju plocice i farbanje, roginator? :)
pozdrav
bogi
roginator
01-09-2007, 03:51 PM
jos hodnik u studiju...
puko sam skroz...vidis da sam slabo na rumskom, a sada jos imam ideu kupit eventide...za koje jos nemam dovoljno para....
imam jedan eventide u pocicama :o :o :o :o
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.