Log in

View Full Version : OB-8 (?mrc...)

Don Solaris
23-08-2007, 01:53 PM
Ide Worldwide !
Ima MIDI !
U savr?enom je stanju!
I sve to za samo 900 EUR !

http://cgi.ebay.com/Oberheim-OB8-OB-8-Analog-Polyphonic-Synth-w-MIDI-NR_W0QQitemZ290146504414QQihZ019QQcategoryZ38071QQ ssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ali NE ide u Hrvatsku preko USPS jer je pre velik za paket, po?to je kod njih ograničenje du?ina + opseg = 79'.

Mo?e samo sa UPS-om, ali po?tarina je onda 850$ !!!

Ili ti... je*em ti ?ivot !!!!

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

milos
23-08-2007, 03:25 PM
Polako.....
Cekaj da Clusteru stigne njegov OB-X pa kad probas,gledaces i sebi jedan da uzmes i neces zaliti za OB-8 :D ;)
Ala je ovaj OB-8 (makar kozmeticki) u dobrom stanju,svaka cast :)

Don Solaris
23-08-2007, 04:40 PM
Nema vi?e OB-X....

To ti se jednom godi?nje pojavi na eBay, a cjena ode u nebo....

Ja ba? oću OB-8 zbog dodatnih mogućnosti koje ima u odnosu na Xa. Znam da Xa bolje zvuči, ali je limitiran u odnosu na OB-8.

sRce
23-08-2007, 04:42 PM
Jel zna neko sto je ta fabrika prestala sa radom :confused: :rolleyes:

Don Solaris
23-08-2007, 05:41 PM
Jel zna neko sto je ta fabrika prestala sa radom :confused: :rolleyes:DX-7

roginator
23-08-2007, 06:05 PM
mozda ja prodam svoj OB 8.... za puuuuno para!!!!!:D :D :D

clusterchord
23-08-2007, 06:17 PM
mozda, mozda ... Laki Pingvini.

svirao sam neki dan OB-8, ma to je najbolji sint na svijetu !!!

(Rogina: meni 10 posto .. ;):cool: )

clusterchord
23-08-2007, 06:24 PM
Ali NE ide u Hrvatsku preko USPS jer je pre velik za paket, po?to je kod njih ograničenje du?ina + opseg = 79'.

Country Conditions for Mailing - Croatia

Size Limits (216.4 (http://pe.usps.com/text/Imm/immc2_006.htm#ep966447))
An item must be large enough to hold on its face the postage
and the plastic pouch that carries the Global Express
Guaranteed Air Waybill/Shipping Invoice (shipping label).
The shipping label is approximately 5.5 inches high and
9.5 inches long, and the plastic pouch that carries it is
approximately 7 inches high and 12 inches long.
Maximum length: 46 inches
Maximum width: 35 inches
Maximum height: 46 inches
Maximum length and girth combined: 108 inches

koliko ja vidim limit je 108 incha ukupno, za duzinu plus opseg. a ne 79..

al svejedno mislim da ti to ne stane. prvo da ga stavis u bilo koji flight case bit ce duzina bar 49 (veci od max dozv 46), a i opseg mi se cini poveci za te oberheime. ja sam racunao minimum za propeht5 49 duzina u flight caseu, pa pretpostavljam za ob da je isto ili duze.

Don Solaris
23-08-2007, 07:48 PM
Maximum length and girth combined: 108 inches

koliko ja vidim limit je 108 incha ukupno, za duzinu plus opseg. a ne 79..
:)

a koliko ja vidim to je za Global Express, a ne Standard International. Global Express cijene su gotovo jednake UPS-u.

Standardni Priority International je limitiran na 79':
http://pe.usps.com/text/Imm/ce_016.htm#ep3134270

I tako je za sve zemlje osim onih navedenih na dnu ove stranice:
http://pe.usps.com/text/Imm/immc2_016.htm#ep1893299

svirao sam neki dan OB-8, ma to je najbolji sint na svijetu !!!
:)

Jel ovo neka interna zajebancija sa roginatorom ili ti se fakat dopao.

Pantelija Topalović će da kupi OB-8 i TAČKA !!!!!!!!!!!!!!11111111

roginator
23-08-2007, 07:56 PM
ma ne Don DO JAJA JE OB8 DAS PUNO PARA I IMAS GA :o :p ;) :D :D :D :D

Don Solaris
23-08-2007, 07:59 PM
ma ne Don DO JAJA JE OB8 DAS PUNO PARA I IMAS GA
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......... sada sam skužio šta je Cluster mislio kada je rekao "ma to je najbolji synth".

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Znači totalka je rasturen !!!

:rotfl:

Ustvari sada sam se sjetio. Pa i preko telefona si mi rekao da je jedva nekako skrpan ali da i dalje ima detune problem.

E pa zajebo si se !!!!!!!

Trebao si mi samo da kažeš: "Imam OB-8, najbolji synth koji ću prodat kad kupim JP-8".

A Tomice bi rekao: "e pa lepo... možda ću ga ja ubost..."

Ali si se žurio........

Eto ti sad......

Ja ga neću kupit !

:p :p :p

:rotfl::rotfl::rotfl:

roginator
23-08-2007, 08:46 PM
ko je rekao da ne radi i ko je rekao da je rasturen.rekao sam da ne radi CPU reset tantal 4,7 uF koji sam juce promjenio i igrao se s OB 8 cijeli dan.....

koji si ti saker da si povjerovao da bi ti ja prodao svoj OB 8 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
skoro me i Tomo nagovorio da ga prodam...:p :p :p :p :p :p

pa nisam odlijepio ...
nov, lijep, rekapiran tuniran i ispravan OB8 s tipkama kakve drugi nemaju ( samo ja znam o cemu je rijec ) se ne prodaje...naime samo zadnjih 100 OB 8 ima drugacije tipke od ostalih OB8!!!!!! ako nisi znao;)

eto podatak vise pa zapisi..s time da moj OB 8 ima drugacije CEM 3340 od standardnih ( e da one koji su skuplji) da da s erija koja je i za memory moog!!!!!! cuje se jer sam svoj imao paralelno uz jos 2 OB 8 doma...

u klasicnim OB 8 je 8226 date code CEM 3340 ....:D :D :D moj je LATTER REV;)

roginator
23-08-2007, 08:53 PM
ajde Don no hard feelings i znas da ovo nije zlocesto ,,, ali trebas jos puno zganci popapat :D :D :D pa onda stici Tomu i mene u analgiji!!!!

mozda si tata u digitaliji ali jako puno jos trebas ucit o analogiji...IZMEDJU OSTALOG i da kod mene nema losih sinteva i unistenih sprava...ja to ne drzim!!!!!!

a popravljam i malo kompliciranije stvari od sirotog OB8!!!!!!

a one fore s klap klap i ostalo mozes opravdat kad izdas 5 posto izdanja koliko smo izdali ja ili Tomo!!!!

couse MUSIC IS FUCKIN MELODY and MELODY IS FUCKIN MUSIC

mislim da se s time slaze cijeli forum!!!

clusterchord
23-08-2007, 11:31 PM
ne bi se štel mešat, u vašu turbulentnu vezu :o:p, ali ovoliko znam:

rogina mi je pricao kako je sredio taj OB8, jos davno prije nego je i pomislio da bi ga prodao. jucer je bio prvi glas o tome. tako da to nije neka muljaza.

Don, pitao si kako se meni svidio:

mislim da je OB8 super polyanalog za onog ko nema jos 3 - 4 druga "hall of fame" polyanaloga. on sam pokriva dosta toga. to je prva liga, ne polysix ili juno. kao single board je mozda i najisplativiji od CEM sinteva. uvjetno receno, moze i mekano i tvrdo zvucati. e sad, naravno ima sprava koje zvuce i tvrdje, ili koje zvuce jos mekse. al ne oboje. kuzis logiku, ne? on po meni negdje na pola izmedju ljutitog, razjarenog OBXA i kompleksnog (matrix mod), svilenkasto-staklastog (:mrgreen: ) zvuka Xpandera.

beauty and the beast.

uostalom, probaj pa vidi sam .. ako se tebi svidja ili ne svidja.. to je najvaznije.

sRce
24-08-2007, 03:32 AM
Sta DX-7 ???

Don Solaris
24-08-2007, 07:28 AM
a one fore s klap klap i ostalo mozes opravdat kad izdas 5 posto izdanja koliko smo izdali ja ili Tomo!!!!
<klap....klap...klap... aplauz odu?evljenog mno?tva>

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Ma zajebavam se. A niti nema logike da ide? prodavati taj OB-8 kada si ga več odavno mogao prodati kao ?to si prodao prethodna dva - jel tak?

Ovaj si full uredio i ostavio za sebe. It's obvious.

;)