View Full Version : Virtual guitarist 2
Slucajno naleteh dok sam nesto pretrazivao na Thomannu ...... od kada je ovo ???
Sta sam propustio ???
Pozdrav
HeatMan
21-08-2007, 05:10 PM
matoro.. nisi nishta propustio... loop based program.. meni je bzvz.. al ako ti treba kao ritam gitara u pozadini (dalekoj pozadini da se ne bi provalilo da "varash") nije tolko loshe.. al ne volem takve programe..
pozdrav
a po cemu se razlikuje od prve verzije ?
Pozdrav
HeatMan
21-08-2007, 11:10 PM
nisam imao prvu.. :) nemam pojma..
pozdrav
idekius
22-08-2007, 08:27 AM
Nikad nisam voleo Steinberg VST... Virtual Bassist me raozcharao, Groove Agent takodje, Virtual Gitarist ne volim da vidim (ma da ga upotrebim kad bas moram za decije pesmice, eventualno pozorisnu predstavu, reklamu...) ... i sve to ne bi bilo cudno da iza tih VST-a ne stoji Wizoo...
Onaj njihov Hypersonic ima lepe padove... ma da je i to... hmmm... u odnosu na Atmosphere, Nexus...
newbieOP
04-09-2007, 06:20 PM
Mene je ispočetka odu?evio ( super je za staviti u pozadinu , kako netko ovdje reko?e), a kasnije , kad ga bolje upozna? , totalno počne iritirati svojom ''nehumano?ću'', i onda ga prepozna? u nekim stvarima ''velikih izvođača'' pa ti dođe slabo...
Ba? ću potra?iti tu drugu verziju da poslu?am ?to ima...ima nekih novih fora, loopova?:)
Mogli
05-09-2007, 01:07 PM
Nikad nisam voleo Steinberg VST... Virtual Bassist me raozcharao, Groove Agent takodje, Virtual Gitarist ne volim da vidim (ma da ga upotrebim kad bas moram za decije pesmice, eventualno pozorisnu predstavu, reklamu...) ... i sve to ne bi bilo cudno da iza tih VST-a ne stoji Wizoo...
Onaj njihov Hypersonic ima lepe padove... ma da je i to... hmmm... u odnosu na Atmosphere, Nexus...
Potpuno se slazem sa svim, a sto se tice Hypersonica, najvise me odusevljava od svega, jedino to sto se zvukovi kod njega super brzo ucitavaju, za razliku od svih drugih VST-a.
HeatMan
05-09-2007, 02:50 PM
^a opet su tanki i nikakvi.. :? ja mogu samo kao neku daaleku podlogu da ih koristim..
Nemanja Filipovic
12-10-2007, 01:04 PM
Ja misli da taj program treba shvatati kao "demo pomagalo".....i u takvom znacenju ima i logike....a za finalnu vrerzije neke pesme na nekom albumu..................:banghead::banghead::bangh ead::banghead::banghead::banghead::banghead::bangh ead::banghead: .... nikako
newbieOP
12-10-2007, 03:36 PM
I ja to isto mislim...ali opet, za neke stvari , kada radim i razrađujem ideju , dobro dođe..
Netko mi je izbrisao posljednji post, očito sam ne?to krivo rekao... pa ubuduće molim , ako se to već učini, da me se obavijesti na PM... Hvala.:)
Danny Lou
13-10-2007, 10:06 AM
u pravim rukama i najlosiji alat postaje mocno oruzje! :cool:
newbieOP
13-10-2007, 12:06 PM
Ja ga nigdje ne nalazim... :( Anybody?
Kako ne nalazis?
Evo:
http://www.thomann.de/gb/steinberg_virtual_guitarist_2.htm
Imas i update:
http://www.thomann.de/gb/steinberg_virtual_guitarist_2_update.htm
Za nepunih 400 evra je tvoj
I jos nesto...
Znam da ti sigurno nisi mislio a piratsku verziju, ali evo samo jedan mali podsetnik na pravila foruma:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17274
newbieOP
13-10-2007, 02:22 PM
Tnx. ;)
disco violence
14-10-2007, 12:35 PM
Ne bi se slozio sa tobom sto se Groove Agenta i Hypersonica tice. Jednostavni su za rad, i jedan i drugi mogu da te inspirisu da odes mnogo dalje nego sto si zamislio, u groove agentu veoma lako odvojis elemente po kanalima, i ako se potrudis mozes dobiti veoma dobar zvuk. Postoje i mnogo bolji VST instrumenti, ali se ne slazem da su ova dva toliko losa, bar meni su ok.
A zasto bi "odvajao elemente bubnja po kanalima"?
Ako vec radis svoju muziku, logicno je da imas i neki autentican zahtev u deonicama, koji nije predvidjen vec postojecim paternom, zar ne?
Onda lepo uzmes, odsviras ("odsviras", svesno utices na raspored udaraca, groove i sl...) i ispadne ti cak i brze, ako si vesti i ako znas sta zelis da ti se cuje.
Hypersonic se nekada desi da iskoristim, ali uglavnom mu je upotreba za "skiciranje" jer ima dosta razlicitih zvukova, pa u fazi izrade, ne moram da otvaram puno instrumenata tipa klavir, hemond, pad...
Kad nabacam malo aranzmana i vidim kako to otprilike zvuci, onda krenem redom da menjam. Ponekada ostane i neki pad sa Hyper-a, ali retko sta drugo...
nenad
14-10-2007, 02:16 PM
Hypersonic se nekada desi da iskoristim, ali uglavnom mu je upotreba za "skiciranje" jer ima dosta razlicitih zvukova, pa u fazi izrade, ne moram da otvaram puno instrumenata tipa klavir, hemond, pad...
Kad nabacam malo aranzmana i vidim kako to otprilike zvuci, onda krenem redom da menjam. Ponekada ostane i neki pad sa Hyper-a, ali retko sta drugo...
Ba? tako......Ja imam sličan način rada.......groove agent i hypersonic su mi uvek tu kao postavka, brzo se kroz njih uradi kostur.....a ?to se virt. gitare tiče.....to nisam ni probao jer mi je gitara uvek u krilu dok se zezam sa gore pomenutim vst.....:)
disco violence
14-10-2007, 06:16 PM
A zasto bi "odvajao elemente bubnja po kanalima"?
Ako vec radis svoju muziku, logicno je da imas i neki autentican zahtev u deonicama, koji nije predvidjen vec postojecim paternom, zar ne?
Onda lepo uzmes, odsviras ("odsviras", svesno utices na raspored udaraca, groove i sl...) i ispadne ti cak i brze, ako si vesti i ako znas sta zelis da ti se cuje.
Upravo to i radim, sam pravim ritam koji mi odgovara, nismo se razumeli, ono sto sam hteo da kazem je da u Groove agentu veoma jednostavno mozes da dodelis kanal kik-u, dobosu, kontri itd, da ne sviraju svi kroz jedan te isti kanal jedina zamerka je sto groove agent nema vise kanala. Znam da to rade i ostali VST instrumenti ali ovde mi to izgleda najjednostavnije reseno.
stigma
14-10-2007, 06:55 PM
Jel ko isprobao Chris Hein semplove? Po demo snimkama ne zvuci lose.
S-S-R
16-10-2007, 09:53 AM
I Hypersonic 2 i Groove Agent zahtijevaju dosta obrade i podesavanja. Za sta nam na kraju krajeva sluze reverbi, delay-i i ostale stvari. Kod mene je recimo Groove Agent 2, i nakon sto sam prokuzio kako radi, mogu slobodno reci da daje vrhunski ton. Rastavio sam sve kanale unutar njega samog, recimo bas 1, dobos 2, tomovi 3 itd. itd. i tretirao ga bukvalno kao "zivi bubanj" a sve nasnimavao rucno, znaci dinamicki. Rezultat toga je sjajan sound, a u pjesmi-bubanj je skoro nemoguce identifikovati kao "mrtvi". Ista stvar je i sa Hypersonicom. Kod mene je dvojka, i prezadovoljan sam. Uradio sam presete svojih tonova, nekima je trebalo dodati niske frekvencije, nekima oduzeti, ali sve u svemu ko poznaje funkcije EQ i ostalog, moze napraviti vrlo dobar sound, koji apsolutno nije "tanak". Samo se treba malo potruditi.
gitarstudio
19-12-2007, 07:06 AM
:d:d:d:d:dmogu Se Delimicno Sloziti Sa Vama.....
I Hypersonic 2 i Groove Agent zahtijevaju dosta obrade i podesavanja. Za sta nam na kraju krajeva sluze reverbi, delay-i i ostale stvari. Kod mene je recimo Groove Agent 2, i nakon sto sam prokuzio kako radi, mogu slobodno reci da daje vrhunski ton. Rastavio sam sve kanale unutar njega samog, recimo bas 1, dobos 2, tomovi 3 itd. itd. i tretirao ga bukvalno kao "zivi bubanj" a sve nasnimavao rucno, znaci dinamicki. Rezultat toga je sjajan sound, a u pjesmi-bubanj je skoro nemoguce identifikovati kao "mrtvi". Ista stvar je i sa Hypersonicom. Kod mene je dvojka, i prezadovoljan sam. Uradio sam presete svojih tonova, nekima je trebalo dodati niske frekvencije, nekima oduzeti, ali sve u svemu ko poznaje funkcije EQ i ostalog, moze napraviti vrlo dobar sound, koji apsolutno nije "tanak". Samo se treba malo potruditi.
Ajd ako ti nije mrsko okači neki snimak samog bubnja da čujemo kako to zvuči. Meni je dobo? problem kod Groove Agenta, uvijek je nekako tanak pa ga moram mijenjati.
Mogli
19-12-2007, 11:37 AM
Jel ko isprobao Chris Hein semplove? Po demo snimkama ne zvuci lose.
Ja sam isprobao i ne svidja mi se. Bolji je real guitar.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.