View Full Version : Ja bih ovako nesto...
silicon science
19-08-2007, 09:19 PM
http://www.youtube.com/watch?v=57SWJxuGLM4
ROGINATOR, daj nam ovo napravi:hyper: :hyper: :hyper:
DaBear
19-08-2007, 09:44 PM
http://www.youtube.com/watch?v=57SWJxuGLM4
ROGINATOR, daj nam ovo napravi:hyper: :hyper: :hyper:
volim sto je veliko, izgleda mega lozacki, a zvuk...ne znam. to sve soft sint odradi...
DaBear
19-08-2007, 09:50 PM
mnogo skupo...?2500 + vat!!! ne vredi toliko..
goasia
19-08-2007, 10:01 PM
ma ne treba uvek biti u hard vs soft diskusiji , do su dva sveta koja se medjusobno ne iskljucuju
ipak veliki modulari imaju respektabilan zvuk ... a ko sa cime radi muziku to je vec svejedno , stvar izbora ,mogucnosti itd ... bitni su rezultati
silicon science
19-08-2007, 10:03 PM
ma ne treba uvek biti u hard vs soft diskusiji , do su dva sveta koja se medjusobno ne iskljucuju
ipak veliki modulari imaju respektabilan zvuk ... a ko sa cime radi muziku to je vec svejedno , stvar izbora ,mogucnosti itd ... bitni su rezultati
Bas to. Obe varijante imaju svoje prednosti i mane...
goasia
19-08-2007, 10:11 PM
al jebiga kad ja volim pipati ....:)
a ne samo gledati
milos
19-08-2007, 10:16 PM
Ja bih radje Arp 2600 iako je ovo po samo po izgledu "orange meanie":)
Ni ja ne zelim da skacem u bunar oko hard vs. soft ali reci cu samo da u svetu hardvera ne postoji nesto kao npr. U-he Zebra 2, NI Reaktor 5...
Isto tako ni u svetu softvera ne postoji nesto kao "discrete" analogni sint :rolleyes:
silicon science
19-08-2007, 10:17 PM
al jebiga kad ja volim pipati ....:)
a ne samo gledati
Isto i kod mene. A i kad pogledas cene tih softvera, brate mili pre bih kupio pravu stvar tj. hardverski sint jer kostaju skoro isto. A i pipas brate...:D
roginator
19-08-2007, 10:54 PM
ja se necu previse mjesati u raspravi....ionako se zna da ja volim stare stvari...hm...
plavuse 80, 81 i 82 godiste:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
i ja kao Goasia volim pipati i dirkati ...hmmmhmmmmm
goasia
19-08-2007, 10:56 PM
heheh .....sa diskretnim komponentama
pa da udaris brz attack
mirzaa
19-08-2007, 10:57 PM
a ja bi ovako ne?to. prije par dana nai?o na link.
http://www.otownmedia.com/he/buchla.htm
clusterchord
20-08-2007, 12:14 AM
to sve soft sint odradi...
DaBear, pa jel ti moras na svaki thread koji ima veze sa analogijom to ponavljati? pa dobro znamo tvoj stav o tome i svaka cast na tvom izboru. ne radi se uopce o tome ko je u pravu.. (to each his own) ali pokusaj bar koji put da odgovoris sa ON TOPIC komentarom ili necim konstruktivnim sto se tice same teme.
ako covjek pokrene temu o moogu il sta ja znam cemu, veš-masini sa VCO-om, pa pusti ga da prica o tome i ko god hoce. ne trebas stalno ljudima nabijati na nos, kako si ti "imao" sve to i kako tvoj setup to "odradi". jbga sintevi nit su poceli, a nit su zavrsili s tobom. a ni samnom. ljudi razlicito cuju stvari to je odavna poznato.
ako bas hoces, pa napravi poseban thread o soft sintevima, sa mp3 primjerima kako hebeno rade i svi cemo sudjelovati. ako zelis diskusiju o soft Vs. hard, uzmi neki tudji primjer hw, "odradi" ga na sw, pa nek ljudi komentiraju koliko je to isto ili nije. mogu ti ja dati koji ako hoces ;)
nemoj se ljutis.
Tom
silicon science
20-08-2007, 12:28 AM
[QUOTE]
ako zelis diskusiju o soft Vs. hard, uzmi neki tudji primjer hw, "odradi" ga na sw, pa nek ljudi komentiraju koliko je to isto ili nije. mogu ti ja dati koji ako hoces ;)[QUOTE]
On je i obecao Don Solarisu da ce odraditi bass koji proizvodi JUNO 60 sa nekim soft sintom. Ali od toga nista. Only empty words...
Don Solaris
20-08-2007, 08:05 AM
On je i obecao Don Solarisu da ce odraditi bass koji proizvodi JUNO 60 sa nekim soft sintom. Ali od toga nista. Only empty words...
Ma ne treba. Ja sretan svojim Juno 60 i nema toga ?ta mo?e da mi ga zamjeni.
Kakav soft.... pa pogledaj samo ovu makinu:
http://farm1.static.flickr.com/35/277209835_be9d7fb476.jpg
HeatMan
20-08-2007, 08:34 AM
sa tim efektom stvarno zvuchi mocno.. :)
poz
Don Solaris
20-08-2007, 08:48 AM
Ti su iskre od prejake rezonance !!!
HeatMan
20-08-2007, 08:54 AM
nenen.. to su (em) rezonance od prejake iskre.. 8)
RetroMan
21-08-2007, 10:30 PM
a zvuk...ne znam. to sve soft sint odradi...
Evo kako to ODRADI
http://www.youtube.com/watch?v=F78H6mPcETM&mode=related&search=
i sad sta ce ti Oberheim, ako imas ovakav VST :confused:
RM
milos
21-08-2007, 10:37 PM
Jump je sviran na OB-8 a ovo ti je emulacija OB-X :)
Ja koristim Reaktor ensemble i solidan je sint ali nije to OB-X:rolleyes:
roginator
21-08-2007, 10:37 PM
tanko tanko tanko ....kako gubi mast dole jaoooooo
roginator
21-08-2007, 10:39 PM
prvi jump sviran je na OBXa..... :)
imas i patch poslije na OB8...sound je u orginalu 120 programsa OBXa na A8
eto
imam i OBXa i OB8 ....pa sam probao jump na oba...ubijedljivo vodi OBXa
OPx je puno tanji i od OB8 koji je najtanji u OB familiji!!!!!!
milos
21-08-2007, 10:47 PM
Vidis,nisam znao ovo za OBX-a:banghead:
:D
Stari ,beli Oberheimi (2,4,8 voices )- e to su bili sintovi ,na drugom mestu OB-X a tek onda CEM-ovi:D :mrgreen:
roginator
21-08-2007, 11:01 PM
sluam na netu A B test opx i OBX ...nemogu reci da nije frajer prisao soundu OBX ali kako je to cudan sound...kao da DX7 svira OBX...nesto cudno:confused:
clusterchord
22-08-2007, 01:19 AM
e pa moje saznanje o Jump-u se malo razlikuje.
naime, uzrok sto je oduvijek fama da je OB-XA sviran na Jumpu je taj sto su ga imali na turneji i u video spotu.
medjutim u studiju je odsviran OB-X i to na Marshall stack, dupliran sa D.I. signalom. bio je prenestabilan za live, isto kao i JM Jarre-u za Magnetic Fileds na Concerts in China (XA umjesto X).
ono sto me prvo navelo da posumnjam jest da se koliko god vrtio OBXA ne moze dobiti potpuno isti sound. naime portamento se na OB-X i XA malcice drugacije ponasa, i jednostavno ti slide-ovi nikad ne idu isto kao na snimku, kad to probavas na OBXA.
mozda grijesim, ali to mi je potvrdio i covjek koji nista ne radi vec cijeli zivot pise bibliju i vadi dokumentaciju o tome sto se tocno koristilo na kojem snimku - poznaje ljude iz Tota, Johna Carpentera, Morodera, Johna Bowena, Oberheima itd itd..
al znat cu sto posto kad mi stigne moj OB-X.. ;)
Sve to sto ste napisili ste u pravu.:da: Najvise na svetu volim hard sintove i to je to, samo sto krajnjeg (obicnog) slusaoca muzike to uopste ne zanima. Bitno je da se njemu svidja kompozicija... a da li je svirano na OB-Xu ili "OB-axzr..." boli njega. U sustini pravimo muziku za "obican svet", a ne za muzicare...
Kolege nisam hteo nikog da uvredim ali je sustina imati dobru melodiju, a ne skupi synth.:cool:
p.s. Iako sam ovo reko sve bih pare potrosio na syntheve... to je zato sto ih ceo zivot volim...:da:
Don Solaris
22-08-2007, 07:28 AM
medjutim u studiju je odsviran OB-X i to na Marshall stack, dupliran sa D.I. signalom. bio je prenestabilan za live, isto kao i JM Jarre-u za Magnetic Fileds na Concerts in China (XA umjesto X).
Eddie Van Halen tvrdi da je "Jump" u studiju odsviran na Xa:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=23226506#post23226506
RetroMan
22-08-2007, 01:46 PM
krajnjeg (obicnog) slusaoca muzike to uopste ne zanima. Bitno je da se njemu svidja kompozicija...
Ma koja bre kompozicija, samo da su reci zgodne za pevanje u kafani. :drunk:
a da li je svirano na OB-Xu ili "OB-axzr..." boli njega.
Naravno da slusaoca ne interesuju konkretne sprave, ali to su dve sprave koje obe imaju kvalitetan zvuk, a zamisli kako bi zvucalo da je to svirano na harmonici (i harmonika je keyboard), ili nekom home keyboardu, ala Casio? Ili kako bi zvucali zanrovi elektronske muzike svirani na harmonici, ili koristeci samo Casio, da li bi slusaoci (tog zanra) primetili razliku? Sto bi ti rekao, generalno se slazem sa tobom, ali...
ali je sustina imati dobru melodiju, a ne skupi synth.
Jes' da se hitovi mogu praviti i samo sa akusticnom gitarom, ali da li ti se desilo da prvi put sviras neku spravu, a zvuk te prosto tera da nesto pravis? To nije samo moje iskustvo, mnogi su mi isto rekli, i zato je meni (i mnogima) zadovoljstvo da sviram na spravi koja me inspirise, a rezultat su bolje kompozicije (a i vise njih), sto ce na kraju i obican slusaoc primetiti.
RM
Don Solaris
22-08-2007, 06:38 PM
Kolege nisam hteo nikog da uvredim ali je sustina imati dobru melodiju, a ne skupi synth.
Zvuk, tekstura, ritam - to je današnja glazba.
Ti ako misliš drugačije, uzmi frulicu pa sviraj "melodije" - kad su one tako bitne. No sumnjam da će bilo koja muzička izdavačka kuća biti zainteresirana za te melodije na frulici. Sa tom "melodijom" možeš eventualno zabavit 10-15 ljudi na nekoj lokalnoj seoskoj zabavi u vreme pečenja rakije.
To bi možda prošlo prije 100-200 godina. Odnosno danas eventualno u nekim zabitijim djelovima ex Juge, Rumunjske, Kazahstana i dr.
roginator
22-08-2007, 06:56 PM
@ Don
sad mali ukor i sijedni zadaca losa 1
pa melodija je bitna koliko i sound!!! i tocka!!!!
mislim da ce se tu svi slozit:da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da:
mozda grijesim, ali to mi je potvrdio i covjek koji nista ne radi vec cijeli zivot pise bibliju i vadi dokumentaciju o tome sto se tocno koristilo na kojem snimku - poznaje ljude iz Tota, Johna Carpentera, Morodera, Johna Bowena, Oberheima itd itd..
Da li je to mozda Mike Lindgren a.k.a. "Mike" from Sweden?
fischek
22-08-2007, 07:04 PM
:confused:
"Melodija"?
Zvuk, tekstura, ritam - to je dana?nja glazba.
Meni se cini da je ovo previse gruba izjava. Mislim da je covek apsolutno u pravu kada kaze da je bitna muzika. Na fruli, na Yamahi CS80 ili na Korgu M3 - svejedno. Prica o amaterskim Casio klavijaturama je apsolutno bespredmetna.
Podrazumeva se da se ovde na forumu prica o profesionalnim spravama, a ne o igrackama, a pecenje rakije i seoske zabave....malo mi to zvuci kao nekontrolisano brbljanje bez mnogo smisla i poente.
Meni se cini da je ovo previse gruba izjava. Na fruli, na Yamahi CS80 ili na Korgu M3 - svejedno. Prica o amaterskim Casio klavijaturama je apsolutno bespredmetna.
Podrazumeva se da se ovde na forumu prica o profesionalnim spravama, a ne o igrackama, a pecenje rakije i seoske zabave....malo mi to zvuci kao nekontrolisano brbljanje bez mnogo smisla i poente.
I ako si im reko prijatelju...:mrgreen: Ja neznam da li pricam kineski ili neki ne citaju moj ceo post.
RetroMan
22-08-2007, 07:53 PM
brbljanje bez mnogo smisla i poente.
I, koja je tvoja poenta? :confused:
RM
RetroMan
22-08-2007, 07:57 PM
neznam da li pricam kineski
E, kinezi imaju super melodije - i to na njihovoj verziji frule. :hyper:
RM
silicon science
I ako si im reko prijatelju...:mrgreen: Ja neznam da li pricam kineski ili neki ne citaju moj ceo post.
Jednom za svagda:
Ljudi koji su rezidenti na ovoj sekciji foruma (Don, Roginator, Cluster, Milos, Goasia, ja... neka me izvinu oni koje sam izostavio) su zaljubljenici u hardverske, pogotovu stare vintage sintove, koji oberucke prihvataju pored svega toga i dobre emulacije tih istih. S toga smatram krajnje neumesnim bilo kakve izjave koje pokusavaju da obezvrede taj "stav", kako su te sprave "prevazidjene", kako nije bitan sint nego muzika i bla, bla, bla. Manite se filozofiranja. OVDE SE ISKLJUCIVO DISKUTUJE O ONOME STO PISE U NAZIVU SEKCIJE: KLAVIJATURE I SINTISAJZERI. Nadam se da ne zvucim arogantno, jer mi to nije namera
fischek
I, koja je tvoja poenta? :confused:
RM
Pa ajde procitaj jos jednom sta sam napisao - mozda ti bude jasno iz drugog puta.
Don Solaris
22-08-2007, 08:12 PM
pa melodija je bitna koliko i sound!!! i tocka!!!!
<klap..klap... klap.... aplauz oduševljenog mnoštva>
Da. To se podrazumjeva.
Ali sama melodija bez ritma, zvuka, teksture i prije svega dobre produkcije - danas u klupskoj elektronskoj glazbi ne znači AMA BAŠ NIŠTA. U narodnjacima možda da, ali u elektronici: NE. Da je tome tako kako sam napisao, dovoljno je uzet nešto od Joey Beltrama i poslušat. Mislim, lika obožavaju sa obe strane Atlantika ko da je bog. A ja baš ne čujem neke fascinantne melodije kod njega. A Norman Cook i "melodije"? A acid techno? TB-303 stari moj, Random Pattern + TR-909 i deri!!! Nemaš tu šta razmišljat... samo DERI !!!!
Nemoj krivo da me shvatiš. Dio koji si napisao u vezi financija (skupi synth) se apsolutno slažem sa tobom. Ali nemoš sve svesti samo na "melodiju".
Gledaj. Neki ljudi su plaćeni i po par tisuća dolara po satu, samo zato da naprave tri zvuka ili umiksaju 9 kanala. Prema tome, tvrdnja da je samo bitna melodija definitivno ne prolazi u elektronskoj glazbi. Danas je to malo više od same melodije...
Izvini ako sam djelovao prepotentno. To mi nije bila namjera. Budem stavljao više smileja da se vidi kada je šaljivi kontekts i sl.
:)
alavuk
22-08-2007, 08:18 PM
<klap..klap... klap.... aplauz odu?evljenog mno?tva>
Da. To se podrazumjeva.
Ali sama melodija bez ritma, zvuka, teksture i prije svega dobre produkcije - danas u klupskoj elektronskoj glazbi ne znači vi?e ni?ta. U narodnjacima mo?da da, ali u elektronici: NE. Da je tome tako kako sam napisao, dovoljno je uzet ne?to od Joey Beltrama i poslu?at. Mislim, lika obo?avaju sa obe strane Atlantika ko da je bog. A ja ba? ne čujem neke fascinantne melodije ko njega. A Norman Cook i "melodije"?
zaboravio si bibliju jeff mills waveform 1&3 npr. 1992/1993 a zvuci kao da je sad izaslo , produkcijski je shit u odnosu na danasnju produkciju a la benny benassi ,a kida ko blesavo tj kao da je sad izaslo u prodaju
Don Solaris
22-08-2007, 08:26 PM
zaboravio si bibliju jeff mills waveform 1&3 npr.
Upravo tako! Jeff Mills - odličan primjer! Kod njega melodije .... NEMA !
A lik je BOG!!!!
Plačaju ga po satu ko da je fudbaler (zapravo i više).
http://www.youtube.com/watch?v=EdbIDfNZj2s
:beer: :bend: :vitez:
p.s. Opustite se malo ili procitajte ispod crte...
fischek
22-08-2007, 09:24 PM
pazi ovo je**te - sto bi rekli englezi: YOU HAVE TO SEE THIS!! :rotfl: :banghead:
http://www.youtube.com/watch?v=jij-E0O3Fbs
silicon science
22-08-2007, 10:27 PM
pazi ovo je**te - sto bi rekli englezi: YOU HAVE TO SEE THIS!! :rotfl: :banghead:
http://www.youtube.com/watch?v=jij-E0O3Fbs
E stvarno strasno. Ha ha ha ne mogu da verujem:rotfl: :rotfl: :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.