View Full Version : Procesor za live
Kako rece heatman, evo i mene na podforumu:)
Kolega iz tezga benda treba da kupi procesor.... razmisljamo o boss GT8, XT live...... znaci, red velicine 400-450e.....
Sad, on je vise stara skola, tako da mu je izmedju ostalog i neka jednostavnost programiranja a i brzina rada na samoj svirci bitna...
Takodje, nema pevise ultra hi-gain svirke, dzdzdzd i tako to (:( ).....
I da, bode se direktno u razglas:cool: .......
Ako ima nekih preporuka, da li neki od ova 2 ili neki 6ti model.....
Faalaaa
Rocket Roll
19-08-2007, 10:33 AM
Prenesi mu ovako:
"Stara školo", ja sam suviše mlad da se miješam u te stvari, ali poslušaj moj savjet - zamrzećeš sve osim ToneLaba SE ili ToneLaba LE. Ta lampica u njima se stvarno čuje i posle nje sve ostalo (naročito moćni Pod XT Live) zvuči hladno i tanušno.
Evo iskustava jednog "starog majstora":
"I bought this to replace my Line6 PODXT Live pedalboard for playing at church. Our church spent six figures on a sound system and the line 6 sounded like $1.98 even after hours of tweaking and spending an extra $300 on a Harmonic Converger box. You can't polish a turd!
The soundman who has been struggling with me using the Line6 fizz-unit came up to me and told me "That is the tone you have been looking for the whole time, and there it sits." (Pointing at the new Tonelab LE.)"
Detalji na:
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Effects/product/VOX/Tonelab+LE/100/1
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Effects/product/VOX/Tonelab+SE/100/1
http://www.voxamps.co.uk/tonelab/images/Tonelab-LE_Slant_000.jpg
I ja bih ga preporučio definitivno. Ja imam Tonelab SE i prezadovoljan sam s njim. Doduše, bodem ga u pojačalo ali radi odličan posao i direct. Najveća prednost su mu knobovi koji su na dohvat ruke tako da svakom parametru pristupaš direktno u toku same svirke. Mislim da ima najprirodniji i najrealniji ton od svih ''zujalica'' (procesora) prvenstveno zbog te lampe na izlazu.
Prije neki dan sam imao priliku da ga spojim na JCM 2000 (power amp ulaz a na voxu sam izabrao simulaciju baš JCM 2000) i meni lično je ta kombinacija radila bolje nego kad sam koristio i marshall-ov preamp.
Mitjovan
20-08-2007, 03:34 PM
Kakve su mu hi gain farbe, moze li se koristiti za neke malo tvrdje varijante?:)
Rocket Roll
20-08-2007, 09:12 PM
Ne baš - ToneLab LE svakako ne može, a ne znam za ToneLab SE. Mislim, ako hoćeš NuMetal, tu mora POD i tačka. Zato i rekoh - nama iz "stare škole", koji ne počinjemo "nuklearni džihad" gitarama, ne može bolje da upadne od ToneLaba.
Ne ba? - ToneLab LE svakako ne mo?e, a ne znam za ToneLab SE. Mislim, ako hoće? NuMetal, tu mora POD i tačka. Zato i rekoh - nama iz "stare ?kole", koji ne počinjemo "nuklearni d?ihad" gitarama, ne mo?e bolje da upadne od ToneLaba.
Hmmm...mislim da se i sa Tonelab-om mo?e dobiti prilično čvrst zvuk. Ja sviram u hard rock/heavy bendu i sasvim mi je dovoljan (na repertoaru se nađe i Metallice, Him-a, Van Halen-a i sl.). Bio sam kao i ti skeptičan kad sam ga kupovao, računao sam da ću kačiti na insert ulaz jednu eksternu pedalu tipa ''metalzone'' ili ''ubermetal'' ali sam ubrzo odustao od toga jer je simulacija JCM 2000 i Dual Rectifiera vi?e nego dovoljna za hi gain.
lemy777
14-12-2007, 12:39 PM
Mislim da generalno mnogi ljudi ocekuju,kad kupe procesor,dovoljno je da ga prikace na pojacalo i gitaru,i on ce da prosvira u naj boljem svetlu(pa se razocaraju),a u stvari je sasvim suprotno,ja na primer imam stvarno dobru gitaru(hvala bogu)telekaster u.s.a iz osamdesete,medjutim isto tako imam i pojacalo (Regent-istocno Nemacko sranje),i V-amp 2,mislim da pojacalo i procesor,zajedno kostaju koliko i jedan losiji mobilni telefon,medjutim dosta muzicara mi je reklo da imam stvarno dobar zvuk,napravio sam dve distorzije i dva klina i to je to.Da ne bih sad smarao dalje,sta god bilo ko pazari,samo treba vremena da se upozna sprava i da se izvuce od nje maksimum:)
lemy777
15-12-2007, 12:45 PM
Samo bi jos dodao sve ovo vazi ako se vas procesor ne zove zoom:grin:
Benjo
02-01-2008, 12:38 AM
....neznam,nisam jos isprobao model LE
ali pricajuci sa ljudima koji su ga probali,
kao i modele Tonelab i Tonelab SE,kazu
da model LE ima malo vise....dzdzdz masti.
Mada i sa prva dva modela ne fali Hi Gain-a.
Zdravo svima.:D
Ja sam nov ovde, nisam hteo da pokrećem novu temu jer mi treba ne?to ovako...
Dakle, u planu je da se kupi procesor za gitaru. Dolazi u obzir samo kupovina u zemlji, novo. Obi?ao sam sve ?to se mo?e po netu, čitao sam mi?ljenja sa H.Centrala i ostalih sajtova/foruma, skidao demoe, smarao ljude, preleteo sam i ovde neke teme... čak sam i slu?ao čobaniju sa YTube-a...:banghead:
Bud?et je nekih 250++ jura, i tu se uklapaju Korg ax3000 (240, Sky, nema ga sad ali kunu se da će biti uskoro...) i Zoom G7.1 (290, Nota, kunu se da će i njega biti...) - i ja bi ToneLab, ali kratak sam :wink:
Koristiće se za prvenstveno Live (i igranje kući sa snimanjem), muzički pravac nije ba? d?d??dd, ali ima i toga... Kačenje u pojačalo.
Znam ja da je Korg ipak Korg, to guraju i u ona Vox pojačala, a opet Zoom-ovci se hvale sa onim "lampa, 32-bit/96kHz, novi proc"... ne znam...
Treba mi pomoć nekog iskusnijeg. Ko je probao oba ili ima ne?to od toga. Dal je ta lampa trik neki ili stvarno vredi čemu? Dal uop?te vredi kupiti Zoom? Raspalite mi?ljenja slobodno...
Rocket Roll
31-01-2008, 11:53 PM
Vredi Zoom. Idi pa poslušaj... Za moje uši - uboli su "realizam", najzad.
Korg nećeš moći da povežeš sa kompom preko USBa, što mnogo olakšava pravljenje "farbi".
Da sad ne bi bilo - "Zoom je takav-i-takav", idi i poslušaj sam, to je stvarno najbolji savet!
lemy777
01-02-2008, 09:45 AM
Slazem se,idi probaj,iako sam ja jedan od zumofobicara,ne mogu da tvrdim,da su sranje ovi novi modeli sa lampom,cak sta vise ono sto sam cuo je jako dobro,a sto se tice Sky-Musica,da i meni su se kleli da ce uskoro stici Tonelab Le,cekao sam ga jos koji dan ,puna 2 meseca,i to pod pritiskom,preko veze su zvali da uknjize jedan da bih mi prodali(u magacinu je stajao nedelju dana),hvala bogu isplatilo se cekanje,zvucace prepotentno,ali savrsen procesor,sve farbe koje trebaju jednom gitaristi,simulacije pojacala savrsene,wah,avkusticna gitara...ali 355 evrica.
U vezi pravljenja farbi na kompu, kak to ide.
Naime imam GT-8 i GT-8 editor ali nikak da to pokrenem. Ako neko ima kakva iskustva s tim molim pomoć.
A ?to se tiče procesora ima Lemy pravo, ni jedan neće sam, sa svakim se treba natezat a sve ovisi s čim svira? i na kaj si uboden tj koju gitaru ima? i kakvo pjačalo.
boom.trass
12-04-2008, 11:24 AM
Sta te konkretno muci kod GT8Editora? Ne treba boje praviti preko njega. Treba ga koristiti samo za backup-ovanje na hard, ili za eventualno skidanje boja za neta i sl. Jednostavno, povezi ga midi kablom sa kompom. U slucaju da hoces neke boje sa procesora da prebacis u komp. GT-8>system>bulk dump. U bulk dump odredjujes koje boje prebacujes...npr. #1-1 #10-1, sto znaci da prebacujes sve od prve boje sa prve banke do prve boje sa desete banke, otvoris GT-8 editor podesis i/o devices (midi i/o zvucne karte) i kliknes na receive i konacno to sto si prebacio sa procesora na komp. save-ujes.
U suprotnom, ako prebacujes boje sa kompa na GT-8(ovo nisam jos radio, ali pretpostavljam) na procesoru idi na system>bulk load, a na editoru kroz open and send otvori zeljenu boju koja se nalazi negde u kompu i salji na GT-8.
GT-8, mmm...strasna sprava.:grin:
Ne propusti da posetis www.bossgtcentral.com
Srecno!
zeleny zub
16-08-2008, 02:42 PM
Vredi Zoom. Idi pa poslu?aj... Za moje u?i - uboli su "realizam", najzad.
Korg neće? moći da pove?e? sa kompom preko USBa, ?to mnogo olak?ava pravljenje "farbi".
Da sad ne bi bilo - "Zoom je takav-i-takav", idi i poslu?aj sam, to je stvarno najbolji savet!
Za moje u?i zoom g7.1 nema veze sa "realizmom",jeste da je ova generacija zoomovih proc. kvalitetnija od ranijih tipa gfx8,ali i dalje je to sintetika,ali po?to je tema "proc. za live" onda bi G7.1 mogao da zavr?i posao.
P.S.Da se ja ne?to pitam,zabranio bih rad firme ZOOM na dvadesetak godina,a za to vreme zoomovi in?enjeri bi morali da se malo late sviranja gitare sa pravim pojačalima najmanje 5 sati dnevno kako bi nakon dvadeset godina mogli da napi?u algoritme koji ne bi zvuk električne gitare pretvarali u plastiku:D
dejankuki
16-08-2008, 06:13 PM
Gresis, ovaj gresis momce.
Za razliku od svih predhodnih Zoom serija ova najnovija G serija vrrrlo dobro zvuci.. cak odlicno..
Ne gledaj one 'decje bolesti" od Zoom 505, 505II, 707... ili nekeranije modele.
G7.1 i G9.1t su nesto sto je veeeoma dobro...i za u pojaclo i za u miksetu direktno!!!
Probaj, ako nisi... nemo' si gresis dusu..
zeleny zub
16-08-2008, 08:26 PM
Probao sam ga:) tako da ne gresim dusu.Ne bih mogao sa njim da snimam,ali za live je potpuno ok.Mada,ako imas dobro pojacalo i matorci poput 9002pro,1010,2020,4040,707,GFX serija itd. bi zavrsili posao za live;)
dejankuki
16-08-2008, 08:42 PM
Znam imam Zoom 3030
http://i154.photobucket.com/albums/s250/dejankuki/Oprema/Zoom3030.jpg
BTW.. meni se svidja ono sto sam cuo usnimljeno... ok. ukusi su razliciti.
Reaper_NS
20-08-2008, 02:01 AM
Gitarista iz benda kupio Line 6 - PoD X3 live i mogu vam reci da je stvaricica stvarno nenadjebiva.. mada on jedino to radi u zivotu tako da ne znam koliko dugo je potrebno da se cacka po njemu za odredjeni zvuk... njemu ide sasvim lepo :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.