View Full Version : Glupost godine
Don Solaris
16-08-2007, 08:44 PM
Pazite šta je lik napisao na jednom forumu:
---- quote je na strani 3 ---
Zanimljivo. Znači svi ovi profi producenti koji koriste MiniMoogove su po njemu budale, jer eto ima nove opreme, a "budale" kupuju staro.
Nemoš vjerovat. Nemam pojma šta da mu odgovorim. Poslo bih ga u k... ali onda ja ispadam budala.
ANITA
16-08-2007, 09:43 PM
Ne znam kakav je kontekst, no nije mu misao baš toliko blesava.
Paradox da se ostaje uz nešto (s današnjeg aspekta) "zastarjelo" a što (je nekad) predstavlja (lo) futurizam, tehnološki progres itd....
Ustvari, želi reći da su ljudi ostali uz instrument umjesto uz ideju koju taj instrument predstavlja (ne govori očigledno o zvuku), jer tada bi (ako su ostali vjerni simbolizmu instrumenta) morali ostaviti isti i ići "naprijed".
roginator
16-08-2007, 09:49 PM
pa da onda bi se svi "KLASICARI" violinisti, pianisti i ostali"isti" trebali vratit DAVNOOOOO U Proslost!!!!!!
Sve u svemu se svodi na to 'ko sta voli'... J.M.Jarre zajeba sve sprave i nakupova nove (Virus TI, Andromeda, Roland V-Synth...) za novi album... tako mu i zvuci.
p.s. Mozda sam klasicar ali volim taj analogni zvuk ...:cool:
Zanimljivo. Znači svi ovi profi producenti koji koriste MiniMoogove su po njemu budale, jer eto ima nove opreme, a "budale" kupuju staro.
Pa napisi mu to
... mada, glupo je raspravljati o takvim stvarima (kao i na nasem forumu) jer ne postoji resenje tj. on ce uvek misliti svoje a ti svoje... i nikad kraja. Dobro je i jedno i drugo, samo zavisi kad i sta ti treba...
... ignorisi ga, sta ce ti u zivotu nerviranje oko takvih gluposti. Zamisli da se nerviras oko svake izjave sa kojom se ne slazes... ne valja za zdravlje...
Pozz
roginator
16-08-2007, 10:13 PM
lagano udjes u musku menopauzu na takve izjave...boli te, boli te i bas te zaboli K...C za takve izjave :D :D :D
Don Solaris
Jesam, poslao sam reply.
Lik tvrdi da sprave koje su nekad predstavljale pojam budućnosti, neki koriste danas, ignorirajući dana?nju tehnologiju i ujesto toga propagiraju drugima 30 godina stare sprave.
Ja sam mu jednostavno rekao - jel ti misli? da su producenti glupi ?to daju 3000 za minimoog, kada za 600 mogu kupit sh-201.
Najva?niji je ZVUK.
HeatMan
... ignorisi ga, sta ce ti u zivotu nerviranje oko takvih gluposti. Zamisli da se nerviras oko svake izjave sa kojom se ne slazes... ne valja za zdravlje...
^kao npr. zemlja nije ravna plocha? :? :D
DaBear
16-08-2007, 10:32 PM
Jesam, poslao sam reply.
Ja sam mu jednostavno rekao - jel ti misli? da su producenti glupi ?to daju 3000 za minimoog, kada za 600 mogu kupit sh-201.
Najva?niji je ZVUK.
Ajde kad ti kazes....navedi mi neke od skorasnjih hitova / velikih ploca koje su bile velike zbog "TOG ZVUKA"?
Gde ste zadnji put (sa sigurnoscu) culi mini moog? Ako ga je Jamiroq (na pr) koristio...ko jos?
A sve druge ploce i svi drugi producenti su majmuni..?
Sto ne koriste staru analogiju.....
obrazlozi malo..
mirzaa
16-08-2007, 11:20 PM
ma va?na je muzika. jebo zvuk.
Don Solaris
17-08-2007, 12:32 AM
Ajde kad ti kazes....navedi mi neke od skorasnjih hitova / velikih ploca koje su bile velike zbog "TOG ZVUKA"?
Gde ste zadnji put (sa sigurnoscu) culi mini moog? Ako ga je Jamiroq (na pr) koristio...ko jos?
A sve druge ploce i svi drugi producenti su majmuni..?
Sto ne koriste staru analogiju.....
obrazlozi malo..
Profi producenti koriste MC-303. MiniMoog je krama za seljane.
Evo opet bespredmetne rasprave na pomolu...
... kad sam bio klinac kazem ti ja caletu da treba da bacimo neki budjavi Kamacrown stub i da kupimo neki Sony-jev iz komponenti jer ima xxxW, extra zvuk itd. na sta on meni odgovara: " a sta ce nam to, sto da bacamo lovu... pa i ovo se cuje":o :banghead:
Dakle...
... ja bih voleo da je neko od vas bio tada tu da objasni mom caletu kako bolji uredjaji imaju "masniji" zvuk, bolje basove, prirodnije visoke, ne izoblicuju zvuk...:banghead: ... kakva bi to uzaludna prica bila...
... kao i ova (analogno vs digitalno, staro vs novo...)
Vi ste ovde jedni od iskusnijih producenata ovde, dajte pricajte nam malo na cemu sada radite, kako radite, sta koristite, neki tip, savet... bice zanimljivije i vama i nama.
Pozz
Rhino
17-08-2007, 12:55 AM
Ja i dalje volim svoje stare leviske 501!:rotfl:
lesha
17-08-2007, 12:58 AM
ja ih jos uvek nosim! :)
:rotfl: Ne znam da li smem:confused: , ma neces mi zameriti;) :D ...setio sam se scene...
ja ih jos uvek nosim! :)
Nisi ih skidao toliko godina:confused: Uzas promiskuiteta :D ...:mrgreen: ;) :D
lesha
17-08-2007, 01:12 AM
Nisi ih skidao toliko godina:confused: Uzas promiskuiteta :D ...:mrgreen: ;) :D
da, da :]]]]
clusterchord
17-08-2007, 02:00 AM
ma va?na je muzika. jebo zvuk.
+1000
opce rasprava o "zastarjelom" i "novom" je kretenska. ako kao umjetnik ili artist imas sto za rec, trebas to rec s onim instrumentom koji je dio tvog "glasa" onim sto te najvise inspirira.
nove i moderne ideje nalaze se u ljudskim glavama, a ne ono sto izadje na novom NAMM showu.
roginatorova poredba sa violinama je odlicna. znaci sad bi svi morali svirati ZETA elektric violine, inace nemogu se smatrati da imaju viziju buducnosti niti mogu raditi nove zanimljive stvari.
ta logika mozda vrijedi u usranom top40 popu.. gdje muzike ionako odavno ima samo u tragovima. vec crnkinje vrte svoje debele guzice, i lanci i ferrariji se voze.. gdje svi kopiraju jedni od drugih.
al svako malo dodje i neka nova stvar npr. na akusticnoj gitari, bubanj metlice (sto je to nesto fenomenalno novo?), super glas, odlican tekst i melodija.. i pjesma rasturi..john meyer, plain white T's itd itd..
nitko ne pita kako to da je snimljen neki stari slingerland ili martin gitara iz 80tih. koga briga ako zvuci dobro i pjesma radi..
mozes uzeti gudacki kvratet, za koji se pise vec 300 godina i, ako imas dara i neku viziju, napraviti nesto dobro a sto nitko nikad nije cuo.
ako zvuk ili "modernost" postane sama sebi svrha.. tu glazbe vise nema. to je samo za drkazdije bez ideje, koji uvijek kasne u fazi.. jer smao znaju kopirati. nikad nece vidit sunca.
sad konkretno, modenri insturmenti koji zaista donose nesto novo mogu biti interesantni. novi intrumenti koji samo kopiraju i aproksimiraju neki drugi insturment su problematicni. opcenito, u drugim granama glazbe i instrumenata nema ovoliko kretenskih teorija kao kad su u pitanju sintevi.. nije mi jasno? jedino objasnjenje koje imam za to jest.. valjda svi razmisljaju ko mali Mujo.. pa jel ima tipke?.. pa to je sve isti kur*c. :banghead::banghead::banghead:
HeatMan
17-08-2007, 02:22 AM
u drugim granama glazbe i instrumenata nema ovoliko kretenskih teorija kao kad su u pitanju sintevi.. nije mi jasno?
upravo tako.. pojavila se variax 700 gitara i svi su rekli "wow, to je super".. umesto da kao kad su u pitanju synthovi, kazzu: "ma to je samo plagijat moog-a i rolanda"..
i stvarno ne kapiram.. koliko god voleo da pricham sa iskusnim muzicharima i producentima.. i voleo da (ne)delim mishljenja oko nekih stvari, ovo je vishe postalo preterano.. svadjate se koja je boja lepsha.. plava ili zelena.. obe umiruju, i nekome se manje svidja ona druga.. ne morate da ubedjujete ljude da je plava jedina opcija..
stvarno.. od ITB i OTB prepirki, preko stare ili nove opreme.. ajde malo da se svi ugledamo na gitariste.. prekjuche postavio pitanje koji procesor mi preporuchuju, i nigde prepirki i svadji.. prosto i jednostavno.. svako ima svoj, vec izgradjen, ukus i mozze samo da mi ponudi da chujem vishe stvari.. a ne da me ubedjuje da je to JEDINI PUT!
ljudi, kao shto neko vec reche, prichajte o novim projektima.. pomozite jedni drugima.. ne budite zajedljivi i prepotentni.. nema potrebe.. EJ! pa tu smo svi zajedno da bi se druzili i delili iskustva.. a ne da bi se izdrkavali (ja se izvinjavam) jedni nad drugima..
choveche, odem na navijachki forum (a tamo bi svi rekli da su usijane glave) i tamo svi pristojni.. nema prozivki.. na poshtovanje se odgovara poshtovanjem.. prichaju o raznim stvarima (koje ne razumem u sushtini, jer ne pratim fudbal) i pomazu jedni drugima.. ako padne prozivka, lik je momentalno banovan. dodje do sukoba mishljenja.. ali chak se ni na finjaka ne pljuju (kao shto vecina ovde to radi).. zashto? verovatno zato shto prate neki codex, a i zato shto bi dobili batine.. :)
ovo mi lichi na jedan rep forum na kom sam moderator.. gomila usijanih glava punih sebe (PONAVLJAM: CHAST IZUZETCIMA, kojih svakako ima).. svako ima svoj ukus i svoje afinitete.. probajte nekome da otvorite ochi time shto cete reci zashto mislite da je analogno bolje od digitalnog, a ne da kazzete "ma vi samo to mozete.. nemate para, pa kao balvani verujete u digitalno.." ili kako je vec ishao jedan post koji me je razjario..
tu smo.. puni smo pitanja i odgovora.. zashto troshiti rechi na svadju?
hvala na paznji. :)
Mika Technika
17-08-2007, 02:46 AM
509 rulaju!
Don Solaris
17-08-2007, 08:39 AM
opce rasprava o "zastarjelom" i "novom" je kretenska. ako kao umjetnik ili artist imas sto za rec, trebas to rec s onim instrumentom koji je dio tvog "glasa" onim sto te najvise inspirira.
Upravo to! Uopće mi nije jasno kako netko može djeliti synthesizere po "starosti". Jel taj kad ide u dućan gleda kada je koji synth proizveden, ili ga upali i sluša njegov ZVUK? Fakat najkretenskiji komentar koji sam vidio. Pazi ovo, po njemu, svi bi trebali kupovati samo nove synthesizere:
For an instrument (synthesizer) that used to have such a strong association with futuristic visions, science-fiction, technology and its progress, it's incredibly strange that those who admire it, and the people using it, demand that everyone steps 2 or 3 decades back - and rarely ever look beyond that "golden" age.
I nebi vjerovao ko ga je napisao, lik sa KSS-a koji je barem djelovao inteligentno. Evo tu je moj reply koji sam mu poslao, jer više nisam mogao izdržati: http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=23580278#post23580278
Zajedno sa ovim malo kasnije:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=23582582#post23582582
Taj KSS je stvarno pao na najnižu moguću razinu. Usput, ovo je prvi synth thread unazad valjda .... 5 mjeseci. Možda ja fakat bolje maknuti se od tamo...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.