View Full Version : Procesor za gitaru za indoor korishcenje
HeatMan
15-08-2007, 03:04 AM
Eto mene i na ovom podforumu.. :)
ortak i ja sviruckamo i snimuckamo, i trudimo se da bude shto bolje i kvalitetnije.. (a za shto normalniju kintu, naravno)
shto se tiche gitare, imamo problem: naime, imamo nekog njegovog Ibanez-a (bio 14k dinara) mog squier Strat standard (iako je 17k bio, veoma je dobar), i dve akustare.. nebitne potpuno sada..
uz sve to imamo i neku metalzone pedalu (distorzija - nije mi sad tu da prochitam model) i neko malo (odokativno 8'') pojachalo od 120 evra za koje ne znam ni koji je proizvodjach..
predpostavljate da smo u problemu shto se usnimavanja tiche.. eto, doshlo vreme da se kupi procesor za gitaru.
treba mi neshto:
1. shto ce imati gomilu efekata (ukljucujuci i distorziju, chorus, tremollo i flanger) koji valjaju k...
2. shto ce biti do 600 e
3. shto bi vi koristili za usnimavanje gitare
4. shto bi u sebi (pozeljno) imalo i amp/combo sim koji valja...
shta vi preporuchujete? na netu sam naleteo na chameleon 2000 al to je matoro i toga nema na lageru vishe.. isto naleteh na TC-ev g-major, al on nema chak ni distorzije (?!)...
btw, mozze da bude i rack varijanta..
Pozdrav
Sale
spidermusic
15-08-2007, 10:33 AM
Eto mene i na ovom podforumu.. :)
ortak i ja sviruckamo i snimuckamo, i trudimo se da bude shto bolje i kvalitetnije.. (a za shto normalniju kintu, naravno)
shto se tiche gitare, imamo problem: naime, imamo nekog njegovog Ibanez-a (bio 14k dinara) mog squier Strat standard (iako je 17k bio, veoma je dobar), i dve akustare.. nebitne potpuno sada..
uz sve to imamo i neku metalzone pedalu (distorzija - nije mi sad tu da prochitam model) i neko malo (odokativno 8'') pojachalo od 120 evra za koje ne znam ni koji je proizvodjach..
predpostavljate da smo u problemu shto se usnimavanja tiche.. eto, doshlo vreme da se kupi procesor za gitaru.
treba mi neshto:
1. shto ce imati gomilu efekata (ukljucujuci i distorziju, chorus, tremollo i flanger) koji valjaju k...
2. shto ce biti do 600 e
3. shto bi vi koristili za usnimavanje gitare
4. shto bi u sebi (pozeljno) imalo i amp/combo sim koji valja...
shta vi preporuchujete? na netu sam naleteo na chameleon 2000 al to je matoro i toga nema na lageru vishe.. isto naleteh na TC-ev g-major, al on nema chak ni distorzije (?!)...
btw, mozze da bude i rack varijanta..
Pozdrav
Sale
Ne znam, mozda LINE 6 Pod XT Pro! Svrati kod mene i probaj!
Javi mi se PM!
Pozdrav i cujemo se uskoro!:) :) :)
dejankuki
15-08-2007, 10:42 AM
Vi ste bas resili da date oduska.
Za 600e mozete da kupite mnogo toga, TC G-major je rack mount uredjaj koji pretezno ima modulacione efekte. Mozda je najbolje resenje G-System iste firme al on je ~1500e.
Ako vam treba rack varijanta, pogledajte Voodoo valve Rocktron efekat ~700e). Ima fenomenalne stvari, ili PODXTpro line6 (~700e).
Ukoliko je vasa zelja da kupite blazu i jeftiniju varijantu evo nekoliko predloga
Line 6:
PODXT (oko 250-300e),
PODXTlive (~400-450e),
POD 2.0 (~200e),
PODXTflor (~300e)...
Digitech:
RP350(~200e) [mada ima slabije verijante RP150 i RP250, al ova je najkompletnija pa vam zato predlazem],
GNX4 (~450-500e),
GNX3000 (~350e)
M-audio Black box kosta od 200-350 u zavisnosti koju verziju nadjete
Vox tonelab oko 400e
Zoom G9.2tt do 400e
Skoro svi ovi efekti imaju USB, tako da cete moci da snimate i na taj nacin. Odlicni su, neke sam licno probao a nekima verujem na rec.
Ja imam black box i zadovoljan sam, jedan broj ljudi na ovom forumu ima PODove tako da ti oni mogu dati vise informacija. U svakom slucaju mislim da mozete da prodjete mnogo jeftinije a da dobijete uredjaj koji ce zadovoljiti vase potrebe.
Pored Black boxa koji posedujem moj tip je digitech GNX4 ali izbor je na vama.
A ako se ipak odlucite na rack vatijantu obacezno pogledajte VooDoo valve. Probao sam ga i ODLICAN je.
HeatMan
15-08-2007, 04:31 PM
hvala kuki mnogo na ovome.. sad cu da izlistam gugl pa da vidim shta nam najvishe pashe..
@spider: hvala i tebi, mada u stisku sam sa vremenom poslednja dva meseca.. mozzda sledece nedelje navratim, jbg.. chucemo se u svakom sluchaju..
Pozdrav
Sale
HeatMan
15-08-2007, 05:13 PM
eo sad pogledao.. najvishe mi se svidjaju podxt, voodu i gnx4.. da li uzimati cene uredjaja kao referencu o kvalitetu, ili mozze da pod bude bolji od voodu-a..
jedino nigde ne mogu da nadjem da li gnx4 i voodu imaju amp&cabinet moddeling..
sve shto nalazim su user reviews i loshe odradjeni sajtovi..
dejankuki
15-08-2007, 05:28 PM
GNX4
http://www.digitech.com/products/GNX4/index.htm
ili
http://www.musiciansfriend.com/product/DigiTech-GNX4-Guitar-Workstation-?sku=150848 za PDF manual
pa klikni na features... sajt je u flashu.
VooDoo
http://www.rocktron.com/frameset1.html
ili
http://www.musiciansfriend.com/product/Rocktron-VooDu-Valve-OnLine-Tube-Guitar-Preamp?sku=180787 takodje za PDF manual
takodje je sajt u flashu (pogledaj i utopia G100 procesor, kad sam zadnji put obilazio sajt nije ga bilo, znaci nesto novo)
http://www.musiciansfriend.com/product/Rocktron-Utopia-G100-Multi-Effects-Pedal?sku=150213
Line6
http://line6.com/podxtpro/
http://line6.com/podxt/
http://line6.com/podxtlive/index.html?utm_source=Line6Index&utm_medium=Naviga tion&utm_campaign=PODxtLive+DropDown
http://www.musiciansfriend.com/product/Line-6-PODxt-Pro-Guitar-Multi-Effects-Processor?sku=482196
http://www.musiciansfriend.com/product/Line-6-PODXT-Guitar-Multi-Effects-Processor?sku=482197
E, sad sto se tice cene i kvaliteta tu ti ne mogu reci nista odredjeno. Mada generalno rack mount uredjaji su za nijansu bolji od floor-based procesora.
A da li POD ili Rocktron ili trece... da smo u normalnim zemljama, pa da prodavnice imaju sve sto nam treba pa...
"try before buy"
Ovako, samo sreca i specifikacije i forumi.
HeatMan
15-08-2007, 05:39 PM
^pa zato ja pitam tebe kao iskusnog mamoj***cha :)
btw, nece mi trebati usb konekcija.. osim shto vishe nemam praznih usb utichnica, glupo mi je da kachim ovako neshto na usb.. (ne)balansirani xlr ili trs direktno u emua..
P.S. koji si ti probao od ova tri?
spidermusic
15-08-2007, 05:39 PM
Za jednu spravu znam sigurno da je moze probati, samo ako zeli i ako za to bude imao dovoljno vremena!
Pozdrav!
HeatMan
15-08-2007, 05:54 PM
^hahah.. opushci se brate, ne izbegavam te nego imam tuce izvodjacha na ledjima, majku koja pravi probleme celoj porodici i devojku sa kojom mi ne ide bash najbolje.. evo sad se pakujem da krenem.. (a tek sam ustao) :/
javicu ti se da dodjem prekosutra/nakosutra sa ortakom...
dejankuki
15-08-2007, 05:54 PM
Ako pitas mene, probao sam
Digitech, ali GNX1 i RP-ove, mogu da ti kazem da su mnogo dobri sto se tona tice. Vrlo su laki i pogiodni za rukovanje. Voleo bih da probam/imam GNX4 jer po specifikacijama mamkata gi ebaf. Ali, avaj, ali...
VooDoo, sam probao u Artistu i svidja mi se. Sem sto ima sve ono sto treba da ima jedan efekt-procesor ima i dooobar gain. Uz to i fazon da odredis threshold za gain. Odnosno da kada sviras tiho, imas potpuno clean sound a kada taj isti pach pojacas onda dobijes zeljenu distorziju. Po meni Veeeoma dobra stvar.
POD-ovi su klasicno dobri. Veoma upotrebljvi i siroki (imaju siroku upotrebu). Najvise sam probao njihova pojacala (flextrone i Spider-e). PRO nisam provbao,ali sudeci po XT jevima. Mogu samo da zamislim sta on moze.
XT live je imao moj kolega i pre nego sto sam uspeo da ga detaljnije probam, prodao ga.
Na jednoj svirci koju sam cuo bio je veoma dobar, a isao je direktno u razglas.
XT Flor je dobar, stvarno, ali ima malo smanjene mogucnosti za stelovanje. Uz duzno postovanje familiji POD-ova ovaj je dobar za ibegnuti ga.
Ali XT ili 2.0 samo tako.
Da li sam ti pomogao da se odlucish ;)
HeatMan
15-08-2007, 06:00 PM
pa onako.. :) rekao si mi otprilike shta da ne uzimam, i opet je ostalo na ova 3.. :)
shalim se.. pomogao si mi itekako.. eto svraticu do spidera i videcu da li mi odgovara podxtpro, pa cu digitech i voodu da probam u artistu.. mislim da imaju digitech-a...
@vlada: pozdravio te don.. :) josh davno al sam zaboravio da prenesem.. :)
HeatMan
15-08-2007, 06:15 PM
i josh jedno glupo pitanje.. da li je pametnije kupovati ovako neko chudo, ili da naruchim ponovo poco i koristim njegove gitarske efekte i amp/combo simulacije?
ili waves amp sim?
iskreno, waves amp sim u kombinaciji sa amplitubeom i/ili guitar rig 2 mozze prilichno mocno da zvuchi.. ali opet, nisam bash najzadovoljniji zvukom.. :/
dejankuki
15-08-2007, 06:22 PM
Ja licno mislim da je ipak pametnije kupiti hardware.
Software koristim da malo poboljsam zvuk i to se uglavnom svodi na cab simulator.
Za neke moje snimke sam koristio zoom3030 i dao samo simulaciju za cab i to je ispalo vrlo dobro. Sa hardverom ces dobiti mnogo bolje rezultate + moci ces da sviras uzivo ako ti zatreba. Softverom ces tesko svirati live.
HeatMan
15-08-2007, 06:25 PM
to je taj odgovor koji pomaze.. :)
to sam i sam kapirao.. svi ovi hvaljeni plugovi su sranje, po meni.. no, mozzda sam ja gluv.. moram pitam, jbg.. :)
hvala
pozdrav
Ljudi, taj "hardver" o kome pricate je takodje softver!!!
Pod xt je best buy jer je zvuk dobar, ima iste mogucnosti kao i "pro", kao i mogucnost da ga imas dva komada za cenu jednog onog. Razlika je u digitalnim izlazima i XLR konekciji (kao da je bitno kad i xt ima balansirane out-e samo na jack) i rek kucistu. Isti zvuci, isti engine, sve.
Neko pomenu da nece pod preko USB konekcije? Zasto? To je fenomenalna fora gde dobijas mogucnost kompletne integracije sa kompjuterom, mozes da mu radis automatizaciju i jos gomilu cuda... A zvuci bolje nego preko njegovog analog out-a.
Iskreno, sve to mozes da dobijes i drugim softverom (GR, Amplitube, Nigel ili Tubifex), ali ja sam, licno, moj kupio tako sto sam izgubio dosta vremena, nikako nisam nasao zvuk koji mi treba, skoknuo do NS, kupio spravu "na slepo", ukrali mi CD pleyer iz kola Dule i Diviner, dosao kuci i snimio gitare kakve sam hteo bez puno cackanja (otprilike za celih 7 min... :D). Trenutno ga upotrebljavam vise nego ostale procesore, zato sto se lako namesta zvuk i sve je pod rukom, ali daleko od toga da ne moze i drugacije. Sve zavisi koliko ste zauzeti i koliko vam je bitnije vreme od novca (ili obratno).
dejankuki
15-08-2007, 06:46 PM
OK u pravu si! Kad sam razvrstao na hard- i soft- ware, mislio sam na to da hardverom moze da radi i live svirke , dok softverom nece moci da ide na svirke. Sem u slucaju da ima dobar komp.
Jasno je meni da je sve to softver i da je POD pun modelinga i ostalih digitalija, dok sa VooDoo-om i nije 100% softver. On ima 12ax7 u sebi i radi malo drugacije nego POD, VooDoo je u stvari preamp. Ali hajde ima softvera u sebi.
GNX4 je takodje softvare ali je spakovan u floor-based uredjaj i lakse se kontrolise nogom dok se istovremeno svira.
Naravno da znam. :D
HeatMan
15-08-2007, 06:48 PM
ma vreme je nebitno.. pazi, poenta je samo da bude dobar zvuk...
jel koristish neko pojachalo, ili ga bodesh direktno u komp?
btw, nisam znao da mozze da se radi automatizacija preko usb-a.. sad, stoji pitanje, da li mozze da se bode u usb bus? poshto su mi tastatura i mish (moraju biti) ubodeni u usb, na to sam dodao virus (koji nesme u bus) i korg padkontrol..
nebitno mi je da li je rack ili je fc.. bitno je samo da je dobar zvuk.. realno, koristicemo ga za nashe "human" electro projekte.. :) posle toga sve to ide u live! (kog se trudim da skapiram) i na binu.. ne verujem da cemo uzzivo svirati gitare..
hvala josh jednom
OK u pravu si! Kad sam razvrstao na hard- i soft- ware, mislio sam na to da hardverom moze da radi i live svirke , dok softverom nece moci da ide na svirke. Sem u slucaju da ima dobar komp.
Jasno je meni da je sve to softver i da je POD pun modelinga i ostalih digitalija, dok sa VooDoo-om i nije 100% softver. On ima 12ax7 u sebi i radi malo drugacije nego POD, VooDoo je u stvari preamp. Ali hajde ima softvera u sebi.
GNX4 je takodje softvare ali je spakovan u floor-based uredjaj i lakse se kontrolise nogom dok se istovremeno svira.
Naravno da znam.
da.. da.. to sam i ja skapirao.. voodoo mi izgleda (po specovima) kao da ima najtopliji zvuk (zbog lampe).. a pitanje je da li se varam.. pod mi je najpristupachniji, a digija vidjam stalno po svirkama.. :)
LAMPASH
15-08-2007, 07:19 PM
Ja bih ti preporucio eto tog PODxt-a.Sigurno je best-buy za 300 evrica.
Pozdrav!
HeatMan
15-08-2007, 11:04 PM
^that I know.. :) ali da li je better buy od voodu-a i digi-a? :) that is the Q.. :)
Dushan_S
16-08-2007, 05:05 PM
Nemoj da se nada? da će ti jedna ulazna lampa u bilo čemu učiniti zvuk "toplijim" ili bilo ?ta nalik tome. Takođe bilo bi bezveze da ode? negde i plati? Voodoo besne pare kad se sećam da ga je čovek poku?avao u po znatno manjoj ceni neuspe?no prodati u oglasima. To je dobra sprava da se razumemo - za u pojačalo tj power amp pa ?iva svirka ili ozvuči?.
Da hoće? da bude? 100% legalan, najbudget varijanta a da ima? jako dobar rezultat bi bila da u kompjuter lepo uđe?, znači DI box + preamp, i onda kupi? Revalver II.
Ako bi hteo hardware, VEROVATNO ti je POD XT najbolja varijanta, ili da uzme? Line 6 Toneport pa zavisno od potreba dokupi? pro?irenja. Za ba? ba? budget varijantu a da je hardware, pogledaj Behringer Vamp2 koji iako na njemu pi?e ta u?asna reč na "B" nije uop?te lo? u odnosu na ostale sim-ove, ne?to me recimo Digitech-ove sprave nisu dojmile u odnosu na njega. Line6 ima ne?to bolje simulacije, naročisto distorzije, a za clean i poluprljave boje mo?e? da se snađe? i sa softwareom.
Mislim da će ti u kupovini mnogo uticati i kako voli? da radi?. Ja recimo ne volim da donosim odluke o boji zvuka kasnije, tako da mi je sasvim kul da snimam iz POD-a gitaru, to je ?to je, a nekome se dopada da popali par software simulatora i da ima suvo snimljenu gitaru pa u miksu menja boju.
HeatMan
16-08-2007, 05:38 PM
^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..
shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme.. :)
pozdrav
LAMPASH
16-08-2007, 07:13 PM
^pa ja sam ti jedan od tih koji kasnije tek razmishljaju o boji.. al kapiram da bih mogao da usnimim clean (ako bash ne znam shta cu sa sobom) i onda out na poda pa izaberem shta mi treba pa opet in u mix.. mada, kada bih uzeo line6-a verujem da bih vishe razmishljao o zvuku pre samog usnimavanja.. ustvari, to je cilj.. valjda..
shto se tiche b word-a, od kad mi je mixer zamalo otkinuo prst (chitaj: EKSPLODIRAO) imam mali tik od te firme.. :)
pozdrav
Ha,ha,ha,e ovo je vrh:rotfl:Mada sto se tice Behringer V-Amp2 nisam dosad cuo da ima explozivna svojstva:D
Eto,prvo sam ti preporucio PODxt a posle Duletovog posta ti preporucujem Line6 Toneport koji i sam imam ako ti treba sprava koju ne bi vucarao po zivim svirkama.Njega isto mozes da upgradujes modelima kao i PODxt,isti im je sound jer je isti i soft a mozes i da dokupis paket njegovih simulacija kao VST plugove i onda da se zezas sa zvukom "suve" gitare kao sa ostalim VST software-om.
HeatMan
16-08-2007, 07:25 PM
chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?
hvala
pozdrav
edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. :) gde ste bili? :D
LAMPASH
16-08-2007, 07:54 PM
chek chek.. kupim toneport i koristim ga kao vsti? kolko mozze da se pukne istih? kolko ce izdrzzati..?
hvala
pozdrav
edit: ima mnogo modela toneporta.. koji preporuchujesh? ovo mi je za sada naj reshenje.. damn.. :) gde ste bili? :D
Ako ti treba samo za snimanje gitare i bas gitare onda ti je dovoljan Toneport UX1 koji kao kozmetiku ima mikrofonski preamp ali bez fantoma ali tebi su bitne gitare,zar ne.VST pluginovi se dodatno kupuju a koliko treba da puknes za vst pluginove,ne znam,pogledaj na Line6 site-u.
HeatMan
16-08-2007, 08:20 PM
UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. :) ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je.. :?
edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.
? :?
stigma
16-08-2007, 08:23 PM
Sa PODxt mozes radit re-amping (preko usb-a)...
Dushan_S
17-08-2007, 04:09 AM
UX2 mi se vishe svidja.. ovako.. odokativno.. :) ne vidim da negde pishe da se zasebno kupuje.. jaooo.. postao sam ili corav ili malouman.. ne znam shta mi je.. :?
edit:
The included GearBox software controls TonePort and gives you a premium tone front end for all your recordings. Includes meticulously crafted models of premium tube studio preamps, vintage guitar and bass rigs, and sought after, personality-rich effects. This is the tone that pros rely on and only Line 6 provides. Now it comes to your desktop with TonePort.
? :?Malo je to konfuzno kod njih na sajtu. Otprilike ovako: Pod XT ima neki svoj zbir modela koliko ih već ima. Mo?e? ga pro?iriti sa nekoliko različitih pack-ova. On je standalone hardware sprava, i ima DSP čipove U SEBI. Znači snima? piči? nosi?, i mo?e? da radi? naknadno reamping kroz njega, ali ne mo?ep naravno slu?ati vi?e kanala kroz njega.
Toneport je u stvari zvučna kartica sa svojim ASIO driverom, nema nikakve DSP čipove, već Gearbox software u stvari predstavlja te iste simulacije iz POD-a samo koristi native CPU, tj procesor tvog kompa. Nema? nikakvu specijalnu latenciju jer gearbox radi mimo driver-a koji koristi DAW za snimanje. Sam po sebi jer je jeftiniji toneport ima ne?to manje modela nego POD XT, a njemu mo?e? dokupiti pack koji mu da sve modele od POD-a XT i naravno sve one dodatne packove koji rade na POD-u
E sad onda su se pojavile VST varijante koje rade tako ?to dokupi? VST pro?irenje i onda mo?e? koristiti SAMO one modele koje ima? instalirane na Toneport-u ili POD-u takođe i kao VST plugin. Ako si kupio i pro?irenja onda mo?e? i njih. I naravno postoji sad i varijanta da kupi? Line6-ov DI+preamp uz koji idu odmah pluginovi koji su VST.
Elem pročačkaj im sajt ali fabula je otprilike da ako hoće? samo na kompu da radi?, a ne da nosa? svoj simulator unaokolo, ne treba ti POD XT, a mo?da ti radi da kupi? najjeftiniji Toneport i VST pro?irenje ili odmah VST varijantu sa DI-om.
Ajd, nadam se da sam ti i?ta razjasnio.
POD xt takodje ima ASIO driver i funkcionise kao externa USB karta.
HeatMan
17-08-2007, 01:50 PM
^kako sad to?
ma ljudi vi mene ubijate ovde.. :?
idem sada da probam podxt pro.. pa cu valjda znati neshto vishe.. damn..
LAMPASH
17-08-2007, 06:25 PM
Pa jesi li ga probao:)
HeatMan
18-08-2007, 12:07 AM
jashta.. ludnica... stvarno.. hvala, vladi spajderu josh jednom..
kao shto rekoh kukiju, preznojavao sam se od ushicenja.. :) ushtekali smo nekog gov**** ibaneza i clean mu je zvuchao mnoooogo dobro.. da ne pricham o wah-u koji me je jednostavno zasenio.. distorzije su mu malo loshije, mada ni one nisu za bacanje..
sve u svemu, jednom rechju: savrsheno za ono shto nama treba.. jedini je problem cena.. dobio sam mail od artista da je 677 eura.. khmmm.. oce neko da uleti 300? :)
stvarno.. impresioniran.. a probavao sam ranije zoomove i boss-ove.. ovo me je oborilo sa nogu..
edit: restekpa za avatar i potpis.. :)
Za 300 evra dobijas isto to, samo sto nije u rek kucistu i nema XLR i digital out. :banghead::banghead::banghead:
HeatMan
18-08-2007, 02:34 AM
jbg.. meni bash odgovara rek kucishte.. :)
shalim se.. ali s/pdif, usb i xlr je neshto shto mi treba.. a ova obichna bubreg verzija je super za nastupe i neka gostovanja po studijima..
videcu.. nerviram se.. ove godine sam potroshio vishe od 2k na stvari.. a treba mi josh... damn..
Ne treba ti... Veruj mi ;)
Jedino sto se ti lozis na izgled, a ne na zvuk izgleda, ali ti tu ne mogu pomoci.
Mozda je i bolje da puknes 600 evra. Verovatno ce ti tada sve skuplje zvucati... :)
Snimam jako mnogo gitara i koristim Pod xt gotovo svakodnevno. Ne postoji nista ogranicavajuce na ovom modelu osim kada sam svirac ne zna deonicu :)
Prijateljski savet, nemoj se razbacivati parama. Ja zivim od ovoga (pristojno) i jako mi je bitno kako ce sta da mi zvuci, a Pod xt zvuci tacno kako treba. Ako znas jos da sviras, milina... ;)
HeatMan
18-08-2007, 03:01 AM
zezao sam se, ogi.. heheh.. ako je nekome nebitan izgled, onda sam to ja.. mislim, pogledaj mi devojku.. :? (opet se zezam, hvala bogu)
btw, poslushacu tvoj savet.. mada, fino bi mi pao s/pdif i xlr.. ali ako ti tvrdish da je ovo smart buy, poslushacu te.. imash vishe postova od mene, mora da si iskusniji.. :) (i ovo je shala/poshalica/skech, hvala bogu) :D
pozdrav, i hvala..
spidermusic
18-08-2007, 10:42 AM
Heatman,
Cini mi se da je Oggy u pravu. Bolje je, u tvom slucaju, da kupis Line 6 xt (bubreg varijantu), a novac koji ti preostane (ako ga uopste ima) odvojis za neki preamp ili mikrofon, a mozda i da malo popravis akustiku u prostoru u koji se , koliko mi se cini, uskoro selis. Bilo kako bilo, ostajeti 300 jevreja, a ti znas kako ces ih vec najbolj utrositi. Inace, performanse i tonske karakteristike i jednog i dugog Line 6 su iste, a bubreg varijanta je, jos zgodna i za nosenje, kada krenes na ziva nastupanja.
Ukoliko ne budes mogao bez SP/DIF-a, XLR-a ili USB-a uvek mozes doci kod mene i stvar je resena.
Pozdrav i srecno!
stigma
18-08-2007, 10:50 AM
Zasto se inzistira na XLR? Samo me zanima...:)
Digitalni izlaz imas preko USB.
Toneport UX2 koji ima s/pdif i USB je 200 evra, što znači da ti ostaje još 100 evrolića za sva ostala proširenja da dokupiš, kao i VST opciju. Po meni je to najlogičnija varijanta za indoor.
spidermusic
18-08-2007, 11:20 AM
Sada tek videh, pa Line 6 Pod xt (bubreg varijanta) ima USB port. Mislim da nema sta da se razmisljas, Heatman ova sprava je dobitna kombinacija!
Pozdrav i srecno!
LAMPASH
18-08-2007, 12:59 PM
Toneport UX2 koji ima s/pdif i USB je 200 evra, ?to znači da ti ostaje jo? 100 evrolića za sva ostala pro?irenja da dokupi?, kao i VST opciju. Po meni je to najlogičnija varijanta za indoor.
Pa i ja mu to sve vreme pricam:banghead:Zvuk ti je i na PODxt i Toneportu identican,samo sto Toneport ima u startu manje modela ali oni se dokupljuju i jos imas opciono VST.
Jedina objektivna razlika izmedju Tone port-a i xt je u tome sto xt ima knobove koji su uzasno korisni pri pravljenju zvuka i ne treba ti vise od 45 sec, ako znas sta zelis da pomocu njih sve pretrcis i napravis zvuk kakav si zeleo. Ja sam se time vodio kada sam birao izmedju te dve sprave i nisam pogresio.
Jedina objektivna razlika izmedju Tone port-a i xt je u tome sto xt ima knobove koji su uzasno korisni pri pravljenju zvuka i ne treba ti vise od 45 sec, ako znas sta zelis da pomocu njih sve pretrcis i napravis zvuk kakav si zeleo. Ja sam se time vodio kada sam birao izmedju te dve sprave i nisam pogresio.
Stoji to ?to ka?e? ali ja sam spreman potro?iti dodatnih 45 sekundi na pravljenje zvuka da bih u?parao popriličnu sumu novca :cool:
HeatMan
18-08-2007, 03:59 PM
hmmm.. ne znam da li da verujem u toneport poshto:
1. crpi cpu
2. procesira sve u mom kompu (nakon usnimavanja)
3. Ima bass in, guitar in, i mic in.. mora da su na nechemu posustali.. prochitao sam da je mic in nepouzdan, poshto se bode u USB (shto je i logichno)..
uhh... ne znam..
btw, za toneport kapiram da treba da kupish gearbox software naknadno.. bar sam ja tako skapirao na njihovom sajtu.. (iako samo na jednom mestu kazu da je free, na ostalim "when you purchase your gearbox software..."..
iskreno, najjeftinije reshenje je toneport.. ako je to u sushtini ista (osim par cab& modela manje) stvar kao i podxt, onda je to savrsheno..
kako sam naporan, jel? :?
jbg, trudim se ad prodjem najjeftinije a dobijem najbolje.. kao i svi, zar ne.. :)
pozdrav.. i izvinite za muchenje..
hmmm.. ne znam da li da verujem u toneport poshto:
1. crpi cpu
2. procesira sve u mom kompu (nakon usnimavanja)
3. Ima bass in, guitar in, i mic in.. mora da su na nechemu posustali.. prochitao sam da je mic in nepouzdan, poshto se bode u USB (shto je i logichno)..
uhh... ne znam..
btw, za toneport kapiram da treba da kupish gearbox software naknadno.. bar sam ja tako skapirao na njihovom sajtu.. (iako samo na jednom mestu kazu da je free, na ostalim "when you purchase your gearbox software..."..
iskreno, najjeftinije reshenje je toneport.. ako je to u sushtini ista (osim par cab& modela manje) stvar kao i podxt, onda je to savrsheno..
kako sam naporan, jel? :?
jbg, trudim se ad prodjem najjeftinije a dobijem najbolje.. kao i svi, zar ne.. :)
pozdrav.. i izvinite za muchenje..
Pogre?no si skapirao, gearbox je free.
shigumicu
18-08-2007, 11:59 PM
Ja imam Toneport UX2 i mogu ti reci da mi on zavrsava sve poslove oko gitara bez problema. Ima i sp/dif digital out (mozes i tako povezati) i koristiti prakticno kao plugin sa asio drajverom tvoje glavne muzicke kartice. Ja sam cak i vokale preko njega snimao i nije ispalo tako lose. :)
HeatMan
19-08-2007, 06:03 AM
@bota: onda super.. hvala
@shimishimi: then ux2 it iz.. :)
pozdrav i hvala josh jednom..
LAMPASH
19-08-2007, 10:40 PM
Nemoj da se plasis,toneport u poredjenju sa recimo GuitarRig2 opterecuje daleko manje CPU-a a da ne pricam o revalver2.Ta sprava moze da sljaka na onim praistorijskim duronima od 900mhz.
HeatMan
20-08-2007, 01:13 AM
ma boli mene uvo za cpu.. ionako sam se napuco sa dobrim kompom.. bitno je meni da to bude TAJ zvuk.. ako je to ISTI zvuk kao i sa 677 eura xtpro-a (shto je meni mnooogo chudno) onda cu da trchim i pazarim oma..
shigumicu
20-08-2007, 10:36 AM
Zvuk je isti potpuno, jer je u pitanju isti software koji ih pogoni. Razlika je u hardveru. XT-pro je samostalna sprava, dok UX nije.
Uostalom ako imas prilike poslusaj i sam. :)
HeatMan
20-08-2007, 11:25 AM
pa nemam.. chuo sam samo xtpro.. i to je ono shto bi mi reshilo muke.. ako je toneport ista stvar, kupujem. prosto und jednostavno.. :)
pozdrav
LAMPASH
20-08-2007, 02:20 PM
pa nemam.. chuo sam samo xtpro.. i to je ono shto bi mi reshilo muke.. ako je toneport ista stvar, kupujem. prosto und jednostavno.. :)
pozdrav
Garantujem ti 100000000000000000000% da je zvuk isti:da:
HeatMan
20-08-2007, 02:44 PM
uzimam sutra, onda.. :)
fala.. :) imash pivo od mene.. :D
Mitjovan
20-08-2007, 03:22 PM
Uzmi, neces se pokajati! U principu, meni sve sasvim ok radi, ima ok modela i za vokal (preampovi), za bass, ne samo za gitaru...
Mozes sasvim ok snimiti sve!:)
Dushan_S
20-08-2007, 09:01 PM
Za ovoliko insistiranje da se kupi ne?to od njih, ovi iz Line6 da su neki bi nam poklonili svakom po POD-a :D
dejankuki
20-08-2007, 09:51 PM
Meni bi bio dovoljan i GX1
Rocket Roll
20-08-2007, 11:41 PM
...ali oni ne prate srpske (verovatno ni hrvatske, ne znam) forume, ne čitaju (pretpostavljam) ni srpski ni hrvatski, tako da...
LAMPASH
21-08-2007, 01:07 PM
Pa zato od sad pisimo na engleskom,ne vidim drugo resenje:)
Na prodaju Digitech GSP 2101 anlogno - digitalna sprava za gitaru u reku,kenoni ulazi i izlazi balansirani svi efekti ,za studio idealan,mozes da ga koristis i kao procesor za vokal 2 nove lampe ... Cena prava sitnica 350 E
MUzzY
23-08-2007, 01:09 PM
E drugari, jedno pitanje. Zasto vam soft warijante simulatora nisu prihvatljive za live? Ja planiram da napravim jednu probu uskoro bas tog tipa (doduse nece biti svirka pred ljudima nego vezba u studiu) pa ako imate iskustva sa time podelite ih samnom. Ja sam to zamislio otprilike ovako: mac kao host, a iz m-audio fasttrack-a direktno u mixetu stereo?
Poz! :)
ProkDu
23-08-2007, 04:06 PM
@offtopic
@MUzzY
Pogledah ovo pre neki dan, ovaj gitarista iz Air-a je stvarno zanimljive boje pravio.
http://img.youtube.com/vi/0gqCtPcN5NE/default.jpg
Dweezil Zappa Plays Guitar Rig (http://www.youtube.com/watch?v=0gqCtPcN5NE)
http://img.youtube.com/vi/wEu-IyztvG8/default.jpg
Air Live on Stage With Guitar Rig (http://www.youtube.com/watch?v=wEu-IyztvG8)
dejankuki
23-08-2007, 04:52 PM
E drugari, jedno pitanje. Zasto vam soft warijante simulatora nisu prihvatljive za live? Ja planiram da napravim jednu probu uskoro bas tog tipa (doduse nece biti svirka pred ljudima nego vezba u studiu) pa ako imate iskustva sa time podelite ih samnom. Ja sam to zamislio otprilike ovako: mac kao host, a iz m-audio fasttrack-a direktno u mixetu stereo?
Poz! :)
JA LICNO:
Nisam rekao da su neprihvatljive, u stvari jesam, al sigurno nisam rekao da su nemoguce ili da su neupotrebljive.
Elem, po stavkama...
1. Treba da imas dooobar kompjuter i okolne uredjaje i koji za rezultat imaju 0 latency.
2. Treba da imas dobar software tipa Amplitube, Guitar Rig, Rock Amp Legend, Free amp simulator ili bilo koji program kojim mozes da napravis doooobre boje tj. farbe.
3. Treba da budes siguran da ce operativni sitem dobro da radi, sve vreme. Za vreme cele svirke, probe, sesije, jamovanja i t d.
4. Takodje je veeoma dobro resenje da imas pedal-board iliti footboard e da bi mogao da setas izmedju pacheva. Bil bi krajnje glupo da usred pesme misem juris pach koji ti treba. Isti se isporucuje uz samo dva programa za koje ja znam. Ostali nemaju.
4a Ti mozes da upotrebis CC poruke da menjas pacheve ali ti opet treba neki kontroler tipa Klavijature (koje ne mozes da gazis nogom) ili od prijatelja sklepana foot-board koja uz duzno postovanje tvom prijatelju moze da zakaze u bitnom trenutku.
5. Veoma verovatno da bi na svirci nosio Lap-top, jer je desk-top nepraktican. U tom slucaju taj Lap-top mora da bude ukljucen u struju stalno, jer nikako ne mozes da se oslonis na bateriju. Jel tako? To je i resiv problem, ali ti usput treba "sigurna" struja. Mislim bez variranja u naponu.
6.Sve to treba neko da pre svirke poveze i stavi u operacionalno stanje a psosle svirke da sklopi i spremi u stanje za transport.
E sad, ako imas roudije ovo pod brojem 6. ti sigurno nece biti problem, ali ako nemas....
Drugo pod uslovom da si sve predhodne stavke ispunio opet ti ostaje pitanje, sta ako na nekoj svirci neko pozeli da se veseli prskanjem piva po bini.
Uz sve benefite koje moze da pruzi computer-based-plugin-driven resenje. Ipak bih se drzao dobre stare pedale/procesora na podu. Ne da ne verujem softveru vec nisam tolko bogat da bih rizikovao mnogostruko skuplju varijantu izlaganjem rizicima. (jebem ti recenicni sklop, al mislim da se razumeeeemo).
Probaj, i siguran sam da ces uspeti. Pitanje je da li je "isplativo" sve to radeti i za live svirku. To je poenta.
Arthur
23-08-2007, 05:29 PM
@offtopic
@MUzzY
Pogledah ovo pre neki dan, ovaj gitarista iz Air-a je stvarno zanimljive boje pravio.
http://img.youtube.com/vi/0gqCtPcN5NE/default.jpg
Dweezil Zappa Plays Guitar Rig (http://www.youtube.com/watch?v=0gqCtPcN5NE)
http://img.youtube.com/vi/wEu-IyztvG8/default.jpg
Air Live on Stage With Guitar Rig (http://www.youtube.com/watch?v=wEu-IyztvG8)
jesu zanimljive boje, lepo to radi.. jedino sto ona farba za sexy boy nema veze sa mozgom.. to je bio neki zloupotrebljeni vokoder, a ne ova zujalica..
MUzzY
23-08-2007, 05:30 PM
1. Mac book i m-audio fasttrack, latencija minimalna.
2. Revalver Mk2
3. Mac OS X i Logic Express 7 nikad nije pukao.
4. Ovo nemam ali moze da se nabavi. Revalver tek treba da dobije podrsku za MIDI kontrolu (preko nekog midi foot kontrolera). Ja verovao ili ne koristim 1 jedinu farbu. Tj. pravim je tako da preko volume kontrole pravim crunch/lead zvuk. Kad mi treba clean sviracu akusticnu. Da, da znam, sve to zvuci malo nadobudno ali tako je.
Ovo je jako prenosna kombinacija tako da to nije problem. A za prskanje piva i sl. ... na to nisu otporne ni pedale koliko ja znam :)
Ono sto mene brine je koliko je taj zvuk koji dobijem kuci upotrbljiv u live situaciji. Kapiram da odgovor na ovo mogu samo sam da dobijem...
Hvala u svakom slucaju! :)
dejankuki
23-08-2007, 07:17 PM
Ok, vidim da si shvatio kao da sam se licno tebi obracao. Na neki nacin i jesam ali sam vise postavljao generalno stvari i pricao tipa"razmisljam sta mi treba".
Nadam se da se nisi nasao prozvanim niti uvredjenim. Stvarno sam vise razmisljao sta ti sve treba u tom slucaju nego da tebi popujem.
Nisam rekao da je nemoguce da ti ili neko drugi ne moze da sredi setup, vec da je to u nasim uslovima (citaj jedva skupimo pare i za obicnu pedalu od ~100e, a kamo li za nesto skuplje) malkice preterano.
Naravno, ko moze to da si priusti njemu svaka cast ali vecini nije. S druge strane pedale/procesori su vrlo upotrebljiviji i otporniji za live svirke (zaboga za tu namenu se dizajniraju vec 30-40 godina). A soft varijanta je aktuelna tek od nedavno.
Ponavljam ne odbacujem mogucnost koriscenja takvog setupa za live svirke, samo iznosim razmisljanje na temu zasto software nije za live.
E, sad... nama ostaje da probas i preneses nam tvoje utiske.
dawid
23-08-2007, 10:45 PM
Drugo pod uslovom da si sve predhodne stavke ispunio opet ti ostaje pitanje, sta ako na nekoj svirci neko pozeli da se veseli prskanjem piva po bini.
Uz sve benefite koje moze da pruzi computer-based-plugin-driven resenje. Ipak bih se drzao dobre stare pedale/procesora na podu. Ne da ne verujem softveru vec nisam tolko bogat da bih rizikovao mnogostruko skuplju varijantu izlaganjem rizicima. (jebem ti recenicni sklop, al mislim da se razumeeeemo).
ja se ne bih usudio nikako da nosim tako nesto na svirku, a i kolicina distorzije koju koristim za snimanje je mnogo manja od one koju koristim na koncertu. Nego sto se tice tih likova koji vole da te zaliju pivom, ja sam nakupovao behringer pedale po smesnim cenama (pored boss-ovih i digitechovih koje cuvam za ozbiljnije koncerte i snimanja), za svirke u mestima gde znam da nam gomila ljudi izadje na binu da pevaju neke nase pesme sa nama i tada nastupa gazenje svega i svacega. Cak sam odustao i od adaptera jer mi ga bar 5 puta na svirci iscupaju. Mada, ako sviras na velikom stageu, ako nema zilion bendova - onda sto da ne... donesi pc sa 3 monitora, dve zvucne, istatijaznamcimesve ne.Mada mislim da je takvih malo (pogotovo onih koji sviraju samo na takvim koncertima). Kao sto je verovatno ovde malo i onih koji se bave muzickim pravcem kojim se ja bavim :mrgreen:
MUzzY
24-08-2007, 10:42 AM
@dejankuki: Ma naravno da se nisam osetio prozvanim!! :) Ne znam kako si stekao takav utisak? :) Ja sam odgovarao na tvoje teze bas zato sto mi trebaju odgovori na MOJA pitanja, znaci bas za moj slucaj ne generalno.
Cim budem mogao ovo da probam javljam utiske :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.