View Full Version : Kako otkloniti iritirajuce zujanje UPS-a?
disco violence
14-08-2007, 02:09 PM
Od kako sam pazario APC-ov UPS CS 500, nije prestao da zuji dok radi, pre samog prikljucivanja na comp drzao sam ga ukljucenog u struju ceo jedan dan,mislio sam da nisam mozda dobro spojio bateriju, ali on radi dobro samo je problem to sto se cuje dok radi i to solidno, a to me jako nervira. Jel' imao neko slicnih problema?
Zaboravio sam da kazem da su na UPS prikljuceni samo comp i monitor, a jos me iteresuje da li prikljuciti aktivne monitore na njega?
Sekirom;) :D ... hehe salim se...
Meni je ups totalno bacanje para jer radi isto sto i obican surge protector, a to sto moze po nestanku struje da drzi jos malo upaljen komp nije mi dovoljan razlog za tu lovu. Jedino vrede one ozbiljnije i skupe skupe varijante koje imaju bolju zastitu.
Ja se ne razumem mnogo ali jedan lik mi je rekao da oprema ne rikava od velike voltaze nego valjda zato sto u odredjenom momentu bude prevelika hercaza, a od toga ovi jeftiniji ups-evi ne cuvaju (mozda sam i lupio ali on je nesto pametno rekao u tom momentu na ovu temu;) ).
Nije ni bitno, napravi mu neku kutiju pa je oblozi iznutra i stavi ga sto dalje od sebe, to mi jedino pada na pamet.
disco violence
14-08-2007, 03:27 PM
Nisam misljenja da je UPS bacanje para, jer ono sto moze da rikne od sprava ili ne daj boze muzike koju radis, lovom se nemoze platiti.
Mislio sam ako imas Surge protector (koji kosta 600 din), a struja ti ne nestaje nikad.
spidermusic
14-08-2007, 04:41 PM
S obzirom da ti je APC-ov UPS nov, u garantnom roku, predlazem ti da ga poneses u radnju u kojoj si ga kupio da ga oni isprobaju i, eventualno, zamene za drugi. Mozes ga poneti i u servis na testiranje. APC-ov ovlasceni serviser je ENEL PS, Novi Beograd, Bulevar Arsenija Carnojevica 117 u televizorki iza Megatrend univerziteta, ili iza bivseg Slolesa u Bloku 28.
Ja posedujem dva APC-ova UPS-a i nijedan od njih nije mi zujao, osim kada testira bateriju ili kada nestane struje, pa se sistem napaja iz baterije, ali to zujanje nije bilo jako i nepodnosljivo kako navodis u svom postu.
Zato, put pod noge, pravac servis i sve nedoumice ce biti otklonjene!
Pozdrav i srecno!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.