PDA

View Full Version : Kako otkloniti iritirajuce zujanje UPS-a?

disco violence
14-08-2007, 02:09 PM
Od kako sam pazario APC-ov UPS CS 500, nije prestao da zuji dok radi, pre samog prikljucivanja na comp drzao sam ga ukljucenog u struju ceo jedan dan,mislio sam da nisam mozda dobro spojio bateriju, ali on radi dobro samo je problem to sto se cuje dok radi i to solidno, a to me jako nervira. Jel' imao neko slicnih problema?
Zaboravio sam da kazem da su na UPS prikljuceni samo comp i monitor, a jos me iteresuje da li prikljuciti aktivne monitore na njega?

"7"
14-08-2007, 02:51 PM
Sekirom;) :D ... hehe salim se...

Meni je ups totalno bacanje para jer radi isto sto i obican surge protector, a to sto moze po nestanku struje da drzi jos malo upaljen komp nije mi dovoljan razlog za tu lovu. Jedino vrede one ozbiljnije i skupe skupe varijante koje imaju bolju zastitu.
Ja se ne razumem mnogo ali jedan lik mi je rekao da oprema ne rikava od velike voltaze nego valjda zato sto u odredjenom momentu bude prevelika hercaza, a od toga ovi jeftiniji ups-evi ne cuvaju (mozda sam i lupio ali on je nesto pametno rekao u tom momentu na ovu temu;) ).

Nije ni bitno, napravi mu neku kutiju pa je oblozi iznutra i stavi ga sto dalje od sebe, to mi jedino pada na pamet.

disco violence
14-08-2007, 03:27 PM
Nisam misljenja da je UPS bacanje para, jer ono sto moze da rikne od sprava ili ne daj boze muzike koju radis, lovom se nemoze platiti.

"7"
14-08-2007, 04:37 PM
Mislio sam ako imas Surge protector (koji kosta 600 din), a struja ti ne nestaje nikad.

spidermusic
14-08-2007, 04:41 PM
S obzirom da ti je APC-ov UPS nov, u garantnom roku, predlazem ti da ga poneses u radnju u kojoj si ga kupio da ga oni isprobaju i, eventualno, zamene za drugi. Mozes ga poneti i u servis na testiranje. APC-ov ovlasceni serviser je ENEL PS, Novi Beograd, Bulevar Arsenija Carnojevica 117 u televizorki iza Megatrend univerziteta, ili iza bivseg Slolesa u Bloku 28.

Ja posedujem dva APC-ova UPS-a i nijedan od njih nije mi zujao, osim kada testira bateriju ili kada nestane struje, pa se sistem napaja iz baterije, ali to zujanje nije bilo jako i nepodnosljivo kako navodis u svom postu.

Zato, put pod noge, pravac servis i sve nedoumice ce biti otklonjene!

Pozdrav i srecno!