Log in

View Full Version : Mikrofoni i snimanja...

mandrak
14-08-2007, 10:24 AM
Zanimljiv link sa korisnim informacijama i tehnikama snimanja http://www.recording-microphones.co.uk/
..... zgodna je stvar da se mogu skinuti vec snimljene audio trake po kanalima u mp3 formatu pa eto prilike da tko ima vremena može napraviti svoj mix itb sa plugovima i oni koji imaju hardver da to isto naprave da se malo konkretizira i prakticno proširi itb vs otb rasprava.

fipke
14-08-2007, 11:09 AM
jao nemoj vise itb vs otb na ovom forumu...inace odosmo svi u... :banghead: :p

mandrak
14-08-2007, 11:30 AM
Moj prijedlog je da ako postoji dobronamjerni interes u smislu prednosti i mana jednog i drugog nacina mixanja a na forumu ima ljudi koji koriste svakodnevno u poslu i jedno i drugo a da se nebi puno pametovalo i mlatila jedna te ista prica i svakakve rasprave da se prihvatimo posla (tko ima vremena naravno):banghead:
i da u nekom periodu od nekih mjesec dana? svi zainteresirani smiksaju recimo ovu stvar http://www.recording-microphones.co.uk/recording-circus.shtml

i kad bude gotovo svatko ko je sudjelovao u ovome digne svoj mix u recimo promociju radova i ukratko opi?e na cemu je radio mix i ?ta je koristio u miksu.

Na ovaj nacin bi ljudi koji su u raznim nedoumicama mogli cuti razlike između softwera i hardvera na konkretnim audio filovima i sami procjeniti ?ta njima igra... naravno da ce siguran sam definitivno biti ogromnih razlika i u iskustvu samih ljudi koji ce miksati a to vec nije domena itb vs otb nego ne?to gdje igra talenat i ukus, iskustvo bez obzira na alate.

Trake su vec snimljene na opremi koja je spomenuta na site-u tako da svi imamo iste uvjete:) .... pa ajmo malo konkretno i konstruktivno ionako previ?e pričamo..... neka se ovaj put rasprava odvija kroz sam mix.
Ja sam skinuo sve fajlove sa site-a pa mogu to u rar. formatu dignut kod nekog tko ima server da svi zainteresirani mogu to skinut, sve ostalo je obja?njeno na site-u.

Eto to je moj prijedlog pa mo?e na glasanje, moderatori?

fipke
14-08-2007, 04:33 PM
jel imas the brew session, ja ne mogu da skinem prijavljuje mi 404

mandrak
14-08-2007, 04:39 PM
Da mo?da bi taj session i bio prikladniji ali neda se skinut, barem ja nisam mogao, isto mi prijavljuje ko i tebi..... mada svejedno je.

fipke
16-08-2007, 11:03 AM
pisao sam coveku i stavio je nazad brew..skidajte

mandrak
16-08-2007, 04:55 PM
Skinuto ali izgleda da nikome ovo nije interesantno:( ?teta.. izgleda da su svi u poslu ?to je odlično!

darkstar
19-08-2007, 11:50 PM
Super link,hvala !

perosc
24-11-2007, 08:01 PM
dobar link bas cu da probam to mi pase jer sam pocetnik u ovom poslu i onako neradim nista pametno

HeatMan
25-11-2007, 12:55 AM
meni bi bilo sve ovo interesantno da mi komp nije upravo crkao.. tachnije, interesantno mi je ali ne mogu da sudjelujem...

Tomislav
25-11-2007, 07:57 AM
Na digidesign site-u postoji ona tea ITB vs. OTB i tko hoće može poslušati. Mislim da je ono jedini pravi način usporedbe :)

uki15
03-12-2007, 03:01 PM
skidam.napraviti cu doma itb mix i cim malo ulovim slobodnog vremena u studiju otb te opisati nacin rada te vrijeme utroseno na mikseve.

uki15
03-12-2007, 06:51 PM
evo napravio sam itb verziju miksa,nije bas najbajnija ali posluzit ce svrsi.vrijeme utroseno oko 2 i pol sata.krajem tjedna mislim da cu uspijet naci slobodnog vremena pa cu napravit otb u istome vremenu sa istim ne bas prevelikim trudom cisto da i sam vidim koja ce biti razlika te napisati koja oprema tj pluginovi su koristeni.

http://www.box.net/shared/8cfbkgsebc

HeatMan
07-12-2007, 11:58 PM
poenta itb vs otb je, brate moj, da ti budu svi parametri isto podesheni pa da se gleda koja je koja i koja je bolja..

bar ja to tako kapiram..

Tomislav
08-12-2007, 09:57 AM
poenta itb vs otb je, brate moj, da ti budu svi parametri isto podesheni pa da se gleda koja je koja i koja je bolja..

bar ja to tako kapiram..
Poenta je da ista osoba izmiksa najbolje ?to mo?e. Jer ako uzme? iste parametre nema smisla jer ITB ne reagira isto kao OTB. Logičnije je napraviti najbolje ?to mo?e? pa usporediti.

Ovi iz digidesigna i wavesa su čak obrtali faze i namje?tali pluginove da zvuče ?to sličnije analognoj opremi i to je najbolji način...

Barem ja tako mislim.

uki15
08-12-2007, 02:27 PM
Poenta je da ista osoba izmiksa najbolje ?to mo?e. Jer ako uzme? iste parametre nema smisla jer ITB ne reagira isto kao OTB. Logičnije je napraviti najbolje ?to mo?e? pa usporediti.

ja znam da mogu postici istu kvalitetu zvuka miksa itb i otb tj da svatko moze samo je pitanje koliko vremena ce mu trebat i jedina razlika koju sam do sada skuzio radeci otb je da puno brze dodem do zeljenih rezultata i bas zato sam pokusao ne previse vremena potrositi na itb miks i isto toliko cu na otb.