PDA

View Full Version : Dolazi novi Prophet!

Don Solaris
14-08-2007, 08:27 AM
Prophet '08. Eight voices, all analog. Shipping next week.

http://www.vintagesynth.org/phpBB2/viewtopic.php?t=29662&postdays=0&postorder=asc&start=90

milos
14-08-2007, 04:33 PM
Hmmmm CEM:( (vec vidim Roginatora kao se meshkolji:rotfl: :D )

Don Solaris
14-08-2007, 05:08 PM
Ma dobro još za CEM, ali DCO based ... :(

alavuk
14-08-2007, 05:56 PM
a DCO bese ???

silicon science
14-08-2007, 06:05 PM
a DCO bese ???

Digitally controled oscilator:)

"A numerically controlled oscillator or digitally controlled oscillator (DCO) is an electronic system for synthesizing a range of frequencies from a fixed timebase"

OFF
14-08-2007, 06:06 PM
Nemoj samo za svaki synth 200 postova:)

sa srecom;)

Don Solaris
14-08-2007, 06:47 PM
Nemoj samo za svaki synth 200 postova:)

Neću.

Sada ću 300 !

roginator
14-08-2007, 07:30 PM
opet ce naguzit nekog..PROPHET je samo onaj stari !!!! rev 2 i REV 3

hehehhe..opet mamilica!!!!

Don Solaris
14-08-2007, 07:41 PM
Dam se kladit da će zvuk biti jaaaako blizu Rev 3. Ionako se zna da je CEM u pitanju. Prema tome ....

...pričekajmo demoe. Ali može oklada da je skinuo barem 91.4133% Prophet Rev3 sounda, ako ne i više!

alavuk
14-08-2007, 08:12 PM
kako god prodace se na staru slavu i verujem da ce biti veoma koristan

Don Solaris
14-08-2007, 08:31 PM
Navodno je rjeć o PEK-u bez digitalnog djela sa prepravljenim DCO djelom (da drugačije zvuči).

milos
14-08-2007, 08:37 PM
http://www.trippler.net/files/p8/p8k.mp3
http://www.trippler.net/files/p8/p8i.mp3
video teaser
http://www.trippler.net/files/p8/csoon320.avi

roginator
14-08-2007, 08:39 PM
pa nije valjda da u to vjerujete :rotfl: :rotfl: :rotfl:

to bu prophet 5 kolio je Voyager minimoog :rotfl: :rotfl: :rotfl:

SUCKERS :p :p :p :p

to je kao da imas jupiter 8 i onda napravis all analog jupiter 8 s DCO....

Glupost + to bu vjerovatno dobar sint....ali da bu prophet .....

pa tko je uspio danas analogiju napravit istom ko staru NITKO..

nemoj mi ti (tebe prozivam) DON kao strucnjak za slusanje reci da vjerujes u tu glupost....;)

roginator
14-08-2007, 08:42 PM
lijepo zvuci .....svidj mi se ali tu ne cujem PROPHET ni rev 3 a kamoli rev 2 .... nije meni tu ni DCO ni FILTER od propheta ..samo malo slici ali nije to to + totalno drugacija EG od Propheta 5!!!

clusterchord
14-08-2007, 08:47 PM
pa nece zvucati kao prophet to je sigurno. druga stvar , to sto je CEM znaci samo povrsnu srodnost. svako ko se bacio CEM sintevima zna da mu generacije chipova zvuce dosta razlicito.. npr. prva 33x0 od drige 337x, pa nadalje walodrfi sa 338x i 339x .. ovaj CEM filter je sasvim nov dizajn. a drugi CEM je zaduzen za DCO.

s druge strane, nije ni bitno dal zvuci kao prophet ili ne. ako sprava bude zvucala "dobro" i originalno.. koga je briga.

ne cini se ni preskup, ako je 8 voiceva za 2000 dolara. ne u usporedbi sa Andromedom, ali u usporedbi sa drugim danasnjim polifonicima kao sto su SunSyn i Omega (koji imaju diskretne komponente pa je normalno da su puno skuplji)
.

jos otkad je Evolver izasao, prizeljkivao sam da naprave ovakvu varijatnu - da izbace digitalnu fazu i dodatni ADDA koji , po meni, totalno sje*e headroom i stanji zvuk. vidicemo.. idem skinut koji demo..

roginator
14-08-2007, 08:56 PM
imas i primjer CEM marixa12 vCO i CEM matrixa6 DCO

nemaju veze jedan s drugim....inace ne zvuci lose...ali narode nemojte se zavaravat.

ajmo ovako P5 i OBXa imaju iste CEMOVE !!!!! pa zvuce razlicito i dobna razlika je par godina...razliciti Cemovi i skoro 30 godina razlike je previse da bi ponovili isto...

ALI samo naprijed nek je kvalitetan i orginalan i to je vec BOMBA...volio bih vidjt jedan novi spektakl..........vec dugo nisam:(

clusterchord
14-08-2007, 08:57 PM
nakon dema.. moj prvi dojam je da zvuci kao PEK, ali malo "zdravije" i cisce. bez one prljave digitalne distorzije. zvuk je u svakom slucaju "veci" od PEK. sad samo ostaje individualni ukus - kome se svidja/ne svidja bazicni karakter tog DCO-a i filter..

desktop sa 4 polifonije ovoga - ne bih odbio. za neke mono crckalice, ringmod efekte i arpeggia. brze envelope. bandwith mu ide u vise frekvencije od starog propheta to je sigurno. efekti sa lfo i fm dobor zvuce.

ali za pad, bass i lead.. osnovne zadatke analogije.. mi je pretanak i nekako pre-drven. oberheim il neka druga stara pila ga pojede za dorucak.

trebalo bi ga probat uzivo. u svakom slucaju drago mi je da se pojavio novi poly analog. i da to trziste jos uvijek zivi. aleluja.

silicon science
14-08-2007, 09:03 PM
Aleluja

roginator
14-08-2007, 09:06 PM
rekli bi vu Zagorju pri mesi ALE i LELUJA..soncece ti presvetlo :da: :da:

goasia
14-08-2007, 09:13 PM
uu demoi bas nisu ubedljivi ...

Don Solaris
14-08-2007, 09:16 PM
http://www.trippler.net/files/p8/p8i.mp3
Nadam se da ovo nije Prophet '08. Ako je.... onda ajd bok!

Zvuči ... ko šumeča tableta.

ADIOS AMIGOS !!!!!!

clusterchord
14-08-2007, 09:30 PM
da ove velike brass harme pred kraj su malo plastik. ali PWM i bellsovi nisu losi.

ja bi svejedno uzeo da mi ga neko da.. :o:da:

milos
14-08-2007, 09:35 PM
nakon dema.. moj prvi dojam je da zvuci kao PEK, ali malo "zdravije" i cisce. bez one prljave digitalne distorzije. zvuk je u svakom slucaju "veci" od PEK. sad samo ostaje individualni ukus - kome se svidja/ne svidja bazicni karakter tog DCO-a i filter..

Upravo sam i ja isti dojam stekao:) Ali ajde ,meni mnogo zanimljivije izgledaju oni skuplji SE CODE sa onom "midimini"(ili kako se vec zove) modifikacijom i dodatnim filterima:D Mogu samo misliti kako zvuci 8 voice unison:hyper: :mrgreen:

Ne brinem se ja da ce tzv novi "Prophet" naci svoju publiku ali recimo ko nema Andromedu ,a zeli polysynth sa vise voiceova,mod matrixom,jeftiniji - logicniji izbor je Andromeda:)

clusterchord
14-08-2007, 09:42 PM
Upravo sam i ja isti dojam stekao:) Ali ajde ,meni mnogo zanimljivije izgledaju oni skuplji SE CODE sa onom "midimini"(ili kako se vec zove) modifikacijom i dodatnim filterima:D Mogu samo misliti kako zvuci 8 voice unison:hyper: :mrgreen:

Ne brinem se ja da ce tzv novi "Prophet" naci svoju publiku ali recimo ko nema Andromedu ,a zeli polysynth sa vise voiceova,mod matrixom,jeftiniji - logicniji izbor je Andromeda:)

CODE sa midiminify opcijom (diskretni VCA) je najveci sound sto mozes kupit danas, ali ko ce platiti 6 somova za polysynth. ja bih da serem pare.

pa Androemda i P08/PEK imaju potpuno drugaciji karakter. i ima stvari koje oba definitivno rade bolje jedan od drugog. samo sto tih stvari ima vise kod andromede.

po meni , idealan 2 keyboard analog setup danas: andromeda plus vintage poly (rev3, jupiter8 ili ob-xa). amen.

milos
14-08-2007, 09:51 PM
PEK je bolji samo za plastiku" :rotfl: :rotfl: :D
Ma skup CODE nevidjeno,i to jos bez dodatnih filter boardova:banghead:

goasia
14-08-2007, 09:55 PM
valjda i kod nove serije se-1x su ubacene te opcije
ehh da atc-x ima brzi attack

milos
14-08-2007, 10:02 PM
http://www.novamusik.com/images/more_info/REDEYEbluescreenfuinfo.jpg
Lepo izgleda:)
Kako tebe tvoj ATC-X sluzi?

silicon science
14-08-2007, 10:04 PM
CODE sa midiminify opcijom (diskretni VCA) je najveci sound sto mozes kupit danas, ali ko ce platiti 6 somova za polysynth. ja bih da serem pare.

Uf, CODE zvuchi JEBENO DOBRO. Ali stvarno, cena je uzasna. Sto kazes, da seremo pare pa i nekako. Ai bilo bi to sranje da ti ochi ispadnu:D
Ja se uzdam u Roginu i njegovo znanje elektronike pa ce sklopiti neko chudo od modulara-ROGULATOR. Ultimate machine...

goasia
14-08-2007, 10:07 PM
dosad nikakvih problema :)

Don Solaris
14-08-2007, 10:21 PM
Vezano uz AT CX. Pogledajte prvi komentar:

http://www.sonicstate.com/synth_reviews/korgmonopoly.cfm

Don Solaris
14-08-2007, 10:23 PM
Ma večina tih novih analogaca (a imam doma jednoga VCO based) nemaju dovoljno diskretnih komponenata. I tu je glavni problem.

Stari sintovi plivaju gore dolje, a ovi su tako savršeno točni u pitchu. Sa druge strane, znam da to ima i prednosti. Kada filter staviš na keytracking 100% onda je to doslovno 100% i ako imaš rezonance, dobiš fakat precizan sinusni oscilator s kojim možeš svirat. Na Polysixu (SSM filter) jednostavno to ne možeš nikako izvesti, stalno pliva, a niti keytracking nije skroz linearan.

Od kada sam nabavio Neptune 2 (ok, svaka čast stroju, divlji ruting), pomalo sam se razočarao u tim novim igračkama. Svi ti novi "analogni" sintovi mi zvuče previše precizno.

I uopće se ne čudim što ovi demoi tako kako zvuče. Ali i tu ima logike. Ekipa se navikla na statiku, na VA i ostala softwerska zdanja. Jedan lik me satima uvjeravao da njegov softwerski Polysix zvuči kao moj pravi analogni. Mislim.... jebote, pa ako nisi u stanju primjetiti razliku u zvuku onda bolje ni ne zaslužuješ.

Ovo je zvuk: http://www.youtube.com/watch?v=RgHaVTDeK30

Točka!

roginator
14-08-2007, 10:28 PM
oh da CODE....:rolleyes: ...jednoga dana i to....u skoroj buducnosti ....

kad Babic i ja popiz.....mo narucili bumo i to ;) jel pajdo...moze....

pa ionako ti i ja slovimo ko budal-freakovi za sinteve:hyper: :hyper: :hyper: :hyper:

clusterchord
14-08-2007, 10:34 PM
oh da CODE....:rolleyes: ...jednoga dana i to....u skoroj buducnosti ....

kad Babic i ja popiz.....mo narucili bumo i to ;) jel pajdo...moze....

pa ionako ti i ja slovimo ko budal-freakovi za sinteve:hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
bumo. da mu vrag mater ..

roginator i ja smo se odmah morali cut telefonom kad smo culi novi prophet - da na miru prokomentiramo :rolleyes::da:. sutra je vec i kava u dogovoru. je*ate to kad izadje novi polifonik, ko da je krenuo treci svjetski, a mi odma' u Kremlj na sastanak kriznog štaba.. :rotfl:

inace mene od tih "novih" analoga trenutno najvise privlaci FutureRetro XS, i SunSyn (samo da nema bugova). SunSyn zvuci maltene kao polifoni Roland SH sint. agresivan, brz.. sa fantasticnim filter opcijama i mod routingom. al' 3 - 4 soma.. ako ga nadjes.

a SE CODE .. kad se bogato ozenim. :banghead::o:mrgreen:

clusterchord
15-08-2007, 03:01 AM
evo jos demosa:

http://www.trippler.net/files/p8/p8e.mp3 - ovo dobro radi - definitivno ima vco>vco2 fm, nadam se i opciju vco>filter fm. cini se i veci mod routing od recimo klasicnog propheta (bubnjevi su VSTi).

http://www.trippler.net/files/p8/p8f.mp3
http://www.trippler.net/files/p8/p8g.mp3
http://www.trippler.net/files/p8/p8h.mp3
http://www.trippler.net/files/p8/p8c.mp3

Don Solaris
15-08-2007, 06:48 AM
http://home.comcast.net/%7Expander/P8.jpg

mekonin
15-08-2007, 08:49 AM
ladno sam hteo da pustim video

Don Solaris
15-08-2007, 01:51 PM
Kad se več priča o SSM-u....

Ba? me zanima kako bi zvučao Polysix sa jo? jednim oscilatorom, FM / ring modom, syncom, white noiseom i jo? jednom envelopom.

roginator
15-08-2007, 03:43 PM
pa nadogradi ga

clusterchord
15-08-2007, 04:32 PM
uh, uvijek popizdim kad se sjetim kako sam dao Niksin Trident tebi da ga preprodas.. :banghead::banghead:. to je bio krasan zvuk. recimo kao polysix sa 2 oscilatora, medjutim filter je svijteliji i sa puno vise karaktera, a oscilatori zvuci puno deblje i zivlje.

sloziti P6 sa dva osc, i dodati sync je moguce.. isljucivo u teoriji. ili ako mislis raditi smao to iducih5 godina. u svkoam slucaju, za pocetak nebi imao memorijsku funkciju za bilo sto sto bi dodao na osnovni P6 hardver.

postoji cak mogucnost da covjek sam napravi novi memory board za tih 6 voiceva sa svim novim parametrima.. opet.. u teskoj teoriji.

bilo bi u svakom slucaju lakse krenut od Tridenta i probat uvaliti unutra oscilator sync. ring mod po voiceu je problem, ako imas smao jedan (a la CS80) onda se moze i to.

natrag na DSI Prophet8.. jos brdo demosa ovdje:

http://www.ex5tech.com/zTemp/p8_soundclips/

Don Solaris
15-08-2007, 05:05 PM
uh, uvijek popizdim kad se sjetim kako sam dao Niksin Trident tebi da ga preprodas..
Ja ga svirao par dana prije toga, ali nekako nisam bio u "?timungu" da to kupim. Trebalo je radit, sredit filter na brassu (navodno oti?o plex) i naravno ja sam očekivao bolji string section (tada, a i sada samo patim na Solinu). Synth sekcija definitivno bolja od Polysixa, plus naravno jedan od najboljih flangera koji sam čuo u ?ivotu.

Ba? me zanima kako Arp Quadra zvuči.

relis
15-08-2007, 07:35 PM
Od kada sam nabavio Neptune 2 (ok, svaka čast stroju, divlji ruting), pomalo sam se razočarao u tim novim igračkama. Svi ti novi "analogni" sintovi mi zvuče previ?e precizno.

Tak ti je svejedno onda, o? se mijenjat za Pulse plus?:D

roginator
15-08-2007, 07:55 PM
Don to ti se isplati

RELIS...;)

relis
15-08-2007, 08:12 PM
RELIS...;)

Ma zna to Don:) , nebi ja kolegu s foruma, al moguce da nije tako strasno, samo ga treba otvoriti najprije.

A sad ce se drugi pitati kaj to ovi lupaju...:rotfl:

Don Solaris
15-08-2007, 08:34 PM
Don to ti se isplati
Dakle....... krenimo samo od podatka na ja na Neptune 2 imam gotovo sve ?to ima i Pulse plus s tom razlikom ?to kod mene svaki parametar ima svoj potenciometar!!!

Matrix modulacija ima gumbe!!

Uz to u njemu imam ugrađen MIDI/CV konverter koji koristim za ganjanje starih CV synthova.

I ?to je jo? bitnije Neptune je VCO synth, a koliko znam Pulse je DCO.

Znači zamjena.....

ne mo?e! :mrgreen:

roginator
15-08-2007, 08:57 PM
osobno mi je pulse zakon za LOOOOOW frekve
pa si misli

goasia
15-08-2007, 09:06 PM
ja imam oba ...paaaaa ... al ovi je vas business :D

Don Solaris
15-08-2007, 09:12 PM
Aaaaa..... ne mogu vjerovati da su popili moju prevaru !!!

http://matrixsynth.blogspot.com/2007/08/dsi-prophet-8-pic-2.html

Ok, skontali su posle da je prevara. Ali jedan dan slave... nije loše!!!

Pročitajte komentare ispod. Ja sam se valjao!!! :rotfl::rotfl:

relis
15-08-2007, 09:15 PM
I Pulse plus (zaboravih napisati) ima CV/gate konverter (+Hz) i koliko sam ja sprobavao (MS20, SH2) radi savrseno.

clusterchord
15-08-2007, 10:28 PM
Pulse-ov midi-cv je jedan od najboljih i najbrzih. plus mozes kirstiti pulseov arpeggiator na sinu koji si spojio na cv. to neptune nema.

e sad, jga, meni se ne svidja zvuk ni od jednog.

sad kad si ubo dva dobra monofonika, Don, monopoly i CS15.. mozes ovo i da frknes dalje.. ;)

MS-20 me malo razocarao moram priznat, al o tome sam vec pisao (imao sam Relisov neko vrijeme kod sebe). radije neki Pro One ili jos bolje - Source
. to je bass.

roginator
15-08-2007, 10:37 PM
zasto stalno ici uokolo....

SAMO JE JEDAN MINIMOOG....ostalo su monofoni sintevi :p :p :p :p ;)

goasia
15-08-2007, 10:55 PM
evo nasao i ja jedan cs 10 , al sta je sa tim yamaha cv-gate zajebancijama koja sprava to moze da regulise?

Don Solaris
15-08-2007, 11:28 PM
e sad, jga, meni se ne svidja zvuk ni od jednog.
Nema dovoljno diskretne elektronike. Ja sam ga otvarao dok sam ga servisirao (po?to je tvornički bio krivo napravljen, trebalo je tri stvari srediti - ni?ta stra?no, malo lemljenja, malo struganja PCB vodova itd.). Uglavnom, sve je u SMD-u, malo, precizno, gotovo neprimjetno. Teba ti vremena da skonta? gdje je oscilatorski dio i sl.

Evo sada kada uzmem MS-20 vidjeti ću. Teoretski mi neće trebati Neptune, ali ako ga prodam, gubim MIDI/CV konverter koji ko?ta 100 EUR, pa nemogu ganjat MS-20.

MS-20 me malo razocarao moram priznat, al o tome sam vec pisaoNeznam. Ovisi koliko si spajao kablove po njemu. Ili si samo slu?ao zvuk. Instalirao sam Legacy da vidim mogućnosti spajanja. I moram priznati da sam odu?evljen koje se sve kombinacije mogu radit. Pogotovo ako čovjek napravi i eksternalni patchbay za kablovinje!

Meni je za "zvuk" daleko najbolji Pro-One od svih monofonika. Bez obzira ?to će Roginator sada pričati o Moogu (velikim slovima), ali to je tako. Osobna preferenca. Več sam poslao ovaj Pro_One demo (400 kB). Kada sam ga čuo, rekao sam "To je to": http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3

Ali jebemu, onda ću imat pun k. monofonika: CS-15, MS-20, Monopoly, Neptune 2, Pro-One.

Tako je to kad nema? para pa se mora? krpat. Ali neka. I Vince Clark je radio uglavnom sa monofonicima i ni?ta mu ne fali. Jo? je dobio i titulu Kralj Monofonika.

@goasia: V/Hz je standard koji koriste monofone CS serije i neki Korgovi. Ima ti http://www.chd-el.cz/index.php?id=4 ali ih mora? tra?it da ti ga modifikuju za CS, a u skladu sa CV specifikacijama istog, koje će? naći u manualu. Njihov uređaj je od +312 mV, a ja mislim da tebi treba od +125 mV ili će? ostat bez prve 2 oktave (nema bassa). Proveri u manualu.

roginator
16-08-2007, 12:07 AM
ISKRENO Don... i ja sam tako govorio dok nisam imao MINIMOOGA,,,imao sam tada Pulsa, DB9, SH 2 , SH 101 i brdo polifonih sinteva.....

ukazala mi se prilika da ubodem minimooga...prvo sam ga mislio preprodat jer je izgledao jako lose:(
no fala bogu nisam ga prodao nego prvo malo sarafio......
i mogu ti reci da kad se malo igras s minijem..SVI OSTALI monofoni sintevi postaju smijesni..TO JE STRUJA::I TO ONA PRAVA..najzdraviji sint na planeti!!!!

NAJJACI BASS I NAJ LIJEPSI SINT KARAKTER KOJI SAM CUO, A OD MONOFONIKA SAM IMAO U ZIVOTU...(SYSTEM 100, SH2, SH3a, SH 09,SH 101, MC 202, TB303,MS 10, MS 20, MONOPOLY, SY2,DB9, RME, ODY,MICROMOOG, LIBERATION,AXXE, FORMANTa,PULSE PLUS, a ima i jedan PRO ONE u HRVATA koji mi lik nikako nece prodat..:mad: )
dosta sinteva mi je proslo kroz ruke ..neki su ostali...ali mini ne ide nikud.

jesi li ga IKADA slusao u zivo...ili stavio u MIX....DIVOTA....

no kupi ti sto ti pase...;) ...prij ili kasnije doci ces na moje :p :p :p :D ;)

roginator
16-08-2007, 12:18 AM
http://cgi.ebay.de/Korg-MS-20-Analog-Synthesizer-MS-20-MS20-Modular_W0QQitemZ230162021057QQihZ013QQcategoryZ46 982QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

MS 20 za ok CIFRU

clusterchord
16-08-2007, 04:07 AM
Neznam. Ovisi koliko si spajao kablove po njemu. Ili si samo slu?ao zvuk.
naravno da neznas - vsti nema veze sa pravom stvari, nemoj po tome suditi. uglavnom, spojio sam sve sto se spojit dalo. imam demo traje oko 45 minuta. super routing, feedback i modulacije ali generalno to je uvijek ista farba, uz sve to. fantastican filter, i rezonanca ali oscilatori su mi ..mali i dosadni. cijela masina ima limitirani bandwith, sto mu daje odredjeni (isti) karakter - ima rolloff na basu i navisokima nakon odredjene tocke. nemoze ic jako visoko i ostro, a ni radit pravu bascinu.

ako hoces raditi soundtrack za neki "after nuclear war" futuristic film sa srusenim zgradama i ostacima civilizacije.. to je to.

odlican za processing audia u neki bolesni lo-fi. za to bi ga imao, al ne za te pare. moze se to i jeftinije raditi.

neznam sto trazis u monofoniku, ali za klasicni diskretni debeli topli zvuk 70tih najbolje uz moog, a ponekad i bolje od mooga, sto sam cuo, jest ARP. to je stvarno prekrasan zvuk. imas jos OB-1 i SEM .. i to je to. ostaju samo modulari. sve ostalo jest IC.

ajd Rogina mos li ti jedan post napravit ovdje da se ne hvalis nesto ? :p:p

majko moja .. ok imas minimoog, shvatili smo. ajd sad idi radi s njim neku mjuzu. od "imanja" i drk*nja slaba vajda. a kolko sam zadnje provjerio, pice se bas i ne pale na to, daklem jedino neka mjuza ima smisla.. ;)

don ocigledno (zasad) cilja na neki deblji mono do ispod soma eura, pa je pricat o miniju suvisno. ko ono, kupim bmw, pa mi ti dodjes i pricas kako nema do tvog ferrarija..

Monopoly je je*eni ubod, nema sta. mislim da ti Ms20 ne treba, al dobro.. probaj. i mene je kopkalo da ga kupim dok nisam naletio na ovaj od Relisa..

Don Solaris
16-08-2007, 05:53 AM
naravno da neznas - vsti nema veze sa pravom stvari, nemoj po tome suditi.
Kak misliš nema veze s pravom stvari? Pa isti su konektori tam i u pravom. Ja sam o rutingu pričao, ne o zvuku: "Instalirao sam Legacy da vidim mogućnosti spajanja". Ja zvuk nigdje ne hvalim, nego spajanja koja su dali u softweru. Nikad u životu nisam radio na pravom MS-20 i nisam znao koji se spojevi mogu radit. Ovako sam barem odsimulirao cjelu stvar.

Nije loša sprava, ali PUNO toga FALI i zato dvoumim o kupnji. Prije svega drugi LFO, i ono što mi nikako nije jasno da nisu stavili - direktni izlazi iz oscilatora ne samo za radit FM (već brdo drugih stvari pošto su to onda zapravo dodatna 2 brza LFO-a).

NAJJACI BASS I NAJ LIJEPSI SINT KARAKTER KOJI SAM CUO, A OD MONOFONIKA SAM IMAO U ZIVOTU...(SYSTEM 100, SH2, SH3a, SH 09,SH 101, MC 202, TB303,MS 10, MS 20, MONOPOLY, SY2,DB9, RME, ODY,MICROMOOG, LIBERATION,AXXE, FORMANTa,PULSE PLUS, a ima i jedan PRO ONE u HRVATA koji mi lik nikako nece prodat..
Sigurno jedan od glavnih razloga popularnosti MiniMooga je što odmah daje instant zadovoljstvo. Treba biti genijalac da iz Mooga izvućeš tanak ili dosadan zvuk. Ali gledajmo to malo šire. Svako može na Moogu okretati potove i dobit dobar zvuk. Moog je "Idiot Proof" po tom pitanju.

A to me trenutno ne privlači, jer prije svega nemam para za takvu spravu. Da imam, kupio bih ga, i komotno prodao ostale monofonike osim MonoPolya. Međutim sada, za bass može poslužit i Prodigy - mislim Howard Jones ga je koristio maltene cjelo desetljeće, a neznam baš da si čovjek ne može priuštit MiniMoog.

relis
16-08-2007, 06:35 AM
Meni sad malo fali MS20, al ne zbog zvuka, vise kao cjelokupne pojave. Kao drugi, treci monofonik je OK. FILTER UBIJA! Pauci i komarci nemaju sanse da prezive u sobi.

Al ok, dobio sam za njega 950 eura i nisam pozalio.

Stvarno bi htio VCO monofonik. Al ne preskup. A jel Neptune2 nesto u klasi MFB-a Synth 2 ili u visoj ligi sonicno?

Don Solaris
16-08-2007, 07:22 AM
Stvarno bi htio VCO monofonik. Al ne preskup. A jel Neptune2 nesto u klasi MFB-a Synth 2 ili u visoj ligi sonicno?
Solidan, ali nema jaja. Jednostavno, pre visoko su otišli u frekvenciji. Dobro je to za hi-fi kvalitetu (da ne kažem predobro, jer ide on do 100 kHz ako treba), ali za bass... tanko prijatelju. Mislim, nemoš imat i niske i visoke odjednom...

Ja imam jedan demo. Ali moram nešto prvo obavit, pa ću ga stavit. Naime radio sam video (ono za youtube i te fore), ali to je seljački ispalo i još je doma na disku... pa ću samo stavit audio.

roginator
16-08-2007, 09:47 AM
@ Tomo.....C-Luster..ne kakaj idemo n kavu..u zg sam oko 13h.....:p :p ;)
kad prosviram za mjesec dana....mislim otvorim studio...vise me neces vidjet cesto:D :D :D ....samo ces me slusat;)

@ DON...MINI JE IDIOT PROOF masina...ali za klubsku i elektronsku glazbu...trebaju takvi sintevi.....uostalom najbitniji segment klubske glazbe radi najbolje na svijetu BASS...........

303, 101, Mini, JUNO, PRo one...takve i sl sprave se mogu spavajuci programirat...ali nije problem programiranje...BITNA JE ZVUK...tj njegova kvaliteta...

a sto se tice MS 20...ja svoj vise nikad necu prodat...jednom sam se zahebal....i nikad vise....meni se jako svidja

Don Solaris
16-08-2007, 10:05 AM
a sto se tice MS 20...ja svoj vise nikad necu prodat...jednom sam se zahebal....i nikad vise....meni se jako svidja
Ubost ću ga.

Nego vidi ovako.... vezano uz kondove. Nisam na?ao ELMA od 47 uF (u Tratinskoj), ali sam na?ao neki na kojem pi?e RD, a na drugoj strani UDC. Uzo ih preko ceste u Tevetronu, reko lik da je to neka kvalitetna Njemačka firma.

Jel su ok?

roginator
16-08-2007, 10:15 AM
ne

ELNA...su jedini koje mozes kupit kod nas s police!!!!!

preporucam ti narudjbu iz Farnela...ALTPRO doo.
j tamo uzimam panasonic......FC, FM, ima i na ebayu...
iz altpro cekas 5-7 dana sto nije strasno

elkaci su bitna stavka u STROJU..DUZE GLEDANo NAJBITNIJA...pa se izplati izdvojit koju kunu vise...

roginator
16-08-2007, 10:16 AM
koliko trebas 47 i koji napon..ja ih imam pune vrece doma

Don Solaris
16-08-2007, 07:17 PM
Ej ljudi bilo je super danas na sastanku.

@Roginator: hvala na kondovima! Idem sada snimat Juno 60 prvo s NA a potom da vidim kako zvuči ELNA.

@Cluster: jel bila dobra klopa? Što si to jeo, tako je fino mirišalo da sam i ja ogladnio.

Evo, tri sata je prošlo od sastanka a ja još uvjek imam smješak na licu i nikako ga ne mogu skinuti. Roginator fakat duhovitao priča o synthovima - stvarno treba imat talenat za to. Pogotovo ono kada je pričao za efekt Ursu Major: ti u mikrofon "jedan" a izlazi ti "dva", "dva" ........

:rotfl::rotfl::rotfl:

Inače super užitak za slušati dva eksperta. Puno novih caka sam saznao i uštedio para.

clusterchord
17-08-2007, 05:14 AM
dobro je bilo. samo sam se skuhao od onog sunca. jes je, zatupili smo na dugo i siroko.. o svim fkn polifonicima i monofonicima od vremena kad su bile samo amebe, pa naovamo.. :o:mrgreen:

e don, jeo sam zelene rezance sa gamberima (kozice), hvala na klopi..;)

nego evo nam napokon slike novog Propheta 8, i moram rec da mi barem sto se izgleda tice, ovaj dizajn pre-pre-jbn. fantasticno. puno ljepse od onog PEKa. bolji knobovi, crveni display na crnu pozadinu plus drvo.. opasno :hyper:

http://davesmithinstruments.com/images/prophet-08_sm.jpg

ja bi ga imao samo radi izgleda (spojit cu ga preko midija neki stari vintage, da svira umjesto njega, i bude sakriven na polici ispod - milli vanilli sistem hahaha :p:o:mrgreen: )

Don Solaris
17-08-2007, 07:05 AM
http://www.davesmithinstruments.com/images/prophet-08_sm.jpg

Baš me zanima dali ih je ovaj post (http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=17640888#post17640888) od prije godinu dana inspirirao.

U njemu je bila Photoshop-irana verzija MEK-a koju sam napravio prije godinu dana...

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/evolver6.jpg

:rotfl:

roginator
17-08-2007, 08:43 AM
Iskreno mi je simpatican...SAMO DIJELUJE JEFTINO i MALENO!!!

los dizajn kao i prophet 600

Don Solaris
17-08-2007, 12:39 PM
Uhhh... ja mislim da ću pričekati godinu dana da se prvi pojave ne eBaju i mo?da ubost jedan, obzirom da će Prophet 5 Rev 2 sa MIDIjem tada već vjerovatno biti $3500.

clusterchord
21-08-2007, 01:37 PM
evo i velike slike (stisni view image):

http://jamshop.se/html/prophet_08big.jpg

Don Solaris
21-08-2007, 09:49 PM
manual:

http://www.dsisynth.com/misc/Prophet_08_Manual_v1.0.pdf