PDA

View Full Version : Prince - novi album za dzabe!!

DaBear
13-08-2007, 10:42 PM
Prince je uzburkao muzicki biznis u Engleskoj sa novim formatom poslovanja..
Napravio je deal sa Mail on Sunday novinama, da u nedeljnom izdanju citaocima da besplatno svoj najnoviji album!?

Naravno, sve disko kuce su popizdele zbog ovoga, jer im ne prija.
Prince nikada nije prodavao mnogo u Engleskoj. 200-300.000 max po albumu.
Sa novinama su podelili 4,500.000 (!!!) CD-a, a platili su mu ?400.000, sto je ekvivalent cifri koju bi dobio da je prodao regularnim putem 500.000 komada.

Gde mu je racunica?

Prvo, hteo je da sto vise ljudi cuje njegovu muziku, pa makar i za dzabe..
Drugo, posto isti CD svako dobije sa kartom za njegov koncert, slrenuo je paznju na svirke, i u Londonu je napunio (i jos uvek puni) 21 dan (!!) za redom u O2 areni (kapacitet 20 hiljada!!) Ulaznice od ?35 - ?60 po coveku..

eto racunice..

Vec se prica da ce u vrlo skoroj buducnosti deliti muziku za dzabe, uz razne reklame, novine itd a da ce naplacivati od turneja, reklamiranja raznih proizvoda, itd...
Kod nas su vec poceli sa tim (uvek smo bili prvi!!)

Dushan_S
13-08-2007, 10:55 PM
Ma ja sam čuo da je on u stvari ispu?io kod Telekoma, Zdravko na kraju dobio deal, pa sad daj ?ta da?... ali d?aba mu sad ovo! :D

fipke
14-08-2007, 02:52 AM
Princarko Colic

btw, dobio sam pre par dana disk, taj deljeni sa koncerta u londonu...dva kartona-cd i njegova slika...nijednog slova...nigde zajebo je i kiosk mafiju

Tribal_kg
14-08-2007, 03:49 AM
Skontao covek da ce i onako svi da skinu sa neta pa resio da omoguci narodu da bar slusaju u punom kvalitetu,a po istoj ceni. :)

Max
14-08-2007, 04:17 AM
u Londonu je napunio (i jos uvek puni) 21 dan (!!) za redom u O2 areni (kapacitet 20 hiljada!!) Ulaznice od ?35 - ?60 po coveku..

Pa prince je jos 89 u Londonu punio 17 koncerata u areni sa " Nude " tourom , koja je bila daleko losija nego prethodna ..... bez problema .....

Mislim da je ovo vezano za logiku .... bolje da ja sam dam , nego da mi i ovako i onako uzmu

Pozdrav

nenad
14-08-2007, 06:04 AM
Pa ništa neobično ! Čini mi se da je takav način rada ustvari budućnost muzičke scene. Čovek promoviše svoj rad a lovu uzima na LIVE SHOW. Možda je "prepisao " recept od ovih naših pevaljki,snimiš CD koji niko ne pazari, pa ajd' piči po švapskim diskotekama po lovu .......:banghead:
A svi dobro znamo da je on dobar glumac, tako da je gledanje njegovog koncerta ustvari jedna jako dobro osmišljena pozorišna predstava gde sva čula uživaju za SAMO 30-tak funti. Šta će mu bolja računica !

fischek
27-08-2007, 07:11 PM
Skontao covek da ce i onako svi da skinu sa neta pa resio da omoguci narodu da bar slusaju u punom kvalitetu,a po istoj ceni. :)

ote mi misao iz mozga

MUzzY
29-08-2007, 10:43 AM
Jel sad ovo ispala losa stvar ili?? Ne kontam. Meni se ta logika da muzicari forsiraju zivu svirku mnogo "zdravija" nego forsiranje prodaje albuma...

DaBear
29-08-2007, 11:05 AM
Jel sad ovo ispala losa stvar ili?? Ne kontam. Meni se ta logika da muzicari forsiraju zivu svirku mnogo "zdravija" nego forsiranje prodaje albuma...

ne nije nista lose, samo sto ce sve teze i teze biti (a pogotovo za nove bandove, i one koji ne sviraju uzivo) da prodaju neki CD (ili dva...)

Ko zna da svira (uzivo) mozda i nabode nesto...ako dodje dovoljno ljudi na svirku!

uskoro ce se sva muzika deliti besplatno uz neki proizvod / reklamnu kampanju za prasak, itd...

kejkz
29-08-2007, 12:31 PM
Pametan potez!

Nije u pitanju samo piraterija, nego upravo cista racunica. Danas je, pored ostalih medija, stvarno jako tesko prodavati muziku kao pre. Sve manje ljudi se za to interesuje, pored igrica, filmova... Izgleda da je proslo vreme enormnih zarada od muzickog izdavastva, sada se traze alternativni putevi dolaska do publike.