Log in

View Full Version : malo BRUTALA za zezanje... TOO HEAVY FOR YOU???

Miha Blaze
11-08-2007, 12:44 AM
bilo mi malo dosadno, pa reko da se vratim na neke ranije pesmice... to je bend Through Art, reko da vidim (iz zezanja) sta moze da se uradi od ovog snimka... dakle ono bas sam se zezao svasta isprobavao, malo trigerovao (svaki sempl sam uzeo od ovog bubnjara i poneki iz moje licne kolekcije) malo sam se previse igrao pa je RMS -6dB pa stoga smanjite zvucnike jer je preglasno ali je zato to imalo za cenu da mi isprobija propisno, no to sad i nije toliko bitno s'obzirom da sam se malo zezao....
mozda bude zanimljivo, meni svakako jeste pa ko ima sta da kaze... kritike dobrodoshle ;)

http://www.megaupload.com/?d=LFV02M2X

cAAc
11-08-2007, 06:06 PM
Hatred mi se mnogo svideo kako zvuce ,ako nije problem ovu stvar da okachis na yousendit ili sendspace
poz

Dushan_S
11-08-2007, 11:58 PM
Ima toliko načina da okači? fajl, mojne megaupload, molim te! :)

Miha Blaze
12-08-2007, 02:30 PM
oukej, oukej :)

http://www.sendspace.com/file/asfact

jel moze ovo?

cAAc
12-08-2007, 09:05 PM
moze i valja ,od sad uz prvu kafu ova stvar za razgibavanje :)

Miha Blaze
13-08-2007, 02:45 PM
hvala ;)

zar je moguce da niko sem tebe nije cuo?!?!

pa makar mu se i ne svidjalo...

strasno...

-neshapesha-
13-08-2007, 03:25 PM
ja sam chuo , ali ne razumem iz tvog pochetnog texta da li ti neshto svirash ovde ili si samo snimao bend :confused:
rek'o da se ne bedachim da hvalim stvar (sa muzichke strane), a ti nisi ni svirao...

Miha Blaze
13-08-2007, 04:47 PM
ja sam chuo , ali ne razumem iz tvog pochetnog texta da li ti neshto svirash ovde ili si samo snimao bend :confused:
rek'o da se ne bedachim da hvalim stvar (sa muzichke strane), a ti nisi ni svirao...

samo sam snimao drugare (TruART :) dakle, nema veze sto nisam svirao nista tu, kritika moze da padne i na aranzman, rif, ideju...

ali prvenstveno sam postavio zbog tehnicke kritike (dakle "produkcija" i kao neko miksovanje ) :)

poz!

-neshapesha-
13-08-2007, 05:14 PM
kritika moze da padne i na aranzman, rif, ideju...

ali prvenstveno sam postavio zbog tehnicke kritike (dakle "produkcija" i kao neko miksovanje ) :)

poz!

kao prvo , zeleo bih da kazem da znam da ovaj text gore nije bio upucen samo meni hehe :)

Da da , znam da si zbog toga (tehnicke kritike) i postavio,postovao ovu stvar,
ali poshto ja ne znam nishta o toj tehnici , rek'o , mozda si i ti u bendu (bio) , pa reko da hvalim muziku , poshto je stvarno vrhunska...

Dushan_S
13-08-2007, 11:02 PM
Evo i ja preslu?ao. Sviđa mi se mjuza, i pesma je vrlo blizu toga da je sveCka :D E sad, tehnički, neke stvari nisu do tebe ako se ne varam. Na primer, pevač pone?to isfal?ira malo, farba gitara mi je nekako krljava, i mislim da je to vi?e do toga kako su oni name?tili ?ta na pojačalima. Ono ?to ima veze sa tobom (probabli) a da imam kritiku je bubanj. Čudan mi je stra?no zvuk dobo?a i reverb na njemu nekako kao da je dobo? tamo negde van cele matrice, imao sam sliku bubnjara kako lupa, i odvojeno tipa koji lupa u kanticu od plastike u susednoj sobi... Mo?da si previ?e ?iljio bubanj pa je ispao sitan, ?ta ja znam. To kad je u pitanju domaći HM bend te?ko je pričati, po?to realno, ne zna se kako je sve to zvučalo na snimku sirovo.

Mitjovan
20-08-2007, 03:45 PM
Miki bolji ti je mLogo prvi mix, tj onaj sto je na majspejsu! Ovaj dobosh ti je nekako cudan, tj Dushan lepo reche!:D

Bojan5150
31-08-2007, 04:27 AM
'Aj, ?iv bio, okači i taj "prvi miks" negdje (mo?e i megaupload ?to se mene tiče) pa stavi ovdje link da se mo?e uporediti.
Rađa se u meni komentar ali hoću da čujem i "original".

Miha Blaze
01-09-2007, 01:39 PM
okacicu cim budem stigao kuci, ovo je bio samo neuspesan eksperiment :)

Miha Blaze
01-09-2007, 03:34 PM
http://www.sendspace.com/file/9uhtfz

to je ta prva verzija, sad kada sam je poslusao opet deluje mi kao da je ja nisam radio :) nekako sve je na mestu u odnosu na ovu verziju :) verovatno ta frka koja je ispala oko toga i rekordno vreme za koje je miks zavrsen su me navele na to da je losija od ove nove... lol...

inace ne znam dal sam napomenuo, ovaj bubanj je snimljen na istoj postavci mikrofona kao i onaj Hatred tako da se lepo moze videti koliko sviranje utice na mix ;)

poz!

Bojan5150
10-09-2007, 09:53 AM
Joj
Ovo je tako grozna muzika tako da mi se sad ne da tra?iti taj Hatred da uočim suptilne razlike u sviračkom pristupu jedinom neinstrumentu među instrumentima.

Nego, ?to ka?u, bolje zvuči original, ovdje si i?ao da malo izo?tri? stvari pa si ga spalio, ali eto. Ovako me dobo? podsjeća na Murderdolls (uh, kakav je to album).
Nije lo?e, a za demo snimak je odlično. Jedini problem je nedostatak ideja oko aran?mana pjesme pa sam mislio da će? se makar igrati sa gitarama, po?to su odsvirane bez ikakvih ukrasa i zajebancija, da će? ih provlačiti kroz neke efekte, ili makar dozirati drugačije (on/off, kad već isto udaraju stalno).
To idući put kad ti bude dosadno, plus, daj nekih efekata na vokal, u?asan je i u prvom a i drugom načinu rada, mo?da ga onda sa efektom bude lak?e slu?ati.

Miha Blaze
23-09-2007, 08:33 PM
Joj
Ovo je tako grozna muzika tako da mi se sad ne da tra?iti taj Hatred da uočim suptilne razlike u sviračkom pristupu jedinom neinstrumentu među instrumentima.

Nego, ?to ka?u, bolje zvuči original, ovdje si i?ao da malo izo?tri? stvari pa si ga spalio, ali eto. Ovako me dobo? podsjeća na Murderdolls (uh, kakav je to album).
Nije lo?e, a za demo snimak je odlično. Jedini problem je nedostatak ideja oko aran?mana pjesme pa sam mislio da će? se makar igrati sa gitarama, po?to su odsvirane bez ikakvih ukrasa i zajebancija, da će? ih provlačiti kroz neke efekte, ili makar dozirati drugačije (on/off, kad već isto udaraju stalno).
To idući put kad ti bude dosadno, plus, daj nekih efekata na vokal, u?asan je i u prvom a i drugom načinu rada, mo?da ga onda sa efektom bude lak?e slu?ati.

koji efekat? a gitare su svoja prica, nisam imao vremena a ni "motivacije" da se ja tu nesto petljam... to je snimljeno cisto da se ima za neko takmicenje im je trebao snimak... cisto da se cuju pesme, a i pitanje je koliko bi bend pristao na "moje krojenje" pesme :)

poz!