View Full Version : MOOG Little Phatty
silicon science
09-08-2007, 12:14 PM
Jer imao ko priliike da ga isproba? Kako zvuci? Chuo sam neke price da nmema veze sa Moog zvukom
roginator
09-08-2007, 12:23 PM
pa ono demo sto sam cuo je OK
ali to nije moog u pravom smislu rijeci po soundu...malo je tanak u odnosu na VOYAGER, a kamoli u odnosu na mini...mada ima taj moogov filter jako slicno, ali ne bas debelo kako sa zove....
silicon science
09-08-2007, 12:31 PM
pa ono demo sto sam cuo je OK
ali to nije moog u pravom smislu rijeci po soundu...malo je tanak u odnosu na VOYAGER, a kamoli u odnosu na mini...mada ima taj moogov filter jako slicno, ali ne bas debelo kako sa zove....
Cena je vrlo pristupacna. Dvoumim se sta da radim-da skupljam kesh za Voyagera ili da kupim njega...
clusterchord
09-08-2007, 12:43 PM
meni se ne svidja. nit je dole pravi bas, niti je gore mekan. vise plastican iravan.
voyager zvuci puno bolje, svirao sam roginatorov. makar ni on nije minimoog. slozili smo se oba bez puno diskusije.
silicon science
09-08-2007, 12:49 PM
meni se ne svidja. nit je dole pravi bas, niti je gore mekan. vise plastican iravan.
voyager zvuci puno bolje, svirao sam roginatorov. makar ni on nije minimoog. slozili smo se oba bez puno diskusije.
Da. Voyager je preskup ipak, pre bi kupio minija i sredio ga... Videt cu
Moritz
09-08-2007, 01:39 PM
E jesi zapeo ko smrt na babu :) .
Rekao sam ti da sam ga probao u Minhenu i da ne vredi tih para, ali ni malo. Analogija zarad analogije, vrlo ne zanimljivo.
Ili POLY EVOLVER il VOYAGER nema trece ( najbolje oba zajedno :D )
silicon science
09-08-2007, 02:37 PM
E jesi zapeo ko smrt na babu :) .
Rekao sam ti da sam ga probao u Minhenu i da ne vredi tih para, ali ni malo. Analogija zarad analogije, vrlo ne zanimljivo.
Ili POLY EVOLVER il VOYAGER nema trece ( najbolje oba zajedno :D )
Znam matori al j*b*ga
Pre ce biti Evolver
roginator
09-08-2007, 03:48 PM
JA BI PRIJE VOYAGERA...NECES ga gasiti 100%
mali je sljaker
clusterchord
09-08-2007, 06:11 PM
evolver je sprava za sebe.. nema apsolutno veze sa starom analogijom. ni po debljini , ni po karakteru. to je specificna sprava, koju ili volis il mrzis, i tako ga treba gledati ne kao zamjenu za moog, prophet i sl..
ako se pak trazi zamjena, ima puno drugim modernih analoga koji zvuce puno blize starim spravama od evolvera. npr macbeth M3X, studio electornics (SE1X i ATC-X), Jomox SunSyn, pa modulari motm, modcan, itd..
silicon science
09-08-2007, 07:56 PM
Nisam trazio zamenu za Mooga jer on je prica za sebe-po karakteru zvuka. Ja pre svega zelim dobar analogni sint, jos bolje ako je modular sa 3 oscilatora,a da nije preko 2000 evrosa.Sad si me jako zainteresovao sa Macbeth-om. Sta bi vi preporucili?
silicon science
09-08-2007, 08:17 PM
Uh, sad videh, X-Factor keyboard
Prava stvar za mene, ja mislim...
Don Solaris
09-08-2007, 08:44 PM
Stani malo. A za ?ta tačno treba? taj sint.
Vidim pominje? Evolver, pa Voyager, pa Mini, pa Machbeth, sve redom različite sprave za različite namene. ?ta tačno tra?i? u zvuku?
Jesi li skoknuo ovde:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=753746
silicon science
09-08-2007, 08:49 PM
Stani malo. A za šta tačno trebaš taj sint.
Vidim pominješ Evolver, pa Voyager, pa Mini, pa Machbeth, sve redom različite sprave za različite namene. Šta tačno tražiš u zvuku?
Jesi li skoknuo ovde:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=753746
Trazim nesto poput JUNO-60 samo na kvadrat, ili na kub...:) Znaci masni i debeli analogni zvuk ali ipak karakterno drugaciji od Rolanda.
silicon science
09-08-2007, 08:50 PM
Idem sad da pokupim od drugara JX-8P. Njemu ne treba, prestao se baviti muzikom. Dace mi ga za Dzabe ladno...
goasia
09-08-2007, 08:51 PM
juce mi stigao mfb synth 2 , kao moog klon ;) izuzetno mala spravica
u odnosu na cenu nije losa , 3 osc , 24 db filter , env za filt i za vca posebno , attack mu nije ni blizu mooga ali brzi od nekih skupljih braca klonova ...
uputstvo za upotrebu na 4! strana :D
odnos cene kvaliteta 9 od 10
silicon science
09-08-2007, 08:53 PM
juce mi stigao mfb synth 2 , kao moog klon ;) izuzetno mala spravica
u odnosu na cenu nije losa , 3 osc , 24 db filter , env za filt i za vca posebno , attack mu nije ni blizu mooga ali brzi od nekih skupljih braca klonova ...
uputstvo za upotrebu na 4! strana :D
odnos cene kvaliteta 9 od 10
Jer ga prodaeshj? Cisto informativno pitam
goasia
09-08-2007, 08:55 PM
da!
http://www.youtube.com/watch?v=jrqTUnY9lCM&mode=related&search=
pored na meniju je i demo za synth 2 ovo je za lite 2 za 2 dco
Don Solaris
09-08-2007, 10:06 PM
Idem sad da pokupim od drugara JX-8P. Njemu ne treba, prestao se baviti muzikom. Dace mi ga za Dzabe ladno...
To je strašna sprava!!!!!
Daj samo pogledaj koja je revizija. Otkrili smo tri do sada različite i svaka različito zvući. Trebat ćeš ga otvorit i pogledati čipove neke, te natpise na onim dugmićima. Budem ti sutra poslao uputu kada nađem. Čisto da znamo jel imaš onu najtopliju!! Jer več u startu, navodno je JX-8P topliji od MKS-70.
silicon science
09-08-2007, 11:28 PM
To je strašna sprava!!!!!
Daj samo pogledaj koja je revizija. Otkrili smo tri do sada različite i svaka različito zvući. Trebat ćeš ga otvorit i pogledati čipove neke, te natpise na onim dugmićima. Budem ti sutra poslao uputu kada nađem. Čisto da znamo jel imaš onu najtopliju!! Jer več u startu, navodno je JX-8P topliji od MKS-70.
Evo ga kod mene. Kako dobro zvuchi, sjajan je. Jedino me jebe njegov editor za pc, kao da uopste ne komunicira sa spravom. Editujem zvuk a nista se ne desava. Podesio midi kanal na sintu i kartice na 1. ali nista. Nesto ne radim dobro. Basovi su mu jako dobri. Posalji to uputstvo pa da vidimo. Sutra sam u Budimpesti na Sigetu pa cim se vratim u subotu otvaram ga:)
roginator
09-08-2007, 11:56 PM
IMAO SAM MFB!!
meni zvuci malo plasticno u odnosu na DCO sinteve a kamoli VCO ,a k tome ima osrednji filter...za te novce OK...ali da je spektakl - NIJE!!!!!!
JX8P je hebena sprava....obozavam te keyboarde!!!!!!! cuvaj ga i nikom ga nedaj;)
to je mali sljaker , a u mixu STOJI!!!!
goasia
10-08-2007, 06:15 AM
IMAO SAM MFB!!
meni zvuci malo plasticno u odnosu na DCO sinteve a kamoli VCO ,a k tome ima osrednji filter...za te novce OK...ali da je spektakl - NIJE!!!!!!
JX8P je hebena sprava....obozavam te keyboarde!!!!!!! cuvaj ga i nikom ga nedaj;)
za te pare tesko naci spektakl :)
roginator
10-08-2007, 09:50 AM
@goasia ISTINA;)
goasia
10-08-2007, 04:56 PM
a sto e najgore spektakl nije vise zagarantovan pa cak ni od soma nagore :o
roginator
10-08-2007, 06:31 PM
i to je istina:banghead:
goasia
10-08-2007, 06:43 PM
nepamtim kada sam imao zadnji bliss sto se sprava tice , kad sam pre godinu i pol uzeo Andromedu ,na onako nevidjeno mislio sam e sad kad ga ukljucim usr... se od zvuka ..al radosti je relativno brzo dosao kraj :mad:
roginator
10-08-2007, 06:49 PM
meni je andromeda mrak....ali ja sam misli da cu se zasr...u gace kad cujem VOYAGERA.....hmmmmmm....Lijepo radi ...ALI!!!!!!!!!!!!!!!
roginator
10-08-2007, 06:51 PM
moj zadnji ctrl-alt-del
bio je kad sam cuo i uzeo MINIMOOGA D prije godinu i po .....voyager nije MINIMOOG!!!!
goasia
10-08-2007, 06:59 PM
nekako sam vec i prestao da ocenjujem sprave po nekom univerzanom merilu sta kako zvuci , treba imati sto raznovrsniju paletu zvukova na raspolaganju , a to ti nijedna sprava sama neca pruzati ,, najdraze su mi one sprave koje stalno i dobro odrade sporedne uloge u aranzmanu , neugledne ,podcenjene i jeftine ... primer Cheetah ms 6 , Matrix 6 , doepfer ms 404 ....
no za jedan Moog se ne bih bunio a mislim da ce mi sledeca avantura biti jedan Prodigy :da:
roginator
10-08-2007, 07:08 PM
preporucam SOURCE....more fun...more sounds....still a MOOG
goasia
10-08-2007, 07:11 PM
uuu mooongo ruzna sprava ... a sve sto nema knobove nesvesno izbegavam
slicno sam sa ATC-x
roginator
10-08-2007, 07:57 PM
nije ruzan...samo je drugaciji :D :D :D :D
milos
10-08-2007, 09:12 PM
Novi Studio Electronics CODE izgleda zanimljivo,makar verzija sa overdriven VCA
http://www.novamusik.com/search.aspx?type=Manufacturer&keyword=38
Ja bih uvek uzeo Dotcom,Oakley ili Modcan pre Voyagera :D ;)
Silicon,lepo uzmi testeru,drvene ploce, i sve sto ti treba pa pripremaj dom za dotcom module:)
goasia
10-08-2007, 10:34 PM
jednom sam imao halfmodular ,zahteva puno vremena za programiranje
.. glup sam ja za to
roginator
10-08-2007, 10:56 PM
ja planiram sad preci na modulare....trazim jos 2 keyboarda i onda modulari
ima tko SYSTEM 100 m
gregor z
11-08-2007, 09:45 AM
Meni Phatty zvuci veoma dobro kad se provuce kroz Studio Electronics phaser ili filter pedal ili ne?to slicno....sam po sebi mi je malo previ?e hladan......
ja planiram sad preci na modulare....trazim jos 2 keyboarda i onda modulari
ima tko SYSTEM 100 m
Hey.....imam ja ....5 module version .....?ta te zanima.....?
roginator
11-08-2007, 12:53 PM
planiram kupit cca 10 modula systema 100m
2x 112 dual VCO
2x 121 dual VCF
2x 130 dual VCA
2x 140 dual EG
1x 150
1x 165
eto to me zanima
volio bih takav modulani sistem
nadam se da cu ga skoro i kupit
silicon science
11-08-2007, 01:19 PM
Sjajna sprava. Medutim, u ochajnom je stanju. C2 i C3 dirke mu ne rade, gornja maska je tako izgrebana kao da je sint bio u Vijetnamu, ali sound engine je besprekoran. Trenutno mi je povezan midijem i furam neke bass deonice i isprobavam filter. Prvi utisak mi je da je JUNO-60 malo "deblji i masniji" zvukom. Ne znam, mozda mi se cini ali takav utisak imam. Ima ubitachan LFO... Zadovoljan sam jako a i za dzabe sam ga dobio:D
Don Solaris
11-08-2007, 02:39 PM
Medutim, u ochajnom je stanju. C2 i C3 dirke mu ne rade
Pa to se da srediti. Tipke su dječja igra za popravit. Zapravo moj savjet je da (umjesto samo te dve) sve skineš i počistiš kontakte - jer ovako će ti odlaziti jedna po jedna. Čiščenje traje pola sata, još toliko za rastavljaje / sastavljanje i onda si miran 10 godina.
Za sada evo ti malo zanimljivog štiva - tu ćeš i saznati koju verziju JX 8P imaš...
Jedan zanimljiv topic na temu MKS-70 vs JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1002011
Potom saznajemo nešto o razlikama među JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1294669
O verzijama (oštra, tužna i masna) - pažljivo čitaj kada spomene rječ "fat":
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1361595&highlight=fat
Pa nalazimo i još jedan drugačiji JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1420222
Imaš unutra opise komponenti i vanjskog izgleda pa možeš saznati dali imaš verziju koja zvući:
- sharp
- sad
- fat
silicon science
11-08-2007, 03:01 PM
Pa to se da srediti. Tipke su dječja igra za popravit. Zapravo moj savjet je da (umjesto samo te dve) sve skineš i počistiš kontakte - jer ovako će ti odlaziti jedna po jedna. Čiščenje traje pola sata, još toliko za rastavljaje / sastavljanje i onda si miran 10 godina.
Za sada evo ti malo zanimljivog štiva - tu ćeš i saznati koju verziju JX 8P imaš...
Jedan zanimljiv topic na temu MKS-70 vs JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1002011
Potom saznajemo nešto o razlikama među JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1294669
O verzijama (oštra, tužna i masna) - pažljivo čitaj kada spomene rječ "fat":
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1361595&highlight=fat
Pa nalazimo i još jedan drugačiji JX-8P:
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1420222
Imaš unutra opise komponenti i vanjskog izgleda pa možeš saznati dali imaš verziju koja zvući:
- sharp
- sad
- fat
Super. Veceras ga otvaram pa javljam koja je verzija. Medjutim, ja nemam bas iskustva sa sredjivanjem isntrumenata tj. nisam to nikad radio. Nadam se da necu nesto zajebati
silicon science
11-08-2007, 03:11 PM
A evo i fotki...
silicon science
11-08-2007, 03:13 PM
Primecujete te fleke po celom sintu(nisu odblesak od flasha na foto aparatu)-od cega su ne znam. Inace, na ovoj spravi su svirali EKV vise puta kada su gostovali u Novom Sadu(mrzelo ih da cimaju svoj) pa su rentali od prvog vlasnika.
silicon science
11-08-2007, 03:30 PM
Sad procitah. Moj je kanda taj debeli, a moze biti da je i sharp, ne znam. Mada mislim da je FAT, jer je prilicno masan a Chorus mu nije nesto narocito clean.
silicon science
11-08-2007, 04:06 PM
A evo ga i prvi problem. Povezao sam JX-a midijem i ukucao neku bass deonicu. Izabrao preset i krenu da ga editujem. Izabrao waveform za oba oscilatora i podesio adsr za oba oscilatora. Problem se javio kada sam poceo editovati cutoff . Cim dignem vrednost cutoffa preko recimo 40, u pozadini mi se javlja ton u beskonacnom release-u koji sviraju oba oscilatora. Znaci, cuju se oba oscilatora normalno ali ispod imam taj "ton" koji svira i kad stopiram sekvencer. Cim spustim cutoff zvuk nestaje. Cim ga otvorim on se vraca. Release je na nuli na oba envelopa. Ne znam u cemu je kvaka. I tako radi na svim presetima. A drugi problem je sto mi editor na PC za JX-8P uopste ne komunicira sa spravom. Podesio midi kanal i na sintu i na editoru na 1 ali nista...:banghead:
Don Solaris
11-08-2007, 06:07 PM
Jel JX edit koristi??
I daj odspoji sve midi kablove, odi editiraj sound direktno na JX-u pa pogeldaj dali se de?ava isti problem kada svira?.
silicon science
11-08-2007, 08:18 PM
Jel JX edit koristiš?
I daj odspoji sve midi kablove, odi editiraj sound direktno na JX-u pa pogeldaj dali se dešava isti problem kada sviraš.
Da, JX edit koristim. Naravno da sam odspojio i probao i isti problem. Medjutim, pre pola sata sam ga ponovo upalio posle pauze od par sati, i sada nemam taj problem. Sad ga necu gasiti do sutra, da se bar malo isviram. Izgleda da sint ima neki kvar, trebao bi to pogledati neki serviser(a takvih je malo ovde u Vojvodini). A sa editom ne znam koji je problem:banghead:
Don Solaris
11-08-2007, 10:51 PM
Taj editor je najveće smeće sa čime sam radio. Hvala bogu pa mi je lik koji mi je prodao MKS-70 nakon mjesec dana jo? prodao i PG-800 za bagatelu (maltene netaknut, u orig Rolandovoj torbcici). Taj PG stvarno zlata vrijedi. tj oko 300 EUR koliko vidim na eBayu.
Od svih editora samo sam jedan na?ao da zapravo radi na MKS-70:
http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm
Probaj ga, mo?da će raditi i na JX-8P.
silicon science
12-08-2007, 12:11 AM
Taj editor je najveće smeće sa čime sam radio. Hvala bogu pa mi je lik koji mi je prodao MKS-70 nakon mjesec dana još prodao i PG-800 za bagatelu (maltene netaknut, u orig Rolandovoj torbcici). Taj PG stvarno zlata vrijedi. tj oko 300 EUR koliko vidim na eBayu.
Od svih editora samo sam jedan našao da zapravo radi na MKS-70:
http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm
Probaj ga, možda će raditi i na JX-8P.
Moram prvo Windows reinstalirati, zao sto kod drugara radi taj editor. Nisam reinstalirao 3 godine, krajnje je vreme, i Cubase puca kao lud...:banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.