PDA

View Full Version : Emu 0202usb Vs. Toneport Ux2

Ikhabot
06-08-2007, 07:09 PM
Iskoristio bih ovaj moj prvi post na rumskom da pozdravim celokupnu ekipu ovog sjajnog foruma. Ovih dana sedim po 5 sati dnevno i samo ČITAM forum :smile2:. Nigde nisam naleteo na tako sređen forum bez spama - prava riznica znanja, spakovanog i spremnog za novoprido?le. Svaka čast jo? jednom ekipi koja ga sređuje a posebno moderatoru Du?anu S koga znam sa yuma gde je među seniorima :mrgreen:. Du?ane pitanje stoji i za tebe iako sam te već smarao oko ovoga.

Evo mog problemčića: Kupio bih uređaj preko koga bi snimao (prvenstveno) gitaru i mikrofon na komp u Cubase. Mora imati integrisani preamp za gitaru i mikrofon. Pročitao sam skoro SVE ?to se na ovom forumu mo?e pročitati o ovakvim uređajima i najzad se odlučio za 0202USB/TONEPORT UX2 interfejs pri čemu malu prednost dajem 0202. Razlog za ba? ovaj uređaj je taj ?to bi pored usnimavanja radio i aran?mane u Cubase-u
i potrebna mi je koliko toliko kvalitetna kartica. Napominjem da kuburim sa bud?etom jer kupujem i komp i monitore u isto vreme tako da mi treba bukvalno minimum minimuma, ja se nadam da me razumete. E sad koliko je recimo 0202USB bolji od Toneporta UX2 za moju namenu (usnimavanje i izrada demo aran?mana sa midi trakama uz vokal i gitare na kompu)
? I da li je uop?te bolji?

Ja bih ga uzeo jer sam čitao da se 0202 bolje pona?a u radu sa Cubase-om recimo i da ima jako stabilne ASIO drajvere. Takođe softverske farbe bih vukao preko softverskih emulacija kojih ima podosta (amplitube, revalver, guitarrig itd..) a i mo?e se dosta izvući iz njihovog kombinovanja, tako da ne znam koliko UX2 tu "vodi" u trci sa GearBox-om. Isto tako cena 0202 je manja ako se ne varam. Opet napominjem treba mi minimum minimuma, za razumnu cenu dobiti samo ono ?to mi treba i nikakve dodatne opcije.

Eto to je to, ako neko ima iskustva sa ova dva uređaja neka napi?e njegovo mi?ljenje u vezi toga ?ta je bolje. Ili mo?da ne?to treće? :confused:

LAMPASH
09-08-2007, 12:52 PM
Pa i Toneport ima stabilan i brz ASIO driver,meni radi isto kao i ASIO od terratec
PCI karte,nista nije losiji.

buzUki
13-08-2007, 07:24 AM
Moj prijatelj sa kojim sam razgovarao bas juce sluchajno vezano za Tone port Ux2 kaze da je to poprilichno njemu ok i da skroz fin ton sa njim dobija,radi jednom bendu demo pa kada bude zavrshio,poslushacu...Ja kod kuce imam POD 2.0 i sasvim sam zadovoljan njim i jos sam skoro uzeo M Audio 2496,dodushe nema preamp,ali imam ovaj line6 proc pa mi i ne treba,uostalom,preampi se mogu nabaviti jako jeftino a da pristojno rade,Behringerov mic200 mislim da je negde oko 60 Evra a radi skroz zadovoljavajuce...Chinjenica da dobar preamp ispod 500 evra ne postoji,ok prosonus je izbacio jedan koji je zapravo 1/4 racka pa mu je i cena smesna a radi skroz dobro...Uvek bih uzeo karticu bez preampa,a kupio preampposebno,jbg jeftinije izadje i ne opali te po dzepu toliko...

Skeptican sam po pitanju tone porta :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

no boze moj...chucemo

LAMPASH
13-08-2007, 05:43 PM
Moj prijatelj sa kojim sam razgovarao bas juce sluchajno vezano za Tone port Ux2 kaze da je to poprilichno njemu ok i da skroz fin ton sa njim dobija,radi jednom bendu demo pa kada bude zavrshio,poslushacu...Ja kod kuce imam POD 2.0 i sasvim sam zadovoljan njim i jos sam skoro uzeo M Audio 2496,dodushe nema preamp,ali imam ovaj line6 proc pa mi i ne treba,uostalom,preampi se mogu nabaviti jako jeftino a da pristojno rade,Behringerov mic200 mislim da je negde oko 60 Evra a radi skroz zadovoljavajuce...Chinjenica da dobar preamp ispod 500 evra ne postoji,ok prosonus je izbacio jedan koji je zapravo 1/4 racka pa mu je i cena smesna a radi skroz dobro...Uvek bih uzeo karticu bez preampa,a kupio preampposebno,jbg jeftinije izadje i ne opali te po dzepu toliko...

Skeptican sam po pitanju tone porta :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

no boze moj...chucemo
Toneport ima isti software kao i tvoj POD2 i kao PODxt i kao Guitarport i kao
VetaII samo se razlikuju po broju simulacija,mada kod toneporta mozes dokupiti jos simulacija ampova tako da ih ukupno mozes imati 72 plus MNOGO efekata kao i sa PODxt dok ti sa POD2 ne mozes:p.A sto se tice razlike u kvalitetu preampova u tvom POD-u i u Toneportu,mislim da je ona necujna.

Mitjovan
20-08-2007, 03:31 PM
Pazi, ja koliko sam citao o Emu-u kontam da je to u principu isto kao i TonePort, samo bez gitarskih, bass, preamp simulacija...
U Pyramidu je Emu oko 180 jura (ako se ne varam) a u Artistu je UX2 isto toliko, otprilike, 10 jura gore dole...

Mislim da je TonePort isplatljiviji, izuzetno dobro radi sa Cubaseom, ne jede cpu jer u principu ga ne koristis kao vst ili kao efekat na kanalu, vec snimas direktno, externa audio karta, sa minimalnom latencijom i gomilom korisnih modelinga i efekata za sve... A mozes kupiti i UX1 koji je 130 jura, ali ima jedan mic in i jedan ulaz za instrumente, jedino sto nema, a sto bi ti moglo zatrebati je fantomsko napajanje za kondenzatorski mic, ali ono kosta oko 30 jura, tako da te izadje jeftinije u svakom slucaju!

Ja bih ti preporucio TP jer ga posedujem i radi jako dobar posao, barem meni!:)