View Full Version : Vjerovatno osnove !
morchant
31-07-2007, 12:23 AM
Ovo mi je prvi post kloji pi?em na ovom forumu
Pri snimanju glasa u snimci "dobijem" ?um( stalan zvuk kao kad krči televizor samo ti?e) i onda kad to umiksam to krčenje se čuje. To reduciram uz pomoć noise reduction opcije ali onda ozgubim na glasu, i osjećam da to nije to !
Pa sad pitanja: Koji je program najbolji za snimanje glasa, kako nastaje gore navedeni ?um( mislim da zvučna kupi frekvencije s matične itd... ali mo?da se i varam) i kako se on mo?e izbjeći( načuo sam da se eksternim karticama to mo?e izbjeći, ali eto tra?im stručne riječi).
Koje mi zvučne karice preporučate, s kojima bi ?um nestao ? I ako netko mo?e navesti neki dobar mic, ali sve u nekim prihvatljivim cijenama ! Hvala
Muziku sam krenuo raditi u FL studiu, pa ako je netko upoznat s tim programom volio bih da se javi jer imam pitanja i u vezi tog programa !
Kako kad sviram u FL studiu mogu izravno dobiti to ?to sam odsvirao u Cubaseu, to mi nikao ne ide od ruke !
Napisi , koju karticu koristis , koji kabl i koji mikrofon ?
I da li u sobi ima izvora suma ( cooleri od kompjutera i sl )
Pozdrav
Ovo mi je prvi post kloji pi?em na ovom forumu
Pri snimanju glasa u snimci "dobijem" ?um( stalan zvuk kao kad krči televizor samo ti?e) i onda kad to umiksam to krčenje se čuje. To reduciram uz pomoć noise reduction opcije ali onda ozgubim na glasu, i osjećam da to nije to !
Pa sad pitanja: Koji je program najbolji za snimanje glasa, kako nastaje gore navedeni ?um( mislim da zvučna kupi frekvencije s matične itd... ali mo?da se i varam) i kako se on mo?e izbjeći( načuo sam da se eksternim karticama to mo?e izbjeći, ali eto tra?im stručne riječi).
Koje mi zvučne karice preporučate, s kojima bi ?um nestao ? I ako netko mo?e navesti neki dobar mic, ali sve u nekim prihvatljivim cijenama ! Hvala
Muziku sam krenuo raditi u FL studiu, pa ako je netko upoznat s tim programom volio bih da se javi jer imam pitanja i u vezi tog programa !
Kako kad sviram u FL studiu mogu izravno dobiti to ?to sam odsvirao u Cubaseu, to mi nikao ne ide od ruke !
za pocetak, overi kablove... drugo, gde snimas i sa cim snimas? trece, sum je lep i organski i ja volim zdrav sum :hyper:
lesha
31-07-2007, 04:18 PM
ukoliko koristis integrisanu zvucnu, zaboravi na snimanje.
po meni, najjeftinija i najbolja varijanta je e-mu 0404.
morchant
31-07-2007, 04:38 PM
ukoliko koristis integrisanu zvucnu, zaboravi na snimanje.
po meni, najjeftinija i najbolja varijanta je e-mu 0404.
E da ova zvučna mi je malo preskupa, ne tražim ništa profesionalno.
Prema tome do 60 KM tj. 240 kuna sve dolazi u obzir, ali iz te ponude valjda ima najbolja !
Isto tako za mic, da nije proff ali da se nešto može s njim snimiti !
A kabel koji koristim je onaj koji je došao uz mikrofon!
Trenutno imam ovaj mic http://naboku.of.by/product_292075.html, a zvučna C-media mislim da je CMI8738 4 CH sa SPDIF
Sad neka mi netko procjeni valja li to šta ?
E da ova zvučna mi je malo preskupa, ne tra?im ni?ta profesionalno.
Ovo uopste nijes kupa zvucna, cak ni "profesionalna", a nazalost, ne radi ti posao jer u sebi nema preamp. Dakle, mozes platiti samo skuplje...
Prema tome do 60 KM tj. 240 kuna sve dolazi u obzir, ali iz te ponude valjda ima najbolja !
Nema. Barem ne bolja od te koju imas.
Isto tako za mic, da nije proff ali da se ne?to mo?e s njim snimiti !
Prvo sto vredi je Shure sm 57 ili 58 (kako ti volja) ili u najgorem slucaju Behringer xm 1800 ili xm 8500
Trenutno imam ovaj mic http://naboku.of.by/product_292075.html, a zvučna C-media mislim da je CMI8738 4 CH sa SPDIF
:o:o:o
Imas C-mediu i BEZICNI mikrofon od 14 evra i pitas se zasto susti?!?!?!
Pa svaki, i najbolji bezicni od par hiljada evra ima vise suma nego bilo koji sa zicom, zato se NIKADA ne koriste za snimanje.
Sad neka mi netko procjeni valja li to ?ta ?
Valja...
Word, internet, pasijans, eventualno ICQ
Za ostalo ne valja... Na zalost...
Tebi treba od zvucne nesto ovako (ne postoji jeftinije)
http://www.thomann.de/gb/emu_0202_usb.htm
Da bi koristio programe za pravljenje muziike, potrebno je da imas karticu koja podrzava ASIO protokol, sto tvoja sadasnja ne podrzava.
Takodje, da bi snimao zvuk mikrofonom, moras imati mikrofonsko predpojacalo. Takodje moras imati i mikrofon.
Ovo sto sam ti napisao je zaista minimum minimuma bez kojeg ne mozes raditi nista, a videces, da ti ni to nece biti bas dovoljno, ali ajde... VErovatno si mlad, pa ima vremena.. ;)
lesha
31-07-2007, 05:07 PM
za taj novac, plasim se da ne mozes nista ozbiljnije da radis..
pokusaj da uzmes neki creative oko 30e, ne znam sad koji su modeli aktuelni, u svakom slucaju ce biti bolje resenje od integrisane karte..
Danny Lou
31-07-2007, 07:28 PM
Valja...
Word, internet, pasijans, eventualno ICQ
ma daj... :rotfl::rotfl:
morchant
31-07-2007, 07:37 PM
Hvala @Oggy-u i Leshi na odgovorima, jer sad i kontam da nema zvuka bez novca. Svirat će? onoliko koliko plati?( a to mi se ne sviđa), ali eto kad napravim s ovim sranjem ?to imam par pjesama poslat ću vam, nadam se da ću moći ! Iako je prokleti novac svugdje va?an mislim da se mo?e i s ovim napraviti ne?to.
Hajd samo neka mi netko objasni kako kad sviram u fl studiu to ?to sviram odmah mogu dobiti u Cubaseu da ne radim postupak export import ?!
Mislis na rewire ili na midi export?
morchant
31-07-2007, 09:15 PM
Mislis na rewire ili na midi export?
Ne znam ?ta je ni jedno ni drugo, ali kad sviram da to ?to odsviram izravno imam u CUbaseu
lesha
31-07-2007, 11:08 PM
pretpostavljam da znas engleski, verujem da uz programe dolazi i uputstvo ;)
morchant
01-08-2007, 03:26 PM
Po vama je li sad po?to krećem od nule bolje uzeti zvučnu ili mikrofon ?
Sasha Fishter
01-08-2007, 03:37 PM
kupi ono za kaj imas love i kaj ti je najvise potrebno...ako kupis mikrofon ostat ce ti stara zvucna, znaci napredka nema...kupi neku zvucnu najprije
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.