View Full Version : Nuendo 3 - problem sa VSTi
sasa.ivkovic
27-07-2007, 01:45 AM
Imam problem sledece prirode:
U Nuendu 3, koji koristim, ucitam VST (konkretno Hypersonic 2, Emulator X, Bandstand, trilogy, stylus RMX, etnosphere, atmosphere,...).
Iritirajuce je to sto nista ne mogu od VST instrumenata da prosviram na klavijaturi (kontroleru), dok na "klik" misem sve radi.
Pitanje je prosto:
Gde to brljam?!:banghead::banghead::banghead:
Jos nesto:
Dok nisam zaje*ao stvar, mogao sam na klavijturi da sviram samo presete iz Emulator X semplera. Ucitane semplove ne. I tu nesto brljam, samo ne znam gde.
P.S.
Spreman sam da poklonim litar domace kajsije iz kucne radinosti moga oca onome ko mi pomogne u resavanju navedenih problema!:D
a da probas da kliknes na onaj mali zvucnik na midi kanalu u nuendu pa onda da vidis jel svira? :)
a kajsijevaca uvek moze :)
sasa.ivkovic
27-07-2007, 02:03 AM
http://www.speedyshare.com/669157833.html
Ma, nije! Al', nema veze, moze kajsija. Za ulozen trud!
sasa.ivkovic
27-07-2007, 02:15 AM
Da nije problem sa podesavanjem u samoj klavijaturi?:confused:
U pitanju je Korg X5D. Nikakav impuls ne vidim u Nuendu pri pokusaju da odsviram nesto.
milos
27-07-2007, 02:32 AM
Imam nekoliko mogucih solucija :
1.Moguce je da si promenio midi kanal na kontroleru pa npr.ako si stavio na 10 kanal a nakrkao 9 instrumenata on je za instrumente rasporedio da idu na kanalima od 1-9 tako da nijedan nije izabran
2.Pogledaj u device setup sta ti racunar vidi kao midi input i izaberi onaj koji se odnosi na klavijaturu(default od E-mua ti je EDSP Midi port DA00 tako da ako si ustekao neku master klavijturu u midi port na kartici onda izaberes to ,a ako koristis neki USB kontroler onda ce ga on prepoznati i koristi taj(ovo imas i u inspectoru sa leve strane od kanala ali prvo pogledaj u device setup)
3.Pogledaj midi aktivnost sa desno od markera na transportu(brojevi od 1 do 15) -ako prima midi signal,kako sviras budzice ti se narandzasta linija odmah do zelene koja je za audio i onda si spreman za korak 4 a ako ne vrati se na korake 1 i 2....
4.U inspectoru (sa desne strane pored kanala) ili na samim kanalima nisi stisnuo na crveni krug(record enable) i imam osecaj da je do ovoga :)
Ove godine sam rakiju pekao i od kajsije i od tresanja i od duda tako da sam se namirio ali ukoliko sam resio problem,ponudjen ko' pocascen ;) :)
jaybox
27-07-2007, 08:46 AM
Ove godine sam rakiju pekao i od kajsije i od tresanja i od duda
pa to je zabranjeno :o
dejankuki
27-07-2007, 09:15 AM
1. bice zabranjeno kad udjemo u EU za sad nije!:)
2. deder ti kazi jel ti covek pomogao ili nije da mi mucimo glavice sta moze biti uzrok?;)
3. evo i ja ulozih trud jel moze i meni litar...........pola litra.........unuche???:drunk::uhoh:
4. jel saljes pouzecem ili moramo da dodjemo?
Da nije problem sa podesavanjem u samoj klavijaturi?:confused:
U pitanju je Korg X5D. Nikakav impuls ne vidim u Nuendu pri pokusaju da odsviram nesto.
e to je onda vec problem... potrazi opciju na klavijaturi da se ponasa kao midi kontroler i proveri za svaki slucaj dal si lepo ub'o midi out/midi in
znaces da klavijatura radi ako vidis impuls na stisnutu dirku u cubase u transportu (midi activity).. posle toga je sve lako :)
pozdrav
sasa.ivkovic
27-07-2007, 10:22 PM
Trenutno mi RuDAW nije pri ruKi da isproveravam jos jednom gda sam zajeb'o stvar, nego videh ove silne odgovore, pa 'ajd' da se javim. Red je.
Ne znam da li je moj problem izazvao ovo silno interesovanje ili "brlja". U svakom slucaju, blagodarim!:)
Ako treba, saljem i pouzecem, mada vise volim "live" nastup!:D
sasa.ivkovic
28-07-2007, 03:24 AM
Sve sam isprobao i isproveravao i nista! Ne mogu da verujem! Na samoj klavijaturi (kontroleru) nista nisam dirao vec duze vreme od parametara koji se ticu MIDI konekcije. Znaci, ni od poslednjeg puta, kad je sve radilo.
Da ne postoji neko podesavanje na E-MU 1212m?
Menjao sam kablove, vezivao samo jedan in/out, pa onda i out/in. Ranije je u svakom slucaju radilo, bilo sa jednim ili oba MIDI kabla.
Mozda bi bilo najbolje da mi neko posalje scrennshot-ove podesavanja u Nuendu 3 sa E-MU 1212m. A, mozda preterujem.
Ne znam da li da reinstaliram drajvere od muzicke i Nuendo?
sgracanin
28-07-2007, 11:32 AM
uključi midi klavijaturu da ti svira na "omni" (svi midi kanali odjednom)
uključi mali zvučnik
proveri da li ti je kao "midi input" definisana midi klavijatura ili midi ulaz
pogledaj da kada sviraš, na ulazu imaš input (na transport bar-u, gde su ti dugmići za puštanje, premotavanje, locator... sasvim desno) na midi-meter-u
sasa.ivkovic
29-07-2007, 05:18 AM
To nisam pokusavao. Provericu, pa javljam.
sasa.ivkovic
17-08-2007, 02:29 AM
Problem je resen.:)
Moje veeeeeeliko izvinjenje svima koji su se nesebicno angazovali da mi pomognu (i kajsije da se domognu:D) sto to ranije nisam javio. Nekako sam to prevideo...
Problem je bio u krsu zvanom Korg X5D. Otvorio sam klavijaturu, ocistio je detaljno, izduvao usisivacem prasinu gde god je bila, a posebno sam obratio paznju na MIDI prikljucke gde je radila i fina cetkica.
Kajsijevaca svima kad se, dace Bog, upoznamo i vidimo! Ili bar po pivo-dva marke "'ladno k'o zmija"!;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.