Log in

View Full Version : preporucite mi condenser mic

jaybox
24-07-2007, 08:13 PM
procesljao sam forum, ali posto svakome treba za odredjenu namenu a i budget je razlicit, pa usudih se da pitam za misljenje,
naime treba mi za home produc. neki kondenzatorski za prve korake..
do 150eur max.
treba mi za vokal i to uglavnom muski.
naleteo sam na ove:
Audio Technica AT 2020 130e
m-audio nova 120e
tnx.
:mic:

silicon science
24-07-2007, 08:47 PM
procesljao sam forum, ali posto svakome treba za odredjenu namenu a i budget je razlicit, pa usudih se da pitam za misljenje,
do 150eur max.
naleteo sam na ove:
m-audio nova 120e
tnx.

Kontaktiraj Sashu a.k.a. Digital Cave i on ce ti prodati pravu stvar. Odesh, visis, chujesh, kupish ako ti se svidja. Izguglaj Digital Cave a imas i link ove na forumu. I u Beogradu je, sto tebi odgovara...

jaybox
24-07-2007, 09:33 PM
da, bg mi odgovara..
pa video sam na sajtu http://www.digital-cave.com/pc-dc/prodavnica.html
ima m-audio i mxl[ovi mi ne deluju ozbiljno].

kVu
24-07-2007, 11:23 PM
do 150eur max.
naleteo sam na ove:
m-audio nova 120e
tnx.

za muske vokale ce Behringer B1 da ti zavrsi odlican posao za pocetak ;)

pozdrav!

silicon science
25-07-2007, 01:02 PM
da, bg mi odgovara..
pa video sam na sajtu http://www.digital-cave.com/pc-dc/prodavnica.html
ima m-audio i mxl[ovi mi ne deluju ozbiljno].

IMA KOD NJEGA SVEGA.NAZOVI GA, NISTA TE NE KOSTA...

jaybox
25-07-2007, 11:56 PM
ok, a sto se tice behringera, malo se najezim kad cujem tog proizvodjaca, da ne gresim dusu verujem da imaju i dobrih stvari, ali npr njihovim thruts monitorima [pasivna varijanta] nisam bas najzadovoljniji, doduse ni pojacalo nije bas odgovarajuce..
mada sam cuo da je b1 dobar za muske vokale, uzecu ga u obzir..

@silicon
ok, zvacu ih sve:D

slowstar
26-07-2007, 01:16 AM
Pravilo je da nema pravila, jer vokalni mikrofon, koji je obicno "large diaphragm" nije objektivna stvar...SVI, ama bas svi takvi mikrofoni "farbaju" i to prilicno, e sad, kako se kome koje "farbanje" svidja. Jedan od retkih majkova koje sam probao, a koji nemaju suvise izrazen "personalitet" koji licno ne volim mnogo, je RODE NT2A, koji po meni zadovoljava skoro SVE zahteve kao prvi, i trenutno JEDINI mikrofon u 'home' studiju, mada je njegova cena nazalost skoro duplo veca, ali treba uzeti u obzir cinjenicu da taj mikrofon moze da traje 'doveka' to jest nece se prodati budzasto, ili baciti kada se nabavi neki kao "profi" mikrofon, imace stalnu, univerzalnu i znacajnu ulogu kao dobar majk za skoro sve namene.

jaybox
26-07-2007, 02:35 AM
da, RODE bi bio super, ali nazalost premasuje moj trenutni budzet, hvala u svakom slucaju
inace na radiju radim sa RODE broadcasterom koji je udaran sto puta i u zgradi sa losim uzemljenjem, ali i dalje dobro radi.

ima li neko link gde bi mogao da uporedim frekv. karakteristike mikr. mada mogu i da zamislim koliko su realne za te lowpriced mics..

kVu
26-07-2007, 03:08 AM
da, RODE bi bio super, ali nazalost premasuje moj trenutni budzet, hvala u svakom slucaju
inace na radiju radim sa RODE broadcasterom koji je udaran sto puta i u zgradi sa losim uzemljenjem, ali i dalje dobro radi.

ima li neko link gde bi mogao da uporedim frekv. karakteristike mikr. mada mogu i da zamislim koliko su realne za te lowpriced mics..
od gledanja nema selameta :)

Rhino
26-07-2007, 03:17 AM
Onda B1 bemliga.:)

Ne, ozbiljno.. Nije neki bog zna mic, ali mozes s njim uz malo truda postici ok rezultate.

Audio Technica je dobra firma ali AT 2020 nisam nikad vidio u zivotu, tako da ti nista konkretno ne mogu reci u vezi njega.

jaybox
26-07-2007, 04:07 AM
ne spava se veceras hah..
nista od gledanja znaci.
a je l to sve, ta 3 modela od kojih treba da izaberem, ima li jos nesto na nasem bogatom trzistu..

Oggy
26-07-2007, 04:37 AM
Oktava mk319

DADDY Z
26-07-2007, 08:19 AM
Oktava mk319
nema ni pod razno...ovi u artistu imaju na sajtu ali nikad ga nije bilo na lageru...kao treba da stigne,naručili su,ili tek kad poruči? onda će biti i tako već godinama...

OFF
26-07-2007, 09:37 AM
Sad uzmes oktavu, a kad skupis lovu uradis modifikaciju i :da:

silicon science
26-07-2007, 06:49 PM
Onda B1 bemliga.:)

Ne, ozbiljno.. Nije neki bog zna mic, ali mozes s njim uz malo truda postici ok rezultate.

Audio Technica je dobra firma ali AT 2020 nisam nikad vidio u zivotu, tako da ti nista konkretno ne mogu reci u vezi njega.

Moritz ka je kupio, video sam ga i chuo. U klasi je B1, a odabir je vec pitanje ukusa.

kVu
27-07-2007, 12:46 AM
a sto uopste toliko polemike kad je sve to tu negde... ja nesto ne verujem da neko moze da se za*ebe da uzme bilo sta od preporucenog ovde u toj najnizoj klasi... po meni, sve je to i vise nego dobro za pocetak :)

jaybox
27-07-2007, 05:24 AM
ok.tnx. sad cu da vidim sta od toga ima i da se pazari u bg..