Log in

View Full Version : (ne?) popljuvajmo Behringer

ANITA
24-07-2007, 12:41 AM
:mrgreen:

Ni ja ga ne volim!

Behringer BCF2000 B-Control Fader

http://www.music123.com/Behringer-BCF2000-B-Control-Fader-701763-i1154154.Music123

http://images.miretail.com/alternate/products/full/Behringer/632866275087929482.jpg
No, ova (ili ovakva) spravica mi treba, a kako ničime ne utječe na zvuk, manje mi je bitno ?to je to omra?ena nam tvrtka.

Pitanja su slijedeća:
1. Da li se tko susreo sa ovom spravicom? Dojmovi?
2. Imate li ideju za ne?to slično druge marke, slične cijene (u ovom djelu je poanta)?
3. Slobodno izrazite svu mr?nju prema Behringeru ako uopće tu riječ mo?ete izgovoriti il napisati.
:D

Tribal_kg
24-07-2007, 01:08 AM
I mene zanima ovaj kontroler...Do sada nisam procitao nista lose o njemu...Koja mu je cena kod nasih dilera?

slowstar
24-07-2007, 01:49 AM
Ljudi, ajd' sad da ne solim pamet, ali bi nesto da napomenem:
Kada kritikujete doticnu firmu UVEK UZMITE U OBZIR kol'ko kosta njihova sprava u poredjenju sa drugim, skupljim, i ne retko LOSIJIM spravama, a izvikanim do bola - da sada ne napominjem cuvenu USA firmu koja ih stalno tuzaka, a nista bolja nije, u nekim segmentima i losija!!!
Primecujem da ljudi na tamosnjim forumima ipak imaju za nijansu objektivnije misljenje, mada je dezurni pljuvacki forum za Behringer cuveni "Gearslutz"
na kome nazalost, pored dobrih tipova, ima i kolko ti dusa iste idiota raznih vrsta. Budimo objektivni, to je dobro za sve nas.Naprimer, patch polje - sta mu fali za 40 eura?
Ima li bolji zvucnik za 350 eura, i to par, od njihovih monitora,(Truth) koji su doduse "laskavi" i imaju "smajli" karakteristiku, al' dal' je neko za te "novce" cuo bolji?
Pre par meseci kupim ja u Parizu za cenu dve kafe i dve koka-kole BUKVALNO
par njihovih kondenzatorskih mikrofona (50tak evrica) koji sasvim solidno rade za snimanje recimo klavira, gudackog kvarteta u dobrom prostoru, zatim za neki skromniji "overhead" i tako dalje. Kome se isplati da pravi dva solidna mikrofona sa kutijom, stereobar sipkom i da to u trecoj ruci kosta 50 evra?
Njima, posto prave ogromne serije, i to je odgovor na pitanje kako mogu da naprave takve sprave za toliko malo para. Negde sam procitao da su prodali 950.000 miksera iz UB serije, ALO!!!!
Dakle misljenja sam da treba uzeti u obzir cenu kada se nesto kritikuje, ali i kada se nesto hvali. Po meni, najprecenjenija sprava za koju znam je Digidesign 192 i/o, jer kosta 3-5 puta vise nego sto vredi, pa zatim onaj quasi
mixer SSL AWS 900 ili 9000 ne secam se tacno, koji je u stvari samo malo bolji "daljinac" za Pro tools, a ovde ga ponosno zovu MIXER. Zna se dobro sta je SSL mixer, i koliko kosta, to je red velicine blizu milion dolara, i njemu je cena realnija nego par desetina hiljada evrica za AWS "daljinac".
Da ne smaram dalje i ne navodim brojne besmislene primere, htedoh samo da skrenem paznju da kada se pljuje, i to treba da bude relativno objektivno, zar ne?

lesha
24-07-2007, 02:08 AM
Kome se isplati da pravi dva solidna mikrofona sa kutijom, stereobar sipkom i da to u trecoj ruci kosta 50 evra?
kinezima.

bas smo na chatu pominjali ovaj kontroler, valjda ce se kejkz javiti posto ga ima.

srecom nemam nista od behringera, ali sam imao prilike da radim na par dj miksera kojima inace posle nekog vremena pocinju da krckaju fejderi i potenciometri, tako da nemam bas neko lepo misljenje o njima.

ja bih licno za malo vise para uzeo novation remote zero sl (http://www.zzounds.com/item--NOVSLZERO), najvise zbog automap funkcije.

slowstar
24-07-2007, 02:15 AM
Imam doticni Novation, i imam takodje VELIKIH problema da ga nateram da radi dobro sa LOGIC softwareom, stalno nesto zeza, odbija da primi najosnovnije transport komande (play, rec, rewind, stop) i tako dalje. Ubih se dopisujuci se sa njihovom tech support, i nikako da resim problem do kraja. A taj automap odprilike radi kao i cuveni "plug & play" naseg dragog Bill Gatesa na "apotekarima"
Sto ce reci NIKAKO, bar sto se onih plugova koje ja imam tice...

RAJKO
24-07-2007, 06:54 AM
Slobo imam jedno javno pitanje za tebe:

Sta mislis sta bi vise pogodilo muzicku scenu:

1.nestanak Behringera
2.elektro-magnetni puls

P.s. Iz tehnickog ugla gledano ima mnogo Behringera koji se tako ne zovu,a dosta vise kostaju.
Danas ima veoma malo firmi koje su ostale dosledne,nazalost ne zna se dokle ce i one izdrzati,a za sve to nije kriv Behringer.

Sve u svemu moj stav je da Behringer ima vazno mesto u ovom trenutku muzicke evolucije,a na sta ce sve ovo izaci na kraju cuce se.

Za mene je licno veci problem Mp3 i degradacija necijeg rada zarad alavog neuzivanja u stotimama pesama naguranih u I-pod.Cesto se zapitam da li svi silni Mp3mani cuju to sto slusaju ili samo nose slusalice kao odevni predmet.

DaBear
24-07-2007, 08:11 AM
Pa Spike Stent (svetski mixer-radio Madonnu, Bjork, Massive Attack i koga nije!!) Ima medju stotinama outboard-a i Behringer cevni compressor. Kaze:"ako izoblicava na lep nacin - moze da se izkoristi!"

Salu na stranu - imao sam nekoliko godina njihov mixer 8000 model (24:8) super je radio, inista nije smetalo, NITI JE IKO PRIMETIO sto sam na njemu uradio remikse za:
Gloriju Estefan (Billboard dance No.2), Donnu Summer (Billboard Dance No.1) i M People (Billboard Danc No.4) !!!

da nema njih, svaki pocetak bi bio jos tezi!!

OFF
24-07-2007, 08:45 AM
P.s. Iz tehnickog ugla gledano ima mnogo Behringera koji se tako ne zovu,a dosta vise kostaju.
Danas ima veoma malo firmi koje su ostale dosledne,nazalost ne zna se dokle ce i one izdrzati,a za sve to nije kriv Behringer.

.

Posto si verovatno najkompetentniji na forumu, a i sire, mozes li da nam pojasnis jeftinocu behringera? Da li se samo stedi na komponentama, elektronici, ili je kradja ideja i iusteda na razvojnom delu presudna.....jeftina radna snaga i velike serije se podrazumevaju. I da, sta se stvarni unutra nalazi u tim spravama?

peruzza
24-07-2007, 10:10 AM

Ni ja ga ne volim!

No, ova (ili ovakva) spravica mi treba, a kako ničime ne utječe na zvuk, manje mi je bitno ?to je to omra?ena nam tvrtka.

Pitanja su slijedeća:
2. Imate li ideju za ne?to slično druge marke, slične cijene (u ovom djelu je poanta)?
3. Slobodno izrazite svu mr?nju prema Behringeru ako uopće tu riječ mo?ete izgovoriti il napisati.

Uzeo sam ga pre 2 godine sa idejom da ga, ako pocne da zajeb..., jednostavno bacim (s obzirom na cenu), medjutim, od kako su uradili update drivera, kontroler radi bez ikakvih problema. Koristim ga sa Nuendom 3.2, u "Mackie emulation" modu! Imash i softversku varijantu LCD ekrana sa Mackie controllera, tako da za skoro 1000 evrica manje imash spravu koja ce ti potpuno zavrsiti posao!
Pozdraw!;)

ANITA
24-07-2007, 10:11 AM
Hvala Lesha na prijedlogu, ne izgleda mi stvarčica loše, još ću pogledati.

Vidim da su se ostali primili točke 3. i naslova topica. :)

ANITA
24-07-2007, 10:14 AM
Imam doticni Novation, i imam takodje VELIKIH problema da ga nateram da radi dobro sa LOGIC softwareom, stalno nesto zeza, odbija da primi najosnovnije transport komande (play, rec, rewind, stop) i tako dalje. Ubih se dopisujuci se sa njihovom tech support, i nikako da resim problem do kraja. A taj automap odprilike radi kao i cuveni "plug & play" naseg dragog Bill Gatesa na "apotekarima"
Sto ce reci NIKAKO, bar sto se onih plugova koje ja imam tice...
Hm. Da li je ista stvar sa Nuendom, pitam se.

I mene zanima ovaj kontroler...Do sada nisam procitao nista lose o njemu...Koja mu je cena kod nasih dilera?
Kod nas je oko 2000 kn tj. cca 270E.

Danny Lou
24-07-2007, 10:48 AM
Za mene je licno veci problem Mp3 i degradacija necijeg rada zarad alavog neuzivanja u stotimama pesama naguranih u I-pod.Cesto se zapitam da li svi silni Mp3mani cuju to sto slusaju ili samo nose slusalice kao odevni predmet.

potpuno se slazem sa ovim. ali zahtjevi danas vec expresnog trzista (brze, vise) moraju da se ispostuju da bi se zaradilo. jako je interesantno da je kvalitet zvuka u jednu ruku degradirao (mp3) a u drugu evoluirao (5.1).
koliko mi se cini pjesma za i-pod je 1.25 $ a recimo da ima 50 miliona korisnika (i vise)... :rolleyes:

Moritz
24-07-2007, 12:10 PM
Nisam imao prilike da licno koristim Behringer kontroler, ali se krecem po jednom forumu gde ga prilicnom broju koriste i gde za sada imaju samo pozitivne kritike.

Posedujem Novation Remote SL 61 i radim sa Nuendom 3.2 i nemam nekih posebnih problema. Istini za volju nisam se ni trudio da koristim nesto drugo sem standardne automatizacije Nuenda koja za sada radi SASVIM OK. Jedino sami fader slajderi znaju da nekada malko zakasne - tj. ne odreaguju odmah na pokret kada ih dohvatis....u sustini fancy China :). Nisam imao nekih preteranih ocekivanja oko ove sprave tako da sam sasvim zadovoljan.

@slowstar pitaj Bitch-a sa foruma oko problema sa Novationom posto ga on koristi na Logicu i koliko znam nema nikakvih problema.

puRe
24-07-2007, 12:15 PM
odlican kontroler, jedina zamerka su bucni faderi odn. cuju se (u poredjenju sa Penny & Giles na Mackie Controlu :) )...

lesha
24-07-2007, 12:16 PM
sorry anita, nisam obratio paznju da behringer ima motorizovane fadere, zero sl ih nema..

ANITA
24-07-2007, 12:34 PM
potpuno se slazem sa ovim. ali zahtjevi danas vec expresnog trzista (brze, vise) moraju da se ispostuju da bi se zaradilo. jako je interesantno da je kvalitet zvuka u jednu ruku degradirao (mp3) a u drugu evoluirao (5.1).
koliko mi se cini pjesma za i-pod je 1.25 $ a recimo da ima 50 miliona korisnika (i vise)... :rolleyes:

Ovo bi morali staviti u jedan topic jer je vrijedan razmatranja.

kVu
24-07-2007, 02:19 PM

Ni ja ga ne volim!

Behringer BCF2000 B-Control Fader

http://www.music123.com/Behringer-BCF2000-B-Control-Fader-701763-i1154154.Music123

http://images.miretail.com/alternate/products/full/Behringer/632866275087929482.jpg

Pitanja su slijedeća:

http://www.behringer.com/BCF2000/index.cfm?lang=eng

ovo sam ja gledao jos pre par meseci ali ga jos nisam kupio obzirom da nigde nisam nasao kako radi sa cubase/nuendo/logic/PT (pc) ? na sajtu su im primarni kolko vidim reason, sonar i ableton :)

ANITA
24-07-2007, 02:35 PM
Ma joj, tako mi se čini da sam negdje čitala da radi s nuendom također.... ali naravno da ne znam gdje. Ali imao mi je frend sličnu (s manje fader-a) spravicu pa je radila u nuendu normalno.

SHIVA
24-07-2007, 02:58 PM
Kontroler radi odlichno sa Cubase-om i u MACKIE emulacijskom modu i u standardnom modu. Mackie emulacija je odlichno rjeshena i uz korishtenje malog plavog display-a mozhe se pristupiti svim insertima, VST instrumentima, master stripu itd.

Faderi jesu chujni (ne bih rekao glasni), a ono shto mi najvishe nedostaje jest da su faderi touch sensitive. No to bi vjerojatno ozbiljno poskupilo kontroler.

Ovo je jedina Behringer sprava koju imam pa je moje iskustvo s ovom firmom iskljuchivo pozitivno. Definitivno mi je drago da sam ga kupio.

slowstar
24-07-2007, 03:19 PM
Eto, ipak je donekle jedna 'nepravda' prema Behringeru (ciji ja nisam zastupnik, niti branitelj, nego samo imam par njegovih proizvoda) ispravljena...
Molim cenjeni forum da nikada ne zaboravi ocenu "value for money" a Behringer je cesto i iznad toga.

Vojvodinac
24-07-2007, 03:38 PM
Kao sto je vec neko reko ako vec se neko zali za jednu stvar neka usporedi prvo za te iste paare sta ima da se kupi drugo a behringer zna se da nije bas Hi-End sta se tice studiske opreme ali je za pocetak za cenu ok jel za te paare i nemozes da dobijes nesto mnogo bolje moja prva studiska orpema je bila sve od behringer sada naravno ima druge stvari ali za pocetak mi dobro sluzilo mada i ja donekle nisam bijo zadovoljan sa njihovima mikrofonima i mixetama mada me ova mala mixeta iznenadila 1204 pro eurorack vise od najvece versije eurodesk sl3242 pro sto sam imao naravno ako imas vise paare kupi odma od makie i bices zadovoljan i vojno

slowstar
24-07-2007, 03:48 PM
Vojvodinac,
MACKIE nije NISTA BOLJI OD BEHRINGERA, to TVRDIM, a tvrde i ljudi koji su u elektronici neuporedivo strucniji od mene (Rajko, Milan Kovinic)
Treba samo pripaziti na kontrolu kvaliteta iz pocetka (krckavi potovi, dugmici koji ne rade, ITD) a slobodno ti mogu reci NAJGORI MIXER sa kojim sam ikada radio je MACKIE 32/8/2 to je neopisivo los mixer, narocito EQ...
Naravno tu ne mislim na veoma skup MACKIE kao sto im je onaj novi digitalni,
zaboravih model, sa dva ekrana, ali i sto se njega tice, verovatno je i tu slicna prica, bio je na opakom snizenju u sky music...
Da me ne shvati neko pogresno, ja imam Soundcraft mixer, tako da nije nikakva pristrasnost u pitanju, od Behringera imam samo neke sitnice, koje sve
rade KAKO JE I OBECANO, to jest DOBRO.

Vojvodinac
24-07-2007, 03:59 PM
slowstar (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=2006)

pazi ovako slazem se donekle sa tobom uvek je pitanje koju stvar uzimas i zasto je uzimas imam iskustvo ja da je 1202-VLZ3 (http://www.mackie.com/products/vlz3series/splash.html) veliko sranje a Onyx 1220 (http://www.mackie.com/products/onyx1220/index.html)do jaja stvar znaci nije bas ni od njih sve sjajno slazem se ali imaju jebiga bolje stvari od behringer neke (http://www.mackie.com/products/onyx1220/index.html)
(http://www.mackie.com/products/onyx1220/index.html)

zvincic
24-07-2007, 07:54 PM
Vojvodinac,
MACKIE nije NISTA BOLJI OD BEHRINGERA, to TVRDIM, a tvrde i ljudi koji su u elektronici neuporedivo strucniji od mene (Rajko, Milan Kovinic)

vidim da jos ima ljudi kojima nije ishlapio mozak na ovim vrucinama!

mackie je behringer sa boljim pedigreom...

lesha
24-07-2007, 08:05 PM
i boljom kontrolom kvaliteta

OFF
24-07-2007, 09:03 PM
a jel' probao neko da istovremeno propusti bar 8ch kroz mackie i behringer mixer iste klase............:confused: :cool:

Dalje, zvucnici od Behringera, aktivni razglasni su nesto naaaajgore sto sam cuo u zivotu, a za mackie te klase nikad ne bih tako rekao...

Ako su isti, tj, ako je i mackie govno, zasto se npr 1604vlz pro moze sresti na mnogim ooooozbiljnim koncertima kao podmix za npr klavijature (Santana Supernatural......)

Da li to znaci, ne uzimaj hr824, Truth je isto dobar?

Mislim, ne mrzim behringer, imam njihove 2 sprave u reku (edison i exciter), imao tube preamp koji je bio mnoooogno neupotrebljiviji od preampa na vlz pro mackie-u....

Imaju oni puno sprava koje mnogo vise vrede nego sto kostaju, e sad da li sme kroz to da se propusti zvuk.......:cool:

A ovaj BRC.......uz pristojnu garanciju ispravnosti, uzeo bih bez razmisljanja

eto:)

Sava
25-07-2007, 08:44 AM
Ne bavim se audio produkcijom, osim nekih mini kućnih snimaka za ličnu upotrebu, ali sa Behringerom sam imao kontakt i pozitivno iskustvo na drugoj strani. Radio sam dva festivala kratkog i dokumentarnog filma od kojih je jedan bio u beogradskom Domu sindikata koji ima JBL ozvučenje od 10 KW, a ja sam signal iz Bete propu?tao kroz malu četvorokanalnu Behringer miksetu pa u taj razglas. Posao je mikseta odradila savr?eno, bez ?uma, bruma, zujanja ili uno?enja bilo kakvih sopstvenih primesa u zvuk. Nadam se da je ovo jedna korektna preporuka bar za njihove miksete. Jo? da dodam da sam par godina radio u jednoj firmi za video produkciju i sve vreme koristio na terenu tu malu miksetu koja nikada nije zakazala niti imala bilo kakav kvar. Znajući sve ovo sebi sam bez razmi?ljanja kupio malu Xenyx miksetu za kućnu upotrebu.

Bitch
25-07-2007, 12:12 PM
@slowstar pitaj Bitch-a sa foruma oko problema sa Novationom posto ga on koristi na Logicu i koliko znam nema nikakvih problema.

hehe... radio je fino, ali je poceo da zeza otkako sam instalirao v3 softvera, koji radi Automap Server. Malo radi malo ne. Ali resio sam problem u Logicu. Samo sam isao na Preferences > Control Surfaces > Rebuild Defaults, i sve se reshilo! :) to sam ja nesto kanda procackao lose u environmentu kad sam pravio preset okruzenja za kucni studio (koristio sam Novation-ove midi out-e za sintove, pa sam nesto pobrkao, cak stavise, nisam jos sve ni resio da sljaka, ali vazno je da Novation sad radi, a midi i to, e moracu jos da cackam taj environment. jezivo je mocan, samo sam slab sa vremenom da sednem i da ga setujem

tako da Slobo ako imas problema sa zero SL, probaj taj Rebuild Defaults, meni je proradio. i ako ga teras na USB, izaberi u Preferences > Control Surfaces> Setup da je i in i out port na SL-u Port 2. Meni tako sve radi. Cim promenis port ne reaguje. Samo rade displeji, kontrole se ne odazivaju tad.

pozz :) i sorry za mali OT :(:mrgreen: