View Full Version : izolacija na podu
gricko
20-07-2007, 12:32 PM
Sta bi bilo najbolje za zvucno izolovanje na podu tako da oni ispod mene ne size ako recimo malo zasviram bubnjeve ili slusam glasno? Bilo je ovdje negdje price o nekoj gumi koja se postavlja ili sta vec?
DaBear
20-07-2007, 05:57 PM
Sta bi bilo najbolje za zvucno izolovanje na podu tako da oni ispod mene ne size ako recimo malo zasviram bubnjeve ili slusam glasno? Bilo je ovdje negdje price o nekoj gumi koja se postavlja ili sta vec?
masa bato!
red gume ili Rockwool-a, pa zasrafis red iverice preko...paa ponovis sve dva puta ili triputa. Zalijes spojeve sa zidom sa nkim silikonom itd...
A zidovi?
Vojvodinac
24-07-2007, 03:48 PM
Ja sam to jednostavni resijo ima neka isolacija 5mm sto se stavlja ispod laminata plava je neznam nema bas neko specjalno ime za to ali pitaj u radnju ja sam duplu stavijo pa preko toga laminat i ondag sam etison stavijo i nemam nikakve probleme to je sta se tice patosa moraces verovatno i zidove da sredis imas tako nesto slicno sto izgleda kao laminat ali je za zidove uvek je pitanje gde oces to da radis dali ti treba mrtva soba ili neka koja malo odjekuje o tome mogu da ti pisem roman cito sam knjigu sta se tice toga nego moro bi tacno da mi napises gde oces to da radis?
Mogli
24-07-2007, 10:28 PM
Ja sam to jednostavni resijo ima neka isolacija 5mm sto se stavlja ispod laminata plava je neznam nema bas neko specjalno ime za to ali pitaj u radnju ja sam duplu stavijo pa preko toga laminat i ondag sam etison stavijo i nemam nikakve probleme to je sta se tice patosa moraces verovatno i zidove da sredis imas tako nesto slicno sto izgleda kao laminat ali je za zidove uvek je pitanje gde oces to da radis dali ti treba mrtva soba ili neka koja malo odjekuje o tome mogu da ti pisem roman cito sam knjigu sta se tice toga nego moro bi tacno da mi napises gde oces to da radis?
Da ti nisi ispisao onaj cuveni slogan - Student nie zapalijo..?:rotfl:
mislim da je laminat jedno od najgorih resenja za studio, posebno prosorije u kojima se svira, ali i rezije. Pre bih ispod bubnja stavio samo itison po betonu nego laminat
spidermusic
25-07-2007, 09:27 AM
Mozes napraviti drveni podijum, odignut od poda 15-aestak centimetara, sa donje strane postaviti gumu, a sa gornje preko iverice itison. Takvi podijumi se mogu praviti razlicitih dimenzija, a prema potrebama korisnika.
Ne zaboravi, da zvucni talasi, posebno oni niskih frekvencija i visoke energije zestoko udaraju u sve ravne povrsine, a ne samo u pod. Dakle, neophodno je na adekvatan nacin tretirati i plafon i zidove. S obzirom na prirodu zvucnih talasa ta akcija zna da bude vrlo mukotrpan posao (znam iz licnog iskustva), a ponekad u datim uslovima ne daju uvek zeljene rezultate.
Kada se uzelis svirke i vezbanja bolje ti je da odes u neki za to specijalizovani prostor ili da se preselis u zgradu sa tolerantnim komsilukom! Mala sala! :mrgreen:
Salu na stranu, zvucna izolacija i akusticka obrada su ozbiljni poslovi i ne mogu se lako i bezbolno obaviti!
gricko
25-07-2007, 12:47 PM
Radi se o tavanu kuce, ispod se stanuje a najcesce cu imati vremena raditi nocu tako da bih htio da se dole sto manje cuje.
Vojvodinac
25-07-2007, 03:20 PM
OFF (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1714)
Slusaj imam ja i resenje koja kosta na 20 kvdrata najmanje 5000 evra samo patos nego sam eto napiso jel verovatno nece neko da ulozi 5000 evra u srbiju za pod da isolira kada za 6000 evra imas u nekim selima(kusic) vec da kupis neku staru kucu gde mozes da sviras.
Ja znam da smo postavljali kod moga prijatelja laminat jel on je DJ pa nonstop trenira a imao je problem sa komsijama pa smo postavili na patos pa ima za zid nesto kao laminat i gore na plafon i ulazna vrata smo mu sredili i od tada nema nikakve probleme i stvarno kada sedis u drugu sobu pored sobe nista se ne cuje nego je vazno da se koristi ta isolacija to ti je nesto od najeftinije mogucnosti
gricko
imas isto kao neke drvene plate koje su 15 cm kao sto je reko spidermusic po celoj sobi postavis i preko isolaciju i laminat ondag mozes i tako imas million stvari dobro svaki ima svoje misljenje ja znam kada sam gradijo svoj studio moro sam zbog te drkave infomacije da zovem u nemacku da se raspitam jel nije znao niko da mi objasni a i svako ima svoje misljenje ovo sta cujes sve po forum je vecinom neke svoje inspiracije od ljudima normalno ima za to sve svoj poseban matrial da se kupi i to firme radu kao www.sonatech.de imas i englesku versiju znaci tamo se prodaje samo matrial sta se tice toga i radi se samo to ali uvek je pitanje koliko oces da investiras zato napisi najbolje koliko oces da ulozis?
OFF (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1714)
Slusaj imam ja i resenje koja kosta na 20 kvdrata najmanje 5000 evra samo patos nego sam eto napiso jel verovatno nece neko da ulozi 5000 evra u srbiju za pod da isolira kada za 6000 evra imas u nekim selima(kusic) vec da kupis neku staru kucu gde mozes da sviras.
ni ja ne pricam o ogromnim investicijama, ali samo kazem da bi kod mene pre stavio deblji itison preko betona za 300dinara po m2 nego laminat koji je sa stiroporom i folijom od 600din pa navise. Laminat ima neku neprijatnu rezonanciju, svoj neki kuc-kuc-tup-tup, i ne smem da zamislim bubanj na njemu i komsije ispod njega.
Plivajuci pod je jedno od resenja, ali ne bas jeftino....
Ja sam u svom sadasnjem prostoru zatekao plutu od pre 20 godina i ona je npr odlicna na podu, u svakom pogledu, mada nedovoljna u Grickovom slucaju
Vojvodinac
25-07-2007, 03:54 PM
OFF
pa reko sam ja brate da se stavi jos dodatno preko laminata itison nego sam ja napiso etison pogledaj gore slazem se ja ali dodatno bi mu bilo dobro tu isolaciju plavu i laminat i itison da stavi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.