PDA

View Full Version : UAD-ov DSP je...

idekius
20-07-2007, 09:27 AM
...smece iz 1998 :D , ali ovaj put pouzdano i argumentovano...

Posto sam od prodavca dobio klima uredjaj u kome su prespojene 0 i uzeljenje, pa u jednom polozaju utikaca radi normalno, a u drugom salje 220 volti na zicu za uzemljenje, sreca je da sam njihovu "inteligenciju" platio racunarom, a ne svojom lepom i nadasve pametnom glavicom :) ... malo sam testirao novi comp...

http://img241.imageshack.us/img241/2410/uadsandraax3.jpg (http://imageshack.us)

SiSoft Sandra, jedan od softwera koji ti kazu sta je to unutra i kako ti comp radi, lepo vidi sta je to zapravo UAD... price o matorom chipu su, na zalost, tacne i istina je da je taj chip koriscen u matorim grafickim kartama WinFast 3D S800, Trinosaur, Nitro DVD, Cool3DVD...

http://www.microsoft.com/games/combatfs1/drivers.htm

Vise o chipu...

http://www.st.com/stonline/press/news/year1998/p114n.htm

OFF
20-07-2007, 09:51 AM
Kako god......ja volim mog UADa:2kiss:

idekius
20-07-2007, 09:52 AM
Kako god......ja volim mog UADa:2kiss:

Ma volim i ja... odlicni su plug-ovi itd... ali... treba znati sta je u pitanju...

STUDIOTON
20-07-2007, 11:25 AM
Cuo sam da uad izbacuje kartice sa novim chipom 5 puta jacim .. ali ne radi sa x2 procesorima

idekius
20-07-2007, 11:31 AM
Cuo sam da uad izbacuje kartice sa novim chipom 5 puta jacim .. ali ne radi sa x2 procesorima

Cisto sumnjam... nisu ni oni loodi...
Mislim... mogu oni da izbace i kartu za ISA slot, samo cisto sumnjam da ce industrija racunara, koja je jedno 10.000 puta veca i jaca od universal audia to ispostovati i zbog njih se vratiti u kameno doba :)

STUDIOTON
20-07-2007, 11:32 AM
Cisto sumnjam... nisu ni oni loodi...
Mislim... mogu oni da izbace i kartu za ISA slot, samo cisto sumnjam da ce industrija racunara, koja je jedno 10.000 puta veca i jaca od universal audia to ispostovati i zbog njih se vratiti u kameno doba :)

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

clusterchord
14-08-2007, 02:37 AM

ma imali su dugo vremena monopol na taj "powered-plugins" sistem, a i TC je malo zaostao u kompresorima jos od pocetka.. pa su brate rastegli dok god su mogli sisat istu kravu muzaru.

sad im treba deset puta jaci procesor, a ne pet puta.. ako pogledas koliko trose ovi novi pluginovi, koji bi, trzisno gledano, trebali biti "razlog" zasto netko ko do sada nije uzeo UAD, ponovo razmisli o tome..

bas me zanima koliko ce to biti brzo, hoce li imati firewire verziju.. i .. koliko ce to sve da kosta.. :rolleyes:

Rhino
14-08-2007, 03:54 AM
Ma ta prica sa uadom, pomalo smrdi. znaci imali smo svi bolje cipove 1997!
tako da ne znam kako ce sve to funkcionisati u neko dogledno vrijeme...

Ne kazem da to ne zvuci ok, ali taj s3 cip realno vrijedi 13e trenutno...

I nadam da ce se ubrzo, tj sledeci pojaviti 17x jaci uredjaj od iste firme jer objektivno to mogu....

idekius
14-08-2007, 09:38 AM
Heh... postoji danas Analog Devices Sharc S koji valjda bese 333 KHz... spojis tri i imas pristojnu varijantu... ali... treba opet pisati programske kodove za sve plugove i optimizovati po njemu, ako je to uopste moguce..

Mala ispravka... UAD nije baziran na S3 chip-u. Pogledaj prvi post.

paki
15-08-2007, 01:12 AM
.....

idekius
15-08-2007, 10:39 AM
Ne bih da ja uvek nesto branim uad ali,sta ste ocekivali za toliko para?Pa jos kako se to kupuje kod nas:D ...budimo realni.Koliko para,toliko muzike.Niko nikome ne brani da kupi original hardver i ne razmislja o cpu itd.

He, he... pa niko i ne pljuje UAD. I sam ga imam i koristim, a kvalitetom plugova sam prezadovoljan.
Bez obzira na nesporan kvalitet plugova mislim da nije bas korektno prema kupcima da neko, najblaze gledano, uz ne bas jeftin bundle plugova da kartu koja ne vredi ni 5 eu.

Rhino
15-08-2007, 01:42 PM
Ma super je uad! Sto bi radili mi ubogi balkanci? (mislim finansijski naravno):mrgreen:

paki
16-08-2007, 01:03 AM
...