View Full Version : novo sub-sud
grada27
19-07-2007, 11:00 PM
grada subjektivni sud paket.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20paket.mp3)
grada subjektivni sud fotografije.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20fotografije.mp3)
grada subjektivni sud narandje.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20narandje.mp3)
www.myspace.com/subjektivnisud (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=192216686)
1 i 3 stvar,analogno.
Na myspace 1 stvar analogno, sve ostalo komp.Sta zamerate,a sta odobravate, traci,sta kompu,a sta sviracima?
Pozdrav!
grada27
15-08-2007, 02:13 AM
U cemu je problem,pa nikakvog komentara?Jeste nije sve u stimu,ali bitna je ideja,a ona je ustvari uvek najbitnija u muzici, zar ne?
HeatMan
15-08-2007, 03:19 AM
nisi dovoljno privukao paznju. ja sam sad prvi put prochitao prvi post, i nisam se zainteresovao da skinem. reci josh shtogod..
grada27
15-08-2007, 08:34 AM
Zar nije dovoljno samo da kliknes na link pa da cujes stvar,nego moras da skidas??
Sta da kazem sanimano davne 1999,a takvih stvari uradjenih sa tekstom gotovih ima blizu 70 ,samo sto nije bilo prilike sve to snimiti tek sada se radi na tome da u sopstvenoj reziji nesto i snimim.Jeste stvari su stare neke i 20g,pa i imaju takav prizvuk,ali sa novim arazmanima i opremom mogu zazvucati bolje i modernije.Jako mi je bitno vase misljenje od njega zavisi hocu li se cimati oko svega posto je ogromna sljaka,nesto cu sigurno snimiti.
Ps:Stvari sa trake snimane u isto vreme i na istoj traci u istom studiju gde je sniman album IDOLA odbrana i poslednji dani u pitanju su 8o-te.Producent: Mile-Pile Miletic ako nekom znaci.
[quote=grada27;165496]Zar nije dovoljno samo da kliknes na link pa da cujes stvar,nego moras da skidas??
Sasvim dovoljno ,nego sam ranije poslusao stvari sa tvog majspejsa i ne svidjaju mi se dok je ovo mnogo bolje (skinuo sam paket) cak sta vise svidja mi se .Evo sad sam skinuo i fotografije i ne svidja(tekst mi ne lezi ,a i na majspejsu mozda najveca zamerka na tekstove ,chini mi se pomalo nezgrapni i ne sredjeni) .
poz
-neshapesha-
15-08-2007, 01:48 PM
hehe , slatki su mi bubnjevi u narandjama ...
muzikica kao neki pop rok 80-ih , neki duran duran...
HeatMan
15-08-2007, 04:33 PM
Zar nije dovoljno samo da kliknes na link pa da cujes stvar,nego moras da skidas??
problem je shto na ovom kompu za net nemam zvuchnu, a i modem mi je 56k.. aj sad cu da skinem..
pozdrav
grada27
15-08-2007, 06:48 PM
hehe , slatki su mi bubnjevi u narandjama ...
muzikica kao neki pop rok 80-ih , neki duran duran...
Dobro jeste tako ispalo,ali u kom je vremenu to radjeno,nista komp,reason,fruity,sempl i hiljadu stvari koje danas stoje na raspolaganju.
Trebala je prva stvar sa myspaca''Sta da ti kazem"da ide na plocu Zorana Modlija demo top.Da bi bilo jasnije tada su bile demo grupe Dorijan Grej,Denis i Denis,Luna itd..
Pozdrav!
-neshapesha-
15-08-2007, 11:17 PM
Trebala je prva stvar sa myspaca''Sta da ti kazem"da ide na plocu Zorana Modlija demo top.
Joj , secam se sad kad sam je opet poslushao :)
prvi put kad sam je chuo , bash mi je zvuchala , a i sad zvuchi normalno , kao neki Idoli :)
pa chekaj , znachi to je neki stari snimak ...
a ono pred kraj kad krene reverse , jel i to tad uradjeno :)?
grada27
15-08-2007, 11:37 PM
Jeste traka je vracana unazad,a bend se tada zvao i imao dosta problema sa imenom Iguman Ostrogonjski.
grada27
16-08-2007, 07:17 PM
Nesecam se bilo je davno,valjda cini mi se da su iz NS. Bili su mi jako zanimljivi zato sam ih i zapamtio.Secam se da su imali avagardne tekstove za ono vreme.Valjda mislimo na isti bend.
Nesecam se bilo je davno,valjda cini mi se da su iz NS. Bili su mi jako zanimljivi zato sam ih i zapamtio.Secam se da su imali avagardne tekstove za ono vreme.Valjda mislimo na isti bend.
Mislimo na isti bend ,tekstovi i muzika su predobri i za ovo vreme(imam ili sam imao provericu njihov album koji je cini mi se sniman u necijoj garazi i moze se reci dda cela ta losha produkcija ima pozitivan efekat i definitivno stvari koje menjaju boju ,ukus i miris .
grada27
19-08-2007, 10:15 PM
Znam, tada nije postojao hip-hop kao pravac.U to vreme sa pesmom"Sta da ti kazem",sa dva akorda,i neki fazon pricalice, bili smo ne samo nas bend nego i dosta drugih bendova ispred vremena.Kasnije je sve doslo na svoje.Neznam dali sam dovoljno jasan pricam o duhu toga vremena,nije bilo sve u novcu i tehnici muzika se zivela,barem su postojali takvi bendovi.
Neznam dali sam dovoljno jasan pricam o duhu toga vremena,nije bilo sve u novcu i tehnici muzika se zivela,barem su postojali takvi bendovi.
na to sam i mislio kada sam pomenuo garazu i losu produkciju :)
HeatMan
20-08-2007, 09:46 AM
chekaj chekaj? o kojoj luni prichamo? ima ona nasha luna (neshto) koja je blues band.. i niiiigde ne mogu da nadjem njiov album..
btw, pohvale za trud.. baci se opet na posao i bice neshto.. :) (poshto sam zaboravio da postujem ovde)
grada27
23-08-2007, 04:28 PM
btw, pohvale za trud.. baci se opet na posao i bice neshto.. :)
Evo nekih probnih snimaka (pilota)cisto da se cuju teme...bilo bi super kada bih dobio neki komentar,kritiku u vezi arazmana, nacina pevanja,bek vokala,itd..
pozdrav!
------------
grada27
26-08-2007, 05:43 PM
Znam nije bog zna sta,radjeno na SB live,kako bi zvucalo sa novim pevacem i neko vase misljenje u vezi istog.
Eto za sada mi je to najbitnije.
pozdrav!
kejkz
26-08-2007, 06:31 PM
Odlicno, lepa muzika, na prvo slusanje nemam primedbi. Bice to sigurno dobri snimci, i sada su dopadljivi! Mada od svih pesama, meni se licno posebno svidja paket :) Nadam se da ce biti i onih koji ce napisati nesto vise od mene, nesto nisam recit danas :)
pozdrav, svako dobro
grada27
27-08-2007, 12:39 AM
Odlicno, lepa muzika, na prvo slusanje nemam primedbi. Bice to sigurno dobri snimci, i sada su dopadljivi! Mada od svih pesama, meni se licno posebno svidja paket :) Nadam se da ce biti i onih koji ce napisati nesto vise od mene, nesto nisam recit danas :)
pozdrav, svako dobro
Ok,ako sam te dobro razumeo predlazes reggae kao neku osnovu,mada ima dosta toga, uzecu tvoj predlog ozbiljnije,mada se nelozim, kao sad hocu neko izdanje,nego vise kao pravac u muzici koji takodje mislim da nam lezi.
hvala!
grada27
27-08-2007, 08:16 PM
Evo jos jedne stvari,mozda sam trebao neki reggae da stavim,ali nema veze i onako niko ne komentarise.
Pozdrav!
kejkz
27-08-2007, 09:19 PM
Ok,ako sam te dobro razumeo predlazes reggae kao neku osnovu,mada ima dosta toga, uzecu tvoj predlog ozbiljnije,mada se nelozim, kao sad hocu neko izdanje,nego vise kao pravac u muzici koji takodje mislim da mi lezi.
hvala!
Upravo tako! Mislim da si u pravu, stvarno vam lezi rege, ali nemoj se mnogo obazirati na to, idite tamo gde vas srce vodi, a svako od nas ima neke svoje favorite! Samo tako nastavite i ne obazirite se sto niko ne komentarise, ipak ovde dolaze ljudi kojima je muzike preko glave :) Znaj samo jedno, da ne valja, video bi vise komentara ;)
I ova nova je odlicna!
grada27
28-08-2007, 10:25 AM
ipak ovde dolaze ljudi kojima je muzike preko glave :)
Nisam te najbolje razumeo,ako je tako kao sto kazes, zasto takvi i dolaze na forum,ili si mislio da ljudi ceo dan rade sa muzikom pa im nije jos do slusanja i komentarisanja tudje muzike,ja sam na ovom forumu cuo puno kvalitetne muzike,mada je bilo i ono ajde da uzmemo pare,ali kapiram i takav stav ipak sve je novac,muzika je tu sporedna.:o
grada27
29-08-2007, 07:42 PM
Znaj samo jedno, da ne valja, video bi vise komentara ;)
O tome i govorim, ljudi koji se bave muzikom bilo profesionalno ili amaterski neophodno i stvarno je bitno da cuju i druga misljenja pa neka su i najgora moguca,jer jedino tako mogu da sagledaju greske i dobre stvari ako postoje.Zato nemoj da vas mrzi da dajete kritike ili cak ponudite neku pomoc,saradnju od toga puno zavisi.Vidim komentarisu se puno do detalja stvari koje su pred nekakvim izdanjem to je ok,ali mislim da vecu paznju treba posvetiti ljudima koji to rade iz cistog zadovoljstva.Mozda i gresim,gde pocinje novac tu prestaje muzika,prisiljen si da pravis kompromise na ustrb kvaliteta i eto nam onda jos klonova istih stvari vec cutih milion puta.
Pozdrav!
kejkz
29-08-2007, 08:24 PM
ili si mislio da ljudi ceo dan rade sa muzikom pa im nije jos do slusanja i komentarisanja tudje muzike
Upravo sam mislio na ovo, covek otupi posle dugog rada, i onda je tesko dati smislen komentar, izgubis skroz objektivnost.
Zato nemoj da vas mrzi da dajete kritike ili cak ponudite neku pomoc,saradnju od toga puno zavisi.
Kad smo vec kod toga, hteo sam tako nesto predloziti, bas za onu staru pesmu koja mi se svidela, ali o tome cemo jos pricati na pm...
Mozda i gresim,gde pocinje novac tu prestaje muzika,prisiljen si da pravis kompromise na ustrb kvaliteta i eto nam onda jos klonova istih stvari vec cutih milion puta.
Dobro, ne znam mozda ni ja, ali tu nema pravila. Kada idu zajedno, muzika i novac ne moraju uvek biti losa kombinacija. Uvek je potrebno praviti komprimise, na kraju krajeva, stalno pravimo neke izbore kada radimo, treba naci neku zlatnu sredinu. Slazem se oko klonova, ali tako funkcionise kultura i njeno prenosenje.
grada27
30-08-2007, 01:26 AM
Najveca stvar u: muzici,tekstu,aranzmanu je originalnost,(svidjalo se to nekom ili ne)jos ako je dobra,gde ces vise.Zato mislim da samo iskreni i oni koji imaju sta novo da kazu u tom poslu postaju veliki,mada prevara ima svugde(mislim zanatski uradjen posao)pa i u muzici,a toga primeto sam ima previse, tako da nema mesta za bilo kakvo eksperimentisanje sve je u lovi.Prava umetnost je u ilegali verovali ili ne. :(
pozdrav!
grada27
31-08-2007, 09:40 PM
Ajde da stavim i kao neki reggae samo totalno nije uradjeno. Cisto me zanima vase misljenje, sto se tice teme,melodije, ref itd..Otprilike znamo kako treba, ovo je kao da imamo neku atmosferu,a dalje ce zvucati znam sasvim drugacije,zato i trazim savet.
http://www.speedyshare.com/937707727.html
silicon science
01-09-2007, 01:06 AM
Najveca stvar u: muzici,tekstu,aranzmanu je originalnost,(svidjalo se to nekom ili ne)jos ako je dobra,gde ces vise.Zato mislim da samo iskreni i oni koji imaju sta novo da kazu u tom poslu postaju veliki,mada prevara ima svugde(mislim zanatski uradjen posao)pa i u muzici,a toga primeto sam ima previse, tako da nema mesta za bilo kakvo eksperimentisanje sve je u lovi.Prava umetnost je u ilegali verovali ili ne. :(
pozdrav!
Prvo moras postati zanatlija, da bi mozda u zivotu napravio dobru stvar. Drugacije ne ide. Uzmi bilo kog muzicara i producenta za primer, svi drze "zanat" u malom prstu. A umetnost je u tebi, a ne u "ilegali".
grada27
01-09-2007, 01:46 PM
Nemam nista protiv zanata, cak naprotiv potpuno se slazem sa tobom,ali ako ga koristis samo u svrhu i to svesno, da napravis novac,a kvalitet ti nije bitan, onda je to strasno, valjda se slazes samnom.Nego niko ne komentarise stvari,a stvarno bi mi bilo od koristi da cujem sta mislite,sigurno da imate prave savete za mene.
pozdrav!
grada27
02-09-2007, 04:30 PM
Evo jos jedne(skice) ,ali posto ste toliko umorni od muzike pa nedajete nikakve savete koji bi mi znacili, gledacu da obrisem sve linkove u skorije vreme.Da budem iskren ocekivao sam mnogo toga da saznam, od ljudi koji se bave muzikom,da nekazem pomoc,da stvari zvuce sto bolje,ako mogu.
http://www.speedyshare.com/141524190.html
gorjan
02-09-2007, 07:33 PM
Evo jos jedne(skice) ,ali posto ste toliko umorni od muzike pa nedajete nikakve savete koji bi mi znacili, gledacu da obrisem sve linkove u skorije vreme.
nemoj biti melodramatican, niti na kraj srca.Jednostavno si nabacao gomilu raznoraznih nesredjenih demo skica i tesko je o svemu tome dati bilo kakav sud i nesto savetovati.Kako savetovati nekoga ko ni sam ne zna sta zeli?.Evo ti moj savet:
1)prvo SAM definisi sta uopste zelis (rege, rock,pop, hoces da mlatis pare, da filozofiras, sta god, samo se odluci... )
2)onda napravi SREDJENE demo snimke u kojima se tacno cuje i vidi sta je pisac zeleo da kaze i iza kojih TI stojis 100%
3)baci te snimke pred ove opake krvolocne forumaske ajkule, i kad to prezivis i jos budes imao volje za muzikom, znaj, na pravom si putu:)
grada27
02-09-2007, 08:39 PM
Vazi i to je nesto,samo mislim da nije tesko reci neko subjektivno misljenje sto se tice pesama, bez zajedljivih komentara.Ok ako su moji komentari izazvali takav stav,inace ja iza ovih snimaka stojim sto posto,bas zato sam i trazio savet..Nemogu da stanem samo iza nekog muzickog pravca,muziku gledam malo sire.Inace nisam trazio da mene analiziras,vec pesme.Stvarno nemam nameru da na isti nacin odgovaram nekom koga ne poznajem.
Pozdrav!
gorjan
02-09-2007, 10:03 PM
Vazi i to je nesto,samo mislim da nije tesko reci neko subjektivno misljenje sto se tice pesama, bez zajedljivih komentara.Ok ako su moji komentari izazvali takav stav,inace ja iza ovih snimaka stojim sto posto,bas zato sam i trazio savet..Nemogu da stanem samo iza nekog muzickog pravca,muziku gledam malo sire.Inace nisam trazio da mene analiziras,vec pesme.Stvarno nemam nameru da na isti nacin odgovaram nekom koga ne poznajem.
Pozdrav!
Nisam bio zajedljiv, rekao sam ti sta mislim o tim skicama posredno, posto ih ne smatram gotovim pesmama. Ne analiziram tebe, nemoj to ni da pomislis, samo dajem komentar na ,po mom misljenju, pregrst NEDOVRSENIH pesama.Vidim da si "iz stare skole" koju ja inace veoma postujem,zato i komentarisem ovaj tvoj rad.Naslusao sam se ja i Lune i kojecega i zato ti i tvrdim, dobronamerno, da ima jos da se radi na tim tvojim pesmama, ne bi da ulazim u pojedinacnu analizu, posto je zaista nezahvalno komentarisati neke licne utiske.To sto se meni svidja ili ne u smislu teksta ili melodije ili pevanja, uopste ne mora biti merilo za bilo sta.(preslusao sam paket, kise i skok u bangkok).
Naravno, to je moje subjektivno misljenje, pa ti mozes da o njemu razmislis i da ga slobodno odbacis kao potpuno neosnovano.Necu se uvrediti:)
grada27
02-09-2007, 10:39 PM
To sto se meni svidja ili ne u smislu teksta ili melodije ili pevanja, uopste ne mora biti merilo za bilo sta.(preslusao sam paket, kise i skok u bangkok).
Naravno, to je moje subjektivno misljenje, pa ti mozes da o njemu razmislis i da ga slobodno odbacis kao potpuno neosnovano.Necu se uvrediti:)
Zato sam i stavio stvari na forum, sto bas mislim da je vase misljenje merilo dali nesto valja ili ne,a takodje mislim da su na ovom forumu dovoljno iskusni muzicari,pa i iz nedovrsenih stvari mogu da naslute o cemu se tu radi i daju svoj sud i usmere coveka na pravu stranu, ako u necemu gresi.Osim sto mi kazes da ima dosta da se radi na pesmama,slobodno reci sta iz licno tvog ugla to bi mi vise znacilo.Izvini ako je doslo do nekog nesporazuma.
Video sam tvoj spot,i dopada mi se kako si uradio,vidi se na prvo slusanje da ima emocije i da nije neko foliranje,bravo!
Pozdrav!
www.myspace.com/subjektivnisud
gorjan
03-09-2007, 12:15 AM
Zato sam i stavio stvari na forum, sto bas mislim da je vase misljenje merilo dali nesto valja ili ne,a takodje mislim da su na ovom forumu dovoljno iskusni muzicari,pa i iz nedovrsenih stvari mogu da naslute o cemu se tu radi i daju svoj sud i usmere coveka na pravu stranu, ako u necemu gresi.
U bre, ti bas puno ocekujes od ovog foruma. Ali evo, mozda se neko i javi...
.Osim sto mi kazes da ima dosta da se radi na pesmama,slobodno reci sta iz licno tvog ugla to bi mi vise znacilo.
Kazem ti, dorada ovih snimaka, ako imas vec dosta napisanih pesama proberi ono sto TI mislis da je najbolje, uradi ih najbolje sto mozes...To je pocetak...
Video sam tvoj spot,i dopada mi se kako si uradio,vidi se na prvo slusanje da ima emocije i da nije neko foliranje,bravo!
hvala:)
grada27
03-09-2007, 12:22 PM
U bre, ti bas puno ocekujes od ovog foruma. Ali evo, mozda se neko i javi...
Sigurno si u pravu,mozda je neophodan producent ,koji zna da prepozna greske u tekstu ,melodiji svemu, samo sto na ovim prostorima nije uobicajeno tako nesto, to treba platiti,a autori misle da sve znaju,cast izuzecima, zato nam i zvuce tako domace stvari.Ja sam mislio da iskoristim forum za tako nesto,ali sam se prevario.
Pozdrav!
grada27
03-09-2007, 05:13 PM
grada subjektivni sud paket.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20paket.mp3)
grada subjektivni sud fotografije.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20fotografije.mp3)
grada subjektivni sud narandje.mp3 (http://mihajlo.powweb.com/files/grada%20subjektivni%20sud%20narandje.mp3)
www.myspace.com/subjektivnisud (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=192216686)
grada27
13-09-2007, 10:13 PM
Neznam u cemu je fora,nije valjda da se samo odredjena vrsta muzike i to elektro,slagerska i hevi metal komentarise najvise na ovom forumu,nemam nista protiv te vrste muzike,ako je kvalitetna, bar upola od vrednosti opreme na kojoj je snimana.Hteo sam da kazem, da nam je oprema kud i kamo kvalitetnija od muzike koju radimo,a bilo bi bolje da je obrnuto.:rolleyes:
Pozdrav!
Neznam u cemu je fora,nije valjda da se samo odredjena vrsta muzike i to elektro,slagerska i hevi metal komentarise najvise na ovom forumu,nemam nista protiv te vrste muzike,ako je kvalitetna, bar upola od vrednosti opreme na kojoj je snimana.Hteo sam da kazem, da nam je oprema kud i kamo kvalitetnija od muzike koju radimo,a bilo bi bolje da je obrnuto.:rolleyes:
Pozdrav!
Pa ako te to muchi potrudi se onda :)
grada27
15-09-2007, 01:29 AM
Dobro ja se i trudim,mogu reci da se vise igram sa muzikom, jer bi bilo malo previse reci da sam sad kao neki kompozitor,ipak za tako nesto pored znanja moras posedovati i takav duh tj. veeliki talenat, sto ga ja na veliku zalost nemam,u toj meri, ali zato i ne pokusavam da to nadomestim tehnikom.Mislim na danasnje komponovanje sa famoznim stilovima ili zablude da ce vrhunska produkcija uciniti losu pesmu dobrom.:rolleyes:
Pozdrav!
Ma ti i jesi kompozitor samo sto npr mene leptiri zastrasuju dok tebe zadivljuju .Jednostavno nam se razlikuju pogledi(mozda ne i stavovi) pa mi je malo teze da sve to prokomentarishem i ako kao shvatam tu neku sushtinu (zbunio sam se)
grada27
15-09-2007, 11:28 PM
Sad si i mene zbunio,ma najvaznije da se dobro zabavljamo uz muziku koju radimo. Nismo optereceni odgovornoscu za istu, da taj nas rad sad mora da bude toliko i kvalitetan, da se ljudima dopadne,ali tezimo tome i super ako u tome neko od nas uspe, imace duplo zadoviljstvo.Tako gledam na stvar jer sam amater u ovom poslu, a to mi savrseno odgovara, sto mi daje jos vecu slobodu.
Veliki pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.