PDA

View Full Version : Equinoxe 9-17

milos
18-07-2007, 09:32 AM
Nije Jean Michel Jarre u pitanju ,vec je jedan lik iz Nemacke poznat kao Elektronalin:)
Album je radjen u kucnoj produkciji, samo sa nekoliko plug-inova i CME UF master kontrolerom:)
Postoje dve varijante albuma ,Equinoxe 9-17(starija) i Equinoxe Two(novija) i ako se nekome svidi jedna varijanta preporucujem mu i drugu jer ima dosta novih/izbacenih trekova.....
Ako nista drugo,ovo mi se vise svidja od Jarreova 4 poslednja albuma:D
http://www.jeanmicheljarre.pl/forum/viewtopic.php?t=1142

fischek
18-07-2007, 03:16 PM
Zanimljivo je...slusao sam EQ 7-19, a skinucu i EQ TWO da cujem - spominju ga dosta po forumima u vezi sa Jarre-om, a koliko se secam on je imao neko otvoreno pismo Jarre-u. Ono: "G-dine Jarre, molim vas poslusajte ovo sto sam ja pravio, pa recite sta mislite..."

milos
18-07-2007, 04:21 PM
To je taj lik :mrgreen: :da:
Covek se nada da ce da saradjuje sa Jarreom kao kompozitor mada po meni moze dobro da prodje kao clan benda jer je dobro savladao elemente Jarreovog aranzmana...:) :cool:

sRce
18-07-2007, 04:21 PM
Milose vidim nesto mnogo ih maltretiras na http://jarreforum.com/

p.s. i ako si im reko FAKE je FAKE...

fischek
18-07-2007, 04:55 PM
To je taj lik :mrgreen: :da:
Covek se nada da ce da saradjuje sa Jarreom kao kompozitor mada po meni moze dobro da prodje kao clan benda jer je dobro savladao elemente Jarreovog aranzmana...:) :cool:

A, pa cek cek Milose - ti onda znas najvecu facu u univerzumu Radeka Timeckog :D :banghead:

P.S: negde sam procitao za Elektroanalina da jedino nije morao da zove bas Equinoxe - da moze da prodje cak i kao muzika pod jarreovim uticajem - MEGA uticajem ja bih rekao, ali nema veze - dovoljno je zanimljivo

sRce
18-07-2007, 04:57 PM
Sta koristi taj lik od plug-inova?

milos
18-07-2007, 06:09 PM
Milose vidim nesto mnogo ih maltretiras na http://jarreforum.com/

p.s. i ako si im reko FAKE je FAKE...
Sakupili mi se uticaji pa sam ubacio malo i fake Daft Punka :rotfl:
Veruj mi,nisam bio na forumu jedno pola godine,tek nedavno sam ih malo izgnjavio ;) :p :mrgreen:
Ma znam za Tymeckog - covek cak poseduje pravi Eminent E310 da bi imitirao Jarrea:)
Jako dobro lik odradi covere;) ...
Ne znam da li je to isti lik kao onaj Jote na starom forumu - on je jako dobro radio covere:hyper:
Sto se tice plugova ,mislim da je Elektronalin vecinom koristio Arturia sintove(Moog Modular V2,Minimoog v,Arp 2600v ali ne znam za CS80v) - ako je ostalo nesto od starog foruma ,treba tamo pogledati...:)

milos
18-07-2007, 06:12 PM
P.S I mislio sam da cete bas vas dvoje da dodjete na ovaj thread ;) :)
Svi smo mi pomalo Jarre fanovi :da:

fischek
18-07-2007, 07:21 PM
P.S I mislio sam da cete bas vas dvoje da dodjete na ovaj thread ;) :)
Svi smo mi pomalo Jarre fanovi :da:

Svakako :) A Radek - jeste...super radi - bas super. Znam i za Eminent - ima Equinoxe 2 video na You Tube. Zaprepastio sam se dok sam ga gledao. On mi je predlozio da uzmem Sovtek digital phaser ruski vintage na ebayu.

To sam i uradio - treba da stigne za koji dan, pa cu da pocnem da skidam Equinoxe 2 ;) Dakle, super radi i pomogao mi je - jedini je problem sto je *MALCICE* naduvan, ali dobro...to valjda zato sto je mlad i zelen :da:

sRce
18-07-2007, 09:26 PM
ako imate skype aj dodjite da malo cavrljamo...

skype username: srce_

milos
19-07-2007, 08:44 AM
Ne koristim Skype, ali mogao bi vec jednom da uzmem neki Mic i da ga instaliram :)

sRce
19-07-2007, 03:54 PM
Pocni da koristis.... lepa stvar...

dexyco
19-07-2007, 04:02 PM
Ovo nije uopste daleko od Jarre-a, stvarno odlicno, drago mi je da ima dobrih novih ljudi koji se bave ovom muzikom... :)

milos
19-07-2007, 07:28 PM
Solidan je album skroz, iako je decko u nekim trekovima kopirao Jarreove aranzmane - dao je svoj autorski pecat i sve je odradjeno "virtual" ,znaci pluginovi i CME UF kontroler...Mozda lik nema ni za monitore :( :o

sRce
20-07-2007, 04:13 AM
:)
Ovo je ok... sto se decko trudio i tako dalje. ...ali on nije pobego nimalo... malo, malo pa kroz kompoziciju cujem original Jarre... Jos mu se album zove Equinoxe... :confused:

To sam isto hteo da kazem i fischek-u posto vidim da decko pomalo komponuje... Radi samo muzicki pravac koji osecas... koji ti najvise lezi posto tu onda nema "kopiranja", a i sam ti ces biti ispunjeniji (sto je najbitnije) kad ih slusas ili izvodis...:da:

...imam ja sve diskove i koncerte od JMJ koje gledam vrlo radi po hiljaditi put... odraso sam uz Vangelis-ovu muziku... pa opet kad mi dodje momenat posle slusanja i odlucim da nesto izkomponujem ...pocnem u tom fazonu i na kraju sve zajebem i prilagodim kako meni najvise lezi...:p

p.s. Neznam sto sam ovo uopste napisao... valjda me ovaj klinac ELEKTROLIN iznervirao sto je preterao sa kopiranjem... :cool:

fischek
20-07-2007, 07:45 AM
bez brige ;) ne komponujem ja vise - ona stvar na You Tube-u je od pre 14 godina : ) a i kad sam komponovao aktivno, to nije imalo dodira sa Jarre-om.

Elektronalin - **bem li ga on covek voli Jarre-a, pa je napravio nesto sto jedan batica na blah blah forumu opisuje kao Jarre samo sa pogresnim rasporedom nota na koji se eventualno naviknes, pa ti bude ok.

dexyco
23-07-2007, 07:53 PM
Hahaha, pa dobro, meni zvuci kao dobra improvizacija Jarry-ja, ali naravno, nema govora o originalnosti i necemu novom... :)