PDA

View Full Version : Sky music-cene

player
16-07-2007, 02:12 AM
Pozdrav,zna li neko da li je u cene na Sky music sajtu ukljucen i PDV.Pokusao sam od njih da dobijem odgovor medjutim niko ne odgovara na email:confused: .

fischek
16-07-2007, 07:37 AM
Ja sam kupio Korg TR pre nekoliko meseci i platio sam ga onoliko koliko je pisalo na sajtu, tako da - rekao bih da je PDV ukljucen u cenu - sto se emaila tice, bolje da ih zoves telefonom :)

Oggy
16-07-2007, 08:23 AM
A telefonom ce ti reci da nemaju bas vremena sada, vec da se javis sutra... :)

dexyco
16-07-2007, 09:55 AM
Generalno je najbolje da odes do maloprodaje, ali tamo ce ti reci da je u toku popist... :hyper: :banghead: :rotfl:

Dexxy
16-07-2007, 10:32 AM
Naj neljubaznije osoblje...definitivno...Mogli bi da napravimo neko glasanje....:D

RokStudio
16-07-2007, 11:01 AM
Jedno je kad su neljubazni, ali postoji veći problem, a to je kad su neposlovni. Pošto su ekskluzivni uvoznici za nekoliko proizvođača, može da ispadne veliki problem ako ti zatreba neki rezervni deo, jer njihov odgovor je - nemamo niti ćemo imati.

fischek
16-07-2007, 12:27 PM
Pa, ja sam cekao da donesu Korg KAOSS pad 3 (zvanicni uvoznici za Korg) pa je bilo - zovi za 10-ak dana, 15-ak dana, 10-ak dana, 15-ak dana. Onda sam poceo da razmisljam o tome da mi donese neko iz inostranstva, a potom sam potpuno odustao od kupovine.

Vrhunac je bio telefonski razgovor sa Andjelkom:

http://www.skymusic.co.yu/data/Image/kontakt/AndjelkoTodorovic.jpg

Evo krace verzije razgovora na osnovu secanja. Zvoni telefon...

on: Dah.... (ono kad se neko javi sa uzdahom - ne kaze DA, nego ti jos duva u slusalicu DAHH)
ja: Dobar dan - Sky Music?
on: Dahh.
ja: Korg KAOSS pad 3
on: Dah, sta s tim?

Pa nista rodjace...ja tako zivkam ljude da im kazem "Korg Kaoss pad 3" preko telefona, pa si ti sad na redu. Nisam to rekao naravno, ali...nije mi bilo jasno. Ne ume da se predstavi, da kaze ime firme, da kaze "dobar dan" i onda je jos ultra neljubazan.

Napisao sam email menedzeru, pa sam cuo preko nekih ljudi koji znaju neke ljude koji rade tamo da im je pretio smanjisicom plate od 30% (cini mi se) i da ih je generalno kao *nagrdio* bas.

Prijatno iznenadjenje je bilo sto sam dobio odgovor od menadzera u kome mi se izvinjava zbog toga sto je osoblje bilo neljubazno - to je bilo neocekivano.

silicon science
16-07-2007, 01:02 PM
Pa, ja sam cekao da donesu Korg KAOSS pad 3 (zvanicni uvoznici za Korg) pa je bilo - zovi za 10-ak dana, 15-ak dana, 10-ak dana, 15-ak dana. Onda sam poceo da razmisljam o tome da mi donese neko iz inostranstva, a potom sam potpuno odustao od kupovine.

Vrhunac je bio telefonski razgovor sa Andjelkom:

Evo krace verzije razgovora na osnovu secanja. Zvoni telefon...

on: Dah.... (ono kad se neko javi sa uzdahom - ne kaze DA, nego ti jos duva u slusalicu DAHH)
ja: Dobar dan - Sky Music?
on: Dahh.
ja: Korg KAOSS pad 3
on: Dah, sta s tim?

Pa nista rodjace...ja tako zivkam ljude da im kazem "Korg Kaoss pad 3" preko telefona, pa si ti sad na redu. Nisam to rekao naravno, ali...nije mi bilo jasno. Ne ume da se predstavi, da kaze ime firme, da kaze "dobar dan" i onda je jos ultra neljubazan.

Napisao sam email menedzeru, pa sam cuo preko nekih ljudi koji znaju neke ljude koji rade tamo da im je pretio smanjisicom plate od 30% (cini mi se) i da ih je generalno kao *nagrdio* bas.

Prijatno iznenadjenje je bilo sto sam dobio odgovor od menadzera u kome mi se izvinjava zbog toga sto je osoblje bilo neljubazno - to je bilo neocekivano.

Takvi su generalno svi prodavci muzichke opreme kod nas. Udjes u Mitros i kad vidis onog Saleta koji misli da je popio svu mudrost sveta, zeludac ti se okrene(a njegovi kucni mixevi-usluzni koje radi bendovima su MONO) Da, da, ziva istina, video i chuo. Momci dobili CD i pustili ga u kompu i ceo album je Mono:o :o :o . Jedini chovek s'kojim mogu i volim da radim je Sasha Markovic a.k.a. Digital Cave. Takva poslovnost je retko vidjena u ovim krajevima.:)

Rocket Roll
16-07-2007, 01:23 PM
Sale - proćelavi plavuškasti gitarista sa naočarima, ili neko drugi?

Dexxy
16-07-2007, 01:30 PM
Da. Sale DIgital-Cave.Ljubazan i uvek ima vremena.

HeatMan
16-07-2007, 01:36 PM
Takvi su generalno svi prodavci muzichke opreme kod nas. Udjes u Mitros i kad vidis onog Saleta koji misli da je popio svu mudrost sveta, zeludac ti se okrene(a njegovi kucni mixevi-usluzni koje radi bendovima su MONO) Da, da, ziva istina, video i chuo. Momci dobili CD i pustili ga u kompu i ceo album je Mono:o :o :o . Jedini chovek s'kojim mogu i volim da radim je Sasha Markovic a.k.a. Digital Cave. Takva poslovnost je retko vidjena u ovim krajevima.:)

igor iz artista mi je uvek bio od pomoci.. i uvek je imao vremena (iako ga nije imao) :)

svaka chast choveku.. pogotovo shto odgovara na mailove.. i za preporuke.. ma sve.. CHovek sa velikim CH :)

alektom
16-07-2007, 01:46 PM
Da, Digital Cave na prvom mestu, u Artistu uglvnom izadju u susret (mada se moze desiti da nemas srece), nisu losi ni u LyraStyle, ovo ostalo je za plakanje ....

A kada se setim Virginove prodavnice, udjes pa biras da li da sednes za Virus ili Nordlead, ili ukljucis neke monitore, gitru, probas bubanj ......
Ako se kod nas otvori prodavnica sa takvom uslugom ima da pozatvara sve ostale.

MHz
16-07-2007, 02:16 PM
pre pola sata sam bio u sky-u, da probam Radias i KP3. Prodavnica je prazna.. Na spratu su poluotvorene kutije, tr i x50 koji stoje na tim istim kutijama.. Shta se deshava?

momak shto radi je sasvim ok..

silicon science
16-07-2007, 02:35 PM
Sale - proćelavi plavuškasti gitarista sa naočarima, ili neko drugi?

Sale iz Mitrosa-procelav, antipatichan i neljubazan.
Sasha Digital C.-Super faca

silicon science
16-07-2007, 02:39 PM
pre pola sata sam bio u sky-u, da probam Radias i KP3. Prodavnica je prazna.. Na spratu su poluotvorene kutije, tr i x50 koji stoje na tim istim kutijama.. Shta se deshava?

momak shto radi je sasvim ok..

Sky music se preshaltovao na drugi biznis-mislim da je rentanje razglasa i rasvete ili tako neshto, tako da su maloprodaju skroz zapostavili i zauzeli neki chudan nezainteresovan stav:o :confused: :o . Zashto, kako-pojma nemam. Ko da ne mogu da zaposle nekog ozbiljnog menadzera prodaje i nabavke i da rade po starom:confused: . To se zove i kaze: Balkanska posla...:banghead: :banghead: :banghead:

dejankuki
16-07-2007, 02:44 PM
I ja imam negativna iskustva sa Sky-em. Posebno isticem Stevana Nimcevica, koji je prvo rekao da imaju ono sto zelim i uzeo mi kaparu, a onda me je zvao, rekao da ipak nemaju i pokusao da mi uvali ono sto nisam hteo. Krajnje neprofesionalno, Krajnje. Svaka cast njemu kao sviracu ali kao trgovac je...:uhoh:

MHz
16-07-2007, 02:45 PM
ne znam shta je ali moram da idem za bg da bih probao te sprave.. :(

Rocket Roll
16-07-2007, 02:50 PM
Hvala na razjašnjenju - da, znam iz viđenja obojicu.

Kao sidenote, Sky je zaista bukvalno shvatio svoj "hotline call centre". Pola razgovora sa njima bi trebalo da se naplaćuje 50 dinara po minutu:

Anđelko: Daaaah....
Mušterija: Ćao. Pričajte mi o novom Tritonu...
Anđelko: Daaaah... šta želiš da znaš... veliki je... snažan...
Mušterija: Oh...

silicon science
16-07-2007, 04:17 PM
Hvala na razjašnjenju - da, znam iz viđenja obojicu.

Kao sidenote, Sky je zaista bukvalno shvatio svoj "hotline call centre". Pola razgovora sa njima bi trebalo da se naplaćuje 50 dinara po minutu:

Anđelko: Daaaah....
Mušterija: Ćao. Pričajte mi o novom Tritonu...
Anđelko: Daaaah... šta želiš da znaš... veliki je... snažan...
Mušterija: Oh...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

fipke
16-07-2007, 08:45 PM
pridruzujem se kritikama. prezirem muzicke trgovce u srbiji, ali za to ima samo tri objasnjenja - a to su dva - srbija!
nisam imao do sad kontakta ni sa jednim od tih "vecih" dilera a da nisam imao negativno iskustvo. da mi nije 48satovnih epizoda prevrtanja radnji naopacke po njujorku kao lek, verovatno bi odavno prestao da se bavim muzikom ovde.

kao jednu od mojih najupecatljivijh anegdota izdvojio bio WIZARD ELECTRONIC, koji su me 6 meseci(!!!) zavitlavali za CD sa katalogom! CD-R! eeej!! i to njihovom cuvenom recenicom "EJ, NE MOGU SAD, NA TERENU SAM!" :mad::mad::mad: Sta tooo **** znaci???!?!
Dok, npr, jednom u zivotu se odlucno smislim, stavim pare i dzep i krenem putem SKY-a da kupim mikrofon, ali ne! oni nemaju Shure 58 bez prekidaca! Nigde. Bruka i sramota! Kupio sam ga u US.

Oggy
16-07-2007, 08:51 PM
Dok, npr, jednom u zivotu se odlucno smislim, stavim pare i dzep i krenem putem SKY-a da kupim mikrofon, ali ne! oni nemaju Shure 58 bez prekidaca! Nigde.

E, da sam barem jednom... :banghead::banghead::banghead:

dejankuki
16-07-2007, 08:53 PM
Kada je rec o CD-u
http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=6062

Evo primera poslovnih ljudi. Narucio sam CD i u roku od NEDELJU dana mi je stigao na kucnu adresu u Knjazevcu. Majke mi.
Toliko o tome. Pitam se samo koliko bi trebalo nasim prodavcima da posalju CD van BGD-a a kamo li u Drugu drzavu.

OFF
16-07-2007, 09:02 PM
Ja kao svetao primer moram da izdvojim Mishu Vucenovica, licno. On je, po mojim saznanjima najjaci distributer u exSFRJ, ali sam ukapirao i zasto. Jednom sam mu poslao mail koji sam izgooglao (nikad pre sa njim nisam kontaktirao), trazeci neke raritetne memorije za Yamaha sempler. Mail sam poslao u subotu uvece, a dobio odgovor u nedelju pre podne!, gde se covek izvinjava jer nije u mogucnosti to da mi nabavi.

Ostale Bg trgovce... hmmm ima ih razlicitih ali su mi opet Artist i Mega Music najusluzniji, Mitros, kako kad, u zavisnosti od prodavca, a Sky -:(

mare_ns
16-07-2007, 09:15 PM
SKY Music je stvarno seoska posta ( bar ovde u NS). Prosle godine sam trazio Celestion gitarski zvucnik. Trebali su da ih dobiju u toku septembra ("posiljka je na granici, manji problemi sa carinjenjem, nazvacemo te kad stignu!"). Nakon toga zvao sam jednom mesecno, cisto da proverim. Do dan danas ih nisu dobili. Drugom prilikom sam hteo da pazarim muzicku karticu. Tip je usao na njihov sajt da proveri sta imaju u ponudi, a ja sam mu sve vreme stajao nad glavom i govorio "E, sad ne ides tu, nego otvoris ovaj prozor, pa udjes u...":rolleyes: . Mis'im...

A Sale Bojanic iz Mitrosa (drzi prostoriju na Adicama za probe)...to je tek lik. Nadobudni, "sta ti treba, bednice?", isprdak koji, naravno sve zna, a ti se usudjujes da ga pitas nesto...ne daj Boze da se uhvatis za neku gitaru ili da hoces da probas pojacalo. Cudi me da sa takvim papcima uopste i prodaju nesto. Ne idem tamo vise ni po zice...

player
17-07-2007, 04:23 AM
Uhhh...lepota:banghead: .Hvala vam na odgovorima.Ja sam trenutno u Kanadi pa pokusavam da kupim nesto od opreme tu kod nas da ne bih sve slao odavde.Dosta toga sam vec poslao ali mi vise muka od raznih dovijanja i kombinacija ,pa sam mislio da mi je jednostavnje da kupim tu (iako je malo skuplje) ali.......Izgleda da cu za sad zadrzati vezu Toronto-BG

silicon science
17-07-2007, 11:50 AM
SKY Music je stvarno seoska posta ( bar ovde u NS). Prosle godine sam trazio Celestion gitarski zvucnik. Trebali su da ih dobiju u toku septembra ("posiljka je na granici, manji problemi sa carinjenjem, nazvacemo te kad stignu!"). Nakon toga zvao sam jednom mesecno, cisto da proverim. Do dan danas ih nisu dobili. Drugom prilikom sam hteo da pazarim muzicku karticu. Tip je usao na njihov sajt da proveri sta imaju u ponudi, a ja sam mu sve vreme stajao nad glavom i govorio "E, sad ne ides tu, nego otvoris ovaj prozor, pa udjes u...":rolleyes: . Mis'im...

A Sale Bojanic iz Mitrosa (drzi prostoriju na Adicama za probe)...to je tek lik. Nadobudni, "sta ti treba, bednice?", isprdak koji, naravno sve zna, a ti se usudjujes da ga pitas nesto...ne daj Boze da se uhvatis za neku gitaru ili da hoces da probas pojacalo. Cudi me da sa takvim papcima uopste i prodaju nesto. Ne idem tamo vise ni po zice...

E tog Saleta sam ja i spominjao... PAPAK

kejkz
17-07-2007, 12:24 PM

Ovaj covek mi je od negde strasno poznat... ali ne iz Sky-a

Nebitno, kada sam kupovao kod njih pre tri godine, bilo je sasvim ok, radio je jedan izuzetno fin covek na studijskoj opremi, tako da je nije bilo nikakvih problema, cak je bio izuzetno predusetljiv. Sada Sky obicno izbegavam, zbog mnogih problema koje su imali ljudi koje znam posle mene. Mada mislim da necu moci kada su u pitanju Rme dodaci.

A ostali... meni su svi slicni: nemaju, ne znaju kada ce imati, a bilo bi dobro da nisam dosao sada, nego kasnije, najbolje nikada, ili kada bih ja sve to lepo uzeo kod nekog drugog, a njima samo dao pare za trud ;)

Ovdasnji prodavci imaju jos mnoooooogo da uce, a njihova je sreca sto ovde ne postoji narocita konkurencija, tako da se sve svodi na 4 ozbiljne firme.

Ali, da im se oprostiti, ipak su to sve muzicari :)

spidermusic
17-07-2007, 01:17 PM
Ljudi,

O SKY-u ne treba ni pricati! To nije firma, to je raspad sistema!

Pre dve godine sam kod njih narucio Sonor bubnjeve i cekao sam na isporuku ravno 100 (i slovima: sto) dana. Kada sam na kraju vec odustao rekavsi da sam za sto dana mogao sam da izdeljem taj nesretni bubanj, i trazio da mi vrate novac, jer sam robu platio avansno, unapred, bubanj se konacno pojavio.

Od tada u Sky-u kupujem samo ono sto ima u radnji, ali koliko sam uspeo da vidim i nema bas mnogo. Ljubaznost necu komentarisati! U MITROS-u je slicna situacija! Vlada opsta nezainteresovanos za musterije, osim ukoliko ne poznajes nekog od prodavaca, onda je tretman nesto bolji! Ali i tu se covek moze opredeliti za robu iz radnje. Ne daj boze da se nesto mora poruciti!

Najbolju saradnju sam imao sa ljudima iz Artista. Komunikativni, predusretljivi, umeju da posavatuju i izadju u susret potrebama zahtevnih musterija! Cini mi se da oni, za sada, najbolje rade svoj posao!

SumAnuT
17-07-2007, 02:49 PM
Meni je artist najbolji ...

Dexxy
17-07-2007, 11:45 PM
Ovaj covek mi je od negde strasno poznat... ali ne iz Sky-a

Nebitno, kada sam kupovao kod njih pre tri godine, bilo je sasvim ok, radio je jedan izuzetno fin covek na studijskoj opremi, tako da je nije bilo nikakvih problema, cak je bio izuzetno predusetljiv. Sada Sky obicno izbegavam, zbog mnogih problema koje su imali ljudi koje znam posle mene. Mada mislim da necu moci kada su u pitanju Rme dodaci.

A ostali... meni su svi slicni: nemaju, ne znaju kada ce imati, a bilo bi dobro da nisam dosao sada, nego kasnije, najbolje nikada, ili kada bih ja sve to lepo uzeo kod nekog drugog, a njima samo dao pare za trud ;)

Ovdasnji prodavci imaju jos mnoooooogo da uce, a njihova je sreca sto ovde ne postoji narocita konkurencija, tako da se sve svodi na 4 ozbiljne firme.

Ali, da im se oprostiti, ipak su to sve muzicari :)
Taj prodavac pre tri godine je bio Vlada Maletic. I ja sam uzimao kad je on radio, jako je ljubazan covek. Sada u zadnje vreme pazarim kod coveka koga sam upoznao ovde na Rumskom.. Jako je korektan i ima super cene RetroMan....

kejkz
17-07-2007, 11:55 PM
e onda zivi bili pa saradjivali ;)

Sharan
06-08-2007, 12:38 PM
Neznam za ostale cene ali cene za Korga su OK.

Ja sam kupio KORG KAOSS PAD 3 za 300? , to je cena koje nema nigde u svetu ,napolju se on prodaje za 380-435?

A lik koji mi je prodao ,na I spratu, je skroz OK .

Nisam mogao da iskuliram ovu diskusiju jer sam tamo uvek bio usluzen kako treba.

Dushan_S
06-08-2007, 02:43 PM
U zadnjih godinu dana sam dva puta u?ao u sky sa promenljivom srećom :)

Prvi put je bilo za neke mikrofone i dečko koji je dole radio je bio ljubazan, sve super.
Drugi put sam ne?to kasno popodne. Stigla mi tad nova gitara, bio slučajno u blizini nekim drugim poslom pa ajd da uzmem jedan kai? za nju, sky mi najbli?i. Bio je neki tip sa kratko potkresanom bradom malo proćelav koji se u prvom trenutku pona?ao normalno, tj ja sam ga pitao za kai?eve i on je rekao da ima taj i taj po toj i toj ceni itd. Ja ga zamolih da li mogu da pogledam i on odjednom ne?to na temu, nemam ?ta da ti pokazujem, ne mo?e? da kupi?. Mislim, nije to ba? najsrećniji način komunikacije sa mu?terijama :confused:
Kad sam ga upitao za?to ne mogu, odgovor je zato ?to je radnja zatvorena. Na to sam ja izneo logičnu observaciju da sam u?ao u istu, da su ?irom otvorena vrata i da je on u njoj, na ?ta mi je on odbrusio "Pa ?ta, moram da zaključam radnju da bi bila zatvorena?".
JBT, kao da je te?ko reći "Izvinite, dođite sutra, jo? uvek nisam zatvorio vrata, ali je pro?lo radno vreme pa vam ne mogu prodati" nekim normalnim tonom.
Mislim, mi ovde pričamo da li su prodavci ljubazni ili ne, iz ugla posla, ali neke stvari su jednostavno u domenu vaspitanja i kulturnog pona?anja. Kao, zaustavim čoveka na ulici i pitam ga da li zna koliko ima sati i on mi odbrusi "Neću da ti ka?em" Pa kao za?to neće? da mi ka?e?, evo ti sat na ruci? "Pa mo?da mi ne radi sat, ?ta, moram da skinem sat sa ruke ako mi ne radi?".
I to čovek u godinama, nije neki klinac u pitanju.