View Full Version : Kristina Kovach.... novi album
Danas videh spot na tv-u.....letnja latino pesmica, svideo mi se zvuk....
Ima li vesti o celom albumu?
ima se ;)
treba da ga cujes... sve lepo cisto, prirodno... :)
HeatMan
15-07-2007, 12:30 AM
ima u mamutu i hifi-u? :)
nisam namerno hteo da pocinjem ... da vidim koliko ce da prodje vremena pre nego sto neko iskomentarise ...... meni super zvuci na TV u ......
Pozdrav
Da, ni ja nisam hteo da prvi zapocnem temu, a narocito zbog toga sto posle ovog prvog singla koji se vrti, nemam pozitivnu kritiku.
S'obzirom da nisam cuo ceo album, mogu da komentarisem samo na osnovu ove jedne pesmice...
Sama pesma je dosadna i vec izlizana postavka.
Pevanje je lose, pogotovu u nekim deonicama, mlitavo, jadno, razocarajuce...
A produkcija...
Mislim, tesko je oceniti preko TV-a, ali prvi utisak - lose bre!
Sve u svemu IMHO - promasaj.
Sama pesma je dosadna i vec izlizana postavka.
Jeste. nidje nekog ljudskog hooka da covjek pjevusi.Stvarno ju postujem kao i sestru ali malo previse zenski kont i opet u stilu:sad cu da napisem jednu dobru pesmu.
Aranzman mi je odlican ali produkcija preuredna i preocekivana.
Doduse,jednom sam cuo ali mislim da drugacije necu misliti ni kad ponovo cujem.
Sve u svemu,meni je to jos uvijek domaca muzika...
perun
15-07-2007, 11:44 AM
Ok, jasno mi je ko je komponovao, aranzirao itd... Na dobrom je putu da proda oba primerka... I disk i kasetu.:cool: Ok, kasete nema, dakle jedan disk! Mnogo mi je kiselo kad zena od skoro 40 godina pise i peva textove u kojima sanja snove jedne trinaestogodisnjakinje (ili istu izigrava). Ok, pomenula je vino u 2 pesme... Nisam u pravu!
A gde je album sniman i miksan!? Kod Georgieva ili...?
slowstar
15-07-2007, 01:52 PM
Ne bih ja bio tako ostar, bar na osnovu te jedne koju sam cuo na TV, to je vise nego korektno, sve dobro zvuci, bar na TV, jedino mozda nema previse "testisa" ali to je i normalno obzirom na pol, zar ne?
To sto kazete da nije Bog zna koliko originalno, pa malo je danas originalnih stvari, velika vecina je "vec vidjena", a bas sam se neprijatno iznenadio sto najzesci kriticari na ovom threadu nisu u stanju ni blizu da pridju aranzerski i producentski ovom projektu koji tako bezdusno kritikuju... (doduse ne moras da budes koka da bi znao sta je mucak, ali ne treba preterivati)
perun
15-07-2007, 02:13 PM
Moj post tice se celog albuma, generalno, a ne prvog singla. To je definitivno najpitkija pesma na albumu i nije neinteligentan potez sto je i najava istog, tj. prvi singl! PRICE (teme textova i izvedba) na albumu su mi kisele, a ne aranzmani i ostalo. To je korektno... Ni manje , a ni vise od toga.
Ovo nije post pravdanja, niti odgovor na Slobin post (ne znam na koga se ovog puta odnose njegove "prikrivene, indirektne komparacije i osude"), vec pojasnjenje o kom sam segmentu ploce "progovorio".
Poslusajte album... Pravi elixir mladosti:mrgreen:, ili vremenska masina za povratak u napupelo pubertetsko doba, tj. okruzenje (textualno)... za stariju gospodu i gospodje koji tek u pedesetim dozivljavaju "prvi poljubac" (muzicki), a standard u muzici im je Laura Saint Paul, ili bolje, Patti Austin. Samo, nigde QJ-ja da drzi stvari pod kontrolom. Ima tu i humora, pravog, urbanog, beogradskog:wc:... Kao, recimo u pesmi "Veselo" (valjda). Album ce svakako neko vreme biti prvi u rafovima benzinskih pumpi, ali plasim se da ce u rafovima i ostati.
Ok, nikad nije kasno da se...
Pozdrav.:)
Mislim da se Slobin reply odnosio vise na mene, bar u prvom delu.
Mada ni ja nisam rekao da su aranzmani losi, nego tipicni i vec vidjeni za ovakve pesmice (opet pricam samo o prvom singlu).
A sto se testisa tice, ne verujem da ih Beyonce ima, pa opet zvuci daleko bolje od ovoga.Ocekivao sam mnogo vise od samog vokala.
A vidim da je neko nasao i nesto smesno u mom prvom postu, pa me je citirao i u drugoj temi.Verovatno visak slobodnog vremena uz kompjuter... :rolleyes:
A vidim da je neko nasao i nesto smesno u mom prvom postu, pa me je citirao i u drugoj temi.Verovatno visak slobodnog vremena uz kompjuter... :rolleyes:
Ti si jedini koji je taj thread shvatio maliciozno
Ja imam daleko pozitivnije kritike ...... kao i u vezi Aleksandrinog albuma ... tako i u vezi Kristininog singla .... kad bi bilo barem 20 ak albuma godisnje sa ovako ozbiljnim pristupom .... za razliku od konstantnih programinga .... znam da je ovako skuplje , ali bas zato i kazem ......
Ja sam iskritikovao Aleksandrin album ( produkcijski ) samo zbog toga sto mi je zao da toliko truda i talenta bude tako upakovano ( daleko od toga da je lose .... ali moze dosta bolje ) ..... inace , ja volim tu vrstu muzike i onda bih ( subjektivno ) zeleo da ona ispadne sto bolje ....
Jedina zamerka na Kristinin singl je sto mnogo lici na pesmu " Sunny " ali ostalo ( i pored jasnih pubertetskih kritika :) ) mi i dalje lici na lep , umiven i pozitivan projekat ....
Pozdrav
dexyco
15-07-2007, 08:18 PM
i opet u stilu:sad cu da napisem jednu dobru pesmu.
Da, nazalost, ali tako je...
Preslusah neke pesmice i mogu reci da je sareno, ali ima dobrih... Kao sto sam gore spomenuo cini mi se da je radjeno po principu "e sad cu da napisem dobru pesmu", a to je odlican put ka tome da se uradi prosecna ili ispodprosecna pesma... Muzika i tekst nisu losi, mada se negde oseca da su vokal i muzika dva razlicita sveta, tacnije, pevanje (melodija koja je pisana za vokal) je toliko lose da bukvalno gusi svaku emociju u pojedinim pesmama. OK je, nije to standardni pop na koji smo navikli, ali se bas oseca da melodija pisana za vokal nema nikakve veze sa srcem vec sa cistom (a moram dodati i losom) glumom. Steta, moglo je da ispadne i vrhunsko... Ne postoji sablon niti fabrika za pravljenje pravih pesama...
peruzza
15-07-2007, 11:22 PM
Devojka je, bez obzira na svoje godine, INSTITUCIJA i pre nego sto to pljunete osvrnite se na svoj rad, pa sa te polazne tacke krenite u razradu!!! Ja sam to uradio i vidim koliko je tom bicu poznata materija i koliko snazzno oseca tu muziku koju stvara. I kao kompozitor, kao aranzzer i kao producent! VRH!
Evo godinu dana slusham ovde neke likove chiji se dometi zavrshavaju u nekim NOVOKOMPONOVANAPEVACHICA kradjama, koji ne znaju 2 tona (i slovima DVA TONA) da sastave na bilo kom instrumentu, ali su im zato usta puna zzvake, ukora, sarkastichnih primedbi, basni i "objashnjenja"! A sve na osnovu nichega!
S druge strane, nemam nista protiv iznoshenja mishljenja, narochito ako je argumentovano, ali ovde mi sve mirishe na onu nashu staaaru prichu: "Daj da se pok.nj.m na druge, ne bi li ja, Quincy, isplivao", pa se josh svi slozzismo da je tako, pa zajedno udrrriii!!!
Ono sto sam siguran je da je devojka napravila plochu koja, bar zanatski, spada u sam vrh pop produkcije na Balkanu, a rek'o bih i malo shire!
Izvin'te na "jakim" recima, a sad izvolite Vi!!!
LACKY
15-07-2007, 11:30 PM
Zasto se svaka rasprava o nekom ili necijem materijalu pretvori u licno prepucavanje medju nama? Nema razloga da se pljujemo medjusobno zbog razlicitih stavova prema nekom izdanju! Dali su ovakve stvari samo povodi da bi izbila na videlo netrpeljivost nekih prema nekima? Dozvolimo svakome da iznese svoje misljenje prema necemu ( ako je postavljeno kao tema), ma kakvo ono bilo. Svi imamo svoje misljenje o mnogim stvarima kojima se nebavimo pa i moja tetka Milka o novom albumu Zdravka Colica.
Svi imamo svoje misljenje o mnogim stvarima kojima se nebavimo pa i moja tetka Milka o novom albumu Zdravka Colica.
Podrzavam .....
.... nego sta kaze tetka Milka ???? :D
Pozdrav
LACKY
15-07-2007, 11:35 PM
Kaze da je lep ali je zadnje vreme malo dosadan.
perun
16-07-2007, 02:06 AM
Auuuu... Sjajno!!! Ispade da ne sme ni po prvi put da se "iskritikuje" neko iz URBANOG :wc: tabora... Kako li sam samo pomislio da mi prvi post "u vezi necijeg rada" bude ovaj!!!??? To ne sme da se radi, makar bilo argumentovano. A, zamisli, koristio sam frazu "licno misljenje"...
Hahaha... apsurd, iako sam od 11-te godine pripadao istom (sta god to znacilo) taboru, u 2007. cak i portparoli najvecih GRAND-ovih promotera prefarbavaju svoje guzice iz roze u crno-zutu... Razbijaju i nadaju se "promenama", a par onih koji se sprdaju ili lepo igraju su ZLO!!!
Lepo, definitivno se blizimo Evropi, a u istu nas ponosno uvode Kristina Kovac i Perica Zdravkovic!!! Ne sami, vec sa svojim delegacijama... Cistih intelektualaca koji sviraju TON VISHE!!!
Pozdrav vodjama!:vitez:I konjusarima!!! Ziveli!!!
peruzza
16-07-2007, 10:20 AM
Interesantno da si se osetio prozvan, s obzirom da nisam pomenuo nicije ime!
Tvoj post samo potvrdjuje da je ono sto sam gore napisao 100% tachno!
perun
16-07-2007, 10:22 AM
Ma jok... Intuicija!;)
A na koga god se odnosilo, ne menja sustinu... To "100% tacno".
Nemanja Filipovic
19-07-2007, 03:18 AM
Mene refren podseca na Borisa Bizetica,Tamara....:D
licno,bolja je mi je A.K......
DADDY Z
19-07-2007, 06:46 AM
fino,fino...mada se meni lično sestrin album više sviđa,ponavljam da nam je potrebno mnogo više ovakve mjuze...bez obzira koliko se činilo da je "već viđeno"..prezasićeni smo muzičkim smećem tako da je po meni ovo VEOMA dobrodošlo...
Rhino
19-07-2007, 12:45 PM
Ihhh, ispljuvaste li se, ispljuvate?
Znaci, moje je misljenje da ovo i nije tako loshe...
Aranzman - ok..
Produkcija - ok..
Daleko od toga da "svrshavam" na jedno ili drugo, ali sto kaze daddy z, da ima vise ovakvih singlova i albuma svima bi nam bilo bolje..
Singl stvarno nema neki hook koji se pamti, to je najveca zamjerka..
STUDIOTON
19-07-2007, 01:02 PM
pesma je strava,dobra svirka,produkcija je ... razlicita .. skroz mi je super .. lepo mi je dok je slusam i evo vrtim je vec 10ti put i nije mi dosadno .. sad cu da uzmem ceo album da preslusam .. :)
kako rece max cini mi se .. bar nije programing .. osecam kako bi on to rekao .. groove ;)
DaBear
19-07-2007, 10:35 PM
Bas mi zao sto nemogu da cujem plochu!!:banghead:
Da iskomentarisem malo.....:(
DaBear
20-07-2007, 06:25 PM
Uffff..! Bas sam se razocarao! sad sam preslusao ceo album..
Od nekoga kao sto su sestre Kovach, ocekuje se mnogo vise od ovoga!
necu da ulazim sto stil pevanja (nekakv kvazi-soul) NE RADI SA NASHIM JEZIKOM !!!
Ovde bi rekli da je sve "pedestrian" (ako neko zna za izraz!? ) osrednje, prosecno, nista posebno..
Pa majka mu stara, sve zvuci kao preseti sa Roland U110 modula...a bubnjevi:o ..
tanko, izkompresovan dobos, samo kucka...
Kao da je neko imao 2 sata da nadje zvukove za ceo album. Ok, radili su ljudi albume sa klavirima, basom i bubnjem i pre, ali bilo je vise maste..gde su interesantni prostori? eq? interesantni (ne preset!) zvukovi..?? NESTO interesantno???
Sve zvuci kao demo, koji tek treba da se razradi, pametno odsvira i lepo snimi i smiksa...
Mislim, ima super sviranja tu, ali je toliko sve obicno, da nista ne pomaze.
Mislim da sam cuo da je neko poznat iz inostranstva, svirao nesto negde na ploci?? Nista nisam primetio da odskace ..??
Kad smo komentarisali Aleksandrin album onomad, poslao sam im PM i ponudio da uradim jednu pesmu (miks i da malo 'opravim zvukove itd..) za dzabe! ali niko nista..
Moglo je ovo mnogo, mnogo, mnogo bolje da se uradi..!
Bezivotno, sterilno.....razocaran puno....
gosnbandar
20-07-2007, 07:46 PM
Palim se da sam zvijezda Brodveja a kad se
probudim vidim svoje poderane charape !
Shto bi shvabo reko...SHAJZE!
slowstar
20-07-2007, 08:11 PM
Ja opet da se opravdavam, a ne znam zasto...
Verujte, NIKOGA nisam napadao branivsi Kristinin CD, sa koga znam 1 ili 2 pesme, pogotovo nisam "napadao" ni Peruna, a ni Avaxa. Perunov rad delimicno znam, cenim, i postujem njegovu "zvucnu kulturu" Avaxa nazalost ne znam, tako da i ne mogu da kritikujem ni da hocu, a NECU.
Tacno je da tu nema nista originalno, ali kako vidim na threadu, ima ljudi koji pozdravljaju SAM KORAK u tom smeru, zbog distance i diferencijacije prema uobicajenoj, ruznoj, neznalackoj i prljavoj produkciji koja je kod nas veoma prisutna - govorim u principu, nemajuci nikoga na umu, ima ih suvise da bi se konkretno spominjali. Sto se konkretne kritike tice, pozdravljam Da Bearov post u kome je pomenuo konkretne stvari, kao sto su Kao da je neko imao 2 sata da nadje zvukove za ceo album. Ok, radili su ljudi albume sa klavirima, basom i bubnjem i pre, ali bilo je vise maste..gde su interesantni prostori? eq? interesantni (ne preset!) zvukovi..?? NESTO interesantno??? (navodim u italicu konkretnu kritiku...)
Ali i osudjujem a priori stavove ljudi, koji verovatno pljuju iz uglavnom kompleksaskih razloga i produkciju, i arr, i svirku, tvrdim da za to nema mesta, a jos manje opravdanja....zar ne?
DaBear
20-07-2007, 08:43 PM
Svaki projekat treba da se odradi najbolje sto moze u datom trenutku!
prosla su vremena kad kod nas nije bilo dobre tehnike.
Sad svega ima ("..k'o u Somboru, u tem Somboru...")
nadjes neki dobar album album slican to albumu koji radis pa uporedjujes malo...
Svi se pravi toliko vazni, kao "ma sta imam da slusam i uporedjujem - ja sam koma, ovako nesto niko ne radi, nemam sa cim da uporedim!!??"
velika zabluda!
Nemam nista protiv pomeranja ka normalnoj muzici, ...
da je rec o nekim mrmotima, pa ajde - ali ne Kovach girl(s).
Proputovali su svet, culi muzike, znaju da sviraju (za razliku od mene!!:( ), i sta vec...?
Mene uglavnom, kada nesto slusam, kupuju same pesme ili muzika. Produkcija ili tehnicki aspekt uvek dodje nakon toga. Cuo sam ovaj singl dva puta na TV-u i to u datim okolnostima zvuci korektno. Verovatno se mnogo jasnije cuju nedostatci na pravom slusanju, ali opet, 98% ljudstva to upravo slusa na TV-u, eventualno radiju, a mozda 2% njih i kupi CD (mada mi je i to preoptimisticna brojka).
Ono sto se meni tu ne dopada ili tacnije, cak nemam ni taj osecaj u jasnoj manifestaciji, je upravo pesma. Poslusam i nista... Cak ni da kazem "Ne svidja mi se !". Malo mi je tu i Santane, malo "sex & the city" teme, pa opet malo od svega, ali bih verovatno presao i preko toga da me je nesto kupilo.
Ipak, glupo je suditi o celom albumu na osnovu jedne pesme, pogotovu sto su meni uvek na svim albumima uvek bile najdraze pesme koje nisu bile singlovi. Moguce da i ovde ima dobrih pesmica, ali o tome kada poslusam ceo album.
DaBear
20-07-2007, 09:53 PM
Mene uglavnom, kada nesto slusam, kupuju same pesme ili muzika. Produkcija ili tehnicki aspekt uvek dodje nakon toga. Cuo sam ovaj singl dva puta na TV-u i to u datim okolnostima zvuci korektno. Verovatno se mnogo jasnije cuju nedostatci na pravom slusanju, ali opet, 98% ljudstva to upravo slusa na TV-u, eventualno radiju, a mozda 2% njih i kupi CD (mada mi je i to preoptimisticna brojka).
Ono sto se meni tu ne dopada ili tacnije, cak nemam ni taj osecaj u jasnoj manifestaciji, je upravo pesma. Poslusam i nista... Cak ni da kazem "Ne svidja mi se !". Malo mi je tu i Santane, malo "sex & the city" teme, pa opet malo od svega, ali bih verovatno presao i preko toga da me je nesto kupilo.
Ipak, glupo je suditi o celom albumu na osnovu jedne pesme, pogotovu sto su meni uvek na svim albumima uvek bile najdraze pesme koje nisu bile singlovi. Moguce da i ovde ima dobrih pesmica, ali o tome kada poslusam ceo album.
pa i losa pesma spada pod: "bledo, neubedljivo, dosadno..."
Ja komentarisao na ceo album!
Auuuuuuu..... :rolleyes:
Pa to je onda velika steta... Mislim, puno je tu ulozeno svega da bi na kraju ispalo "neubedljivo". I dobri sviraci i dobar studio. Na prvi pogled, sve kako treba...
Steta...
DADDY Z
21-07-2007, 07:23 AM
Gosn Vrach je u nekim stvarima u pravu ali u nekima nije...slazem se da su Kovach sisters bile po svetu...ali album nije pravljen da se proda napolju nego ovde..a to je velika razlika po mnogim pitanjima kao sto npr. Oggy kaze da je nasoj publici produkcija verovatno na poslednjem mestu(ionako ce vecina to u NAJBOLJEM slucaju imati kao mp3)...i realno o toj produkciji cemo mi ovde sad da palamudimo ali nas je 10-20 najvise...a koliko je raje koja to slusa?
Ovaj album treba staviti na crtu sa trenutnom srpskom muzickom produkcijom i od toga krenuti kao reference...
DaBear
21-07-2007, 08:07 AM
Gosn Vrach je u nekim stvarima u pravu ali u nekima nije...slazem se da su Kovach sisters bile po svetu...ali album nije pravljen da se proda napolju nego ovde..a to je velika razlika po mnogim pitanjima kao sto npr. Oggy kaze da je nasoj publici produkcija verovatno na poslednjem mestu(ionako ce vecina to u NAJBOLJEM slucaju imati kao mp3)...i realno o toj produkciji cemo mi ovde sad da palamudimo ali nas je 10-20 najvise...a koliko je raje koja to slusa?
Ovaj album treba staviti na crtu sa trenutnom srpskom muzickom produkcijom i od toga krenuti kao reference...
Ma nijednog momenta nisam spomenuo (a ni pomislio) da ovaj album treba da se proda napolju!? Problem je sto sve zvuci kao da se niko nije trudio uopste!!
I ne pricam cak toliko o produkciji i zvuku , jer znam da to nikoga ne interesuje..nego o celom paketu - kako je osmisljeno (aranzmani (lose!lose!, zvukovi), sa kojom mastom je odsvirano i kako je smiksano.
Obican slusalac nece primetiti kompresore i EQ, niti sitne fore u aranzmanu i programiranju, ali zbog svih tih detalja - sve ce nekkako biti bolje. Cujes, sve je dobro, neznas sta je ( a i ne zanima te) a sve lepo radi..
u tome je stvar! Kao sto je Madonna u poziciji da uvek pomakne crtu sa svojom novom plocom, tako i kod nas, ljudi koji su u mogucnosti da to urade (postave nesto kao primer ostalima) , treba da se potrude malo i urade to najbolje sto moze.
Zasto je svojevremeno Bijelo Dugme islo u London i miksalo tamo?
Zasto je Mandic dovlacio snimatelje iz Svajcarske?
Pa onda kad se setim grupa koje su pratile sta se desava po svetu i pokusavale da to urade i kod nas: Jakarta, Beograd, pa tona bendova iz Zagreba - cutting edge onog vremena!! itd.. svi su davali maksimalno od sebe!
I kad danas cujem pesmu sa preset zvukom i sa perkusijama sa ritam masine - onda popiz**m. Koliko nam je samo software-a i zvukova danas na raspolaganju a o ostalom da ne pricam!!
alavuk
21-07-2007, 08:31 AM
ne znam i dalje imam utisak da sve sto rade , rade na silu ... izvestacena pozitivna energija , pricam o singlu ... za ove prostore nesto "sveze" ali za kafice na obilicevom vencu , kosovskoj i ostale "urbane kafice" u centru grada
Mogu samo da kazem da mi je ceo taj hipi prizvuk antipatichan i da su njeni radovi jedni od retkih koje ne mogu da svarim (nisam cuo ali predpostavljam da ili mnogo pati ili leti cvece na sve strane) .Neko ce da kaze da je to soul ili sta vec :confused:
Mislim da je u tome poenta, bravo! Staviti ovaj album pored npr Maje Nikolic, Mari Mari, Ane Stanic... i ostalih urbanih dama nase pop scene, pa onda ocenjivati:cool:
@Vrach
Mislim da se na ovom albumu neko potrudio da dovede mnoooogo ozbiljne cike sa zapada da sviraju, mozda gresim, nemam album kod sebe, a skrnavi mp3 nikako da dodje na red u winampu.....
a singl mi je simpaticna pesmica, i lepo zvuci na radiju, tv-u itd.... u bloku DOMACE MUZIKE
na kraju chola i joksa ispadose do jaja :)
na kraju chola i joksa ispadose do jaja :)
Hehehe, ajd sad opet malo pljuvanja... :)
Mislim, bez ikakve zle namere...
Cuh sada dok sam bio u Belorusiji Joksimovicevu "Devojku", istina ne u njegovom izvodjenju. Malo je vise slager, sa nekom harmonikicom i tip peva onako, malo sansonjerski, ali je refren 1:1. Strofe se ne secam, ni jedne ni druge, pa ne komentarisem :)
E, sad ko je kome maznuo, ne bih ulazio u to. Mozda i niko nikome...
dexyco
24-07-2007, 04:00 AM
Prvo cu ponoviti svoje...
Ne postoji sablon niti fabrika za pravljenje pravih pesama...
Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Pesme danas mnogi rade po RTS-ovom & Co sistemu - uzmes par serija iz doba Jure, mutis 3 minuta i na kraju prelijes slagom, da bi dobio neku novu seriju... Reciklazha, blago recheno...
Zapalo mi je za oko ono sto je Oggy napisao...
Apsolutno se slazem... Mora pesma da poseduje nesto sto ce te privuci, nesto sto ce ti dati do znanja da slusas pesmu, a ne autobus koji prolazi pored... Moze to biti neka dobra zezalica, neka jaka emocija ili mozda nacin interpretacije, nije ni bitno sta...
I kad danas cujem pesmu sa preset zvukom i sa perkusijama sa ritam masine - onda popiz**m. Koliko nam je samo software-a i zvukova danas na raspolaganju a o ostalom da ne pricam!!
Ja prosto ne mogu da verujem koliko se sve svelo na copy/paste... Ima bas puno ljudi koji rade kao programeri... Nije to uopste ljubav prema komjuktoru i novoj tehnologiji, vec ljubav prema expreso kafi i sistemu sta ce mi bubnjar kad znam da mashina ne falshira... Ja recimo volim kompjuktore i iskreno cenim software, ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...
Mislim da se na ovom albumu neko potrudio da dovede mnoooogo ozbiljne cike sa zapada da sviraju, mozda gresim, nemam album kod sebe, a skrnavi mp3 nikako da dodje na red u winampu.....
U principu i nije toliko vazno ime, vec ono sto je oformilo to ime... Ako taj poznati muzicar ne upotrebi ono sto ga je proslavilo, dzaba sto mu je kum dao takvo ime... Znaci bitna je emocija i uopste taj pecat koji oni ostavljaju na pesmu... Isto tako ako pustis plochu preko nekog dobrog hi-fi uredjaja, ali plocha ce ipak ostati plocha... P.S. Govorim generalno, ne konkretno za Kristinin album... :)
slowstar
24-07-2007, 04:27 AM
Prvo cu ponoviti svoje...
Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Reciklazha, blago recheno...
...ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...
Bravo Dexy!!!
Konstatacija ti je tacna, pametna, i sasvim na mestu, ali si zaboravio da nesto mora i da se zna o muzici samoj, da bi se ona stvarala, "proizvodila" na profi, i nadasve ukusan nacin, a u ovoj zemlji nazalost, kao jedna od tekovina nasega dragoga vodje, razvio se populizam preko svake mere, i zato treba ipak malo vise ceniti ono sto je Kristina uradila, mada je aranzmansko - produkcijski, sa tim se slazem prilicno mrsavo, ponegde nevesto (kako mali Djokica zamislja) i nadasve neoriginalno, to veoma stoji...
Devojke su, kada se sve uzme u obzir, narocito rudimentarna muzikalnost,
i pored svih "gresaka" koje ste im nasli DOBRE, ZAISTA DOBRE, steta je samo sto se nisu ugledale na svog tatu, koji je u svojoj karijeri (ranije) imao zaista SVETLIH TRENUTAKA, u kompozitorskom smislu, i zbog toga ga i danas veoma volim, cenim i postujem, a pored toga smo i dobri prijatelji...
Vidis, nije los album...Ali me ne vuce ovo da slusam, nije mi catchy...Ocekivao sam bolji mix albuma, nekako mi sve natrpano jedno preko drugog, a vokal mi je nekako providan,bash zvuci neobradjeno...Ali sta ja znam nije los album...A i ona stvar "Zivot je ljut", prvih nekoliko takta me strasno podsecaju na neku soul pesmu, ne znam tacno koju, ali me zastrasujuce podsecaju, moracu da kopam ovih dana da zadovoljim znatizelju...
lesha
24-07-2007, 10:43 AM
kao i uvek do sada, vreme je glavni sudija, ne vi i ja.. malo je nezahvalno pricati dok su stvari jos uvek sveze. jeste da nisam cuo nista originalno (samo sam cuo "kolena"), ali meni refren za sada ulazi u usi..
videcemo kroz pola godine, godinu i vise koliko ce se njene stvari slusati..
u svakom slucaju treba ceniti neciji trud i rad.
ljudi, svi mi bolujemo od perfekcionizma.
krajnjem slusaocu nije bitno na cemu je muzika radjena, koji je mikrofon koriscen, da li strchi neka frekvencija, kako je kompresovan kick, itd..
sve je to ok, ali krajnji sud ce dati ljudi zbog kojih je to i radjeno.
problem je sto danasnja muzika ima veoma kratak rok trajanja.
svi se trude da stvari zvuce bombasticno i da se svide na prvu, a tu najvise trpi sama muzika i originalnost, jer niko ne zeli da rizikuje zato sto danasnju muziku ne biraju muzicari, vec biznismeni koji gledaju kako da zarade u sto je moguce kracem roku.
muzika polako gubi bitku, biznis je sve vazniji faktor.
svima bih preporucio da pogledaju dokumentarac "before the music dies" jer i nama preti slicna sudbina..
STUDIOTON
24-07-2007, 10:48 AM
Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela
btw. Album je mixao Ivan Kljajic,tako kaze
lesha
24-07-2007, 11:01 AM
malo je i glupo da raspravljamo o albumu a da ne cujemo sta kristina ima da kaze.. mozda neko moze da je pozove da se ukljuci u raspravu..
mozda ovih par recenica sa njenog sajta (http://www.kristinakovac.com/) moze da pomogne..
:banghead:ja je pomesao sa sestrom ,shvatio tek kad sam video sliku .
Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela
Glavni izgovor kod svih muzickih izvodjaca kad nesto ne valja.."Ja sam tako hteo" i "Tamo mi se svidja".Bash je gosn. Vrach prichao o tome jednom onomad:), a i ja stojim iza toga...Meni ne lichi na 80-ete, meni lichi na loshe smiksan album...
STUDIOTON
24-07-2007, 04:09 PM
90% populacije to slusa preko radija i tv-a .. a po meni to zvuci sasvim pristojno cak odlicno
Mogli
24-07-2007, 04:11 PM
Za mene je Kristina veliki smeker i to sto radi, radi sa lakocom, pa zato to izgleda da i nije nesto. E tu je poenta.;)
alavuk
24-07-2007, 04:39 PM
bolje je da joj je muz objasnio neke stvari ...
90% populacije to slusa preko radija i tv-a .. a po meni to zvuci sasvim pristojno cak odlicno
Kakve to veze ima sto se slusa preko radija i tv-a?Ajde onda ni u jedan album u Srbiji da se ne ulozi trud u snimanje i miks i da se nikad ne popravi stanje...I svaki put kad se nesto uradi, a da je moglo mnogo bolje, kaze "Ja sam tako hteo"...
Evo sad slusam pesmu "Milica i ja" i provaljujem da moram da se napnem da bih razumeo reci...
Ali album je po meni OK, vise ima dobrih nego losih strana...
dexyco
29-07-2007, 05:12 PM
Konstatacija ti je tacna, pametna, i sasvim na mestu, ali si zaboravio da nesto mora i da se zna o muzici samoj, da bi se ona stvarala, "proizvodila" na profi, i nadasve ukusan nacin, a u ovoj zemlji nazalost, kao jedna od tekovina nasega dragoga vodje, razvio se populizam preko svake mere, i zato treba ipak malo vise ceniti ono sto je Kristina uradila, mada je aranzmansko - produkcijski, sa tim se slazem prilicno mrsavo, ponegde nevesto (kako mali Djokica zamislja) i nadasve neoriginalno, to veoma stoji...
Devojke su, kada se sve uzme u obzir, narocito rudimentarna muzikalnost,
i pored svih "gresaka" koje ste im nasli DOBRE, ZAISTA DOBRE, steta je samo sto se nisu ugledale na svog tatu, koji je u svojoj karijeri (ranije) imao zaista SVETLIH TRENUTAKA, u kompozitorskom smislu, i zbog toga ga i danas veoma volim, cenim i postujem, a pored toga smo i dobri prijatelji...
Da, slazem se... Kriterijumi su uzasno spusteni kod nas danas, ali ipak se vise ocekivalo od njih bas zbog toga sto je opste poznato njihovo muzicko obrazovanje, zato sam ja npr. koristio one stare dobre i visoke kriterijume po tom pitanju... Sto se produkcije tice, nije uopste neophodno da ona bude pretrpana, dovoljno je da bude prosecna, a da ideja bude na mestu i da se to oseti... Lepo si rekao za Kornelija, bilo bi lepo da su krenule tim putem... Ja se secam da sam ranije citao neke Kristinine tekstove na Mondu i da ona ima stvarno ispravan stav o tome sta vredi i kako treba raditi i zbog toga sam ocekivao mnogo vise, ali izgleda da je doslo do velike razlike izmedju teorije i prakse...
Smatram da je pocetna ideja bila izvrsna, ali da se nekim kasnijim mesanjem te ideje i nekih drugih, kao i sluzenjem "proverenih" sablona doslo do neceg do cega nije trebalo...
@lesha
kao i uvek do sada, vreme je glavni sudija, ne vi i ja..
Tacno, medjutim jedna ogromna vecina publike kod nas je daleko od kompetente da odredi sta treba slusati a sta ne...
ljudi, svi mi bolujemo od perfekcionizma.
krajnjem slusaocu nije bitno na cemu je muzika radjena, koji je mikrofon koriscen, da li strchi neka frekvencija, kako je kompresovan kick, itd..
Ovako, prosecnog slusaoca bas briga, njemu je pesma kao i dorucak koji pojede, posle par sati ne zna ni sta je jeo... Ali necemo o takvima jer iskreno ne verujem da je Kristina radila album za takvu publiku... Malo zreliji slusalac nece reci "e taj i taj plug-in je lose podesen", ali ce svakako osetiti neki nedostatak, nece moci da objasni sta je, ali ce ga svakako makar podsvesno osetiti... Dakle, podrzavam nas perfekcionizam, s tim sto ipak treba znati gde stati i sa tim...
problem je sto danasnja muzika ima veoma kratak rok trajanja.
svi se trude da stvari zvuce bombasticno i da se svide na prvu, a tu najvise trpi sama muzika i originalnost, jer niko ne zeli da rizikuje zato sto danasnju muziku ne biraju muzicari, vec biznismeni koji gledaju kako da zarade u sto je moguce kracem roku.
muzika polako gubi bitku, biznis je sve vazniji faktor.
Da, kad se setim kako je Sasa Popovic u sred Zvezda Granda ubacio deo koncerta Zdravka Colica, dodje mi da coveku pruzim ruku, jer je stvarno vrhunski biznismen...
svima bih preporucio da pogledaju dokumentarac "before the music dies" jer i nama preti slicna sudbina..
Potrazicu... ;-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.