PDA

View Full Version : Za?to ne monitore na stol?

ANITA
12-07-2007, 10:17 PM
Prve refleksije udaraju u ravnu povr?inu neposredno ispred slu?ača? Vibracije.... ?to jo??

Postoji li ikoja mogućnost i varijanta u kojoj bi se (na neki određeni način) ipak monitori mogli staviti na stol i koja je to?

Thanks
A.

Max
12-07-2007, 10:25 PM
Auralex mo pad ..... ako se dobro secam

Pozdrav

ANITA
12-07-2007, 10:31 PM
Da li ih audio pro dila? Ili kako da ih nabavim osim netom izvana?

Da li je 130 cm duljina stranice istostraničnog trokuta (monitora i moje glave) ok ili je to premalo za moje dynaudio bm15A koji su veliki i jaki?

OFF
12-07-2007, 10:40 PM
a postoji li sansa da ih stavis na stalke..... bar 2m od tebe?

ANITA
13-07-2007, 12:11 AM
a postoji li sansa da ih stavis na stalke..... bar 2m od tebe?

Mogu ih staviti na stalke... ali 2 m.. hm... soba mi je premala za to.... tj. onda bi bili uz stražnji zid što je još gore...

Sve mi se čini da ću prije kupiti kuću, nego izgraditi dobar mali studijić. :banghead:

HeatMan
13-07-2007, 12:24 AM
^onda ti je dobar polozzaj i sada.. :) navikne se chovek na sve.. recimo, meni su monitoru na stolu.. u uglu sobe od 20m2.. jedan monitor je uz zid, a drugi uz ogroman prozor.. naravno, zvuk je isprva sjeban (uvek se zachudim kada se vratim iz nekog boljeg studija), ali poshto nemam drugog reshenja (a akustiku ne mogu da radim jer iznajmljujemo ovu garsonjeru) navikao sam se i shljakam tako.. jbg..

:)

pozdrav

ANITA
13-07-2007, 12:37 AM
Pa slazem se.

No, sto se mojeg slucaja tiče, bolji bi polozaj bio po duljoj strani sobe, ali kako smo jos prije koju godinu tretirali akustčki sobu za polozaj po kraćoj... razlika u zvuku je neusporediva, a nemamo vremena za ponovni akustički tretman za drugi polozaj, stoga sam primorana na ovu varijantu. Pa je tu još balkon do kojeg se mora doći, ulazna vrata na nezgodnom mjestu... ma za poluditi.. ozbiljno gledam cijene stanova i kuća pa da napravim sve po svom (ne samo u studiju naravno... :)) ali na jesen moram nastaviti s radom, stoga mi sad treba bilo kakva varijanta u kojoj se da raditi.
grrrrrr.....

paki
13-07-2007, 12:51 AM
.....

ANITA
13-07-2007, 08:00 PM
Zvucace blesavo ali bi u tvom slucaju bolje bilo da monitori budu na stalcima koji ce da vise sa plafona.

Da li mi vjeruješ da sam sinoć u ljutnji rekla da bi najbolje bilo da stavimo monitore da vise s plafona? :) NE mogu vjerovati.

paki
14-07-2007, 02:57 AM
....

roginator
14-07-2007, 04:52 AM
ako oces stalke...ja sam tu kod nekog lika nasao 2 stalka doduse nedovrsena od Hrasta ...visine 1.3m..debljine 15x15 cm
tip ce mi ih zavrsiti i skaratiti i oba su me ispala 400 kuna....ja cu ih polakirat i to je to...

imao je 4 ...ja kupio 2 ostala jos 2 ako netko oce

D

ANITA
14-07-2007, 12:36 PM
Moze slika? A koliko su teški?

Ja sam mislila susjeda zavarivača za to angažirat.. nacrtat što hoću i nek zavari te cijevi, napunimo ih pjeskom i još učvrstimo i za pod (ipak dječica trčkaraju i vješaju se za koješta....)...
Ovo da visi sa plafona bi me ubijalo u smislu u kojem će trenu pasti... dan danas bježim od lustera iz dnevne sobe.. :)

Mika Technika
16-07-2007, 03:42 PM
vi bi plakali od tuge da ste na mom mestu.

verujte mi, budite srecni!

ANITA
17-07-2007, 06:05 PM
vi bi plakali od tuge da ste na mom mestu.

verujte mi, budite srecni!

Na ovu temu bi se ipak trebao Shiva ubaciti. :p